Problem pasa lutalica vol 2
-
Zastozato
#1501 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Budala sam bio kad sam vjerovao da od ovoga ima nesto. Zvao sam Rad prije vise od deset dana i nikad niko nije dosao ni da vidi stanje na terenu. A stanje je da imamo zenku sa sest malih, jos tri nesterilisane zenke koje se mogu okotiti svakog trenutka i jos nesterilisanih muzjaka. Najmanje tri vlasnicka psa koji se normalno mijesaju sa lutalicama, te jos pet sest pasa sa markicama. Malo dalje u susjednoj ulici primjecujem nove pse i psice koje je neko prenio sa druge lokacije. Drugim rijecima receno opci haos na terenu.
-
mg
#1502 Re: Problem pasa lutalica vol 2
haos1 wrote:Broj pasa je skočio čm su šintori prestali radit svoj posao. Ne znam, valjda ti misliš da se šinteraj tako gasi i pali, kako se nekom prohtje? Ako nisi znala, to u svim normalnim zemljama mora stalno da radi, isto kao i Javno komunalno preduzeće za uklanjanje smeća.sabina1 wrote: Pitanje je jsano KO OVO PLAĆA a kad se dokosurivanje pasa završi KO ĆE OVO PLAĆATI U BUDUĆNOSTI jer pasa više neće biti.Prvo ti psi uopće nisu trebali da se nađu na ulicama, nastali su neplanirano-okot, tako i nestali. O kakvim životima ti pričaš?sabina1 wrote: Povrh svega psi životima plaćaju glasove šovinističkog načelnika.
Malo se igramo Boga? Pa kažemo ko je nastao neplanirano - okotom, treba ga odstraniti? Ne zaslužuje da živi?
Priča o životima pasa.
Ja vjerujem da onim koji do '92 nisu hodali po asfaltu i živjeli u gradu humanizam i altruizam teško padaju, ali ima nas i takvih. Papci zato i uništavaju društvo jer za njih važi "ubi sve, vrati se sam" jer to je primarni instinkt vukojebine iz koje su došli.
- Adriatic
#1503 Re: Problem pasa lutalica vol 2
mg wrote:haos1 wrote:Broj pasa je skočio čm su šintori prestali radit svoj posao. Ne znam, valjda ti misliš da se šinteraj tako gasi i pali, kako se nekom prohtje? Ako nisi znala, to u svim normalnim zemljama mora stalno da radi, isto kao i Javno komunalno preduzeće za uklanjanje smeća.sabina1 wrote: Pitanje je jsano KO OVO PLAĆA a kad se dokosurivanje pasa završi KO ĆE OVO PLAĆATI U BUDUĆNOSTI jer pasa više neće biti.Prvo ti psi uopće nisu trebali da se nađu na ulicama, nastali su neplanirano-okot, tako i nestali. O kakvim životima ti pričaš?sabina1 wrote: Povrh svega psi životima plaćaju glasove šovinističkog načelnika.
Malo se igramo Boga? Pa kažemo ko je nastao neplanirano - okotom, treba ga odstraniti? Ne zaslužuje da živi?
Priča o životima pasa.
Ja vjerujem da onim koji do '92 nisu hodali po asfaltu i živjeli u gradu humanizam i altruizam teško padaju, ali ima nas i takvih. Papci zato i uništavaju društvo jer za njih važi "ubi sve, vrati se sam" jer to je primarni instinkt vukojebine iz koje su došli.
