AKCIZE: Ko izda - pizda
- JThomas
#1501 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
mi pišamo odozgo po vama, ali ravnopravni smo jer imate i vi pravo da odozdo pišate po nama...
- cvrčak_na_hedonizmu
#1502 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Vidim koliko razumijesFudo387 wrote:Tja, nista to tvoje kreveljenje mene ne iznenadjuje.
Razumijem ja to, ja sam se tu rodio i i odrastao.
Nista licno, zaista, ne cinis se ko los lik, al ovdje fulas, opetovano, poentu:D
-
almir90
#1503 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Pa evo Fudo je napisao, mi što nešto i radimo, propadamo jer smo sami krivi, nema na nas politika uticaja nikakvog.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Ti jesi njihov i jesi, kada sve saberemo i oduzmemo, protiv mene, jer tvoja logika kaze svi smo mi nasi i sve je to nase pri cemu su sve zivotinje jednake, ali su neke ipak jednakije od ovih drugih. Klasicna orvelovstina u praksi, u zivotu.
Javni sektor nije moj i treba mu jebati mater po sred usta cim prije, jer su krpelji i jer ja i moji moramo dobro guzove da ogulimo da bi "dobro" zivjeli ( pritisak rezultata i borbe za prezivjavanje level beskonacno ) pri cemu nas javni sektor podapinje gdje god moze a znam da nismo jedini. Da imamo normalan javni sektor bilo bi duplo lakse.
Znam i ja, al mi pun kurac vise pritiska i borbe dok neki glade muda i jebe ih se za rezultat, jer ce plata leci kako god za razliku od mene koji moram da imam rezultat u suprotnom nema plata za vise ljudi.
Gori od onih koji ne žive tu, su samo stranački trabanti što parazitiraju na budžetu i ližu drugim guzove dok troše pare koje drugi moraju zarađivati; samo ne daj Bože da moraju naći pravi posao i zaraditi platu.
-
zippoo87
#1504 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
dakle,u ovoj prici su najveci problem DRZAVNI SLUZBENICI i njima se plate trebaju minimalno upoloviti...jer su im se i povecale 100% kada se uveo pdv 2006. godine...dakle,tada su politicari kupili sebi vlast za sva vremena (ako ne dodje do kakve drasticne promjene),jer su bukvalno nasim parama,kupili sebi drzavne sluzbenike...nisu od ovog profitirali doktori,nisu ni policajci,nisu ni profesori i ucitelji...iskljucivo su profitirali "klijenti" ,koji i glasaju za ove nacionaliste a nisu ni druge stranke iskljucene...koja je god stranka bila u vlasti (a skoro sve su) je ubacila i svoje
sto se tice ove price budzetski korisnici VS realni sektor...nudzetlije su ti koji su bahati,koji misle da su glavni i koji se pisaju po sirotinji...dovoljan primjer su ti raznorazni majmuni sto iskacu sa FB skoro svakodnevno...najnoviji primjer onaj Baketov savjetnik
dakle oni su ti koji misle da su bogom dati a u realnom sektoru,treba 7 osoba zaraditi sebi a i za njega jednog,koji ima doprinose na punu platu...to izadje na kraju preko 2000 KM
i to i ne bi bio najveci problem,da oni nesto rade...nego tu je bitno samo da dobijes radnu knjizicu i to je to,mozes do penzije ostati,ne moze te niko ziv otpustiti...takav su zakon napravili za njih
dakle,da se ovi uhljupi otjeraju sa drzavne sise,prvo treba promijeniti zakon,da ih se moze otpustiti ako ih ima previse,isto kao sto i u firmi dobijes otkaz,jer si tehnoloski visak...e tako isto i za njih neka vrijedi
isti standard treba biti za sve
