Ekspanzija terorizma

Post Reply
mayab

#1501 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mayab »

Kake psihopate i ljudski šljam
uglavnomja

#1503 Re: Ekspanzija terorizma

Post by uglavnomja »

:(

kazu bombas samoubica, ali nije potvrdjeno
uglavnomja

#1504 Re: Ekspanzija terorizma

Post by uglavnomja »

22 mrtva, 59 povrijedjenih
Point.

#1505 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Point. »

Kakav bolesnik moras biti pa pobiti djecu na koncertu. Jebem im pleme bolesno.
Bodkin

#1506 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

Evropa ce se jednog dana morati obracunati sa teroristima. Sto dalje odgadja, bice krvavije

A i da sacekamo potvrdu da je stvrno terorizam
Last edited by Bodkin on 23/05/2017 08:32, edited 1 time in total.
Gojeni H

#1507 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:Evropa ce se jednog dana morati obracunati sa teroristima. Sto dalje odgadja, bice krvavije
Zar se ne obracunava?

Nema tu obracunavanja. Moras ih tamaniti, raditi na "osvajanju srca i misli", i nauciti da zivis s tim.
Bodkin

#1508 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:Evropa ce se jednog dana morati obracunati sa teroristima. Sto dalje odgadja, bice krvavije
Zar se ne obracunava?

Nema tu obracunavanja. Moras ih tamaniti, raditi na "osvajanju srca i misli", i nauciti da zivis s tim.
Ne znam sta bih ti rekao. Ovo guranje pod tepih nema smisla. Liberalno pustanje svakvih sekti, finansiranje raznoraznih pustinjskih mudraca i slicno.
Ako evropa odluci da zivi sa tim, nek se kolektivno spale.

Ps. Jos jednom, da sacekamo prvo potvrdu
Gojeni H

#1509 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:
Ne znam sta bih ti rekao. Ovo guranje pod tepih nema smisla. Liberalno pustanje svakvih sekti, finansiranje raznoraznih pustinjskih mudraca i slicno.

VB vec dugo vremena ima ostru imigrantsku politiku. Nije li na osnovu evropske imigrantske (ne)politike Brexit i dobio glasove?
VB takodje ima najjacu obavjestajnu sluzbu u Evropi - MI6. Njihovi obavjestajci takodje imaju status "najprivilegovanijeg saveznika" kod americkih sluzbi, tako da imaju informacije prije bilo koga drugog. I? I opet se desi.

Oni s kojima ja radim nisu ravnodusni, ali kazu otprilike da su navikli na ovakve stvari od vakta kad je IRA razvaljivala.

Pomiri se da je danas zivot takav. Nije lako, pomislis da ti je vlastito dijete bilo na takvom koncertu, ... ali alternativa je strah.
Nisam se bojao ustasa i cetnika, necu ni njih, jebo im ti mater.
Thorgerson

#1510 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Thorgerson »

Na koji nacin da se obracuna? Ja nisam teoreticar zavjere, ali ocito je da nekome ovi napadi odgovaraju.

Neko je skontao dobru formulu.

Ovo neko mora pustati da se desi. Jer ja jednostavno ne vjerujem da u ovo doba, kada je sve dostupno, kada sve i svakoga prate sta radi, koliko radi. opet lik hladno dodje i donese bombu i raznese se.

Da ne govorimo da su to obicno likovi koji su vec bili u zatvoru, koji su vec oznaceni kao potencijalni teroristi itd. Ne znam. Nisam pametan.
Bodkin

#1511 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

Thorgerson wrote:

Na koji nacin da se obracuna? Ja nisam teoreticar zavjere, ali ocito je da nekome ovi napadi odgovaraju.

Neko je skontao dobru formulu.

Ovo neko mora pustati da se desi. Jer ja jednostavno ne vjerujem da u ovo doba, kada je sve dostupno, kada sve i svakoga prate sta radi, koliko radi. opet lik hladno dodje i donese bombu i raznese se.

Da ne govorimo da su to obicno likovi koji su vec bili u zatvoru, koji su vec oznaceni kao potencijalni teroristi itd. Ne znam. Nisam pametan.
Nisam ni ja. Problem je sto ce doci neki desnicar na vlast i situacija ce mu pustiti da tretira sve muslimane kao teroriste dok se ne dokaze suprotno. Zato i jeste tesko boriti se sa ovom posasti. Ali neke radikanije metode ce morati poceti provoditi. Koji je ovo put u evopi ove godine?
Bodkin

#1512 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:

VB vec dugo vremena ima ostru imigrantsku politiku. Nije li na osnovu evropske imigrantske (ne)politike Brexit i dobio glasove?
VB takodje ima najjacu obavjestajnu sluzbu u Evropi - MI6. Njihovi obavjestajci takodje imaju status "najprivilegovanijeg saveznika" kod americkih sluzbi, tako da imaju informacije prije bilo koga drugog. I? I opet se desi.

