Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
BayrakTB

#1501 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by BayrakTB »

Mz je nešto poput ovih lajavaca iz av-mau organizacija. Apsolutno nikakve koristi i rješenja od njih.
Acid25

#1502 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Acid25 »

Ako Bakir napravi dogovor sa Dodikom, SDA nema šta tražiti na sljedećim izborima.
BayrakTB

#1503 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by BayrakTB »

Sa jedne fb stranice:
Dok se samozadovoljavamo budalaštinom da nas ni deset genocida nije moglo uništiti, iako smo stjerani u tri indijanska geta, nad nama se nadvija mrk oblak konačnog (samo)uništenja. Onima što nam kroje kraj bezbeli ličimo na neizlječive duševne bolesnike. Šta nam god učniš, mi ćemo naviti narodnu muziku i reći: Jebe se mene.
Bošnjački mudraci će u tome pronaći vezu sa miroljubivim bogumilima, jer i njih je handrio ko je stig’o, pa su skončali u rijetkim historijskim spisima. Tako ćemo i mi ipak ući u historiju, uzinad, nek’ dušmani pocrkaju. To što nas neće biti, manje je bitno u odnosu na historijski i naučni kontekst. Jakako, teško se miriti sa debilstvom u svojoj avliji. Otud pokušaj da spasimo makar nešto od svoje ljudske časti. Makar da mi ovdje na ovoj stranici kažemo da razumijemo šta nam se događa.
Banksy

#1505 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:Ako Ćamil pobijedi u Srebrenici, a Srbi ne budu pravili buku (ili budu pravili nešto malo radi reda), meni je to znak da su Bakir i Milorad napravili dogovor da se ne procesuiraju odgovorni za referendum... znamo da Bakir kontroliše pravosuđe.

Amerikanci su bili voljni da ga hapse, kao što su bili voljni i da zabrane SDS 1996... ali kad Alija i Bakir kažu "znamo mi sa njima", ko su oni da se miješaju?
Upravo tako, ''znamo mi s njima, može se s njima dogovoriti''.

Da ne postavljam ponovo, kao ilustraciju, one strašne, ponižavajuće slike iz lukavičke mehane gdje je Bakir spasio guzicu svog prijatelja Mileta, sjetimo se,

Prvo američko pismo, jedno od njihovih najžešćih dosad, sedmicu pred referendum:

ukoliko se, uprkos odluci Ustavnog suda, nastavi sa aktivnostima vezanim za referendum, to će predstavljati prijetnju vladavini zakona, te na taj način i prijetnju stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu zemlje

"Dejtonski mirovni sporazum je međunarodni mirovni sporazum čije osporavanje ne može proći bez posljedica. Sjedinjene Države i međunarodna zajednica su izuzetno puno uložili u mir, stabilnost i prosperitet BiH. Mi nećemo prihvatiti pokušaje opstruiranja Daytonskog mirovnog sporazuma niti slabljenja institucija BiH", stav je ambasade SAD-a u BiH.
i ono nakon njega koje šalje jasnu poruku da je sve do Sarajeva:

"Djelovanje u suprotnosti sa odlukom Ustavnog suda je očito kršenje vladavine zakona i očekujemo da će nadležne institucije to pitanje riješiti u skladu sa zakonima BiH", navode iz Ambasade SAD-a.

Poručuju i kako vjeruju da ljudi u ovoj zemlji prvenstveno žele poboljšati kvalitet života i stvoriti bolje prilike za svoju djecu i generacije koje dolaze.
Sjedinjene Države i dalje su opredijeljene da pomažu BiH da napreduje i djeluje u interesu svojih građana.
I podsjećanje šta je Izebtegović uradio u vezi referenduma - iskoristio ga za svoju predizbornu:

Nisam vjerovala da je predizborna, pogrešna procjena.

Umjesto da, zbog kaznenih djela
organiziranog kriminala u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlasti, sklapanjem štetnih ugovora, poreznim utajama, pranjem novca i nezakonitim transakcijama u višemilionskim iznosima,
Bakirov kućni marketing mag bude u zatvoru, on mu, kao i dosad, radi predizbornu kampanju.

Novi spot na internetu: Recite ne referendumu, RS niko ne negira i ne dira

Autorski spot Ejuba Kučuka iz marketinške agencija MITA i Murisa Beglerovića iz videoprodukcijske kuće "Gotiva" poziva građane RS-a da kažu ne predstojećem referendumu.