sto se tice ove price budzetski korisnici VS realni sektor...nudzetlije su ti koji su bahati,koji misle da su glavni i koji se pisaju po sirotinji...dovoljan primjer su ti raznorazni majmuni sto iskacu sa FB skoro svakodnevno...najnoviji primjer onaj Baketov savjetnik
dakle oni su ti koji misle da su bogom dati a u realnom sektoru,treba 7 osoba zaraditi sebi a i za njega jednog,koji ima doprinose na punu platu...to izadje na kraju preko 2000 KM
i to i ne bi bio najveci problem,da oni nesto rade...nego tu je bitno samo da dobijes radnu knjizicu i to je to,mozes do penzije ostati,ne moze te niko ziv otpustiti...takav su zakon napravili za njih
dakle,da se ovi uhljupi otjeraju sa drzavne sise,prvo treba promijeniti zakon,da ih se moze otpustiti ako ih ima previse,isto kao sto i u firmi dobijes otkaz,jer si tehnoloski visak...e tako isto i za njih neka vrijedi
-
Fudo387
#1505 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Hljeba ti, gdje sam ja napisao to sto mi pripisujes?almir90 wrote:Pa evo Fudo je napisao, mi što nešto i radimo, propadamo jer smo sami krivi, nema na nas politika uticaja nikakvog.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Ti jesi njihov i jesi, kada sve saberemo i oduzmemo, protiv mene, jer tvoja logika kaze svi smo mi nasi i sve je to nase pri cemu su sve zivotinje jednake, ali su neke ipak jednakije od ovih drugih. Klasicna orvelovstina u praksi, u zivotu.
Javni sektor nije moj i treba mu jebati mater po sred usta cim prije, jer su krpelji i jer ja i moji moramo dobro guzove da ogulimo da bi "dobro" zivjeli ( pritisak rezultata i borbe za prezivjavanje level beskonacno ) pri cemu nas javni sektor podapinje gdje god moze a znam da nismo jedini. Da imamo normalan javni sektor bilo bi duplo lakse.
Znam i ja, al mi pun kurac vise pritiska i borbe dok neki glade muda i jebe ih se za rezultat, jer ce plata leci kako god za razliku od mene koji moram da imam rezultat u suprotnom nema plata za vise ljudi.
Gori od onih koji ne žive tu, su samo stranački trabanti što parazitiraju na budžetu i ližu drugim guzove dok troše pare koje drugi moraju zarađivati; samo ne daj Bože da moraju naći pravi posao i zaraditi platu.
-
almir90
#1506 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Fudo387 wrote:
Hljeba ti, gdje sam ja napisao to sto mi pripisujes?
Ljudi koji guraju kraj s krajem, i koji uspjevaju prezivjeti sa svojim poslovima od danas do sutra, nisu kadri napraviti ozbiljnu ekonomiju. Uostalom, rezultate toga zivis i gledas.
-
Fudo387
#1507 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Kako si ti iz tog citata zakljucio sto si zakljucio samo je tebi poznato.almir90 wrote:Fudo387 wrote:
Hljeba ti, gdje sam ja napisao to sto mi pripisujes?Ljudi koji guraju kraj s krajem, i koji uspjevaju prezivjeti sa svojim poslovima od danas do sutra, nisu kadri napraviti ozbiljnu ekonomiju. Uostalom, rezultate toga zivis i gledas.
-
almir90
#1508 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Pa o raspodjeli para i stanja smo i raspravljali. Lijepo sam ti napisao, kada hiljadu ljudi plaća obaveze, a od tih para samo dvojica dobiju te pare kroz tendere i poticaje; koje uredno potroše na novi Mercedes ili BMW, ljetovanja, zimovanja, a radnicima dadnu kitu - dobije se ono što smo mi dobili. Ostali dobiju jednu veliku kitu, jer nema ko šta da potroši kod njih.Fudo387 wrote:
Kako si ti iz tog citata zakljucio sto si zakljucio samo je tebi poznato.
