Kao pametni satovi itekako mogu, kao fitnes uređaji ne mogu. Evo meni koji koristim relativno zastario sat iz te neke srednje klase je najbitnije da imam zabilježene rute sa gps om i da ne moram koristiti mobitel u toku vožnje ili neke aktivnosti. Ovaj moj je skroman sat što se tiče nekih naprednih stavki pri vježbanju ali uredno zabilježi rutu, metre, dovoljno dobro prati otkucaje pa obratim pažnju i na to pri velikim naporima, ima to neko praćenje uspona i nadmorske visine koje možda nije ko na garminu ali iz mog iskustva nije ni neprecizno. Što se tiče korištenja kao pametnog ili običnog sata primam pozive na njemu u nuždi i zvuk je odličan, signal između sata i mobitela je ekstra dobar tako da ga nosim i na poslu i kod kuće, ostavim mobitel gdje hoću a opet mi sve stiže za nedajbože. Sat je lagan, udoban, izdržljiv i definitivno ću ga više koristiti nego što bih koristio Fenix koji opet nije udoban za cjelodnevno korištenje, barem meni.photo&video wrote: ↑29/01/2024 11:01Ja nisam niti maratonac niti ultra maratonac. Ne idem u teretanu, ne trcim… idem redovno na planine poput Visocice, Prenja, Treskavice… koristim Garmin iz nekog svog zadovoljstva. Da li je skup? Za nase uslove jeste kao i sve ostalo. Da li je kvalitetan i pouzdan? Itekako jeste. Stvar percepcije, ko sta voli i ko sta moze sebi priustiti. Ja volim satove, volim planinarenje i to je to. Nisam rekao da je Huawei los, ali ne mogu ta dva sata u isti level.zdruzdjo wrote: ↑29/01/2024 10:56E vidis, ti si ozbiljan sportista. I to postujem. Ako kazes da ti tako nesto treba, onda postujem. Fin alat. Ali apsurdno je reci da ti toliko to treba, ne bi mogao to isto raditi sto radis bez nekog ultra-smrz-defini-zgaz sata.Dr Kova wrote: ↑29/01/2024 10:08 Ne znam momci, malo previše generalizujete. Tačno da ima svega. Ima i šminke, ali to su neki pozeri. Ja sam ultramaratonac, trčim između 60 i 80 km sedmično po svim uslovima. Meni dobar sat treba i znam koje su prednosti istog. Vi ne vjerujete da vrijedi, pa vas ne bih ni ubjeđivao. Svakom svoje.
No spreman sam na patnju i tražim Fenix po OLX-u i nadam se da ću ga uzeti jer volim te zajebancije sa raznim podacima i prije svega fale mi 2 opcije, navigacija na satu i karte i rute softverom koje nudi Garmin ali bih išao na neki stariji model jer mi je previše dati 1600 na novi. Pa ako ko ima