Nova agresija na BIH?
- draganbl
#1501 Re: Nova agresija na BIH?
Slušajući razna mišljenja, raznih ljudi sa različitih strana, teško da sam ikada čuo nekoga ko je rekao: mi smo krivi za prethodni rat.
Imajući u vidu kako narod u Bosni danas razmišlja, u slučaju da (ne daj bože) ovdje izbije novi rat, samo je jedno sigurno: mi smo krivi, isključivo mi.
Imajući u vidu kako narod u Bosni danas razmišlja, u slučaju da (ne daj bože) ovdje izbije novi rat, samo je jedno sigurno: mi smo krivi, isključivo mi.
- Maraschino
#1502 Re: Nova agresija na BIH?
Америчке Оружане снаге су објавиле конкурс за куповину око 150 хиљада 155-милиметарских хаубица, наводи портал „Таскс енд пурпос“.
ovoga se ja plasim da nam ne bi sa desnog krila uzeli dio teritorije a mi se zabrinuli za 2.500 puskica
-
PM72
#1503 Re: Nova agresija na BIH?
Neću biti kriv jer ću izmaknut guzicu a kome se gine - neka gine jebla ga Bosna.palermo wrote:k'a da je Tito ovo rekaoPM72 wrote:
Nedao Bog belaja......onaj drugi dio rečenice sam izbrisao, kao da ćemo ja i ti biti krivi ako se zarati pa sad k'o moramo k'o biva izginuti
-
palermo
#1504 Re: Nova agresija na BIH?
Ko mi ??? mislim ja stvarno neću biti krivac za rat......to, mi smo krivi je onako objektivno govoreći samo floskuladraganbl wrote:Slušajući razna mišljenja, raznih ljudi sa različitih strana, teško da sam ikada čuo nekoga ko je rekao: mi smo krivi za prethodni rat.
-
PM72
#1505 Re: Nova agresija na BIH?
gdje nađoše cifru 150 000 haubica? Pa toliko nije napravljeno od kako je izmišljena artiljerija.Da nije 1500?Maraschino wrote:Америчке Оружане снаге су објавиле конкурс за куповину око 150 хиљада 155-милиметарских хаубица, наводи портал „Таскс енд пурпос“.![]()
ovoga se ja plasim da nam ne bi sa desnog krila uzeli dio teritorije a mi se zabrinuli za 2.500 puskica
- Mikacha
- Location: No.1 MILE NJANTAKO BL (BlackListed) F O R E V E R !
#1506 Re: Nova agresija na BIH?
,PM72 wrote: ....
Nedao Bog belaja...ali ako smo toliko glupi pa opet zaratimo...
Prije nego sto nas belaj snadje , mozda da svratis na sekundu i pomognes nam da precesljamo opcije sa Dozerom i eventualno, drugim zainteresovanim !?
spasa-nam-nema-s-vakim-t149258.html
-
palermo
#1507 Re: Nova agresija na BIH?
sasvim legitimno razmišljanje, protiv kojeg ja nemam ništa protiv. Jedino mi smeta kada me netko ubjeđuje da je njegov odabir jedini ispravan.PM72 wrote:Neću biti kriv jer ću izmaknut guzicu a kome se gine - neka gine jebla ga Bosna.palermo wrote:k'a da je Tito ovo rekaoPM72 wrote:
Nedao Bog belaja......onaj drugi dio rečenice sam izbrisao, kao da ćemo ja i ti biti krivi ako se zarati pa sad k'o moramo k'o biva izginuti
Izmakneš guzicu i zaboraviš da uopšte postoji Bosna, to je sasvim ok......izmakneš guzicu i nastaviš pametovati ( ne govorim o tebi nego generalno) kako su u BiH svi trebali ovako ili onako je u najmanju ruku bezveze
- Maraschino
#1508 Re: Nova agresija na BIH?
https://rs-lat.sputniknews.com/svet/201 ... at-vojska/PM72 wrote:gdje nađoše cifru 150 000 haubica? Pa toliko nije napravljeno od kako je izmišljena artiljerija.Da nije 1500?Maraschino wrote:Америчке Оружане снаге су објавиле конкурс за куповину око 150 хиљада 155-милиметарских хаубица, наводи портал „Таскс енд пурпос“.![]()
-
PM72
#1509 Re: Nova agresija na BIH?
