Otac Steve Jobsa (Apple Inc.) je u SAD otisao sredinom pedesetih. Jos koja?insomnia78 wrote:Svjestan si da je to bilo prije dvjesto godina?Vizionar 1985 wrote:Daj ba. Nije ni Kan boo pa ga zatvorise. Evo citam neki dan da bas i nije tako bilo kako je pricano o njemu. Da je pokrao, prodavao itd., atomsko oruzje, nego da je bio vodeci tada fizicar i inzinjer sto se tice atomske fizike, kao i onaj umrli jos jedan Pakistanac sto je izmislio elektro-jaku tako neku silu.insomnia78 wrote:Jel i Tesla bo ljude zbog karikature?
Boli su se i Irci itd. Bande Njujorka film od Kaprija mislis da je pretjeran ili ti je opisao sve tadasnje stanje kakvo je bilo.
Ilegalni migranti u BiH
- CPT
#1501 Re: Migranti
- Oligarh
#1502 Re: Migranti
Sta si ti radio nema veze sa ovim ljudima ili njihovim statusom. Ovi ljudi vise&duze brane "svoju zemlju" nego sto se to radilo u BiH. Znas sam provjeriti broj zrtava? Kad vec poredimo stvari koje nemaju veze sa pricom. Covjek bi pomislio da zivis u Pariz kad ti je "sator" tako strana pojava... A Bosanaci na isti nacin kvarili pogledi drugima. Kombinacija dvolicnosti i snobizma.CPT wrote:Samo je razlika što sam ja svoj “shithole” ‘92 ostao i branio za razliku od ovih pa mi to daje i određeno pravo da pljujem kada mi smetaju šatorska po gradu za kojeg sam mladost, a Boga mi i zdravlje dao.
Da ne bude samo prica...
https://www.youtube.com/watch?v=D_Do9q9XS84
shebali ljudima travu, parkove i ostalo...
A kako je tak Karlovac izgledao
Ne, eto ti imaš pravo i svaku vezu da mi iz nekog evropskog grada, kao i još par likova koji Sarajevo ponekad na godišnjem vide pričaš šta meni i ostalim građanima ovog grada smeta. Idi raširi transparet Welcome refugees tu gdje živiš i mani mi se palamuđenja i etiketiranja ovdje.
- CPT
#1503 Re: Migranti
Ne, ti imas pravo na nesto sto nije tvoja vlast ili cacevina. Da nije bilo ljudi sa "welcome refugees" miljoni Bosanaca (pogotovo Bosnjaka) bi gladovali godinama. U Bosni se i 20 godina nakon rata gleda nesto "dobiti" ali ova sirotinja ti mrska jer zele nesto? Ono, fuj!Oligarh wrote:Ne, eto ti imaš pravo i svaku vezu da mi iz nekog evropskog grada, kao i još par likova koji Sarajevo ponekad na godišnjem vide pričaš šta meni i ostalim građanima ovog grada smeta. Idi raširi transparet Welcome refugees tu gdje živiš i mani mi se palamuđenja i etiketiranja ovdje.
- insomnia78
#1504 Re: Migranti
Pa pitaj ti ove sto nisu, nisu stigli, mogli, nisu mislili da treba. A ja, jbg ne mozes. Jos ih nisu otkopaliVizionar 1985 wrote:Pa pitaj ove sve sto su branili bi li sada to opet uradili. Vecina ce reci da ne bi. Koga ovi da brane diktatore, lopine, guzonje. Sve diktatori na vlasti po Africi u vecini slucajeva, i po Aziji u manje slucajeva i lopine zesce i guzonje tako da su ovi diktarori i lopine i guzonje nase su mala maca za njih.Oligarh wrote:
Samo je razlika što sam ja svoj “shithole” ‘92 ostao i branio za razliku od ovih pa mi to daje i određeno pravo da pljujem kada mi smetaju šatorska po gradu za kojeg sam mladost, a Boga mi i zdravlje dao.
- CPT
#1505 Re: Migranti
Prva slika koju Google izbaci izbjeglica u Beogradu...

Jesu li seksualno aktivni? Iz Maroka? Ko (ima) telefon? Sator? Samo muskarci o ostale glupe price.

Jesu li seksualno aktivni? Iz Maroka? Ko (ima) telefon? Sator? Samo muskarci o ostale glupe price.