:lol:

E sad mirno spavajte, rata sigurno neće biti.
Da li je referendum od starta Miletova i Bakirova dogovorena predizborna, ili je u pitanju Bakirovo ''nalijeganje'' na dnevne događaje stilom i načinom koji podsjeća na rad njegovog rahmetli oca - iskoristi tuđu nesreću za svoj lični interes, ostavićemo vremenu da nam jednog dana kaže i dokaže.
Gojeni H

#1506 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Gojeni H »

daddy-kool wrote:
Danguba wrote:I onda dodje zavrzlamina ''rahat patnja''. Niti oni mogu postici neku samostalnost na ustrb drzave niti drzava moze jacati.
Mislim jos uvijek da je mnogo vise stvari na strani drzave nego na strani separatizma.
Imamo očito kršenje ustava i DMS od strane NSRS (uz podršku svih srpskih stranaka). Održan je referendum o odluci Ustavnog suda BiH čije su odluke po ustavu konačne i obavezujuće, a dodatno je prekršena direktna zabrana održavanja tog referenduma. Sada čekamo hapšenja odgovornih i reakciju države, a već teče 10 dan od referenduma. Moguće je izreći tvrdnju da ustav i zakoni BiH više ne vrijede na teritoriji RS, bar sve dok ne bude stvarnih poteza državnih organa koji sankcionišu ovaj prekršaj.

To znači da je rahat patnja završena. Rahat patnja ima smisla samo ako postoji okvir DMS-a, tj pravila koja su jednaka na teritoriji cijele države. To više nije slučaj. Prekinuta je voljom svih stranaka u RS jer su sve podržale referendum, i zapečaćena indolencijom državnih organa. Ništa se neće dogoditi preko noći, ali polako ulazimo u nesigurni postdejtonski period (pravne, političke, ekonomske nesigurnost i nefunkcionanost), at o nosi nove prilike i opasnosti. Država nije nestala, ali je značajno oslabila. Umjesto da sada Bošnjaci urade ono što Srbi već dugo prijete - blokiranje institucija BiH - imamo truhle dogovore oko raspodjela para, kokošarenja oko lokalne uprave i sl.
:thumbup: Odlican post.

Rahat patnja u ovakvim uslovima nije nikakva opcija.

Dakle:

a) Rat. Ovo je krajnja opcija. Nama treba jos barem 2-3 decenije mira (po mogucnosti vise od toga, naravno).
b) Suspenzija zajednickih institucija, odnosno prenosenje drzavnih nadleznosti na Federaciju. Ova opcija moze imati svoju zackoljicu a to je hrvatski faktor. Ukoliko se desi koalicija PC-HB, onda se vracamo na opciju a) nazalost.
Sanjarko

#1507 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Sanjarko »

Gojeni H wrote:
spreca wrote: Inzko ti nemoze pomoci........on je samo dpisnik MZ iz Sarajeva :lol:
:thumbup:

Bravo! Nije bio bollji opis funkcije ovog covjeka.

Samo jos da dodam da je izraz MZ najgadniji i najnedefinisaniji pojam od rata naovamo.
Pa sama rijec sve govori.
Medzu-Narodna
Izmedzu Narod nas Bosanaca Bosnjaka, Srba, Hrvata itd.
Mece ga narodima. :evil:
155_mm

#1508 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

Frankyee wrote:
155_mm wrote:ne kontam korist od hapsenja preCednika. jedino bi dabicevci imali korist od toga.

zar nije dovoljno preCedniku zabraniti ulazak u EU. CG ce se pridruziti sankcijama a SRB ce se naci u sranju jer mora objasnjavati zbog cega se ne mogu pridruziti tim sankcijama kao i u slucaju sa RUS. ali i bez nje micko bi bio prakticki u kucnom pritvoru. ne bi mogao nigdje odletjeti osim makimalno u BG ali i to je upitno.
Takva mjera bi imala neki efekat ali nije realno da ovaj predmet ikada stigne go tog nivoa. Vjerovatno ce to da "ostane u ladici " . Znamo kako su zavrsavali procesi protiv nekih drugih politicara iz HDZ na primjer. Niko nema hrabrost ( a prvi Bakir ) da potegne bilo koju akciju protiv Dodika, volio bi ja da pogrijesim.
bakirov kukavicluk nema veze sa sankcijama EU i USA. bake je sigurno nenamjerno istjerao micka na cistinu i nisan zapadnjacima. i sad je na njima sta ce da rade. takodje zapad zna da od njihove reakcije zavisi kad ce se desiti anketa o odcjepljenju. u trenutnim uslovima skoro hladnog rata zbog sranja u siriji iznenadilo bi me da izostanu reakcije.

