US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

Kikibombona

#1501 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Kikibombona »

jeza u ledja wrote:...
Evo neki Fernandez sa Floride kaze da je glasao za Trampa, iako o kandidatima malo zna. Dakle, nije crno - bijelo, nisu svi Latinosi za Hilari.

Tetka u USA govorila da ce glasati za Hilari. Jucer kaze da nece glasati. Na pitanje 'zasto', kaze 'oni mejlovi'. A sta je u mejlovima? Kaze, ne'am pojma, dokazali joj neki kriminal. :D

Amerikanci! :D

I jedno pitanje za tebe...

Je li Fox News na strani Hilari ili se meni cini? Vidim da na njihovim anketama ubjedljivo vodi...

Da li bi Tramp dobio lagano da ga Republikanci ne sabotiraju?
jeza u ledja

#1502 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:
jeza u ledja wrote:Nisi ti dio nikakve zavjere, vec online troll propagande.
Link koji je postavio prethodnik on je i prokomentarisao kao diskutabilnim. Ti si nastavio dalje komentar i postavio novi link (koji se ne moze otvoriti jer je spam), te spomenuo kako si vidio jos dvije ankete. Ni jednu nisi prokomentarisao kao diskutabilnu, vec uzeo kao fakat.

Mani se ove teme, vidis da ti svi govore, nisam ja iznimka. Valjda si shvatio do sad da si predmet sprdnje na forumu. Drzi se tema o Siriji i borbe sa online mudzahedinima.
Ne samo da si paranoik, nego si još i bezobrazan. Nisam jedini koji ti je to spočitao. Lične kvalifikacije ti ne mogu pomoći, Ispao si površan, bahat. Zaključimo: niti sam postavio anketu, niti sam je nazvao reprezentativnom, sve drugo je "bla,bla,bla..."

Uživaj.

_____
Cao cakani. :kiss: :sax:
sjedi 1

#1503 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sjedi 1 »

Hilari je u ovoj kampanji potrošila preko milijardu dolara(vjerovatno i druga strana)... :-)
Valja to kasnije namiriti... :D
Challenger__

#1504 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Challenger__ »

Ćao i tebi matori. Ne sekiraj se puno, srce će te spucati. Link se ne može otvoriti, pretpostavljam, jer Klix.ba spriječava postavljanje konkurentskih portala.

Šaljem ti link na p.p.

:kiss:
jeza u ledja

#1505 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Kikibombona wrote:
jeza u ledja wrote:...
Evo neki Fernandez sa Floride kaze da je glasao za Trampa, iako o kandidatima malo zna. Dakle, nije crno - bijelo, nisu svi Latinosi za Hilari.

Tetka u USA govorila da ce glasati za Hilari. Jucer kaze da nece glasati. Na pitanje 'zasto', kaze 'oni mejlovi'. A sta je u mejlovima? Kaze, ne'am pojma, dokazali joj neki kriminal. :D

Amerikanci! :D

I jedno pitanje za tebe...

Je li Fox News na strani Hilari ili se meni cini? Vidim da na njihovim anketama ubjedljivo vodi...

Da li bi Tramp dobio lagano da ga Republikanci ne sabotiraju?
FOX radi odlicne ankete. Tako kaze Nate Silver, guru za ove stvari.
Vecina anketara koji rade ankete se trude biti neutralni, odnosno biti dobri u predvidjanju rezultata. To im je posao.
Neki su u tome bolji od drugih.

Fox, diskutabilno je na cijoj su strani. Moram priznati da ih ne pratim bas puno. Mislim da su ovi etablirani novinari po strani, oni malo idiotskiji na strani Trumpa.

Mislim da "sabotaza" Trumpa od strane Republikanaca gotovo nimalo ne utice na njegovu negativnu popularnost. Odnosno, za mnoge ljude ona predstavlja pozitivnu, ne negativnu stvar. Isto vazi za mainstream medije.
To nazalost dovoljno govori gdje se danas nalazi znacajan dio birackog tijela u Americi i koliko je internet doprinjeo radikalizaciji i demokratizaciji, odnosno manjku kontrole, politickih izbora.
jeza u ledja

#1506 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:Ćao i tebi matori. Ne sekiraj se puno, srce će te spucati. Link se ne može otvoriti, pretpostavljam, jer Klix.ba spriječava postavljanje konkurentskih portala.

Šaljem ti link na p.p.

:kiss:
Nisam ni pokusao otvoriti, isto mi je izgledalo. No links nesto... Nemoj se truditi molim te. Ne zanima me vise.
It_is_a_Leclerc

#1507 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by It_is_a_Leclerc »

Samo Hillary!

Je li vrijeme da se reže mezetluk i hladi piće za proslavu pobjede ? :mrgreen:
jeza u ledja

#1508 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

sjedi 1 wrote:Hilari je u ovoj kampanji potrošila preko milijardu dolara(vjerovatno i druga strana)... :-)
Koristeci zakonski okvir donacija za kampanju za kojeg su se Republikanci decenijama zdusno borili. Hahahaha :lol: :lol:
omar little

#1509 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by omar little »

generalno ne zelim davati paznju ovim desnicarskim propagandnim droljama, ali ovaj joj je tvitic bas indikativan.

