ti se šališ ?seoBIH wrote:2. BTC se ne moze lahko kupiti ili unovciti - Netacno
ti i ja imamo različite definicije za riječ "lako"
Moderator: anex
ti se šališ ?seoBIH wrote:2. BTC se ne moze lahko kupiti ili unovciti - Netacno
Brate, nisam te najbolje shvatio, jer nisi rekao u sta si hipoteticki ulozio u ripple ili btc? Primjer: kupio si za sto dolara ripplija koji su po 0,5$. Dakle imas 200 ripplija. Nakon sedam dana rippli skoci na 1$ i ti prodajom inkasiras 200$.Thorgerson wrote:Moze li mi neko pojasniti ovo, jer mi nije bas najjasnije.
Koje su opcije kupovine altcoinsa trenutno? Koliko vidim i vani je to problem, a mogu misliti koji je problem kod nas. Jer izgleda da je najjednostavniji nacin kupovina altcoinsa i obratno pretvaranje istih u keš - kupovina BTC i onda dalje BTCom uzimati altcoine.
Medjutim, zanima me ovo. BTC danas vrijedi 17.000 USD, Ripple vrijedi $0.802823 USD ili 0.00004466 BTC - trenutno. Uzmimo sad hipoteticku situaciju, prodje sedam dana Ripple skocio za 100% i sada vrijedi 1.60$. A s druge strane BTC pao za sta ja znam 20% i sad vrijedi 14.000 USD. Ja hocu da unovcim Ripple, prebacujem ga u BTC, iako sada vrijedi ripple vrijedi duplo, ja opet dobijam manje dolara jer je BTC pao?
Ili, ostaje mi opcija da odem u kafanu i nekome prodam Ripple. Ali to mi je onda jbt srednji vijek. Ono, trampa na pijaci.
Ako moze pojasnjenje ovoga, tj. koje imaju opcije kupovine, je li trenutno najjednostavniji kupovina BTC-a, pa onda dalje?

Niko ne zna. Kriptaši misle da je ovo revolucija platežnog sistema, ja mislim da je ubleha.drndalo wrote:@victom
Postujem tvoje misljenje, kao i drugih ljudi. Takodjer shvatam i one koji imaju licni interes... I sam sam ulozio par stoja u alter kripto valute, koje sam prije halalio, da vidim moze li se sta hairovati dugorocno... Pa sta bude...Zasto alter? Zato jer mene moj ego ne moze zadovoljiti da sam vlasnik necega od 0.000317 kom... I to za pristojne pare...
Pa sam malo istrazivao, malo pratio grafikone, kad mi @dozer otkri site gdje direkt za pare s kartice mogu kupiti koji, to i uradih... Prva hefta prodje i zahvaljujuci skoky Ripple-ta, suma je znacajno povecana, a ostala 2 su veca od kupovne sume ali ne bitno da bi ih se isplatilo prodati... Dokle...? Vidjecemo. I kada? Isto cemo vidjeti.
Ono sto bih volio umjesto stalnog (i jedino) kontriranja, da ako vec pratis i analiziras neko misljenje i potkrijepis nekom konkretnijom analizom...? Pa kazes: Zbog toga i toga, tada i tada ocekujem da je moguce pod a) ovo, i pod b) ono... To bi licilo na forum, raspravu, iznosenje misljenja, ucenje, ili ti mene, ili ja tebe... Ovako mi se cini da udaras kontru, samo kontre radi... A to nije rasprava nego durenje...
Imas neke jake informacije dokle ce ici ili kad ce pasti?victom wrote:evo BTC prešo 18.000 $
ali nemojte da vas ta fatamorgana zavara.
bitcoin moze rasti preko zaliha novca (ne znaci doduse da ce rasti) - moze rasti preko zaliha digitalnog Fiat-a (samo dest posto svjetskih zaliha novca je u papirnom opticaju ostalo je u digitalnoj formi koja se stalno povecava)victom wrote:pa ima granice. može rasti koliko ima novca na svijetu.
po nekoj projekciji je 1 BTC = max 3.500.000 $
to bi bilo blizu 100 triliona, kolika iznosi sva svjetski imovina (sav novac, zlato, dionice, osiguranja)
A jel ti vidiš kolika je mala razlika između trenutnih 17.000 $ i maksimalnih 3.500.000 $ ?
500 MILIJARDI u kripto valutama ?
Svaki ekonomista će skočiti na plafon kad to čuje.
apsurdno.
pa ti si barem iskren.drndalo wrote:I meni je to sve neopipljivo, ali ne znaci da sam u pravu...
U Ripple ulozih slucajno, tj. poluslucajno, prije nego sto sam gledajuci rast zadnjih dana
victom wrote:pa ti si barem iskren.drndalo wrote:I meni je to sve neopipljivo, ali ne znaci da sam u pravu...
