Istina, gledam, ali nisam pristrasna. Stvarno muški to teže prevazilaze. Znaš koliko sam puta čula od muškaraca izjavu (nakon propale velike ljubavi/braka): Nikad više, kog' su zmije ujedale, taj se i guštera boji ?Tomahawk11 wrote:Zato što više gledaš muškarce nego ženeEuridika wrote:Zašto muškarci ne mogu (ili teško mogu) prevazići traume iz prethodnih veza u novim vezama? Zašto neka nova žena, koja je možda x puta bolja od prethodne, mora barem dijelom ispaštati grijehove one iz prošlosti?
Ne kažem da ovoga nema i kod žena, ali kod muškaraca sam to češće primjećivala...![]()
Ja bih to proširio....ljudi koji žive sa flashbackovima iz prošlosti.
Ne mogu da pređu preko nekih stvari, imaju faze kad im to dođe i onda partner(ka) osjeća posljedice (uglavnom negativne, jel).
Takve osobe, jednostavno. Ne mogu to da ostave iza sebe.
Isto tako sam i od žena čula stav da izbjegavam u širokom luku muškarce koji nose traume od prije, jer ću vrlo vjerovatno upasti u svrzino kolo pokušavajući da mu zaliječim rane i uvjerim ga da sve nije tako crno, a on će mi kad-tad nabiti na nos nešto što sam rekla ili uradila što ga je podsjetilo na bivšu (u suštini će pogaziti sve ono pozitivno što sam za njega učinila).
I još ti kažu da je bolje naći iskusnog... a svi ti iskusni istraumirani...