Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

#1501 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Fudo Bosna wrote:
sarlo wrote:
Haris.ba wrote: Raspravljalo se već o ovome. Bosna nije navikla na "closed communities". I to je nešta na šta će se morati dati odgovor da li može ovdje (sociološki). Ali, moguće je napraviti naselja u koje se može zabraniti ulazak. Npr. stanari Tibre II na Stupu mogu se dogovoriti i zabraniti ulazak u njihovo naselje. Čitavo naselje nema nijedne javne ceste. Između ostalog to i jeste jedan od uzroka problema sa smećem u tom naselju. Kontejneri se postavljaju na javne površine. Može i na privatne. Ali, onda imaš drugačiji režim sa Radom.

U načelu, investitor koji kupi dovoljno zemlje i napravi naselje kako mu odgovara - može da zadrži vlasništvo nad "putevima" u tom naselju. I to naselje jeste njegova avlija. S time da on snosi troškove njihovog održavanja. Postoji i danas bruka puteva (mada makadamskih uglavnom) koji su u privatnom režimu. Mada, postoji pravo prolaza (služnost) na mnogima.

A Bosna kakve koristi ima od Arapa? O tome treba pričati. Kakve je to ljude privukla Bosna? :D
Hoće li doći do promjene politika u Evropi koje će postati ksenofobičnije od današnjih - vidjećemo uskoro. Idu izbori u Austriji, Francuskoj, Njemačkoj, Holandiji...referendum u Italiji.

Ali, u načelu vlast može zabraniti prodaju nekretnina određenim zemljama. Ali, to treba otvoreno reći. Ne volimo Arape. Ok. Zabranimo im prodaju zemlje. Može i zabranu ulaska u BiH. Samo recite razloge. I onda da iste te razloge primjenimo na sve. Pa i na sebe.
Drzava Bosna i Hercegovina jeste zabranila posjedovanje zemlje za odredjene nedrzavljanje BiH.
Sva ova kupovina zemlje je krsenje zakona, tj kriminal.
Privatna naselja? Ni to Drzava nije dopustila, lazu kad kazu da su to resorti.
Kultoroloske i vjerske razlike?
Ne volim ksenofobiju, ali realno kulturoloske i vjerske razlike su ogromne.
S tim sto to nije kaznjivo, to je u sferi licnog i meni licno ne smeta, ali moze se konstatovati:
- kultura-istorija Bosne i Hercegovine ih uopste ne zanima. Ne dolaze ni u Vijecnicu ni u Begovu dzamiju, niti ih interesuje tunel D-B,
- slobodno vrijeme uglavnom provode po shoping centrima, zapravo to je njihova kultura koju su im nametnuli zapadnjaci,
- u nasim dzamijama ih nema? Ne interesuje ih. Ima ljudi koji su se ovdje naselili ranije i sa drugacijim motivima.
A ljudi ko ljudi ima ih svakakvih s tim da ih ocito neko uputio kako da krse zakon.
Fiktivne firme, prevare u vezi sa namjenom objekata u koje se vrse investicije...

Treba strogo odvojiti ,"zito od kukolja", bahatu bagru koja je ovdje dosla da osnuje fiktivnu firmu i bahato se ponasa, (znam od nasih Bosanaca koji rade sa njima, bilo je cak ponuda da se Velika aleja kupi i slicnih nebuloza, tu najmanje 1/3 nemaju veze ni sa turizmom ni sa investiranjem...). ..

Jedno je kada covjek, Arap ulozi milione, zaposli 70 ljudi na Zlatistu, kada uloze u "Hepok", kada pokrenu proizvodnju u "Bosanki" a sasvim drugi par cipela tzv "turisticko naselje" iskljucivo za zemljake ili fiktivna firma koja ima jednog zapislenog , otvorena za 1000km pa poslije se bavi "investiranjem", tako sto kupe dunume i dunume i opet zemljacima, Arapima prodaju, nidje veze to i investiranje?

