Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Kinaski
#1501 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ima li gif dje ih zakara brat povalja ko levate kad je usao
-
kudrilo
#1502 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Evo da ne morate kopirati sa prošlih stranica objašnjenje, ja ću ukratko.
Liga nacija ima 4 lige, rangirane po rankingu. Svaka liga ima grupe od 3 ili 4 države u istim.
Eh ovako: Pobjednici grupa Lige A, B, C i D se međusobno sastaju po principu: Liga A vs Liga C i Liga B vs Liga D.
Igrat će se dvije utakmice, obje na terenu pobjednika grupe slabije Lige. ( Dakle Lige C i D). Eh sad ide čarlama. Bez obzira što igraju obje kući, svaki gol će im se računati ko u gostima. Pobjednici ovih utakmica su na Euru i ne igraju kvalifikacije, već međusobno prijateljske do prvenstva, a ove što su poražene, logično, igraju kvalifikacije.
Ja ne znam kome je ovo komplikovano.
Liga nacija ima 4 lige, rangirane po rankingu. Svaka liga ima grupe od 3 ili 4 države u istim.
Eh ovako: Pobjednici grupa Lige A, B, C i D se međusobno sastaju po principu: Liga A vs Liga C i Liga B vs Liga D.
Igrat će se dvije utakmice, obje na terenu pobjednika grupe slabije Lige. ( Dakle Lige C i D). Eh sad ide čarlama. Bez obzira što igraju obje kući, svaki gol će im se računati ko u gostima. Pobjednici ovih utakmica su na Euru i ne igraju kvalifikacije, već međusobno prijateljske do prvenstva, a ove što su poražene, logično, igraju kvalifikacije.
-
dječak sa šibicama
#1503 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Na EP ce igrati 24 ekipe, 6 grupa po 4.kudrilo wrote:Evo da ne morate kopirati sa prošlih stranica objašnjenje, ja ću ukratko.
Kroz kvalifikacije ulazi 20 ekipa, nema domacina jer se igra u vise drzava, i dodaju se jos 4 ekipe iz Lige Nacija odnosno pobjednici 4 divizije.
Nesto si ti tu pogresno shvatio.
-
kudrilo
#1504 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Nisam, ti si
-
dječak sa šibicama
#1505 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Pa cekaj, po tvojoj logici iz Lige nacija se plasiraju 2 ekipe na EP, gdje su ti onda jos dvije jer 20 se kvalifikuje kroz kvalifikacije.
Ili nisi dobro objasnio.
Ili nisi dobro objasnio.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1506 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ne igraju ništa međusobno pobjednici liga A, B, C i D.
- Idemedosumom
#1507 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Mislim da trolaju.Tomahawk11 wrote:Ne igraju ništa međusobno pobjednici liga A, B, C i D.
-
sumirprimus
#1508 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
a jel ovi iz lige nacija onda ne igraju kvalifikacije za evropsko?
-
splinter
#1509 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Nije baš gif al eto more poslužitiKinaski wrote:Ima li gif dje ih zakara brat povalja ko levate kad je usao
https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... ngu/312355
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#1510 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ako sam dobro shvatio, iz svake od liga A, B, C i D, ide po jedna ekipa na EP.
Valjda će pobjednici grupa u svakoj od liga igrati međusobni play off.
-
kudrilo
- Logovan
#1512 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
58 stranica - predzadnji post ili 59 stranica - prvi post i saznat ćeš.enko 1964 wrote:Ako sam dobro shvatio, iz svake od liga A, B, C i D, ide po jedna ekipa na EP.
-
palermo
#1513 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
samo za ljubitelje Tonija Šunjića

P.S ne prizivam nikada moderatore, ali bi li lijepo kada bi sada reagovali i prekinuli ovo trolanje oko sistema igranja Lige nacija

P.S ne prizivam nikada moderatore, ali bi li lijepo kada bi sada reagovali i prekinuli ovo trolanje oko sistema igranja Lige nacija
-
Mustang1
#1514 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Nece se znati ko ce ici iz lige nacija do kraja kvalifikacija, u onom terminu kada se i inace igrao baraz ce se igrati ovaj play off lige nacija. Samo finale prve lige ce se igrati u junu.sumirprimus wrote:a jel ovi iz lige nacija onda ne igraju kvalifikacije za evropsko?
