Kao da si ti cvjećkaConnaisseur Karlin wrote:ma Hardcore me malteritra danas verbalnoZejnep wrote:Tačno me glava zaboli čitajući vas
Ateizam vs. Religija
- MarlboroGold
#1501 Re: Ateizam vs. Religija
- Connaisseur Karlin
#1502 Re: Ateizam vs. Religija
moje namjere su drugacije od HardcoreMarlboroGold wrote:Kao da si ti cvjećkaConnaisseur Karlin wrote:ma Hardcore me malteritra danas verbalnoZejnep wrote:Tačno me glava zaboli čitajući vas
-
Hakiz
#1503 Re: Ateizam vs. Religija
Connaisseur Karlin wrote: moje namjere su drugacije od Hardcore
- Connaisseur Karlin
#1504 Re: Ateizam vs. Religija
tako jeHakiz wrote:https://www.youtube.com/watch?v=9ckv6-yhnIYConnaisseur Karlin wrote: moje namjere su drugacije od Hardcore
- HardcoreMX
#1505 Re: Ateizam vs. Religija
tvoj odgovor je pogresan, a kad je takav onda je i nepotreban..slazem se..Connaisseur Karlin wrote:moj odgovor nije pogresan, a takvo pitanje je nepotrebnoHardcoreMX wrote: odgovor koji se ne referise na postavljeno pitanje je pogresan odgovor...minimalno receno...![]()
nebitno gdje postoji..dovoljno je sto i ti znas da postoji slobodna volja...ona sada postoji i kod tebeu relgijama i vjerovanju postoji
![]()
jeste bitno gdje postoji, jer na individiulanom nivou u necijoj glavi moze svasta postojati, pa i uvjerenje da postoji slobodna volja
ok i tu se slazem.. samo nisam znao da ti je bitno da i ti znas da postoji slobodna volja kod tebe..
na forumu pa verbalno..Connaisseur Karlin wrote: ma Hardcore me malteritra danas verbalno
to izgleda tako banalno...
imas slobodu pa ti je voljno..
cinim sve da se osjecas zadovoljno..
al tebi nikad dovoljno..
romantisch...Connaisseur Karlin wrote: moje namjere su drugacije od Hardcore
Last edited by HardcoreMX on 11/04/2018 15:11, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#1506 Re: Ateizam vs. Religija
slobodna volja je koncpet, ideja, i ako takva nekome postoji jer prihvata njeno idelolosko znacenjeHardcoreMX wrote: ok i tu se slazem.. samo nisam znao da ti je bitno da i ti znas da postoji slobodna volja kod tebe..![]()
a moj stav je : slobodna volja je bezvezanjak , jer je to obicni izmisljeni pojam , a koji nema nikavu svrhu
- HardcoreMX
#1507 Re: Ateizam vs. Religija
da nemas slobodnu volju onda ne bi mogla imati ni stav...Connaisseur Karlin wrote:slobodna volja je koncpet, ideja, i ako takva nekome postoji jer prihvata njeno idelolosko znacenjeHardcoreMX wrote: ok i tu se slazem.. samo nisam znao da ti je bitno da i ti znas da postoji slobodna volja kod tebe..![]()
a moj stav je : slobodna volja je bezvezanjak , jer je to obicni izmisljeni pojam , a koji nema nikavu svrhu
- Connaisseur Karlin
#1508 Re: Ateizam vs. Religija
pa stav nije rezultat slobodne voljeHardcoreMX wrote:da nemas slobodnu volju onda ne bi mogla imati ni stav...Connaisseur Karlin wrote:
slobodna volja je koncpet, ideja, i ako takva nekome postoji jer prihvata njeno idelolosko znacenje
- HardcoreMX
#1509 Re: Ateizam vs. Religija
bez prisustva slobodne volje ne bi ni bilo moguce negirati slobodnu volju...Connaisseur Karlin wrote:pa stav nije rezultat slobodne voljeHardcoreMX wrote: da nemas slobodnu volju onda ne bi mogla imati ni stav...
- Connaisseur Karlin
#1510 Re: Ateizam vs. Religija
donosenje odluka nije bazirano na nekakvoj slobodnoj voljiHardcoreMX wrote:bez prisustva slobodne volje ne bi ni bilo moguce negirati slobodnu volju...Connaisseur Karlin wrote:pa stav nije rezultat slobodne voljeHardcoreMX wrote: da nemas slobodnu volju onda ne bi mogla imati ni stav...
- HardcoreMX
#1511 Re: Ateizam vs. Religija
nego na cemu?Connaisseur Karlin wrote:donosenje odluka nije bazirano na nekakvoj slobodnoj voljiHardcoreMX wrote: bez prisustva slobodne volje ne bi ni bilo moguce negirati slobodnu volju...