Kulturoloske razlike, itekako...
Slucaj 1, iskustvo moje malenkosti Bosnjaka koji je i vjerski prakticar. Dzamija na Bascarsiji, vecina klanja po hanefijskom mezhebu, dodju gospoda, njih pet balavaca, jacija , nocna molitva, Bakijska dzamija, umjesto da se prikljuce pa naklanjaju, jer su zakasnili , oni sacekaju pa dok ostali obavljaju dzematski zikir/ tespih, gospoda u dzematu novi dzemat formiraju i to glasno kao da su "oslobodili", Sarajevo, naravno , (ko iole zna o islamu , zna da se dzematile u dzamiji naknadno klanja alu polutiho, negdje ukraj dzamije a ne tako sto ces se uvaliti odmah pored minbera i naglas klanjati jaciju), mimo svake kulture formirati novi dzemat a ne prikljucujes se pred kraj postojecem dzematu, uce glasno i "naravno", po hanbelijskom mezhebu a ne po nasem , u Bosni oficijelnom hanefijskom, naravno uvijek se prikljuce jedan ili dvojica lokalaca , wehabija , koji inace ove turiste itekako gotive a i furaju se na isti mezheb, (nije svaki hanbelija wehabija ali svaki wehabija klanja po ,uglavnom , hanbelijskom mezhebu...

A da , zaboravih napomenuti, ne nosim "subaru", osim kada je ,-15°C, i valjda nisam islamofob, majka mu stara?
(Bude u Sarajevu i drugih turista , muslimana, ali ni:Turci, Malezijci, Albanci, Iranci, Indonezani, Kazahstanci itd..., se ne ponasaju ovako bahato , u vjerskom smislu, prema zemlji koja ih je ugostila?)

Naravno, treba podrzati investitore iz arapskoga svijeta, treba imati i organizovan docek tih turista i urednu evidenciju i placati porez u KS, oni koji se bave tim biznisom sa arapskim turistima od Bosanaca, ali ove sto krse zakon nelegalnom preprodajom zemlje treba evidentirati i trajno im zabraniti dalji dolazak u BIH...
Daj Fudo Slovenci nas opuhali sa fondovima i u toku privatizacije, pokrali štediše i danas pored odluke suda u Strasburu zajebaju sa otplatama...jebote jedno vrijeme harali Bosnom sve ko fol investitori pa nikom ništa. Bilo je i Austrijanaca ko fol investitora sa fiktivnim tzv. kofer firmama bez referenci pa nikom ništa. Naravno da će i među Arapima biti mešetara isto kao i kod Slovenca ili Austrijanaca ali eto Arapa se moramo čuvati a ovih ne trebamo. :oops: :cry: Ja da imam vlast ja bih Slovencima do daljnjeg zabranio ulazak u BiH pa neka bude politički skandal...koliko s nas pokrali i koliko su ljudi zavrnuli to je strašno.
Fudo Bosna

#1502 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Fudo Bosna wrote:
sarlo wrote: Raspravljalo se već o ovome. Bosna nije navikla na "closed communities". I to je nešta na šta će se morati dati odgovor da li može ovdje (sociološki). Ali, moguće je napraviti naselja u koje se može zabraniti ulazak. Npr. stanari Tibre II na Stupu mogu se dogovoriti i zabraniti ulazak u njihovo naselje. Čitavo naselje nema nijedne javne ceste. Između ostalog to i jeste jedan od uzroka problema sa smećem u tom naselju. Kontejneri se postavljaju na javne površine. Može i na privatne. Ali, onda imaš drugačiji režim sa Radom.

U načelu, investitor koji kupi dovoljno zemlje i napravi naselje kako mu odgovara - može da zadrži vlasništvo nad "putevima" u tom naselju. I to naselje jeste njegova avlija. S time da on snosi troškove njihovog održavanja. Postoji i danas bruka puteva (mada makadamskih uglavnom) koji su u privatnom režimu. Mada, postoji pravo prolaza (služnost) na mnogima.