- phillie
#1515 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Hajd sve, al ovo ce trebati ponavljati za dvije godine, kad ponovo bude LN
K'o kad hodza objasnjava kako se klanja Bajram namaz 
-
Bazinga1234
#1516 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Apsolutno zasluženo, samo naprijed Toni.palermo wrote:samo za ljubitelje Tonija Šunjića![]()
![]()
-
Mustang1
#1517 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
phillie wrote:Hajd sve, al ovo ce trebati ponavljati za dvije godine, kad ponovo bude LNK'o kad hodza objasnjava kako se klanja Bajram namaz
A nece, vidjet ce se sve kako i sta ove godine, jednostavno je poprilicno, samo sto sam ja gledao pogresno objasnjenje pa nisam odmah skontao koliko ekipa ulazi u prvu ligu
- jeza u ledja
#1518 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Cilj Liga Nacija je smanjenje broja prijateljskih utakmica, odnosno utakmica koje nemaju ama bas nikakvu funkciju. Ko sto sajprus rece, ovo su sad neke poluprijateljske utakmice.
- phillie
#1519 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
U svakom slucaju nama odgovara, jer mi ili bi fulali prijateljske ili bi ih zakazivali sa Katarima ili tako nesto. Ovako imas 4 utakmice sa podjednakim rivalima, pa onda jos dvije ako budes prvi. plus za dvije godine igras protiv Italije, Engleske, Njemacke 4 utakmice...A mozda je ovo i laksi nacin da se dodje do EURA (iz ove lige). Vidjecemo, fino smo poceli, a kako cemo zavrsiti ko zna 
Mali off: Andora biljezi nezapamcene rezultate u svojoj historiji. Pet utakmica bez poraza i samo jednim primljenim golom
gol razlika 2:1
Mali off: Andora biljezi nezapamcene rezultate u svojoj historiji. Pet utakmica bez poraza i samo jednim primljenim golom
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1520 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
prekompliciranocyprus wrote:De da i ja probam![]()
Prvo, zaboravite na Ligu nacija kao dio kvalifikacija za EP... Primarna namjena LN nije to, nego je ona takmičenje za sebe... U tom takmičenju je nama cilj osvojit prvo mjesto u svojoj grupi i tako se plasirati u ovaj A razred (trenutno smo B)...
Nakon što završe ove grupe LN-a, započinju prave kvalifikacije... Tamo će iz svake grupe po dvoje prvoplasiranih ić na prvenstveno... Međutim, ostat će još četiri upražnjena mjesta...
Eh, tek će onda nesrećnici koji nisu prošli te kvalifikacije, a usput su bili solidni u LN dobiti drugu šansu... I to na način da će svaki razred (A, B, C i D) imati svoj plej of za odlazak na prvenstvo, sastavljen ne nužno od pobjednika grupa, nego od najbolje plasiranih reprezentacija koje nisu ostvarile plasman na EP već kroz kvalifikacije...
Najkomplikovaniji dio je taj što će evidentno najjačem razredu A vjerovatno faliti ekipa da oforme svoj plej of... Zbog toga će oni kojima malo zafali da upadnu u plej of razreda B upast u plej of razreda A... Moguće je i da zafali ekipa za plej of razreda B - u tom slučaju će isti biti popunjen onima iz razreda C koji su na redu iza učesnika njegovog plej ofa...
I tako ćemo imati četiri plej ofa, koji će nam dati četiri preostala učesnika EP... Svaki će imat svoje polufinale i finale...
U međuvremenu će se odigrati i fajnl for, u kojem će učestvovati ova krema iz razreda A... Naime, četiri pobjednika grupa iz razreda A će razigravati za titulu osvajača Lige nacija, ali to već nema nikakve veze sa EP... Teoretski je moguće da se osvajač LN uopšte ne plasira na EP...