Palermo,
Nikad nisam napisao da je moj izbor - jedini ispravan.Također,ne mislim nikom pametovati ni ako dođe do belaja jer bi ovo područje prekrižio doživotno.Prije 25 godina sam bio mlad,zelen,napaljen na Bosnu,nezavisnost,odbranu itd pa vidim da sam pojeo govno.Zbog toga neću dozvoliti da moja djeca imaju to iskustvo.Opet kažem-nedao Bog belaja ali bih ostavio otključana vrata stana i bjanko punomoć oslobodiocu- ko god bio.
Nikad nisam napisao da je moj izbor - jedini ispravan.Također,ne mislim nikom pametovati ni ako dođe do belaja jer bi ovo područje prekrižio doživotno.Prije 25 godina sam bio mlad,zelen,napaljen na Bosnu,nezavisnost,odbranu itd pa vidim da sam pojeo govno.Zbog toga neću dozvoliti da moja djeca imaju to iskustvo.Opet kažem-nedao Bog belaja ali bih ostavio otključana vrata stana i bjanko punomoć oslobodiocu- ko god bio.
- 512MB
#1510 Re: Nova agresija na BIH?
Sto si pojeo govno?
- insomnia78
#1511 Re: Nova agresija na BIH?
Radi se o 150 000 granataPM72 wrote:gdje nađoše cifru 150 000 haubica? Pa toliko nije napravljeno od kako je izmišljena artiljerija.Da nije 1500?Maraschino wrote:Америчке Оружане снаге су објавиле конкурс за куповину око 150 хиљада 155-милиметарских хаубица, наводи портал „Таскс енд пурпос“.![]()
- madner
#1512 Re: Nova agresija na BIH?
Ja stvarno sada mislim da bi trebao na neku procjenu, bar ako imas vozacku.Streptokok wrote:Kako ti nije mrsko gluposti valjati. Da je svaki policajac u ks, ukljucujuci sekretarice, dobio jurisnu opetnne bi bilo ni blizunmicinih 2500. Prema tome, duboko udahni prije nego ovako odalamis.madner wrote:Pa 10 puta skuplja nije ofrlje.
Jedino ako ti smatras da 10x skuplja puska 10x bolje ubija. U tom slucaju tebi ni hodza ne moze pomici.
Kazes MUP KS kupio golfove, MUP RS puske.
Ja ti kazem da je MUP KS vec opremljen boljim puskama, pa nemamo sta kupovati i da hocemo. Boljih nema.
Tu se nekako prebacis na broj ukupno uniformisanih, posto ocito veze nemas da su vec kupili te puske promjenis temu.
Medjutim opet ne znas da se i drzavna i federalna i MUP TZK i MUP ZDK odavno opremile.
Federacija ima duplo veci broj dugih cijevi u policijskim strukturama prije i poslje ove kupovine.
Uz to, MUP KS i Federalna imaju daleko najbolje opremljene jedinice za paravojne operacije. MUP RS dosad nije imao, sada pokusavaju nesto napraviti sto bi bio pandan.
Jedino jos da ti se nacrta. Ova kupovina nije razlog za uzbunu, ali samo idiot ne bi bio svjestan situacije i prije kupovine.
- insomnia78
#1513 Re: Nova agresija na BIH?
Ja ne mogu da vjerujem da ljudi i dalje citaju ova sranja poput Sputnika i RT
-
PM72
#1514 Re: Nova agresija na BIH?
Pojasni ako ti nije mrsko.MUP KS i Federalna imaju daleko najbolje opremljene jedinice za paravojne operacije
- Streptokok
#1515 Re: Nova agresija na BIH?
Malo je reci da mlatis gluposti. Ali beznadezan si slucaj pa su te ostaviti da zivis u svojoj zemlji dembeliji.
- Streptokok
#1516 Re: Nova agresija na BIH?
Lupa gluposti kao i obicno.PM72 wrote:Pojasni ako ti nije mrsko.MUP KS i Federalna imaju daleko najbolje opremljene jedinice za paravojne operacije
-
PM72
#1517 Re: Nova agresija na BIH?
Pusti ga neka pojasni a volio bih kad bi se vas dvojca prepucavali "van terena".
- Streptokok
#1518 Re: Nova agresija na BIH?
Moram ga demantovati jer ce ljudi zaista pomisliti da je nasa policija neka sila i mirno zaspati. I sam znas sta nam se prvi put dogodilo kad smo mirno spavali a u kuci imalivsamo kilo luga.
- Maraschino
#1519 Re: Nova agresija na BIH?
ali bas...mene je ta glupost i odvela do sputnjikainsomnia78 wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ljudi i dalje citaju ova sranja poput Sputnika i RT
- Acid25
#1521 Re: Nova agresija na BIH?