A Bosna kakve koristi ima od Arapa? O tome treba pričati. Kakve je to ljude privukla Bosna? :D
Hoće li doći do promjene politika u Evropi koje će postati ksenofobičnije od današnjih - vidjećemo uskoro. Idu izbori u Austriji, Francuskoj, Njemačkoj, Holandiji...referendum u Italiji.

Ali, u načelu vlast može zabraniti prodaju nekretnina određenim zemljama. Ali, to treba otvoreno reći. Ne volimo Arape. Ok. Zabranimo im prodaju zemlje. Može i zabranu ulaska u BiH. Samo recite razloge. I onda da iste te razloge primjenimo na sve. Pa i na sebe.
Drzava Bosna i Hercegovina jeste zabranila posjedovanje zemlje za odredjene nedrzavljanje BiH.
Sva ova kupovina zemlje je krsenje zakona, tj kriminal.
Privatna naselja? Ni to Drzava nije dopustila, lazu kad kazu da su to resorti.
Kultoroloske i vjerske razlike?
Ne volim ksenofobiju, ali realno kulturoloske i vjerske razlike su ogromne.
S tim sto to nije kaznjivo, to je u sferi licnog i meni licno ne smeta, ali moze se konstatovati:
- kultura-istorija Bosne i Hercegovine ih uopste ne zanima. Ne dolaze ni u Vijecnicu ni u Begovu dzamiju, niti ih interesuje tunel D-B,
- slobodno vrijeme uglavnom provode po shoping centrima, zapravo to je njihova kultura koju su im nametnuli zapadnjaci,
- u nasim dzamijama ih nema? Ne interesuje ih. Ima ljudi koji su se ovdje naselili ranije i sa drugacijim motivima.
A ljudi ko ljudi ima ih svakakvih s tim da ih ocito neko uputio kako da krse zakon.
Fiktivne firme, prevare u vezi sa namjenom objekata u koje se vrse investicije...

Treba strogo odvojiti ,"zito od kukolja", bahatu bagru koja je ovdje dosla da osnuje fiktivnu firmu i bahato se ponasa, (znam od nasih Bosanaca koji rade sa njima, bilo je cak ponuda da se Velika aleja kupi i slicnih nebuloza, tu najmanje 1/3 nemaju veze ni sa turizmom ni sa investiranjem...). ..

Jedno je kada covjek, Arap ulozi milione, zaposli 70 ljudi na Zlatistu, kada uloze u "Hepok", kada pokrenu proizvodnju u "Bosanki" a sasvim drugi par cipela tzv "turisticko naselje" iskljucivo za zemljake ili fiktivna firma koja ima jednog zapislenog , otvorena za 1000km pa poslije se bavi "investiranjem", tako sto kupe dunume i dunume i opet zemljacima, Arapima prodaju, nidje veze to i investiranje?

Kulturoloske razlike, itekako...
Slucaj 1, iskustvo moje malenkosti Bosnjaka koji je i vjerski prakticar. Dzamija na Bascarsiji, vecina klanja po hanefijskom mezhebu, dodju gospoda, njih pet balavaca, jacija , nocna molitva, Bakijska dzamija, umjesto da se prikljuce pa naklanjaju, jer su zakasnili , oni sacekaju pa dok ostali obavljaju dzematski zikir/ tespih, gospoda u dzematu novi dzemat formiraju i to glasno kao da su "oslobodili", Sarajevo, naravno , (ko iole zna o islamu , zna da se dzematile u dzamiji naknadno klanja alu polutiho, negdje ukraj dzamije a ne tako sto ces se uvaliti odmah pored minbera i naglas klanjati jaciju), mimo svake kulture formirati novi dzemat a ne prikljucujes se pred kraj postojecem dzematu, uce glasno i "naravno", po hanbelijskom mezhebu a ne po nasem , u Bosni oficijelnom hanefijskom, naravno uvijek se prikljuce jedan ili dvojica lokalaca , wehabija , koji inace ove turiste itekako gotive a i furaju se na isti mezheb, (nije svaki hanbelija wehabija ali svaki wehabija klanja po ,uglavnom , hanbelijskom mezhebu...