-
Zastozato
#1504 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Upravo suprotno od toga. Oni koji su naucili da zive sa vukovima u blizni svojih kuca zele da namentu gradjanima da i oni zive slicne zivote. Samo sto su i vukovi u sumi bolji od pasa lutalica na ulicama glavnog grada jedne drzave. Idi u New York i reci im da da budu humani i ne ubijaju na stotine hiljada pasa godisnje, jer toliko ih se uspava samo u tom gradu. Idi u bilo koji grad u ostatku Evrope i civilizovanog zapada i nadji jednog psa lutalicu. To je nemoguce jer oni su se davno rijesili tih pasa, neces vjerovati potamanili ih.mg wrote:haos1 wrote:Broj pasa je skočio čm su šintori prestali radit svoj posao. Ne znam, valjda ti misliš da se šinteraj tako gasi i pali, kako se nekom prohtje? Ako nisi znala, to u svim normalnim zemljama mora stalno da radi, isto kao i Javno komunalno preduzeće za uklanjanje smeća.sabina1 wrote: Pitanje je jsano KO OVO PLAĆA a kad se dokosurivanje pasa završi KO ĆE OVO PLAĆATI U BUDUĆNOSTI jer pasa više neće biti.Prvo ti psi uopće nisu trebali da se nađu na ulicama, nastali su neplanirano-okot, tako i nestali. O kakvim životima ti pričaš?sabina1 wrote: Povrh svega psi životima plaćaju glasove šovinističkog načelnika.
Priča o životima pasa.
-
AmirBaa
#1505 Re: Problem pasa lutalica vol 2
WTF kako dodje do teme: '92 ? Pa koliko samo ima zivotinje koje se i "kote" samo da sluze ljudima, od kokoski, svinja, ovaca, krava, zeceva i stotine drugih. Dok za druge strane jel se ti igras Boga kad ubijes komarca navecer kad ti pocne zujati oko usiju ? Ko si ti da biras ko ce zivjeti a ko umrijetimg wrote:haos1 wrote:Broj pasa je skočio čm su šintori prestali radit svoj posao. Ne znam, valjda ti misliš da se šinteraj tako gasi i pali, kako se nekom prohtje? Ako nisi znala, to u svim normalnim zemljama mora stalno da radi, isto kao i Javno komunalno preduzeće za uklanjanje smeća.sabina1 wrote: Pitanje je jsano KO OVO PLAĆA a kad se dokosurivanje pasa završi KO ĆE OVO PLAĆATI U BUDUĆNOSTI jer pasa više neće biti.Prvo ti psi uopće nisu trebali da se nađu na ulicama, nastali su neplanirano-okot, tako i nestali. O kakvim životima ti pričaš?sabina1 wrote: Povrh svega psi životima plaćaju glasove šovinističkog načelnika.
Priča o životima pasa.
-
foton
#1506 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Meni nije jasno da neko ne razumije da je upravo ovakvo stanje nehumano.mg wrote:Ja vjerujem da onim koji do '92 nisu hodali po asfaltu i živjeli u gradu humanizam i altruizam teško padaju, ali ima nas i takvih. Papci zato i uništavaju društvo jer za njih važi "ubi sve, vrati se sam" jer to je primarni instinkt vukojebine iz koje su došli.
Do normalizacije... The Bitch... please
Jutros je kuja pri stali,
gdje rogoz se zlati pod gredom,
ostenila sedmero mladih,
ridjih stenadi redom.
I jezikom, sve do tmine,
mati ih cesljala njezna;
od trbuha njene topline
voda se topila snjezna.
A uvece, kao i vazda,
kad koke na lijegala krecu,
tmuran je stigao gazda
i strpao stenad u vrecu.
Trcati snijegom je stala
slijedec mu tragove hoda
i dugo uz val do vala
hladna se mreskala voda.
A kad se od trcanja vruca
i znojna probi kroz sjene,
njoj se mjesec vrh kuca
ko njeno pricini stene.
U plavet je zurila jasnu
i cviljela nasred druma,
a mjesec na putu kasnu
sakri se iza huma.
I tiho, kao kad s brijega
za bacenim kamenom krece,
ko zlatne zvijezde sred snijega
kotrljahu oci se psece.
