Pa više nas je Begović koštao neplasmana u Rusiju, nego Keno tadEdin H. wrote:Jok eto nijecyprus wrote:Opet ti sa ovom budalaštinomEdin H. wrote:Pape je prokockao kvalifikacije guranjem Kene u Albaniji i Francuskoj...![]()
Da nisam bio mozda bi kao i ti i vecina zaboravio, u BiH je ionako kratko pamcenje.
Moze biti i da nas nisu Kosovari nozem gadjali.
Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#1501 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
- Edin H.
#1502 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Imao je I on svojih momenata. ali zato sada imamo Sehucyprus wrote:
Pa više nas je Begović koštao neplasmana u Rusiju, nego Keno tad
-
detroit-mercy
#1503 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
zlajapravaraja wrote:Ignoriše heroje nacije i igrače velike klase bez ikakvih objašnjenja.
Žal među navijačima je utoliko veća kad se zna da su ti igrači sebi i svojim porodicama stvorili mnoštvo problema odbijajući da igraju za zemlje koje su napravili od njih igrače. Tu prije svega mislim na Hajrovića, Kolašinca i Begovića, koji bi danas bili standardni u reprezentacijama Švajcarske, Njemačke i Kanade.
Ima li ijedan tzv. novinar muda da ga pita koji mu je kurac?
Izet heroj nacije
Seo heroj nacije
Begovic heroj nacije
Jebes naciju kojoj su ovo heroji
-
Korisničkoime
#1504 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Nije budalastina, smijesno je tvrditi da smo mi kvalifikacije ispusili protiv Francuske u Parizu pa jbt nismo mi Njemacka ili Spanije niko i nije ocekivao da mi pobjedimo Francusku u Parizu, mi smo kvalifikacije ispusili prije svega u Albaniji jer tu mozemo ocekivati 3 boda ali u Francuskoj ...cyprus wrote:Opet ti sa ovom budalaštinomEdin H. wrote:Pape je prokockao kvalifikacije guranjem Kene u Albaniji i Francuskoj...
Ljudi zaborave kao sto @Edin rece al afera sa golmanima i sva nemoc Susica je dosegla upravo u utakmici protiv Francuske.
- studeni76
#1505 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
A šta je problem sa Albanijom i Hasagićem? Koliko se sjećam loptu je rukom zaustavio Mravac i onda go ide iz tog slobodnog udarca. Ni prvi ni posljednji put da golman ne brani udarac.
-
Vitoo
#1506 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Kad vec spominjes..studeni76 wrote:A šta je problem sa Albanijom i Hasagićem? Koliko se sjećam loptu je rukom zaustavio Mravac i onda go ide iz tog slobodnog udarca. Ni prvi ni posljednji put da golman ne brani udarac.
Eh kad se sjetim tog mrava zutog
- cyprus
#1507 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Ma budalaština je...Korisničkoime wrote:Nije budalastina, smijesno je tvrditi da smo mi kvalifikacije ispusili protiv Francuske u Parizu pa jbt nismo mi Njemacka ili Spanije niko i nije ocekivao da mi pobjedimo Francusku u Parizu, mi smo kvalifikacije ispusili prije svega u Albaniji jer tu mozemo ocekivati 3 boda ali u Francuskoj ...cyprus wrote:Opet ti sa ovom budalaštinomEdin H. wrote:Pape je prokockao kvalifikacije guranjem Kene u Albaniji i Francuskoj...
Ljudi zaborave kao sto @Edin rece al afera sa golmanima i sva nemoc Susica je dosegla upravo u utakmici protiv Francuske.
Prvo zato što je ono samo djelomično Hasagićev gol... Nije to bila nikakva neviđena greška...
Drugo zato što čak i sa Hasagićevom krivicom, mi smo imali čitavo drugo poluvrijeme da damo drugi gol... Pa nije on kriv što ga nismo dali...
Treće zato što pobijediti u Albaniji nije baš ni tako lagan zadatak... Remi sa tog gostovanja je u principu OK...
Nikad mi nije bilo jasno zašto se Kenanu Hasagiću tražila dlaka u jajetu, i svaka njegova greška predimenzionirala, pa čak i izmišljala... Šta je on to toliko narodu skrivio?
- luckylaka
#1508 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
@ cyprus pa ne trazi puno ljudi Hasagicu greske,imas ih par koji nemaju sta napisati i onda potezu Hasagica ili da bi opravdale lose nastupe Begovica u reprezentaciji onda potegnu ono a kako Hasagic
- Grean
#1509 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
To sa Hasagicem se samo cekalo i na kraju preuvelicavalo iz razloga jer je tim koji su to potencirali a i danas potenciraju Begovic bio ko' mokri snovi samim tim sto je bio u PL-u, pa makar i rezervni golman, isto ko' sto se sad ceka kiks Sehica da bi se reklo "e jesam vam reko'".