A da , zaboravih napomenuti, ne nosim "subaru", osim kada je ,-15°C, i valjda nisam islamofob, majka mu stara?
(Bude u Sarajevu i drugih turista , muslimana, ali ni:Turci, Malezijci, Albanci, Iranci, Indonezani, Kazahstanci itd..., se ne ponasaju ovako bahato , u vjerskom smislu, prema zemlji koja ih je ugostila?)

Naravno, treba podrzati investitore iz arapskoga svijeta, treba imati i organizovan docek tih turista i urednu evidenciju i placati porez u KS, oni koji se bave tim biznisom sa arapskim turistima od Bosanaca, ali ove sto krse zakon nelegalnom preprodajom zemlje treba evidentirati i trajno im zabraniti dalji dolazak u BIH...
Daj Fudo Slovenci nas opuhali sa fondovima i u toku privatizacije, pokrali štediše i danas pored odluke suda u Strasburu zajebaju sa otplatama...jebote jedno vrijeme harali Bosnom sve ko fol investitori pa nikom ništa. Bilo je i Austrijanaca ko fol investitora sa fiktivnim tzv. kofer firmama bez referenci pa nikom ništa. Naravno da će i među Arapima biti mešetara isto kao i kod Slovenca ili Austrijanaca ali eto Arapa se moramo čuvati a ovih ne trebamo. :oops: :cry: Ja da imam vlast ja bih Slovencima do daljnjeg zabranio ulazak u BiH pa neka bude politički skandal...koliko s nas pokrali i koliko su ljudi zavrnuli to je strašno.[/quote]

A Slovenci se masovno dovlace ovamo i osnivaju firme pa preprodaju drugim Slovencima nelegalno, bez reciprociteta? Jedno je ta vrsta prevare , Sl banke i sl, a sasvim su drugo su prevare fizickih lica ,"kvazi biznismena i turista"...
HAVANA

#1503 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

Evo mi bukiro u maju 10 dana nakav, i jos sestero, nakih...Sta sad,puna mi kuca slika cuka,maca,majmuna...ima u djecijoj sobi i onaj iz crtanog sa nakom svinjicom malom...Gitara,truba...Hocu li sklanjat,jedan turcin sto je bio sve mi one slike sa zidova poskido i okreno ih naopako.Bolje da skinem,ha? Haj im ga znaj,jedan izokrece sve,drugi ostavi 50 flasa pive na balkonu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1504 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by JoseMujica »

HAVANA wrote:Evo mi bukiro u maju 10 dana nakav, i jos sestero, nakih...Sta sad,puna mi kuca slika cuka,maca,majmuna...ima u djecijoj sobi i onaj iz crtanog sa nakom svinjicom malom...Gitara,truba...Hocu li sklanjat,jedan turcin sto je bio sve mi one slike sa zidova poskido i okreno ih naopako.Bolje da skinem,ha? Haj im ga znaj,jedan izokrece sve,drugi ostavi 50 flasa pive na balkonu.

ako plate...halali :lol: :lol: :lol: :lol:
Rugafet

#1505 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Rugafet »

Znao sam. Vazda se nadje najgora vrsta pravdanja u stilu ima i gorih. Slovenci i stedise su skroz drugi par opanaka u odnosu na ovo sto ovdje rade i pokusavaju arapi.
Drvosjeca iz Dejcica

#1506 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Fudo Bosna wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Daj Fudo Slovenci nas opuhali sa fondovima i u toku privatizacije, pokrali štediše i danas pored odluke suda u Strasburu zajebaju sa otplatama...jebote jedno vrijeme harali Bosnom sve ko fol investitori pa nikom ništa. Bilo je i Austrijanaca ko fol investitora sa fiktivnim tzv. kofer firmama bez referenci pa nikom ništa. Naravno da će i među Arapima biti mešetara isto kao i kod Slovenca ili Austrijanaca ali eto Arapa se moramo čuvati a ovih ne trebamo. :oops: :cry: Ja da imam vlast ja bih Slovencima do daljnjeg zabranio ulazak u BiH pa neka bude politički skandal...koliko s nas pokrali i koliko su ljudi zavrnuli to je strašno.