I šta drugo da zaključim iz tvog pisanja, propali ljudi jer su sami krivi.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1509 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Stipu Fudu, ne konta, ali ga i razumijem.almir90 wrote:Pa evo Fudo je napisao, mi što nešto i radimo, propadamo jer smo sami krivi, nema na nas politika uticaja nikakvog.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Javni sektor je konkretan posao kada je pravilno posložen. Policija kada radi svoj posao, tužilaštvo, sudovi, parlamenti onda imaš uređenu državu. Kada opštine rade svoj posao, porezne ustanove, inspekcije imaš mogućnost za privatni biznis koji se potiče u svim razvijenim zemljama, a javni sektor je tu da ti to omogući umjesto što te jebe ko zadnjeg levata. Nisu oni tu zbog nas nego smo tu zbog njih. Isto kao da se neko zajebava sa nama i štima nam nebuloze da vidimo kako ćemo se snaći u određenim, nebuloznim, situacijama
-
Fudo387
#1510 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Izvini, ne mogu matere mi. Nismo o tome pricali.almir90 wrote:Pa o raspodjeli para i stanja smo i raspravljali. Lijepo sam ti napisao, kada hiljadu ljudi plaća obaveze, a od tih para samo dvojica dobiju te pare kroz tendere i poticaje; koje uredno potroše na novi Mercedes ili BMW, ljetovanja, zimovanja, a radnicima dadnu kitu - dobije se ono što smo mi dobili. Ostali dobiju jednu veliku kitu, jer nema ko šta da potroši kod njih.Fudo387 wrote:
Kako si ti iz tog citata zakljucio sto si zakljucio samo je tebi poznato.
I šta drugo da zaključim iz tvog pisanja, propali ljudi jer su sami krivi.
Ali evo, ako ce ti biti lakse i ako ti nesto znaci, sve si u pravu.
-
almir90
#1511 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Kapi krvi i znoja su počele i presušivati, ja već znam neke koji su zatvorili privatne poslove i otišli da se bave istim poslom u inostranstvu gdje planiraju u narednim godinama vani krenuti sa istim poslom privatno.cvrčak_na_hedonizmu wrote: Stipu Fudu, ne konta, ali ga i razumijem.
Javni sektor je konkretan posao kada je pravilno posložen. Policija kada radi svoj posao, tužilaštvo, sudovi, parlamenti onda imaš uređenu državu. Kada opštine rade svoj posao, porezne ustanove, inspekcije imaš mogućnost za privatni biznis koji se potiče u svim razvijenim zemljama, a javni sektor je tu da ti to omogući umjesto što te jebe ko zadnjeg levata. Nisu oni tu zbog nas nego smo tu zbog njih. Isto kao da se neko zajebava sa nama i štima nam nebuloze da vidimo kako ćemo se snaći u određenim, nebuloznim, situacijama
Isto tako znam kroz posao ljude koji su privatnici i šalju djecu vani, žele da s vremenom pokrenu privatne poslove vani.
Vidjećemo do kada će državni sektor sisati privredu, želim im isti gorak ukus u ustima i neizvjesnost šta će biti sutra; kao što imaju mnogi koji se bore da sa svojim radom nešto ostvare.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1512 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Sisaće dokle god budu mogli, jer su nesposobni da stvore klimu za posao i jer smo ovce pa šutimo dok nas strižu do besvjesti. Rješenje kompletne situacije u BiH jeste baš ova postavka priča, realni vs javni sektor gdje realni sektor treba jebati mater po sred usta javnom sektoru, na bilo koji način uključujući i silu.almir90 wrote:Kapi krvi i znoja su počele i presušivati, ja već znam neke koji su zatvorili privatne poslove i otišli da se bave istim poslom u inostranstvu gdje planiraju u narednim godinama vani krenuti sa istim poslom privatno.cvrčak_na_hedonizmu wrote: Stipu Fudu, ne konta, ali ga i razumijem.
Isto tako znam kroz posao ljude koji su privatnici i šalju djecu vani, žele da s vremenom pokrenu privatne poslove vani.
Vidjećemo do kada će državni sektor sisati privredu, želim im isti gorak ukus u ustima i neizvjesnost šta će biti sutra; kao što imaju mnogi koji se bore da sa svojim radom nešto ostvare.