A niko od tih nece pomenuti da je taj Hasagicev navodni kiks crtani film u odnosu na horor gol koji je Begovic primio od Naingolana u Zenici i time sjebo' i kvalifikacije i indirektno Susica. Dva boda prosuta golom koji je primio kroz ruke, lopta prosla kroz njega.
A niko od tih nece pomenuti da je taj Hasagicev navodni kiks crtani film u odnosu na horor gol koji je Begovic primio od Naingolana u Zenici i time sjebo' i kvalifikacije i indirektno Susica. Dva boda prosuta golom koji je primio kroz ruke, lopta prosla kroz njega.
-
Nadzorna_ploca
#1510 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Istina je negdje u sredini. Boli me kurac i za jednog i za drugog i treceg. Svi su dobri golmani, Begovic mozda najkvalitetniji ali ni ova dvojica nas nisu nikad drasticno opljackala. Keno je bio solidan golman sa nepotrebnim driblanjem i navlacenjem malera na taj nacin. Seha je stamen i siguran sa losom kontrolom lopte i ispucavanjima. Bega opet ima najbolju karijeri, jak je na lopti i kontrolise situaciju ali je primao neke nazovimo cudne golove. Uglavnom, treba razmisljati sta poslije njih. Trkulja nam sigurno nije svjetla buducnost.
-
Korisničkoime
#1511 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Lakse je nego dobiti Francusku u Parizu, cuj nije lagan zadatak pa spram zadatka dobit FRA u Parizu je izuzeto laganMa budalaština je...
Prvo zato što je ono samo djelomično Hasagićev gol... Nije to bila nikakva neviđena greška...
Drugo zato što čak i sa Hasagićevom krivicom, mi smo imali čitavo drugo poluvrijeme da damo drugi gol... Pa nije on kriv što ga nismo dali...
Treće zato što pobijediti u Albaniji nije baš ni tako lagan zadatak... Remi sa tog gostovanja je u principu OK...
Nikad mi nije bilo jasno zašto se Kenanu Hasagiću tražila dlaka u jajetu, i svaka njegova greška predimenzionirala, pa čak i izmišljala... Šta je on to toliko narodu skrivio?U suštini je bio sasvim sasvim sasvim solidan i pouzdan golman reprezentacije...
Ne trazi se Hasagicu dlaka u jajetu covjek je bio povrijedjen i rovit, skoro cijele kvalifikacije je u klubu imao problema sa ozljedama i onda pod inekcijama brani za reprezentaciju, niko njemu ne zamjera sto se takav nije bacio 5 cm vise ili nije reagovao par sekundi brze jer nije ni mogao u takvom stanju. Zamjera se Susicu sto ga je takvog stavio da brani, ako nije mogao staviti ga na klupu opet je do Susica, mada smatram da su te price da se neki igraci sastavljali prvih 11 glupost nego je Susic tvrdoglav lik koji ce ostati pri svom bez obzira na posljedice pa i gubitak kvalifikavija.
- ljevoruki
#1512 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Mislim da se Begovic oprostio od reprezentacije, tesko da njegov ego moze podnijeti da sjedi na klupi.
Zuti nije bez muda ko Mesa, ima stav i drzi se toga. Ima i rezultat, tako da mu se nema sta prigovoriti o izboru igraca.
Volio bih i ja da vidim Izeta i Kolasinca ali postujem izbor selektora.
Do sada je pokazao da zna sta radi.

Zuti nije bez muda ko Mesa, ima stav i drzi se toga. Ima i rezultat, tako da mu se nema sta prigovoriti o izboru igraca.
Volio bih i ja da vidim Izeta i Kolasinca ali postujem izbor selektora.
Do sada je pokazao da zna sta radi.
- ljevoruki
#1513 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Je li govorite o utakmici protiv Albanije kad je Pape zamijenio Dzeku pred kraj utakmice kod rezultata 1:1? 
-
Bazinga1234
- cyprus
#1515 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa pored Francuske u grupi, nama i nije bilo realno da završimo prvi... To što smo došli u situaciju da se uopšte možemo nadati je plod smjene generacija kod njih, i ponekog kiksa čini mi se... Drugo mjesto u toj grupi je u principu bilo ono po što smo došli... Nažalost, u baražu se opet zadesio Portugal, i bi kako bi... Ali poenta je da se ne može reći da je forsiranje Kenana Hasagića uništilo kvalifikacije za nas... Stojim pri tome da je to čista budalaština...Korisničkoime wrote:Lakse je nego dobiti Francusku u Parizu, cuj nije lagan zadatak pa spram zadatka dobit FRA u Parizu je izuzeto laganMa budalaština je...
Nikad mi nije bilo jasno zašto se Kenanu Hasagiću tražila dlaka u jajetu, i svaka njegova greška predimenzionirala, pa čak i izmišljala... Šta je on to toliko narodu skrivio?U suštini je bio sasvim sasvim sasvim solidan i pouzdan golman reprezentacije...