A Slovenci se masovno dovlace ovamo i osnivaju firme pa preprodaju drugim Slovencima nelegalno, bez reciprociteta? Jedno je ta vrsta prevare , Sl banke i sl, a sasvim su drugo su prevare fizickih lica ,"kvazi biznismena i turista"...
Dovlačili su se masovno, živjeli tu dok su kupili kajmak samo što ti to ne vidiš ili si se igrao sa lutkicama u to doba 1998-2002 godina. :oops: Imaš pravo, priznao si nehotično da su prevare sa ušteđevinama u bankama i "investicionim fondovima" i vrijednonosnm papirima na berzama opasnije prevare za ekonomiju i društvo nego kada fizičko lice prevari drugo fizičko lice za 2000KM. :cry:
Drvosjeca iz Dejcica

#1507 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

HAVANA wrote:Evo mi bukiro u maju 10 dana nakav, i jos sestero, nakih...Sta sad,puna mi kuca slika cuka,maca,majmuna...ima u djecijoj sobi i onaj iz crtanog sa nakom svinjicom malom...Gitara,truba...Hocu li sklanjat,jedan turcin sto je bio sve mi one slike sa zidova poskido i okreno ih naopako.Bolje da skinem,ha? Haj im ga znaj,jedan izokrece sve,drugi ostavi 50 flasa pive na balkonu.
Ništa jarane, pošalji te meni, ja imam posebne apartmane za takve a posebne za ove "kjafire" gdje držim križeve i biblije pored kreveta. :mrgreen: Imaš proviziju 30%...jel' pošteno? 8) Kada je biznis u pitanju ja ne biram, a nisam alergičan ni na jednu valutu. :mrgreen:
HAVANA

#1508 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

Ništa jarane, pošalji te meni, ja imam posebne apartmane za takve a posebne za ove "kjafire" gdje držim križeve i biblije pored kreveta. :mrgreen: Imaš proviziju 30%...jel' pošteno? 8) Kada je biznis u pitanju ja ne biram, a nisam alergičan ni na jednu valutu. :mrgreen:

:mastakazes: :mastakazes: 30% ? Dobro to,ja cu to svakako tada popuniti.Vazi li to za sve arape 30% da ti ih preusmjeravam? :D
Drvosjeca iz Dejcica

#1509 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

HAVANA wrote:

:mastakazes: :mastakazes: 30% ? Dobro to,ja cu to svakako tada popuniti.Vazi li to za sve arape 30% da ti ih preusmjeravam? :D
Sve što hoda na dvije noge. :lol:
HAVANA

#1510 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

Kod mene mogu i na cetri,pit,pusit,prcit se.Sve moze.Sirok sam u PM. :lol: Samo nek ne sjebu nista. :twisted:
Matzan

#1511 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

Fudo Bosna wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Daj Fudo Slovenci nas opuhali sa fondovima i u toku privatizacije, pokrali štediše i danas pored odluke suda u Strasburu zajebaju sa otplatama...jebote jedno vrijeme harali Bosnom sve ko fol investitori pa nikom ništa. Bilo je i Austrijanaca ko fol investitora sa fiktivnim tzv. kofer firmama bez referenci pa nikom ništa. Naravno da će i među Arapima biti mešetara isto kao i kod Slovenca ili Austrijanaca ali eto Arapa se moramo čuvati a ovih ne trebamo. :oops: :cry: Ja da imam vlast ja bih Slovencima do daljnjeg zabranio ulazak u BiH pa neka bude politički skandal...koliko s nas pokrali i koliko su ljudi zavrnuli to je strašno.