-
Bodkin
#1506 Re: Migranti
Peti put te pitam ali ne mozes da odgovoris. Ko ce in dati to nesto?CPT wrote:Ne, ti imas pravo na nesto sto nije tvoja vlast ili cacevina. Da nije bilo ljudi sa "welcome refugees" miljoni Bosanaca (pogotovo Bosnjaka) bi gladovali godinama. U Bosni se i 20 godina nakon rata gleda nesto "dobiti" ali ova sirotinja ti mrska jer zele nesto? Ono, fuj!Oligarh wrote:Ne, eto ti imaš pravo i svaku vezu da mi iz nekog evropskog grada, kao i još par likova koji Sarajevo ponekad na godišnjem vide pričaš šta meni i ostalim građanima ovog grada smeta. Idi raširi transparet Welcome refugees tu gdje živiš i mani mi se palamuđenja i etiketiranja ovdje.
- CPT
#1507 Re: Migranti
Ko je dao Bosancima? Isus? Kakvo pitanje ... Steta sto '92 na HR/BH na granicu postavili ogradu sa "Ko ce vam dati nesto, aj cao".Bodkin wrote:Peti put te pitam ali ne mozes da odgovoris. Ko ce in dati to nesto?CPT wrote:Ne, ti imas pravo na nesto sto nije tvoja vlast ili cacevina. Da nije bilo ljudi sa "welcome refugees" miljoni Bosanaca (pogotovo Bosnjaka) bi gladovali godinama. U Bosni se i 20 godina nakon rata gleda nesto "dobiti" ali ova sirotinja ti mrska jer zele nesto? Ono, fuj!Oligarh wrote:Ne, eto ti imaš pravo i svaku vezu da mi iz nekog evropskog grada, kao i još par likova koji Sarajevo ponekad na godišnjem vide pričaš šta meni i ostalim građanima ovog grada smeta. Idi raširi transparet Welcome refugees tu gdje živiš i mani mi se palamuđenja i etiketiranja ovdje.
Ako zaboravimo za sekund da je pitanje izuzetno glupo. Znas kako mali trosak je sve skupa za prosjecnu drzavu ili Evropu?
Last edited by CPT on 18/05/2018 09:20, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#1508 Re: Migranti
Znaci ti smatras da to evropake drzave trebaju platiti?CPT wrote:Ko je dao Bosancima? Isus? Kakvo pitanje ... Steta sto '92 na HR/BH na granicu postavili ogradu sa "Ko ce vam dati nesto, aj cao".Bodkin wrote:
Peti put te pitam ali ne mozes da odgovoris. Ko ce in dati to nesto?
Ako zaboravimo za sekund da je pitanje izuzetno glupo. Znas kako mali trosak je sve skupa za prosjecnu drzavu ili Evropu?
- CPT
#1509 Re: Migranti
DaBodkin wrote:Znaci ti smatras da to evropake drzave trebaju platiti?CPT wrote:Ko je dao Bosancima? Isus? Kakvo pitanje ... Steta sto '92 na HR/BH na granicu postavili ogradu sa "Ko ce vam dati nesto, aj cao".Bodkin wrote:
Peti put te pitam ali ne mozes da odgovoris. Ko ce in dati to nesto?
- Sanjarko
#1510 Re: Migranti
Pa znam. Tako i ovi mnogi nisu, nisu stigli, mogli, nisu mislili, i nisu ih otkopali itd. Na hiljade ih se utopilo u Sredozemlju. To je oni sto su pokusali, a koliko je stradalo onih koji nisu itd. Ko ce znat.insomnia78 wrote:Pa pitaj ti ove sto nisu, nisu stigli, mogli, nisu mislili da treba. A ja, jbg ne mozes. Jos ih nisu otkopaliVizionar 1985 wrote:Pa pitaj ove sve sto su branili bi li sada to opet uradili. Vecina ce reci da ne bi. Koga ovi da brane diktatore, lopine, guzonje. Sve diktatori na vlasti po Africi u vecini slucajeva, i po Aziji u manje slucajeva i lopine zesce i guzonje tako da su ovi diktarori i lopine i guzonje nase su mala maca za njih.Oligarh wrote:
Samo je razlika što sam ja svoj “shithole” ‘92 ostao i branio za razliku od ovih pa mi to daje i određeno pravo da pljujem kada mi smetaju šatorska po gradu za kojeg sam mladost, a Boga mi i zdravlje dao.
