Nurudina, jes' to ti?!Euridika wrote: Mislim da je htjela reći da sam ja, po shvatanju islama, najviše sufijka, a to ti je skoro kao hereza.![]()
Položaj žene u islamu
- wewa
#1501 Re: da li je žena u islamu ponižena?
- arzuhal
#1502 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Kakve intelektualne sposobnosti...Ne treba ti to ovdje...Samo dođeš, otmeš šta želiš, popališ selo, banuješ nekog, i odeš...Bloo wrote: Moje intelektualne sposobnosti nisu poput NINovih, necu prezivjeti dugo u ovoj Dzamahiri...ovaj pf Religiji.
- Bloo
- Globalna šefica
#1503 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ja i Euridika o ovom smo pricale i privatno, tako da dobro znam njene stavove.arzuhal wrote:Moraš onda biti preciznija s tom vagom vjere, vagom imana u srcu, vagom islama...Reci da misliš na vehabijke u zaru i nikabu a ne na ove...kako ih već zoveš, ne znam?Bloo wrote:Jbg tebe zaboravih. Ti si svejedno anarhistic a muslimanka za njih, tako da se ne pikas.Euridika wrote:
Btw, objasni ovo![]()
![]()
:
]
Indikativno je da nisam vidjela, ali mozda nisam dovoljno pratila, na ovoj temi zenu muslimanku, odnosno onu koja se tako deklarise, sa misljenjem o pitanju iz naslova.
Upecatljivi su bili Smrcak, secerko i djelomice Irsar, ali zenu forumasicu ..nisam naletila.
- ExNihilo
#1504 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Zaboravio si na cyberproboljavanje i cybersilovanje.arzuhal wrote:Kakve intelektualne sposobnosti...Ne treba ti to ovdje...Samo dođeš, otmeš šta želiš, popališ selo, banuješ nekog, i odeš...Bloo wrote: Moje intelektualne sposobnosti nisu poput NINovih, necu prezivjeti dugo u ovoj Dzamahiri...ovaj pf Religiji.
- Bloo
- Globalna šefica
#1505 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Meni su obecali I rape I plunder...arzuhal wrote:Kakve intelektualne sposobnosti...Ne treba ti to ovdje...Samo dođeš, otmeš šta želiš, popališ selo, banuješ nekog, i odeš...Bloo wrote: Moje intelektualne sposobnosti nisu poput NINovih, necu prezivjeti dugo u ovoj Dzamahiri...ovaj pf Religiji.
- Bloo
- Globalna šefica
#1506 Re: da li je žena u islamu ponižena?
ExNihilo wrote:Zaboravio si na cyberproboljavanje i cybersilovanje.arzuhal wrote:Kakve intelektualne sposobnosti...Ne treba ti to ovdje...Samo dođeš, otmeš šta želiš, popališ selo, banuješ nekog, i odeš...Bloo wrote: Moje intelektualne sposobnosti nisu poput NINovih, necu prezivjeti dugo u ovoj Dzamahiri...ovaj pf Religiji.
Znas me
- arzuhal
#1507 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Tesavuf je hereza možda samo za neke granične grupe, a interesantno da ima i muslimana i nemuslimana koji se slažu i smatraju tesavuf nečim što je (utemeljeno ili dolazi) izvan islama i tome slično. Što će reći da je i neznanje, kao i znanje, jednako dostupno svima, bez izuzetkaEuridika wrote: Mislim da je htjela reći da sam ja, po shvatanju islama, najviše sufijka, a to ti je skoro kao hereza.![]()
- wewa
#1508 Re: da li je žena u islamu ponižena?
a nije bas da tema, s ovakvim sadrzajem i ucesnicima, poziva na iskazivanje stavova.Bloo wrote: Ja i Euridika o ovom smo pricale i privatno, tako da dobro znam njene stavove.
Indikativno je da nisam vidjela, ali mozda nisam dovoljno pratila, na ovoj temi zenu muslimanku, odnosno onu koja se tako deklarise, sa misljenjem o pitanju iz naslova.
Upecatljivi su bili Smrcak, secerko i djelomice Irsar, ali zenu forumasicu ..nisam naletila.
- arzuhal
#1509 Re: da li je žena u islamu ponižena?
I na to je spremna?ExNihilo wrote:Zaboravio si na cyberproboljavanje i cybersilovanje.arzuhal wrote:Kakve intelektualne sposobnosti...Ne treba ti to ovdje...Samo dođeš, otmeš šta želiš, popališ selo, banuješ nekog, i odeš...Bloo wrote: Moje intelektualne sposobnosti nisu poput NINovih, necu prezivjeti dugo u ovoj Dzamahiri...ovaj pf Religiji.
- irac300
#1510 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Koga si izbola čakijom da budeš moderator?
