Kikibombona wrote:jeza u ledja wrote:...
Evo neki Fernandez sa Floride kaze da je glasao za Trampa, iako o kandidatima malo zna. Dakle, nije crno - bijelo, nisu svi Latinosi za Hilari.
Tetka u USA govorila da ce glasati za Hilari. Jucer kaze da nece glasati. Na pitanje 'zasto', kaze 'oni mejlovi'. A sta je u mejlovima? Kaze, ne'am pojma, dokazali joj neki kriminal.
Amerikanci!
I jedno pitanje za tebe...
Je li Fox News na strani Hilari ili se meni cini? Vidim da na njihovim anketama ubjedljivo vodi...
Da li bi Tramp dobio lagano da ga Republikanci ne sabotiraju?
FOX radi odlicne ankete. Tako kaze Nate Silver, guru za ove stvari.
Vecina anketara koji rade ankete se trude biti neutralni, odnosno biti dobri u predvidjanju rezultata. To im je posao.
Neki su u tome bolji od drugih.
Fox, diskutabilno je na cijoj su strani. Moram priznati da ih ne pratim bas puno. Mislim da su ovi etablirani novinari po strani, oni malo idiotskiji na strani Trumpa.
Mislim da "sabotaza" Trumpa od strane Republikanaca gotovo nimalo ne utice na njegovu negativnu popularnost. Odnosno, za mnoge ljude ona predstavlja pozitivnu, ne negativnu stvar. Isto vazi za mainstream medije.
To nazalost dovoljno govori gdje se danas nalazi znacajan dio birackog tijela u Americi i koliko je internet doprinjeo radikalizaciji i demokratizaciji, odnosno manjku kontrole, politickih izbora.