- Roccohljup
#1511 Re: Migranti
kakva je ovo sad zahebancija
9.10 Kako javlja naš novinar koji se nalazi u Donjem Selu kod Konjica zajedno sa migrantima, Vlada HNK navodno je jutros donijela odluku da se izbjeglice vrate u Sarajevo. konvoj sa izbjeglicama mora napustiti područije HNK, a ukoliko to ne urade, rečeno im je da će intervenirati Specijalna jedinica MUP-a. Konvoj će se vratiti na Ivan-sedlo, na dio koji pripada Kantonu Sarajevo.
8.50 Komesar MUP-a HNK naredio da se zaustavi konvoj na izlazu iz Konjica. Nije poznato zbog čega je stigla takva naredba. Autobusi sa izbjeglicama trenutno su parkirani na jednom proširenju pored puta. Migranti, kako javlja naš novinar, izašli su iz autobusa. Nezvanično saznajemo da je policiji koja je u pratnji iz MUP-a HNK rečeno da konvoj sa izbjeglicama do daljnjeg ne napušta Konjic.
- insomnia78
#1512 Re: Migranti
Pa sta predlazes? Abolicija za sve. Nek dodje uzima svako sta mu treba a mi cemo mu to omoguciti pazeci pri tome da mu ne povejedimo osjecanjaVizionar 1985 wrote:Jarane Irac, domicilni, mafijas. Sta nije jasno. To domicilni se ne bave kriminalom nikako. Pa ko je iz Juge isao po Njemackoj itd., da krade pa ih nazvali Jugenmafija, tako nekako. Ali jok ba. Stranci samo rade kriminal.insomnia78 wrote:A ima mafijas? E pa dobro onda.
Ko je po Bosni nedavno krao sahtove, felge i slicno. Ko upuca, zbode itd., onolike ljude. Stranci, migranti, izbjeglice.
- insomnia78
#1513 Re: Migranti
Pogodi ko zeli zivjeti u svojoj vjeri na svojoj zemljiRoccohljup wrote:kakva je ovo sad zahebancija![]()
![]()
![]()
9.10 Kako javlja naš novinar koji se nalazi u Donjem Selu kod Konjica zajedno sa migrantima, Vlada HNK navodno je jutros donijela odluku da se izbjeglice vrate u Sarajevo. konvoj sa izbjeglicama mora napustiti područije HNK, a ukoliko to ne urade, rečeno im je da će intervenirati Specijalna jedinica MUP-a. Konvoj će se vratiti na Ivan-sedlo, na dio koji pripada Kantonu Sarajevo.
8.50 Komesar MUP-a HNK naredio da se zaustavi konvoj na izlazu iz Konjica. Nije poznato zbog čega je stigla takva naredba. Autobusi sa izbjeglicama trenutno su parkirani na jednom proširenju pored puta. Migranti, kako javlja naš novinar, izašli su iz autobusa. Nezvanično saznajemo da je policiji koja je u pratnji iz MUP-a HNK rečeno da konvoj sa izbjeglicama do daljnjeg ne napušta Konjic.
- Sanjarko
#1514 Re: Migranti
Ne slazem se ja CRT oko toga. Ja sam rekao svoje. Europa je u demografskoj banani, pa ako hoce neka zatvori granice i neka pojede tu bananu. Amerika, Rusija itd., isto tako, jer su i oni u banani demografskoj. Samo Americi raste populacija jer se useljava citava skoro Latinska Amerika pa i svijet.
- insomnia78
#1515 Re: Migranti
Boljs i nestati nego da se pretvoris u AfganistanVizionar 1985 wrote:Ne slazem se ja CRT oko toga. Ja sam rekao svoje. Europa je u demografskoj banani, pa ako hoce neka zatvori granice i neka pojede tu bananu. Amerika, Rusija itd., isto tako, jer su i oni u banani demografskoj. Samo Americi raste populacija jer se useljava citava skoro Latinska Amerika pa i svijet.
- Sanjarko
#1516 Re: Migranti
Pa pisao sam da jedan Hrvat pise da Srbi i Hrvati granice kontrolisu i da Srbi iz Srbije u Bosnu uvaljuju izbjeglice i migrante a sad kada su zaglavili u Bosni kmecanje od istih.Roccohljup wrote:kakva je ovo sad zahebancija![]()
![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1517 Re: Migranti
cuius regio tuius religio 
-
Bodkin
#1518 Re: Migranti
Ima li ijedan logican razlog osim “imaju para”? Zadto ne bi kina trebala to platiti npr? I zasto onda ne bi davali lovu svima u cijeloj aziji. Nije fer da dobiju samo ovi sto dodju do evropeCPT wrote:DaBodkin wrote:
Znaci ti smatras da to evropake drzave trebaju platiti?