- Connaisseur Karlin
#1512 Re: Ateizam vs. Religija
to ozbiljno pitas, hajde malo mucni glavom, pa se javi sa dogovoromHardcoreMX wrote:nego na cemu?Connaisseur Karlin wrote: donosenje odluka nije bazirano na nekakvoj slobodnoj volji
- HardcoreMX
#1513 Re: Ateizam vs. Religija
pa vidis znak pitanja? ako ne znas odgovor i to je razumljivo..doduse kao apsurd..Connaisseur Karlin wrote:to ozbiljno pitas, hajde malo mucni glavom, pa se javi sa dogovoromHardcoreMX wrote:nego na cemu?Connaisseur Karlin wrote: donosenje odluka nije bazirano na nekakvoj slobodnoj volji
- medvjed23
#1514 Re: Ateizam vs. Religija
slobodna volja je, ako uopšte postoji, jako skučena
- Connaisseur Karlin
#1515 Re: Ateizam vs. Religija
postavio si pitanje, a na koje bi trebao znati odgovor, takva pitanja ni djete ne postavljaHardcoreMX wrote:pa vidis znak pitanja? ako ne znas odgovor i to je razumljivo..doduse kao apsurd..Connaisseur Karlin wrote:to ozbiljno pitas, hajde malo mucni glavom, pa se javi sa dogovoromHardcoreMX wrote: nego na cemu?
- Connaisseur Karlin
#1516 Re: Ateizam vs. Religija
skucena slobodna voljamedvjed23 wrote:slobodna volja je, ako uopšte postoji, jako skučena
- HardcoreMX
#1517 Re: Ateizam vs. Religija
pa onda se jedino mozes sloziti sa mnom....Connaisseur Karlin wrote:postavio si pitanje, a na koje bi trebao znati odgovor, takva pitanja ni djete ne postavljaHardcoreMX wrote: pa vidis znak pitanja? ako ne znas odgovor i to je razumljivo..doduse kao apsurd..![]()
- medvjed23
#1518 Re: Ateizam vs. Religija
pa da, koliko god paradoksalno zvučalo, sloboda može biti i najčešće jeste ograničenaConnaisseur Karlin wrote:skucena slobodna voljamedvjed23 wrote:slobodna volja je, ako uopšte postoji, jako skučena
- Connaisseur Karlin
#1519 Re: Ateizam vs. Religija
misljenja nisu lazanje koje se slazuHardcoreMX wrote:pa onda se jedino mozes sloziti sa mnom....Connaisseur Karlin wrote: postavio si pitanje, a na koje bi trebao znati odgovor, takva pitanja ni djete ne postavlja![]()
- HardcoreMX
#1520 Re: Ateizam vs. Religija
jeste paradoks, bolje receno apsurd...ateisti sa svim podgrupama tvrde da su slobodni po pitanju religije, dogme etc..a negiraju slobodnu volju...znaci oni lazu sami sebe..apsurdizam...medvjed23 wrote: pa da, koliko god paradoksalno zvučalo, sloboda može biti i najčešće jeste ograničena
- Connaisseur Karlin
#1521 Re: Ateizam vs. Religija
ama medo, savrseno te razumijem , ogranicneost uslovljava nepsotojanje slobodemedvjed23 wrote:pa da, koliko god paradoksalno zvučalo, sloboda može biti i najčešće jeste ograničenaConnaisseur Karlin wrote:skucena slobodna voljamedvjed23 wrote:slobodna volja je, ako uopšte postoji, jako skučena
- HardcoreMX
#1522 Re: Ateizam vs. Religija
pa nemas druge opcije ako nemas odgovora...Connaisseur Karlin wrote:misljenja nisu lazanje koje se slazuHardcoreMX wrote: pa onda se jedino mozes sloziti sa mnom....
- medvjed23
#1523 Re: Ateizam vs. Religija
mogu se složiti.. ako nema slobodne volje, onda nismo slobodni nego zarobljeni u religiji ili ateizmu..HardcoreMX wrote:jeste paradoks, bolje receno apsurd...ateisti sa svim podgrupama tvrde da su slobodni po pitanju religije, dogme etc..a negiraju slobodnu volju...znaci oni lazu sami sebe..apsurdizam...medvjed23 wrote: pa da, koliko god paradoksalno zvučalo, sloboda može biti i najčešće jeste ograničena
- Connaisseur Karlin
#1524 Re: Ateizam vs. Religija
ja sam svoj odgovr ranije napisala, tebi se ne dopadaHardcoreMX wrote:pa nemas druge opcije ako nemas odgovora...Connaisseur Karlin wrote:misljenja nisu lazanje koje se slazuHardcoreMX wrote: pa onda se jedino mozes sloziti sa mnom....
- HardcoreMX
#1525 Re: Ateizam vs. Religija
religija ili ateizam kao jedno te isto? ok, ali sto si zarobljen..nemoras citati ovaj thread, zapravo ni pdf, ni forum..mozes se sloziti, ali ako hoces, ako neces nemoras se sloziti..medvjed23 wrote:mogu se složiti.. ako nema slobodne volje, onda nismo slobodni nego zarobljeni u religiji ili ateizmu..HardcoreMX wrote: jeste paradoks, bolje receno apsurd...ateisti sa svim podgrupama tvrde da su slobodni po pitanju religije, dogme etc..a negiraju slobodnu volju...znaci oni lazu sami sebe..apsurdizam...
ne moze mi se ne/dopadati kad ne znam tvoj odgovor...ne tjeras me jer postoji slobodna volja..a bez slobodne volje ni ti ne bi imala slobodu da zivis u zabludi...Connaisseur Karlin wrote:ja sam svoj odgovr ranije napisala, tebi se ne dopadaHardcoreMX wrote: pa nemas druge opcije ako nemas odgovora...ne tjeram te da imao isto misljenje, slobodno zivi u zabludi