Dovlačili su se masovno, živjeli tu dok su kupili kajmak samo što ti to ne vidiš ili si se igrao sa lutkicama u to doba 1998-2002 godina. :oops: Imaš pravo, priznao si nehotično da su prevare sa ušteđevinama u bankama i "investicionim fondovima" i vrijednonosnm papirima na berzama opasnije prevare za ekonomiju i društvo nego kada fizičko lice prevari drugo fizičko lice za 2000KM. :cry:

Eeee, al' Slovenci nisu formirali zaseban džemat. :|
Drvosjeca iz Dejcica

#1512 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Matzan wrote:
Eeee, al' Slovenci nisu formirali zaseban džemat. :|
Jesu, lopovski džemat, najgora kasta od svih. :mrgreen:

Ono što mnogim forumašima fali je dosljednost onoga što zastupaju a treba isto tako pogledati unazad pa vidjeti kakvi sve mešetari i kvazi investitori su pohodili i harali BiH iza rata. Eto ostavimo se Slovenaca i Austrijanaca, evo uzmi Ruse...ljudi dobili servirano na tanjiru sve što su poželjeli u RS-u, bilesi i crveni tepih im prostirali i šta su napravili? Zadužili se, rafinerija u dugovima, apsolutno ništa.
Gojeni H

#1513 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

Haris.ba wrote:
Raspravljalo se već o ovome. Bosna nije navikla na "closed communities" ...
Closed ili gated communities (zatvorena naselja) bi bio ozbiiljan drustveni problem.
On je vec dovoljno ozbiljan drustveni problem u Chemerici gdje ovakva naselja posotoje vec dugo godina.
Ozbiljni sociolozi u Americi upozoravaju da se stvara preopasna polarizacija drustva.
Drvosjeca iz Dejcica

#1514 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Gojeni H wrote:
Haris.ba wrote:
Raspravljalo se već o ovome. Bosna nije navikla na "closed communities" ...
Closed ili gated communities (zatvorena naselja) bi bio ozbiiljan drustveni problem.
On je vec dovoljno ozbiljan drustveni problem u Chemerici gdje ovakva naselja posotoje vec dugo godina.
Ozbiljni sociolozi u Americi upozoravaju da se stvara preopasna polarizacija drustva.
Ccccc...a BiH u Dejtonu koncipirano kao zatvoreno etničko društvo sa eksluzivitetima za konstitutivne, etnitetima...itd. E kada to nije problem vala neće biti problem ni naselje zatvorenog tipa. :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1515 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by _BataZiv_0809 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ccccc...a BiH u Dejtonu koncipirano kao zatvoreno etničko društvo sa eksluzivitetima za konstitutivne, etnitetima...itd. E kada to nije problem vala neće biti problem ni naselje zatvorenog tipa. :oops:
Jedno lose nije opravdanje za drugo. Ali kad lova kapa sve se moze opravdati ;-)
Ripicipi

#1516 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Ripicipi »

Ambasador koji predlaze zaobilazenje reciprociteta sa Kuvajtom bi u dobra stara vremena dobio najmanje dozivotni zatvor.
Drvosjeca iz Dejcica

#1517 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

_BataZiv_0809 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ccccc...a BiH u Dejtonu koncipirano kao zatvoreno etničko društvo sa eksluzivitetima za konstitutivne, etnitetima...itd. E kada to nije problem vala neće biti problem ni naselje zatvorenog tipa. :oops:
Jedno lose nije opravdanje za drugo. Ali kad lova kapa sve se moze opravdati ;-)
Valjda se treba boriti protiv lošeg, pogotovo ovog prvog koj je na višem nivou pa ćemo onda lako sa Arapima izaći na kraj. Sreća pa smo doljedni svojih stavova. :zzzz:
Drvosjeca iz Dejcica

#1518 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Ripicipi wrote:Ambasador koji predlaze zaobilazenje reciprociteta sa Kuvajtom bi u dobra stara vremena dobio najmanje dozivotni zatvor.
Slušaj, svako može predložiti šta misli da je dobro za njegov narod, političku partiju i "halku" koju predstavlja. Samo ja mislim da ovo neće proći i ne treba da prođe. Kada bolje razmislim kakve sve gluposti predlažu naši političari, štampanje milijardi KM bez pokrića, demilitarizacija BiH...ovaj ambasador je još mala maca za njih.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 05/12/2016 16:26, edited 1 time in total.
tlr