da, znamo dobro kako su zavrsili vodje antidejtonskog djelovanja u ime bosanskih hrvata. kako ce proci srpske vodje ovog antidejtonskog cina ostaje da se vidi.
developer10

#1509 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by developer10 »

arzuhal

#1510 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by arzuhal »

developer10 wrote:Ne znam je li bilo:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilast ... /161005047
Jel Grubešić šta tvitn'o, kaće opet slat poziv Dodoniju?
Tarzo

#1511 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Tarzo »

arzuhal wrote:
developer10 wrote:Ne znam je li bilo:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilast ... /161005047
Jel Grubešić šta tvitn'o, kaće opet slat poziv Dodoniju?

Ako se Dodik i treći put ne odazove na poziv tužilaštva, onda nema druge nego preseliti tužilaštvo u Banja Luku. :|
Acid25

#1512 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Acid25 »

Član Komisije za sprovođenje referenduma u RS, advokat Milan Petković potvrdio je za Vijesti.ba da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH na saslušanje u svojstvu osumnjičenog u predmetu protiv Milorada Dodika zbog "krivičnog djela neizvršenje odluke Ustavnog suda BiH, Suda BiH ili Doma za ljudska prava".
"Naravno da ću se odazvati pozivu ove pravosudne institucije. Ja sam advokat i do sada sam radio i branio pred Sudom BiH, dolazio sam često u Tužilaštvo BiH. Poštujem ove pravosudne institucije i sigurno ću se odazvati na poziv", rekao je Petković.

Advokat Petković osvrnuo se i na činjenicu da je predsjednik RS Milorad Dodik odbio doći na saslušanje u Sarajevo, ali da je spreman dati izjavu u vezi sa ovim predmetom u bilo kojoj pravosudnoj instituciji u RS koju odredi Tužilaštvo BiH.
"U ovom slučaju, radi se o nosiocu najviše političke funkcije u RS i sigurno je da on mora imati određeno razumijevanje Tužilaštva BiH prilikom saslušanja i bilo čega drugoga. Tužilaštva BiH je u nekim drugim predmetima saslušavalo osumnjičene u RS. Dakle, ako može u nekim drugim predmetima, ne vidim razlog zašto ne bi moglo i u ovom slučaju", smatra Petković.
(Vijesti.ba)

Jao koje budale. Trebali su ga na Manjaču pozvati. :lol:

U međuvremenu...
5. oktobra (FENA) - Nepoznati počinioci su u noći s utorka na srijedu demolirani ugostiteljsku radnju u Srebrenici. Kemal Špiodić jedan od vlasnika objekta "Lovac 2“ kaže da je radnja zatvorena sinoć oko 21 sat i 30 minuta, a da su počinioci tokom noći kamenjem razbili prozore i oborili suncobrane koji se nalaze ispred objekta.
bole1st

#1513 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by bole1st »

Gojeni H wrote:

Dakle:

a) Rat. Ovo je krajnja opcija. Nama treba jos barem 2-3 decenije mira (po mogucnosti vise od toga, naravno).
b) Suspenzija zajednickih institucija, odnosno prenosenje drzavnih nadleznosti na Federaciju. Ova opcija moze imati svoju zackoljicu a to je hrvatski faktor. Ukoliko se desi koalicija PC-HB, onda se vracamo na opciju a) nazalost.
Rat je najgora opcija, ali ako ga bude ne moze ga biti protiv koalicije PC-HB, nego protiv samo jedno od to dvoje (vidi kartu Balkana).
Gojeni H

#1514 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Gojeni H »

bole1st wrote:
Gojeni H wrote:

Dakle:

Rat je najgora opcija, ali ako ga bude ne moze ga biti protiv koalicije PC-HB, nego protiv samo jedno od to dvoje (vidi kartu Balkana).
Rat je najgora od losih opcija. Bio je vec rat protiv koalicije PiSi-HB, ali svakako takav scenario treba izbjeci. Saveznika moras naci negdje ...
artime