U Ripple ulozih slucajno, tj. poluslucajno, prije nego sto sam gledajuci rast zadnjih dana
znaš da je balon, al daj da budem dobar dok se može.
Tako i ja razmišljam.
Ali kriptaši ne daju ni reć da je balon.
Odmah si enemy no1.
Sektaški sindrom.
Xrp je od septembra bio na nivou 0.20 do 0.26, da bi od 13.12 poceo rasti i dostizati vrijednost od 0.97 (14.dec) Sada je dosao do 0.76 i mislim da nece vise ici ispod 0.60.drndalo wrote:I meni je to sve neopipljivo, ali ne znaci da sam u pravu...
upravu si. Ako se baviš sitnim švercom, i ne treba da te interesuje.emmir1 wrote:
Koga boli kita da li je balon ili nije.
Ja ga uzeh za 0.212, prije 10 dana... Dijelom zbog tipa par kolega, a dodatni plus mi je bio psiholoski, sto je za nekih par stoja bilo 700-800 kom... Za razliku od BTC koji bi mi dao nesto na 7-oj decimali...phillie wrote:Xrp je od septembra bio na nivou 0.20 do 0.26, da bi od 13.12 poceo rasti i dostizati vrijednost od 0.97 (14.dec) Sada je dosao do 0.76 i mislim da nece vise ici ispod 0.60.drndalo wrote:I meni je to sve neopipljivo, ali ne znaci da sam u pravu...
Ako si ujagmio pa kupio prije 13-og u finom si plusu. Isto tako mislim da se isplati uloziti u Xrp, jer ce mu vrijednost rasti, sto kratkorocno sto dugorocno.... Sretno u svakom slucaju.
Zašto su papirnate valute prevara? Hajde nam pojasni.toure123 wrote:A najgore je kad mnogi usporedjuju BTC sa papirnatim valutama koje su obicna prevara, a ne vide sta je cilj na duze staze... Pa ljudi moji ne prodajite to sto imate, nego cuvajte, to ce vam biti penzioni fond!!!!
Ko god misli da ce vrijednost BTC-a opsati, nema pojma!!!
Ne znam sta da ti kazem, oni su znali za banke tada, ja nisam... Pa je to bila neka polu-sigurica, sa kvotom 1.45...victom wrote:ko na kladionicidrndalo wrote: Dijelom zbog tipa par kolega
Ko proda bilo sta ozbiljno za bilo sta, kladionicu, berzu, i tako to, je budala...! Tu se slazem. Posebno dom i sigurnost istog (ko ga vec ima)... Neki visak, ako ga imas, koji bi svakako nekad skrho u kafani, kladionici, novim felgama na starom autu moze ici na probu poboljsanja zivota, po meni...toure123 wrote:A najgore je kad mnogi usporedjuju BTC sa papirnatim valutama koje su obicna prevara, a ne vide sta je cilj na duze staze... Pa ljudi moji ne prodajite to sto imate, nego cuvajte, to ce vam biti penzioni fond!!!!
Ko god misli da ce vrijednost BTC-a opsati, nema pojma!!!
Naucnik - ti od druge strane stranice na ovoj temi - tj 5. mjesec (koliko je Bitcoin bio tad?)victom wrote:upravu si. Ako se baviš sitnim švercom, i ne treba da te interesuje.emmir1 wrote:
Koga boli kita da li je balon ili nije.
Bitna je dobit na kraju.
Ja više na to gledam sa naučne strane.
Egzaktan si u nauci vidimljudi ne kupujte ovu prevaru. ovo je balon koji će pući.
Imas li neki konkretan razlog ili? Kopaju im slicij mala djeca? Siluju djevojcice? Bacaju uran u more? Ili ti se ne svidja skracenica?imperator01 wrote:Nebih ja taj XRP ni stapom taknuo.
Al nek svako radi sa svojom lovom sta hoce.
hahaha. pa jeste. I tada je već bio balon.muhafuca wrote:Naucnik - ti od druge strane stranice na ovoj temi - tj 5. mjesec (koliko je Bitcoin bio tad?)victom wrote: upravu si. Ako se baviš sitnim švercom, i ne treba da te interesuje.
Bitna je dobit na kraju.
Ja više na to gledam sa naučne strane.
govoris
Egzaktan si u nauci vidimljudi ne kupujte ovu prevaru. ovo je balon koji će pući.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Uz naravno obavezno od mene "ne ulazi nista ni u bitcoin ni u dionice sto ne mozes za dan zaboraviti ukoliko sve sutra padne"
Centralizovano smece za banke.drndalo wrote:Imas li neki konkretan razlog ili? Kopaju im slicij mala djeca? Siluju djevojcice? Bacaju uran u more? Ili ti se ne svidja skracenica?imperator01 wrote:Nebih ja taj XRP ni stapom taknuo.
Al nek svako radi sa svojom lovom sta hoce.