Image
smjesko071

#1510 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by smjesko071 »

Pustite suplju,dajte malo vijesti..ko vodi,ko gubi,itd?
sjedi 1

#1511 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sjedi 1 »

jeza u ledja wrote:
sjedi 1 wrote:Hilari je u ovoj kampanji potrošila preko milijardu dolara(vjerovatno i druga strana)... :-)
Koristeci zakonski okvir donacija za kampanju za kojeg su se Republikanci decenijama zdusno borili. Hahahaha :lol: :lol:
ne ulazim u detalje samo konstatujem da je to fina cifra za kandidate :D
Challenger__

#1512 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote:Nisam ni pokusao otvoriti, isto mi je izgledalo. No links nesto... Nemoj se truditi molim te. Ne zanima me vise.
Riječ je o konkurentskom, sarajevskom portalu. Oni su obradili i plasirali one podatke, ne ja ili neki opskurini propagandni centar kako si umislio. Eto, sad da si obrazli, izvinio bi se, ali ne insistiram.

Izborni su dan i noć, uživaj.

_____
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1513 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by _BataZiv_0809 »

It_is_a_Leclerc wrote:Samo Hillary!
Zbog?
Jack Be Nimble

#1514 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Jack Be Nimble »

Trump je potrosio oko $785 miliona. Nije imao potrebu da trosi ili skuplja pare jer se vrtio na vijestima svaki dan.

2012 Obama skupio $638 a Romney $408

Ove godine Clinton $556 a Trump $248.
tranquil

#1515 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by tranquil »

omar little wrote:generalno ne zelim davati paznju ovim desnicarskim propagandnim droljama, ali ovaj joj je tvitic bas indikativan.

Image
Vidio sam to, i komentar da po istom kriteriju ni Trump ne bi mogao glasati (ne znam da li je tačno, moguće da jeste, ne da mi se provjeravati).

Edit: ne dade mi đavo mira, pa naravno, ni manje ni više nego po ocu, i djed i baba su rođeni u Njemačkoj.
jeza u ledja

#1516 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

tranquil wrote:
omar little wrote:generalno ne zelim davati paznju ovim desnicarskim propagandnim droljama, ali ovaj joj je tvitic bas indikativan.

Image
Vidio sam to, i komentar da po istom kriteriju ni Trump ne bi mogao glasati (ne znam da li je tačno, moguće da jeste, ne da mi se provjeravati).

Edit: ne dade mi đavo mira, pa naravno, ni manje ni više nego po ocu, i djed i baba su rođeni u Njemačkoj.

Svo cetvoro ih je rodjeno vani. :lol: :lol:
Hahaha kakav skok u vlastito govrno.
Ann Coulter. :thumbup: :thumbup:

A Constitution? Nista to, jele. Hahaha :lol:
omar little

#1517 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by omar little »

tranquil wrote:

Image
ma ne bi mu niko u obitelji mogao glasati. ne bi ni ona.
sjedi 1

#1518 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sjedi 1 »

Jack Be Nimble wrote:
Trump je potrosio oko $785 miliona. Nije imao potrebu da trosi ili skuplja pare jer se vrtio na vijestima svaki dan.

2012 Obama skupio $638 a Romney $408

Ove godine Clinton $556 a Trump $248.
Maloprije gledam na HRT-u gdje dopisnik iz SAD kaže da je cifra prešla milijardu ???
ultima_palabra

#1519 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ultima_palabra »

Pa Obama je obecao da ce povuci americke trupe i povukao ih... nije obecao da nece praviti 'sranja po svijetu' :D A i upitno je koliko su oni tu zakuhali, recimo ja ne vidim kako je Mubarak njima smetao?
jeza u ledja

#1520 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:
jeza u ledja wrote:Nisam ni pokusao otvoriti, isto mi je izgledalo. No links nesto... Nemoj se truditi molim te. Ne zanima me vise.
Riječ je o konkurentskom, sarajevskom portalu. Oni su obradili i plasirali one podatke, ne ja ili neki opskurini propagandni centar kako si umislio. Eto, sad da si obrazli, izvinio bi se, ali ne insistiram.

Izborni su dan i noć, uživaj.

_____

Dobro bolan opet mi PM saljes...sta je s tobom? :shock:
Ako ti se izvinem, hoces li nas postediti svog pisanja ovdje bar na 5 dana, pliiz.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1521 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by _BataZiv_0809 »

Jež šilji za Hilari
It_is_a_Leclerc

#1522 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by It_is_a_Leclerc »

_BataZiv_0809 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Samo Hillary!
Zbog?
Smatram da je bolji kandidat i da bi svijet bio sigurniji ako čovjeka koji kaže "Nuke them all" ne bi bilo među živima, ili makar ne na poziciji koja raspolaže nuklearnim šiframa.
jeza u ledja

#1523 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:Pa Obama je obecao da ce povuci americke trupe i povukao ih... nije obecao da nece praviti 'sranja po svijetu' :D A i upitno je koliko su oni tu zakuhali, recimo ja ne vidim kako je Mubarak njima smetao?
Prvo im je MUbarak smetao, pa im onda Braca zasmetala. Jebiga ne mogu da se odluce. :lol:
Mirza007

#1524 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Mirza007 »

Nisam siguran koliko su ove ankete prije izbora iskrene.
Obzirom da su ljudi hipokriti u prilicnoj mjeri moguce je da ce biti dosta onih kojima je neugodno reci da ce glasati za Trumpa u anketi ali kada se nadju nasamo sa listicem zaokruziti Trumpa.
jeza u ledja

#1525 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:Jež šilji za Hilari
Jebiga razotkrio si me. :sad:
Post Reply