Ne trazi se Hasagicu dlaka u jajetu covjek je bio povrijedjen i rovit, skoro cijele kvalifikacije je u klubu imao problema sa ozljedama i onda pod inekcijama brani za reprezentaciju, niko njemu ne zamjera sto se takav nije bacio 5 cm vise ili nije reagovao par sekundi brze jer nije ni mogao u takvom stanju. Zamjera se Susicu sto ga je takvog stavio da brani, ako nije mogao staviti ga na klupu opet je do Susica, mada smatram da su te price da se neki igraci sastavljali prvih 11 glupost nego je Susic tvrdoglav lik koji ce ostati pri svom bez obzira na posljedice pa i gubitak kvalifikavija.
Mislim čak i da se složimo svi da je remi protiv Albanije 100% njegova greška (a nije!)... I da bismo pobijedili da nije bilo njega... Zar ne misliš da bi se onda Francuska u zadnjoj utakmici drugačije postavila? Ovako im je očito i bod bio sasvim OK, zbog toga smo i imali prostor da se razmašemo... Da im je trebala pobjeda, čisto sumnjam da bi utakmica izgledala onako...
Dakle, ponovimo osnovnu tezu - okriviti Hasagića ili činjenicu da je on branio u većini utakmica JESTE budalaština
- Grean
#1516 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Kako je Begovic jak na lopti?Nadzorna_ploca wrote:Istina je negdje u sredini. Boli me kurac i za jednog i za drugog i treceg. Svi su dobri golmani, Begovic mozda najkvalitetniji ali ni ova dvojica nas nisu nikad drasticno opljackala. Keno je bio solidan golman sa nepotrebnim driblanjem i navlacenjem malera na taj nacin. Seha je stamen i siguran sa losom kontrolom lopte i ispucavanjima. Bega opet ima najbolju karijeri, jak je na lopti i kontrolise situaciju ali je primao neke nazovimo cudne golove. Uglavnom, treba razmisljati sta poslije njih. Trkulja nam sigurno nije svjetla buducnost.
Igra nogom mu je jedna od losijih strana kao i vecini otockih golmana i u tom sigurno najtanji od pomenute trojice, pogotovo u poredjenju sa Hasagicem sto ga ne cini losijim golmanom ali ne moze se pricati o Begovicu i kontroli lopte. Vjerovatno na taj dio nisi ni mislio vec nekoj vizuelnoj kontroli kretanja lopte ili sta znam, nagadjam.
-
Nadzorna_ploca
#1517 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Zna ispucati loptu i ne petlja puno sa njom. Nisam mislio da je jak ko Ter Stegen jer se to i ne trazi od njega.
Ovo ostalo nema potrebe da se ponavljam.
- Grean
#1518 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
U tom sto ne petlja i zna ispucati je problem, bar za mnoge ekipe koje traze golmana koji je i zadnji vezni.Nadzorna_ploca wrote:Zna ispucati loptu i ne petlja puno sa njom. Nisam mislio da je jak ko Ter Stegen jer se to i ne trazi od njega.
To sigurno nije nesto sto ces staviti u CV u danasnjem fudbalu ali nije to ta tema pa da ne duzim.
-
Nadzorna_ploca
#1519 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pricamo o reprezentaciji. Egzibicije golmana nam ne trebaju. Begi niti treba cv a cisto sumnjam i novi klub.
- Grean
#1520 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pa po Prosineckom i onom sto on hoce ne moze se reci da trazi od golmana da svaku napucava na Dzeku kao sto je bilo u Mesino vrijeme. To su lopte gdje je jedna od tri tvoja, u najboljem slucaju.
Ovaj selektor hoce da se igra fudbal a ostaje da se vidi hoce li uspjeti u tome. Za sad je slabije od ocekivanja.
Ovaj selektor hoce da se igra fudbal a ostaje da se vidi hoce li uspjeti u tome. Za sad je slabije od ocekivanja.
- insomnia78
#1521 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Selam za represtaciju

- Logovan
#1522 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Pitao ga Roger možemo li se slikati.
-
Nadzorna_ploca
#1523 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
E jebi ga sad, Seha ala Xavi a Bega ne zna lopte dodati.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
-
Korisničkoime
#1525 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jbg ovo jenvec ozbiljno pitanje zasto ne poziva Kolasinca, oglasio se i njegov agent tvdri da nije povrijedjen, odigrao je zadnje dvije utakmice u ligi za Arsenal i zadnju u EL eh sada nije bilo svih 90 minuta i da je tek zalijecio povredu sve to stoji ali smo na poziciji lijevog beka katastrofa inace nam je odbrana katastrofa i ne pozivanje lijevog beka Arsenala inace pozicije gdje nam gori samo tako nije bas logicno i zaista ne vidim neko objasnjenje.
I nepozivanje Hajrovica je upitnik al to makar nije pozicija gdje nam gori ovo sa Kolasincem je vec ozbiljan problem.
I nepozivanje Hajrovica je upitnik al to makar nije pozicija gdje nam gori ovo sa Kolasincem je vec ozbiljan problem.