Oni s kojima ja radim nisu ravnodusni, ali kazu otprilike da su navikli na ovakve stvari od vakta kad je IRA razvaljivala.

Pomiri se da je danas zivot takav. Nije lako, pomislis da ti je vlastito dijete bilo na takvom koncertu, ... ali alternativa je strah.
Nisam se bojao ustasa i cetnika, necu ni njih, jebo im ti mater.
Problem he sto ce za 10 godina doci do situacije da ce vlast muslimane prvo tretirate kao teroriste dok se ne dokazu nevinim. Radikalna rjesenja kad danasnja vlast nije sposobna da se suoci sa problemom.

Umjesto sto placaju osnovno i srednje skolovanje na jeziku zemalja odakle su im roditelji ili dede dosle :-) umjesto sto placaju raznorazne africke, azijske ili juznoamericke kulturne organizacije, neka preusmjere dio love na sigurnost. Evropa postala bliski istok jebote. Cuj pomiri se da te mogu raznijet u svakom momentu..

Bio sam u manchesteru prije par mjeseci. Lijep grad :thumbup: i ljudi su bili ok
Thorgerson

#1513 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Thorgerson »

Ma generalno sranje je krenulo od 9/11.

I zanimljivo je da se naprasno ta ekspanzija terorizma prenijela odjednom na tlo Evrope. Pa koliko je bilo napada u SAD? Kako to sad? To je pitanje. Nesto cisto sumnjam da su oni sposobniji u sprjecavanju istih. MIslim ljudima su uzeli avione i zabili u zgrade. Toliko o tome.

Evropa, a i mi zajedno s njom, cemo se morati kad tad maknut od bliskog istoka i tih dole zemalja. To nije nas problem. Ameri ako hoce da se dole i dalje handre, neka ih.

Pa i po cijenu raspada NATO saveza. Jebo ti taj savez. Zasto nisu sprijecili nepotrebno klanje kod nas? A mogli su. Sta, nismo imali clansku knjihicu. :D
stakasa

#1514 Re: Ekspanzija terorizma

Post by stakasa »

Thorgerson wrote:Ma generalno sranje je krenulo od 9/11.

I zanimljivo je da se naprasno ta ekspanzija terorizma prenijela odjednom na tlo Evrope. Pa koliko je bilo napada u SAD? Kako to sad? To je pitanje. Nesto cisto sumnjam da su oni sposobniji u sprjecavanju istih. MIslim ljudima su uzeli avione i zabili u zgrade. Toliko o tome.

Evropa, a i mi zajedno s njom, cemo se morati kad tad maknut od bliskog istoka i tih dole zemalja. To nije nas problem. Ameri ako hoce da se dole i dalje handre, neka ih.

Pa i po cijenu raspada NATO saveza. Jebo ti taj savez. Zasto nisu sprijecili nepotrebno klanje kod nas? A mogli su. Sta, nismo imali clansku knjihicu. :D
Bilo je istih sranja i prije 9/11. Ali su bili geografski ogranicena. I onda se na neki volseban nacin sranja dislocirase a izvorna lokacija se smiri
Gojeni H

#1515 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote: Problem he sto ce za 10 godina doci do situacije da ce vlast muslimane prvo tretirate kao teroriste dok se ne dokazu nevinim. Radikalna rjesenja kad danasnja vlast nije sposobna da se suoci sa problemom.

Umjesto sto placaju osnovno i srednje skolovanje na jeziku zemalja odakle su im roditelji ili dede dosle :-) umjesto sto placaju raznorazne africke, azijske ili juznoamericke kulturne organizacije, neka preusmjere dio love na sigurnost. Evropa postala bliski istok jebote. Cuj pomiri se da te mogu raznijet u svakom momentu..

Bio sam u manchesteru prije par mjeseci. Lijep grad :thumbup: i ljudi su bili ok
Boldirano - pa ujedaj se za guzicu, jarane, svakog dana sabahile. :D Sta hoces da ti kazem?

Za 10 godina ko ziv ko mrtav. Za 10 godina EU more bit bidne, more bit ne bidne.
Svaka zemlja za sebe, ba. Vidi se to s Himalaja.
Krokodajl

#1516 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Krokodajl »

Kasno je sada obračunavati se sa terorizmom, kada se govorilo o tom problemu prije 10-20 godina Evropa se pravila mutava, a prvi su o tom problemu upravo govorili muslimani, jer su ti teroristi još prije 10-20 godina se prvo počeli raznositi po džamijama na Bliskom Istoku, onda su došle na red Oklahome i Najrobiji pa 9/11 i ostalo je historija.

Ovaj što se raznio, nije došao u Evropu jučer, možda je druga generacija Britanca već, ali godinama vjerovatno ide na poduke kod "kontraverznog imama tu i tu".

I onaj što je pucao ispred parlamenta, isto bijaše Britanac.