Vidim @nasa skroz izbrisana.
Čestitke, 'ebo je smrle ježa!
- arzuhal
#1511 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Lijepo rečeno.wewa wrote: a nije bas da tema, s ovakvim sadrzajem i ucesnicima, poziva na iskazivanje stavova.
Ne bi bilo loše otvoriti temu sličnog ili istog naziva s pravim pitanjima u pravom uvodnom postu...
- Euridika
- Globalna šefica
#1512 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Kuku, ev' sam i ovdje pogrešno shvaćena.wewa wrote:Nurudina, jes' to ti?!Euridika wrote: Mislim da je htjela reći da sam ja, po shvatanju islama, najviše sufijka, a to ti je skoro kao hereza.![]()
![]()
Bloo, Arzo, banujte me.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1513 Re: da li je žena u islamu ponižena?
I treba, prednjačiš u oftopičarenju na temiEuridika wrote: Bloo, Arzo, banujte me.![]()
- arzuhal
#1514 Re: da li je žena u islamu ponižena?
To samo ima kod muslimana.Bloo wrote:Meni su obecali I rape I plunder...arzuhal wrote:Kakve intelektualne sposobnosti...Ne treba ti to ovdje...Samo dođeš, otmeš šta želiš, popališ selo, banuješ nekog, i odeš...Bloo wrote: Moje intelektualne sposobnosti nisu poput NINovih, necu prezivjeti dugo u ovoj Dzamahiri...ovaj pf Religiji.
- MarlboroGold
#1515 Re: da li je žena u islamu ponižena?
ČestitamBloo wrote:Treba proci neprimjecenoEuridika wrote:Congrats!!!!!Bloo wrote:
Pravi balance to the force
- muha_sa
- Bloo
- Globalna šefica
#1517 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Hajd otvori, ali da se javljaju i zene sa misljenjem kroz prizmu feminizma, ateizma, islama, katolicanstva, nerotkinje i vlasnice macaka!wewa wrote:a nije bas da tema, s ovakvim sadrzajem i ucesnicima, poziva na iskazivanje stavova.Bloo wrote: Ja i Euridika o ovom smo pricale i privatno, tako da dobro znam njene stavove.
Smrt patrijarhatu, sloboda nedepiliranju pazduha!
- Euridika
- Globalna šefica
#1518 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Trenutno je ovo tema s najviše modova na njoj, haman kao naš private kutak.Tomahawk11 wrote:I treba, prednjačiš u oftopičarenju na temiEuridika wrote: Bloo, Arzo, banujte me.![]()
- MarlboroGold
#1519 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Čuo sam da priprema par litara soka od zove za smirenjeirac300 wrote:Koga si izbola čakijom da budeš moderator?Vidim @nasa skroz izbrisana.
![]()
- Euridika
- Globalna šefica
#1520 Re: da li je žena u islamu ponižena?
arzuhal wrote:Tesavuf je hereza možda samo za neke granične grupe, a interesantno da ima i muslimana i nemuslimana koji se slažu i smatraju tesavuf nečim što je (utemeljeno ili dolazi) izvan islama i tome slično. Što će reći da je i neznanje, kao i znanje, jednako dostupno svima, bez izuzetkaEuridika wrote: Mislim da je htjela reći da sam ja, po shvatanju islama, najviše sufijka, a to ti je skoro kao hereza.![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#1521 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Šta'š ti na ovom PF-u?muha_sa wrote:ženi je mjesto u kuhinji i vozdra
- wewa
#1522 Re: da li je žena u islamu ponižena?
nemoj da ti je ja otvaram, ziva bila. te su teme od praiskona osudjene na propastBloo wrote:Hajd otvori, ali da se javljaju i zene sa misljenjem kroz prizmu feminizma, ateizma, islama, katolicanstva, nerotkinje i vlasnice macaka!wewa wrote:a nije bas da tema, s ovakvim sadrzajem i ucesnicima, poziva na iskazivanje stavova.Bloo wrote: Ja i Euridika o ovom smo pricale i privatno, tako da dobro znam njene stavove.
Smrt patrijarhatu, sloboda nedepiliranju pazduha!
ali cu se rado javiti ako je ti otvoris
- arzuhal
#1523 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Moralo je ono doći da izvidi, mahalac & providur...O'zone wrote:Šta'š ti na ovom PF-u?muha_sa wrote:ženi je mjesto u kuhinji i vozdra
- arzuhal
#1524 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Hljeba i čokolade! Dole patrijarh!Bloo wrote: Smrt patrijarhatu, sloboda nedepiliranju pazduha!
- muha_sa
#1525 Re: da li je žena u islamu ponižena?
da razigram temuO'zone wrote:Šta'š ti na ovom PF-u?muha_sa wrote:ženi je mjesto u kuhinji i vozdra