To je rješenje izbora, života i svega u BiH. Dok se to ne desi, ništa od nas.
-
ke_ma
#1513 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
zippoo87 wrote:dakle,u ovoj prici su najveci problem DRZAVNI SLUZBENICI i njima se plate trebaju minimalno upoloviti...jer su im se i povecale 100% kada se uveo pdv 2006. godine...dakle,tada su politicari kupili sebi vlast za sva vremena (ako ne dodje do kakve drasticne promjene),jer su bukvalno nasim parama,kupili sebi drzavne sluzbenike...nisu od ovog profitirali doktori,nisu ni policajci,nisu ni profesori i ucitelji...iskljucivo su profitirali "klijenti" ,koji i glasaju za ove nacionaliste a nisu ni druge stranke iskljucene...koja je god stranka bila u vlasti (a skoro sve su) je ubacila i svoje
-
ke_ma
#1514 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
@JThomas ti je već odgovorio,tako da nema potrebe za daljnim raspravljanjem..Itsoktobealone wrote:U čemu je problem prijatelju? Ovo je moja država kakva god da je. Ja nemam druge.ke_ma wrote:Nemoj,molin te da ovaj šup*k uopšte nazivaš državom..70% toga što si nabrojao je u interesu RS-a. Pogotovo izvozi u navedenim državama iz navedenih kategorija. Tako da reci da tu nema interes entiteta je pogrešno. Al' stoji, Šarović radi dobar posao jer sve to čini jednu državu; našu Bosnu i Hercegovinu.
@Prpa.ba je fino neke stvari objasnio al' su sve te stvari nadolazeće. Prvo smanjiti porezno opterećenje pa onda misliti na kresanje javnog sektora i šta sve ne.
EDIT: Mogu vam reći poprilično sigurno da povećanje PDV-a neće biti sad za sad. Pogotovo ne 21, 23 ili 25% kako nekolicina pretpostavlja. Ako se ikad desi da dođe do nekog povećanja to će biti 19,5% što je dodatnih 500-600KM miliona na godišnjem nivou koliko Vlada procjenjuje da bi joj dodatno trebalo (barem je ovako bilo u vremenu kad sam ja konsultovao dotične). Također, treba znati da je BiH država sa najmanjom VAT na Balkanu (i u EU isključujući Luksemburg).
Ovaj šup*k je samo privatna prćija vladajućih oligarhija.
Ovaj šup*k je od neki dan postao i diktatura i za koji qurac uzimate hebeni Balkan za poređenje bilo čega..
Zašto ne uzmete hebenu Njemački i uporedite koliko joj je PDV,kolika je prosječna plata,kopaju li ljudi u kontejnerima..
Je li tebi jasno čovječe da hebena Njemačka ima HARTZ 4,odnosno socijalnu zaštitu koja obezbjeđuje svakom njenom stanovniku život dostojan
čovjeka..
Kad već praviš neke usporedbe,reci mi šta ima ovaj šup*ak od države,ima li takvo nešto..
Ima,ali u qurcu..Ima samo povećanje onih koji krpe kraj sa krajom jer su ih u takav položaj gurnuli upravo oni koji sjede na čelu nečega što
si ti nazvao državom..
Pun mi je qurac takvih nekih pametnjakovića i njihovih usporedbi ali samo sa državama koje su u istom ili sličnom sra*u
Moja konatacija da Bosna ima najmanji PDV je bila u smislu da se sigurno u budućnosti može očekivati veći PDV kao dio "procesa integrisanja" u EU. Ništa više, ništa manje.
Osim toga, ima ova država puno većih i težih problema nego PDV.
A,i da nije,ta isprana fraza"proces integrisanja" u EU ubija svaku želju za bilo kakvom raspravom..
Tačno je da ova "država" ima puno većih i težih problema,samo si trebao dodati ko je glavni krivac tih problema..