-
Naslovnica
#1507 Re: Problem pasa lutalica vol 2
WTF kako dodje do teme: '92 ? Pa koliko samo ima zivotinje koje se i "kote" samo da sluze ljudima, od kokoski, svinja, ovaca, krava, zeceva i stotine drugih. Dok za druge strane jel se ti igras Boga kad ubijes komarca navecer kad ti pocne zujati oko usiju ? Ko si ti da biras ko ce zivjeti a ko umrijetiAmirBaa wrote:mg wrote:Broj pasa je skočio čm su šintori prestali radit svoj posao. Ne znam, valjda ti misliš da se šinteraj tako gasi i pali, kako se nekom prohtje? Ako nisi znala, to u svim normalnim zemljama mora stalno da radi, isto kao i Javno komunalno preduzeće za uklanjanje smeća.haos1 wrote:[quote="sabina1"
Pitanje je jsano KO OVO PLAĆA a kad se dokosurivanje pasa završi KO ĆE OVO PLAĆATI U BUDUĆNOSTI jer pasa više neće biti.Prvo ti psi uopće nisu trebali da se nađu na ulicama, nastali su neplanirano-okot, tako i nestali. O kakvim životima ti pričaš?sabina1 wrote: Povrh svega psi životima plaćaju glasove šovinističkog načelnika.
Priča o životima pasa.
potpis
-
Naslovnica
#1508 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Premještaju ih ovi "aktivisti", sakrivaju, mijenjaju lokacije-...Zastozato wrote:Budala sam bio kad sam vjerovao da od ovoga ima nesto. Zvao sam Rad prije vise od deset dana i nikad niko nije dosao ni da vidi stanje na terenu. A stanje je da imamo zenku sa sest malih, jos tri nesterilisane zenke koje se mogu okotiti svakog trenutka i jos nesterilisanih muzjaka. Najmanje tri vlasnicka psa koji se normalno mijesaju sa lutalicama, te jos pet sest pasa sa markicama. Malo dalje u susjednoj ulici primjecujem nove pse i psice koje je neko prenio sa druge lokacije. Drugim rijecima receno opci haos na terenu.
-
kakavdanakneiskustvu
#1509 Re: Problem pasa lutalica vol 2
MOSALJOZE wrote:Zar ne bi trebalo biti sedam malih kućića
-
kakavdanakneiskustvu
#1510 Re: Problem pasa lutalica vol 2
mg wrote:haos1 wrote:Broj pasa je skočio čm su šintori prestali radit svoj posao. Ne znam, valjda ti misliš da se šinteraj tako gasi i pali, kako se nekom prohtje? Ako nisi znala, to u svim normalnim zemljama mora stalno da radi, isto kao i Javno komunalno preduzeće za uklanjanje smeća.sabina1 wrote: Pitanje je jsano KO OVO PLAĆA a kad se dokosurivanje pasa završi KO ĆE OVO PLAĆATI U BUDUĆNOSTI jer pasa više neće biti.Prvo ti psi uopće nisu trebali da se nađu na ulicama, nastali su neplanirano-okot, tako i nestali. O kakvim životima ti pričaš?sabina1 wrote: Povrh svega psi životima plaćaju glasove šovinističkog načelnika.
Priča o životima pasa.
ja od rodjenja zivim na asfaltu,40 godina vec,i sad trebam okretati se non stop kad hodam ulicama jer su pune copora kerova lutalica nece li se koji zaletiti na mene i dijete mi???ako sam papak zato sto mi je bitno da ih nema na ulicama onda ok,papak sam
-
kakavdanakneiskustvu
#1511 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Upravo suprotno od toga. Oni koji su naucili da zive sa vukovima u blizni svojih kuca zele da namentu gradjanima da i oni zive slicne zivote. Samo sto su i vukovi u sumi bolji od pasa lutalica na ulicama glavnog grada jedne drzave. Idi u New York i reci im da da budu humani i ne ubijaju na stotine hiljada pasa godisnje, jer toliko ih se uspava samo u tom gradu. Idi u bilo koji grad u ostatku Evrope i civilizovanog zapada i nadji jednog psa lutalicu. To je nemoguce jer oni su se davno rijesili tih pasa, neces vjerovati potamanili ih.[/quote]Zastozato wrote:mg wrote:Broj pasa je skočio čm su šintori prestali radit svoj posao. Ne znam, valjda ti misliš da se šinteraj tako gasi i pali, kako se nekom prohtje? Ako nisi znala, to u svim normalnim zemljama mora stalno da radi, isto kao i Javno komunalno preduzeće za uklanjanje smeća.haos1 wrote: Pitanje je jsano KO OVO PLAĆA a kad se dokosurivanje pasa završi KO ĆE OVO PLAĆATI U BUDUĆNOSTI jer pasa više neće biti.Prvo ti psi uopće nisu trebali da se nađu na ulicama, nastali su neplanirano-okot, tako i nestali. O kakvim životima ti pričaš?sabina1 wrote: Povrh svega psi životima plaćaju glasove šovinističkog načelnika.