#1515 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by artime »

Koja je sreca da se mi nalazimo u Evropi i postoji opcija da postanemo dio Eu. Ne znam. Ali danas se govori o Balkanizaciji Sirije. Nije tajna da smo mi ovdje testni kunici za kojekakve drustveno-politicke sisteme. I na tome ostaje cini mi se. Na ideji i ekperimentu. Toliko.
155_mm

#1516 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

bole1st wrote:
Gojeni H wrote:

Dakle:

rat, ako ga bude, je sa navedenom koalicijim neminovan.
cim pocne srpska secesija hrvati ce pokusati zaokruziti svoj dio.

bosnjaci da bi izasli kao pobjednici buduceg sukoba moraju kontrolisati teritorije brcko distrikta i opstine foca.
eto koliko je potrebno da se sprijeci raspad drzave.

stvarno nije mnogo. ili?
bh.tornjak

#1517 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by bh.tornjak »

nanjusili su nesto....i Vucic je spreman da uzme Dodika u zastitu:

"Kao predsjednik Vlade ne mislim da bi bilo moralno i normalno da predložim uvođenje bilo kakvih sankcija protiv rukovodstva Republike Sprske, protiv njenog legitimnog predsjednika. Spreman sam da snosim sve posljedice koje takve odluke nose", rekao je Vučić.
155_mm

#1518 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

bh.tornjak wrote:nanjusili su nesto....i Vucic je spreman da uzme Dodika u zastitu:

"Kao predsjednik Vlade ne mislim da bi bilo moralno i normalno da predložim uvođenje bilo kakvih sankcija protiv rukovodstva Republike Sprske, protiv njenog legitimnog predsjednika. Spreman sam da snosim sve posljedice koje takve odluke nose", rekao je Vučić.
jebo hapsenje! ovo se trazi! sad nek vucko objasnjava ovima iz EU.

:izet:
bole1st

#1519 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by bole1st »

Gojeni H wrote:
Rat je najgora od losih opcija. Bio je vec rat protiv koalicije PiSi-HB, ali svakako takav scenario treba izbjeci. Saveznika moras naci negdje ...
Nije tacno, nije bilo koalicije Srba i Hrvata, oni su bili u ratu od pocetka u Vukovaru do kraja u Oluji i to malo nakon Oluje. Da su bili u koaliciji bila bi skroz druga prica.
duh_sa_sjekirom

#1520 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by duh_sa_sjekirom »

bole1st wrote:
Nije tacno, nije bilo koalicije Srba i Hrvata, oni su bili u ratu od pocetka u Vukovaru do kraja u Oluji i to malo nakon Oluje. Da su bili u koaliciji bila bi skroz druga prica.
:thumbup:
:lol: :lol:
Acid25

#1521 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Acid25 »

155_mm wrote:
bh.tornjak wrote:nanjusili su nesto....i Vucic je spreman da uzme Dodika u zastitu:

Srbovanje se nastavlja po planu i programu.
Image
Gojeni H

#1522 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Gojeni H »

bole1st wrote:
Gojeni H wrote:
Je l' zahebancija, ili ... ?
bh.tornjak

#1523 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by bh.tornjak »

155_mm wrote:

ovo se zove...."Tjerajuci Dodika....istjeras Vucka iz sume" :wink:
Banksy

#1524 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Banksy »

Kako rekoh...
Banksy wrote:
A Mile će im tek sad, ovako ojačan, zagorčati život i na državnom nivou, i svaki dan ih propitivati i rušiti, treba očekivati dalja kočenja i destrukcije, nažalost.

Dodik: Opozicija u RS-u delegitimisala svoje predstavljanje na nivou BiH
bh.tornjak

#1525 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by bh.tornjak »

da ga nema trebalo bi ga izmislit....ahahahhahah

Dodik je spreman dati izjavu Tužilaštvu BiH, ali insistira da se datum njegovog dolaska u Sarajevo ne objavljuje javno kako se ne bi pravio "medijski spektakl".

Nakon što je dobio poziv Tužilaštva BiH za saslušanje 3. oktobra, Dodik je izjavio kako bi za njega bilo ponižavajuće da ide u sjedište Tužilaštva BiH.

"Neću se ponižavati i ići u Sarajevo da me tamo slika hiljadu novinara", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.
Post Reply