U jednom njemackom gradu su prosle godine ukinuli besplatno obdaniste jer nije bilo love budzetu. Potrosili na migrante. Roditelji morali placati. E sad, da ti moras odvojiti od svog djeteta da platis pakistancu ili irancu stan, hranu, prevoz, kurs jezika i lovu da hoda okolo drugacija bi prica bila. Mozes ti naravno reci da ne bi ali niko ti nece vjerovati
- insomnia78
#1519 Re: Migranti
Nismo svi isli u gimnaziju labudane
Regiju i religiju sam razumio
- Sanjarko
#1520 Re: Migranti
Kaznit krivce. Streljanje za ubistvo pa cak i kradzu. Domicilne i strance jednako a ne selektivno. To je problem. Pravite se ludima da domicilni to isto ne rade. Ko pokra Enron, ovdje Energoinvest itd., i ko je odgovarao za to. Migranti?insomnia78 wrote:Pa sta predlazes? Abolicija za sve. Nek dodje uzima svako sta mu treba a mi cemo mu to omoguciti pazeci pri tome da mu ne povejedimo osjecanjaVizionar 1985 wrote:Jarane Irac, domicilni, mafijas. Sta nije jasno. To domicilni se ne bave kriminalom nikako. Pa ko je iz Juge isao po Njemackoj itd., da krade pa ih nazvali Jugenmafija, tako nekako. Ali jok ba. Stranci samo rade kriminal.insomnia78 wrote:A ima mafijas? E pa dobro onda.
Ko je po Bosni nedavno krao sahtove, felge i slicno. Ko upuca, zbode itd., onolike ljude. Stranci, migranti, izbjeglice.
-
Heller
#1521 Re: Migranti
Kome da se mi prilagođavamoinsomnia78 wrote:Nismo svi isli u gimnaziju labudane
- Sanjarko
#1522 Re: Migranti
Pa nestati ce. Jer kada spadne populacija i ostari na oko 45 godina i vise jos navaliti ce drugi na tebe i pregaziti ce te. To je surov kraj. Sjetite se Rima i stradanja njegovog od Vandala i koga ono jos.insomnia78 wrote:Boljs i nestati nego da se pretvoris u AfganistanVizionar 1985 wrote:Ne slazem se ja CRT oko toga. Ja sam rekao svoje. Europa je u demografskoj banani, pa ako hoce neka zatvori granice i neka pojede tu bananu. Amerika, Rusija itd., isto tako, jer su i oni u banani demografskoj. Samo Americi raste populacija jer se useljava citava skoro Latinska Amerika pa i svijet.
Last edited by Sanjarko on 18/05/2018 09:41, edited 1 time in total.
- insomnia78
#1523 Re: Migranti
Volio bi te samo sat ubaciti u naselje dje zive marokanci i alzirci
Il gore u strasburg dje imas par hiljada čečena
Il gore u strasburg dje imas par hiljada čečena
- Sanjarko
#1524 Re: Migranti
Cija regija [zemlja] toga religija.Black swan wrote:cuius regio tuius religio
- CPT
#1525 Re: Migranti
1.) nema ko drugiBodkin wrote:Ima li ijedan logican razlog osim “imaju para”? Zadto ne bi kina trebala to platiti npr? I zasto onda ne bi davali lovu svima u cijeloj aziji. Nije fer da dobiju samo ovi sto dodju do evropeCPT wrote:DaBodkin wrote:
Znaci ti smatras da to evropake drzave trebaju platiti?
U jednom njemackom gradu su prosle godine ukinuli besplatno obdaniste jer nije bilo love budzetu. Potrosili na migrante. Roditelji morali placati. E sad, da ti moras odvojiti od svog djeteta da platis pakistancu ili irancu stan, hranu, prevoz, kurs jezika i lovu da hoda okolo drugacija bi prica bila. Mozes ti naravno reci da ne bi ali niko ti nece vjerovati
2.) nosi dio odgovornosti jer su bili dio alianse koja je razhebala Irak/Afganistan/Siriju/...
3.) imaju para
4.) nije prvi put (Bosnu zaboravio?)
Price obdanista vs. izbjeglice su jako glupe i opasne. Obdanista (a i skole) se ukidaju jer nema djeca. Ukidaju se i u BIH. Nema nikakve veze sa izbjeglicama. Trosak za izbjeglice je inace minimalan.