Obični narod koji radi kod privatnika,nezaposleni,penzioneri,i druge ugrožene kategorije u ovom društvu,100% ne snose krivicu..
Razmisli malo pa ćeš skontati da su ostali političari,stranke iz kojih dolaze,i na kraju njihovi mezimci zbog kojih se dižu i pdv i akcize..
Pogodio si,riječ je o buđžetlijama i dobro je da je tema otišla u tom smijeru,realni sektor vs buđžetski paraziti..
Kad već spominješ tu otrcanu frazu "proces integrisanja",haj mi bogati reci u kojoj to Evropskoj državi buđžetlije imaju i do 3 puta veće plate od
onoga u realnom sektoru
- cvrčak_na_hedonizmu
#1515 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
U gigantima tipa Somalije, Eritreje, Čada i ta neka priča. Al jebiga, nama trećerazredne europske birokrate prosipaju lafine da treba to tako pri čemu finansiraju najgore od najgorih da se ništa ne promijeni.ke_ma wrote: @JThomas ti je već odgovorio,tako da nema potrebe za daljnim raspravljanjem..
A,i da nije,ta isprana fraza"proces integrisanja" u EU ubija svaku želju za bilo kakvom raspravom..
Tačno je da ova "država" ima puno većih i težih problema,samo si trebao dodati ko je glavni krivac tih problema..
Obični narod koji radi kod privatnika,nezaposleni,penzioneri,i druge ugrožene kategorije u ovom društvu,100% ne snose krivicu..
Razmisli malo pa ćeš skontati da su ostali političari,stranke iz kojih dolaze,i na kraju njihovi mezimci zbog kojih se dižu i pdv i akcize..
Pogodio si,riječ je o buđžetlijama i dobro je da je tema otišla u tom smijeru,realni sektor vs buđžetski paraziti..
Kad već spominješ tu otrcanu frazu "proces integrisanja",haj mi bogati reci u kojoj to Evropskoj državi buđžetlije imaju i do 3 puta veće plate od onoga u realnom sektoru
Dobro Thomas napisa, što se tiče naše vlasti, klasični udruženi, mirnodopski, zločinački poduhvat, a sve u cilju održavanja statusa quo, do zadnjeg stanovnika, do zadnje marke.
-
almir90
#1516 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Najotrcanija fraza ikada izrečena: "kakva god da je moja, ja druge nemam"...

-
Fudo387
#1517 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Pa, imas li?almir90 wrote:Najotrcanija fraza ikada izrečena: "kakva god da je moja, ja druge nemam"...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
ke_ma
#1518 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Thomas je 100% u pravu..cvrčak_na_hedonizmu wrote:U gigantima tipa Somalije, Eritreje, Čada i ta neka priča. Al jebiga, nama trećerazredne europske birokrate prosipaju lafine da treba to tako pri čemu finansiraju najgore od najgorih da se ništa ne promijeni.ke_ma wrote: @JThomas ti je već odgovorio,tako da nema potrebe za daljnim raspravljanjem..
Kad već spominješ tu otrcanu frazu "proces integrisanja",haj mi bogati reci u kojoj to Evropskoj državi buđžetlije imaju i do 3 puta veće plate od onoga u realnom sektoru
Dobro Thomas napisa, što se tiče naše vlasti, klasični udruženi, mirnodopski, zločinački poduhvat, a sve u cilju održavanja statusa quo, do zadnjeg stanovnika, do zadnje marke.
Ovi se neće smiriti dok nas sve ne istjeraju...Ostaće samo oni ,buđžetski paraziti,i pokoji pemzioner..
Ne znam samo ko će im raditi jer se ne može živjeti samo od prosipanja šupljeg u prazno..
-
almir90
#1519 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Pa nemam, ali ne patim ni za ovom, niti ću ikada zažmuriti i praviti se ćorav da ne vidim šta se oko mene dešava. Doduše, možda i ja nekada postanem dijaspora, pa pođem plakati za voljenom mi domovinom - nešto sumnjam u to, al' nikad se ne zna.Fudo387 wrote: Pa, imas li?