512MB wrote:Sto si pojeo govno?
- Streptokok
#1522 Re: Nova agresija na BIH?
Jbga, nije na vrijeme jamio vikendicu ili prostor u titovoj.Acid25 wrote:512MB wrote:Sto si pojeo govno?
- Batal
#1523 Re: Nova agresija na BIH?
Par dana prije početka rata u mom gradu i njegove okupacije sam bio na demonstracijama "za mir",šta češ mlada budala.
Kažu da se čovjek najbolje uči na svojim greškama.To mi je jedino i največe upozorenje sada.Uvijek na oprezu
.
Druga jedna poslovica kaže jednom ako me zajebeš do tebe je,drugi put je več do mene.
Rasprava se uveliko svela na ovih 2500 pušaka koje je Dodik kupio.Kupnju tih pušaka je moralo odobriti OSA i tri ministarsta BiH????Koliko je Bošnjaka stavilo potpis na kupnju tih pušaka.
Rat je u BiH počeo 1992.godine i još se nije završio,sada se vodi drugim sredstvima ekonomija,demografija,politika,represija....
Svako od nas koji kupi i jedan proizvod od ljudi koji bi mu sutra na djecu pucali ili klali(a znamo svi ko su,a ako ne znamo je.i nas
) nek skonta da svojom kupovinom finansira metke i noževe za buduće događaje.
Svako od nas koji misli da bi bilo Bošnjaka bez Bosne ili Bosne bez Bošnjaka ........................
Svako od nas ko se ne je.e svakodnevno nek skonta da radi u korist neprijatelja Bosne
Najviše zahvaljujuči našim susjedima/komšijama na kraju TITO:
"Živimo kao da će sto godina biti mir, a spremajmo se kao da će sutra izbiti rat."
Kažu da se čovjek najbolje uči na svojim greškama.To mi je jedino i največe upozorenje sada.Uvijek na oprezu
Druga jedna poslovica kaže jednom ako me zajebeš do tebe je,drugi put je več do mene.
Rasprava se uveliko svela na ovih 2500 pušaka koje je Dodik kupio.Kupnju tih pušaka je moralo odobriti OSA i tri ministarsta BiH????Koliko je Bošnjaka stavilo potpis na kupnju tih pušaka.
Rat je u BiH počeo 1992.godine i još se nije završio,sada se vodi drugim sredstvima ekonomija,demografija,politika,represija....
Svako od nas koji kupi i jedan proizvod od ljudi koji bi mu sutra na djecu pucali ili klali(a znamo svi ko su,a ako ne znamo je.i nas
Svako od nas koji misli da bi bilo Bošnjaka bez Bosne ili Bosne bez Bošnjaka ........................
Svako od nas ko se ne je.e svakodnevno nek skonta da radi u korist neprijatelja Bosne
Najviše zahvaljujuči našim susjedima/komšijama na kraju TITO:
"Živimo kao da će sto godina biti mir, a spremajmo se kao da će sutra izbiti rat."
- 512MB
#1524 Re: Nova agresija na BIH?
A to, pa to su samo sposobni ujamiliStreptokok wrote:Jbga, nije na vrijeme jamio vikendicu ili prostor u titovoj.Acid25 wrote:512MB wrote:Sto si pojeo govno?
Osim toga kod nas u Krajini je "nagrada" dovoljna bila da im se nahebemo mamare. Sta se ocekivalo, svakom ko je predevero noc u transeu vikendicu na poklon il mjesto u vladi? Razumijem onda razocarenje
- madner
#1525 Re: Nova agresija na BIH?
Policija sa ili bez dugih cijevi nije odmah vojna formacija. Ne posjeduju trening niti vjezbaju takvu vrstu akcija.PM72 wrote:Pojasni ako ti nije mrsko.MUP KS i Federalna imaju daleko najbolje opremljene jedinice za paravojne operacije
Izuzetak su "specijalci" sto je kod nas zapravo prepisano od GSG9. To je antiteroristicka jedinica koja zaista vjezba nesto sto lici na ratne operacije.
Takvih jedinica ima ukupno 3 u drzavi. SIPA, FMUP i MUP KS.
Zbog Maoce i slicnih su ti kapaciteti zaista na visokom nivou, tako da bi u slucaju rata to bili mobilni bataljoni.
RS nema takvu jedinicu. Imala bi mozda dio drzavne jedinice, ali ona je najmanja.