Eto, da jebeš ne može jednostavnije
- jeza u ledja
#1521 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Ma nije bas. Al ga nisam skonto ono ranije u vezi Islanda i kvalifikacija za euro?Black swan wrote:prekompliciranocyprus wrote:De da i ja probam![]()
Prvo, zaboravite na Ligu nacija kao dio kvalifikacija za EP... Primarna namjena LN nije to, nego je ona takmičenje za sebe... U tom takmičenju je nama cilj osvojit prvo mjesto u svojoj grupi i tako se plasirati u ovaj A razred (trenutno smo B)...
Nakon što završe ove grupe LN-a, započinju prave kvalifikacije... Tamo će iz svake grupe po dvoje prvoplasiranih ić na prvenstveno... Međutim, ostat će još četiri upražnjena mjesta...
Eh, tek će onda nesrećnici koji nisu prošli te kvalifikacije, a usput su bili solidni u LN dobiti drugu šansu... I to na način da će svaki razred (A, B, C i D) imati svoj plej of za odlazak na prvenstvo, sastavljen ne nužno od pobjednika grupa, nego od najbolje plasiranih reprezentacija koje nisu ostvarile plasman na EP već kroz kvalifikacije...
Najkomplikovaniji dio je taj što će evidentno najjačem razredu A vjerovatno faliti ekipa da oforme svoj plej of... Zbog toga će oni kojima malo zafali da upadnu u plej of razreda B upast u plej of razreda A... Moguće je i da zafali ekipa za plej of razreda B - u tom slučaju će isti biti popunjen onima iz razreda C koji su na redu iza učesnika njegovog plej ofa...
I tako ćemo imati četiri plej ofa, koji će nam dati četiri preostala učesnika EP... Svaki će imat svoje polufinale i finale...
U međuvremenu će se odigrati i fajnl for, u kojem će učestvovati ova krema iz razreda A... Naime, četiri pobjednika grupa iz razreda A će razigravati za titulu osvajača Lige nacija, ali to već nema nikakve veze sa EP... Teoretski je moguće da se osvajač LN uopšte ne plasira na EP...
Eto, da jebeš ne može jednostavnije
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1522 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
čim moraš objašnjavati nešto što je "očito" to je odmah minus
najbolje objašnjenje da su ovo poluprijateljske tekme PRIBLIŽNO jednakih timova
da bi se ukinulo mnogo besmislenih prijateljskih
a da će pobjednici imati koristi kroz neke skraćene kvalifikacije/ili će se automatski kvalificirati
ps
vidi se na primjeru andore da ovo funkcionira i da je super igrati sa svojom vrstom tojest sa sebi sličnima
najbolje objašnjenje da su ovo poluprijateljske tekme PRIBLIŽNO jednakih timova
da bi se ukinulo mnogo besmislenih prijateljskih
a da će pobjednici imati koristi kroz neke skraćene kvalifikacije/ili će se automatski kvalificirati
ps
vidi se na primjeru andore da ovo funkcionira i da je super igrati sa svojom vrstom tojest sa sebi sličnima
- phillie
#1523 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Koji sad Island???

- AmiĐa_Idriz
- Radio Sarajevo
#1525 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020
Nije baš jednostavno, pogotovo jer su se morali uskladiti termini da oba takmičenja imaju draž.
Kako sam čitao na Vikipediji, plej of je trebalo da bude u junu, i onda bi ekipe koje se plasiraju na EP nezainteresovano igrale kvalifikacije do kraja. Ipak, koliko sam shvatio, to takmičenje u junu je samo za pobjednika Lige nacija, ali ne i za EP, a EP će dobiti svoja dodatna četiri učesnika tek u novembru 2019.
Kako sam čitao na Vikipediji, plej of je trebalo da bude u junu, i onda bi ekipe koje se plasiraju na EP nezainteresovano igrale kvalifikacije do kraja. Ipak, koliko sam shvatio, to takmičenje u junu je samo za pobjednika Lige nacija, ali ne i za EP, a EP će dobiti svoja dodatna četiri učesnika tek u novembru 2019.