#1519 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by tlr »

Ripicipi wrote:Ambasador koji predlaze zaobilazenje reciprociteta sa Kuvajtom bi u dobra stara vremena dobio najmanje dozivotni zatvor.
Bio bi osuđen zbog veleizdaje 1/1.
Uz dobrog advokata bi se mogao izvući na neuračunljivost i dobiti doživotnu hospitalizaciju na Sokocu, kao mentalno poremećena osoba - opasna po društvo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1520 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by _BataZiv_0809 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Valjda se treba boriti protiv lošeg, pogotovo ovog prvog koj je na višem nivou pa ćemo onda lako sa Arapima izaći na kraj. Sreća pa smo doljedni svojih stavova. :zzzz:
Toliko je toga protiv cega se treba boriti da je tesko poredati prioritete.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1521 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

treba uvesti reciprocitet u turstičkim posjetama
koliko bih državljana posjeti neku arapsku državu, toliko iz te države može u bih
Drvosjeca iz Dejcica

#1522 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

_BataZiv_0809 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Valjda se treba boriti protiv lošeg, pogotovo ovog prvog koj je na višem nivou pa ćemo onda lako sa Arapima izaći na kraj. Sreća pa smo doljedni svojih stavova. :zzzz:
Toliko je toga protiv cega se treba boriti da je tesko poredati prioritete.
Vrlo je lako poredati prioritete, idemo prvo srediti državu i unutrašnje pitanje pa onda spustiti na niže nivoe vlasti. Samo pitanje je jesmo li dosljedni pa nam nered na državnom nivou odgovara dok bi na lokalnom zavodili reda k'o u Švicarskoj. Malo se pravimo Englezi a sve po potrebi.
tlr

#1523 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by tlr »

japin_mutapi wrote:treba uvesti reciprocitet u turstičkim posjetama
koliko bih državljana posjeti neku arapsku državu, toliko iz te države može u bih
Ma ne treba ništa raditi. Najdjelotvornije je ne pomagati bolesniku i pustiti da se organizam sam izbori. Treba puŠtiti da nOrod karaju u mozak sve dok može durat'.

Mozak će na kraju profercerati ili će se utrnuti k'o svijeća.
Svaka igra, svaka dobija.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1524 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by _BataZiv_0809 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Vrlo je lako poredati prioritete, idemo prvo srediti državu i unutrašnje pitanje pa onda spustiti na niže nivoe vlasti. Samo pitanje je jesmo li dosljedni pa nam nered na državnom nivou odgovara dok bi na lokalnom zavodili reda k'o u Švicarskoj. Malo se pravimo Englezi a sve po potrebi.
Ti si svjestan da je velika vecina za ovakvo stanje? Odnosno da je za uvodjenje reda, ali ne preko svojih ledja?

Koliko je tih likova sto vodaju Arape prijavilo prihod i platilo porez? Isto pitanje za one sto im izdaju nekretnine?

De ba niko ovdje nije ni mutav ni budala.
Ripicipi

#1525 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Ripicipi »

Slušaj, svako može predložiti šta misli da je dobro za njegov narod, političku partiju i "halku" koju predstavlja. Samo ja mislim da ovo neće proći i ne treba da prođe. Kada bolje razmislim kakve sve gluposti predlažu naši političari, štampanje milijardi KM bez pokrića, demilitarizacija BiH...ovaj ambasador je još mala maca za njih.
Ambasador ne moze.
Ambasador predstavlja i stiti zemlju i SVE njene narode, a ne samo "svoj" narod, a pogotovo ne svoju politicku partiju.
Ovaj sto je ovo predlozio ocigledno stiti interese kuvajcana, a ne BiH i njenih drzavljana.
Locked