-
Fudo387
#1520 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Dok ne nadjes drugu, moj ti je savjet, cijeni i cuvaj to sto imas.almir90 wrote:Pa nemam, ali ne patim ni za ovom, niti ću ikada zažmuriti i praviti se ćorav da ne vidim šta se oko mene dešava. Doduše, možda i ja nekada postanem dijaspora, pa pođem plakati za voljenom mi domovinom - nešto sumnjam u to, al' nikad se ne zna.Fudo387 wrote: Pa, imas li?
Hrakanjem je neces uciniti boljom. Samo rad, znoj, pamet.
-
almir90
#1521 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Ti nemaš pojma koliko ja i moji roditelji doprinosimo ovoj državi svaki dan, mjesec, godinu, i tako već dugo godina, i to financijski je podržavamo, meni najmrže, ali se mora raditi - a uredno smo dobili kitu od nje, kao i mnogi moji poznanici i prijatelji koji su u isto tako radili. I imam pravo da pljujem po istoj, i niko mi to ne može zabraniti. Ja nisam patriota koji ne bude tu; nisam patriota koji zarađuje na crno i ne plaća ništa državi, a klete se u istu; a bogme nisam ni patriota koji živi od iste parazitirajući.Fudo387 wrote: Dok ne nadjes drugu, moj ti je savjet, cijeni i cuvaj to sto imas.
Tako da ja, itekako imam pravo da pljujem po ovakvom sistemu, niti ti, niti bilo ko drugi mi to može zabraniti.
Last edited by almir90 on 17/12/2017 22:24, edited 3 times in total.
- Haris.ba
#1522 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Ma može. Grčka je živi dokaz.ke_ma wrote: Thomas je 100% u pravu..
Ovi se neće smiriti dok nas sve ne istjeraju...Ostaće samo oni ,buđžetski paraziti,i pokoji pemzioner..
Ne znam samo ko će im raditi jer se ne može živjeti samo od prosipanja šupljeg u prazno..
-
ke_ma
#1523 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
To su puste fraze onih već uhljebljenih
-
Fudo387
#1524 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Imas ti pravo da pljujes, samo nije to fino.almir90 wrote:Ti nemaš pojma koliko ja i moji roditelji doprinosimo ovoj državi svaki dan, mjesec, godinu, i tako već dugo godina, i to financijski je podržavamo, meni najmrže, ali se mora raditi - a uredno smo dobili kitu od nje, kao i mnogi moji poznanici i prijatelji koji su u isto tako radili. I imam pravo da pljujem po istoj, i niko mi to ne može zabraniti. Ja nisam patriota koji ne bude tu; nisam patriota koji zarađuje na crno i ne plaća ništa državi, a klete se u istu; a bogme nisam ni patriota koji živi od iste parazitirajući.Fudo387 wrote: Dok ne nadjes drugu, moj ti je savjet, cijeni i cuvaj to sto imas.
Tako da ja, itekako imam pravo da pljujem po ovakvom sistemu, niti ti, niti bilo ko drugi mi to može zabraniti.
Ne mogu ti zabraniti, naravno, svakako da ti sam o sebi odlucujes kakav ces covjek biti.
Mogu ti uzivo sljagu opait i rec haj je sad pljuni ako smijes.
-
almir90
#1525 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda
Možda bi mogao pokušati, no na pokušaju bi sve i ostalo.Fudo387 wrote:
Imas ti pravo da pljujes, samo nije to fino.
Ne mogu ti zabraniti, naravno, svakako da ti sam o sebi odlucujes kakav ces covjek biti.
Mogu ti uzivo sljagu opait i rec haj je sad pljuni ako smijes.
Nije fino što dolazimu u situaciju da najveći ološ i kriminalac ima najveća prava, i mnogo toga drugog nije fino. Al' pozivati na kvazi patriotizam, i sve to gurajući u stranu nije uredu.