100% je i ovaj, osim kulturološke pozadine on veze sa BI i dešavanjima tamo nema, ali mu se to uspješno plasira na raznim predavanjima koja se održavaju u Britaniji na koje Britanija nijemo gleda.

A opet, to je British way, niti će ovo šta promjeniti, osim što će možda i Britanci otupiti na ovakva dešavanja kao i Francuzi što su djelomično, mada su Britanci to još od vremena IRA-e naučili.

Nek im je Bog na pomoći.
Bodkin

#1517 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
Bodkin wrote: Problem he sto ce za 10 godina doci do situacije da ce vlast muslimane prvo tretirate kao teroriste dok se ne dokazu nevinim. Radikalna rjesenja kad danasnja vlast nije sposobna da se suoci sa problemom.

Boldirano - pa ujedaj se za guzicu, jarane, svakog dana sabahile. :D Sta hoces da ti kazem?

Za 10 godina ko ziv ko mrtav. Za 10 godina EU more bit bidne, more bit ne bidne.
Svaka zemlja za sebe, ba. Vidi se to s Himalaja.
Pa vidi, ja nemam pravo glasa. Ne pitam se ja. Ali ce evopljanin sve vise da glasa za buduce hitlere. Bice vriske na pocetku ali taj "pomiri se da ti dijete dizu u zrak" mentalitet ih i dovodi na vlast. Za 10 godina ce biti svi pojedinacno i kod svih desnicari. Bice plakanja kad bude kasno
Hendrix

#1518 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Hendrix »

Nedavno sam procitao knjigu bivseg agenta MI5 koji je radio na pracenju terorista i osumnjicenih po Engleskoj, nevjerovatno je koliko likovi posla imaju i koliko osoba prate i koliko puta su sprijecili ovakve dogadjaje. Preporucujem za citanje, totalno drugi svijet o kojem ljudi nemaju pojma.
asurbanipal

#1519 Re: Ekspanzija terorizma

Post by asurbanipal »

Trump priča o terorizmu :-)
Herr Flick

#1520 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Herr Flick »

Hoce to kad napravis frankestajna,ah sta 20 mladih zivota napsram nasih globalnih ciljeva
Gojeni H

#1521 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:
Pa vidi, ja nemam pravo glasa. Ne pitam se ja. Ali ce evopljanin sve vise da glasa za buduce hitlere. Bice vriske na pocetku ali taj "pomiri se da ti dijete dizu u zrak" mentalitet ih i dovodi na vlast. Za 10 godina ce biti svi pojedinacno i kod svih desnicari. Bice plakanja kad bude kasno
Neki hoce, neki nece. A politicari ako zele opstati moraju slusati taj puls naroda. I centristi i ljevicari ce ako budu morali poostriti imigracionu politiku, uvesti polaganje ispita za imame, uvoditi upitnike za muslimane kao ona pokrajina u Njemackoj, itd.
To su ti neke drustvene struje kojima se politicke elite ne mogu oduprijeti.
jao_situacije

#1522 Re: Ekspanzija terorizma

Post by jao_situacije »

Thorgerson wrote:Ma generalno sranje je krenulo od 9/11.

čuj naprasno a ira i eta, pa onaj septembar ili kako su se već zvali
pa u sfrj je bilo terorizma raznosile se pruge otimali se avioni, samo nije bilo histerije, jebiga desi se i ideš dalje

uostalom europa je i zakuhala bliski istok ameri su došli kasnije, istočno pitanje je uzrok ovih sranja
sykes-picot su se igrali, šarali po kartama i kao slučajno miješali etničke grupe, pa onda cionizam i konstantno miješanje i vojne intervencije
i eto šta dobiješ od toga svega ne smiješ u kafić na koncert u granap jer zapadne vlade zajebavaju arape zadnjih 100 godina
Drvosjeca iz Dejcica

#1523 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Žali bože nevinih ljudi koji su stradali, toliko ugašenih nada, života i očekivanja. :(

Sa druge strane kada ostavimo emocije po strani i ljudskost imam utisak da ovo neko dozira, pomalo, ne previše, ali isto tako da se ne zaboravi.
arzuhal

#1524 Re: Ekspanzija terorizma

Post by arzuhal »

Saće Dodik izrazit saučešće kraljici i premijerki Mej, te naglasiti da Republika Srpska stoji čvrsto u odbrani evropskih i humanističkih vrijednosti protiv islamskog terorizma...
tranquil

#1525 Re: Ekspanzija terorizma

Post by tranquil »

Sve neke filozofije, "nekome odgovaraju napadi", "neko pušta da se ovo desi iznova i iznova", "zapadna politika je kriva", "šta oni rade tamo", "Dodik će ovo", "Trump će ono". Niko ne zna više saučešće izjaviti bez politikanstva.

Djeca u Manchesteru još čiste sa sebe dijelove tijela svojih drugova.
Post Reply