Priča o životima pasa.
-
L u c i f e r
#1512 Re: Problem pasa lutalica vol 2
sto levati(ce) pokusavaju da troluju
kao da sve normalne drzave nemaju kafilerijsku sluzbu
jok treba dzukele pustiti da nam budu ko svete krave po indiji, nek rade sta hoce, kenjaju, ujedaju... GTFO
kao da sve normalne drzave nemaju kafilerijsku sluzbu
jok treba dzukele pustiti da nam budu ko svete krave po indiji, nek rade sta hoce, kenjaju, ujedaju... GTFO
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1513 Re: Problem pasa lutalica vol 2
kult psa - ovi "zaštitnici" su zapravo slijedbenici kulta i sektaši
imaju sve karakteristike
još malo i spomenik će im podići, a potom hram
imaju sve karakteristike
-
mg
#1514 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ne trolam ja nikoga.
Ali isto tako smatram da je nedopustivo da se donese zakon, pa 7 godina ništa, pa pokolj pasa.
I jako mi smeta ova krvožednost i pozivanje na linč, ali valjda je tako najlakše.
50% ne ide na izbore, 50% ide, ali su svi jednoglasno za bal vampira.
Odgovornosti ničije pretpostavljam nema, pobit cuke, i rješen problem.
Na kraju krajeva, i mene se napali psi. I nisam za to da su na ulicama, ali ovo što se radi su jeftini predizborni poeni.
Ali isto tako smatram da je nedopustivo da se donese zakon, pa 7 godina ništa, pa pokolj pasa.
I jako mi smeta ova krvožednost i pozivanje na linč, ali valjda je tako najlakše.
50% ne ide na izbore, 50% ide, ali su svi jednoglasno za bal vampira.
Odgovornosti ničije pretpostavljam nema, pobit cuke, i rješen problem.
Na kraju krajeva, i mene se napali psi. I nisam za to da su na ulicama, ali ovo što se radi su jeftini predizborni poeni.
-
kakavdanakneiskustvu
#1515 Re: Problem pasa lutalica vol 2
bitno je da nisu na ulicama,zbog nas,nase djece
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1516 Re: Problem pasa lutalica vol 2
kakav pokolj, šta pričate
uklanjaju se stari, bolesni, zaraženi, agresivni, opasni psi
niko ih ne kolje, već se bezbolno eutaniziraju injekcijama
uklanjaju se stari, bolesni, zaraženi, agresivni, opasni psi
niko ih ne kolje, već se bezbolno eutaniziraju injekcijama
-
L u c i f e r
#1517 Re: Problem pasa lutalica vol 2
vala bašjapin_mutapi wrote:kult psa - ovi "zaštitnici" su zapravo slijedbenici kulta i sektaši
imaju sve karakteristike
- vješalica
#1518 Re: Problem pasa lutalica vol 2
čopor đukela agresivaca ordinira kod one buvlje pijace preko puta velikog konzuma u ložioničkoj
danas normala se zaletili laju na točkove,ja ništa vozim dalje
trebala sam nekoga još pokupiti i napraviti udes da klix o meni sere mjesecima?kako da ne...
danas normala se zaletili laju na točkove,ja ništa vozim dalje
trebala sam nekoga još pokupiti i napraviti udes da klix o meni sere mjesecima?kako da ne...
- _turpija_
#1519 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ja sam bila ubjedjena da su ih sklonili ovde kod inat kuce, jasta su sinoc se kolju malo je reci, a koliko sam primjetila ni onaj sa Bascarsije copor sto hoda za onim covjek, i oni su jos tu... nidje veze... Bit ce ovo tresla se gora - rodilo se nista 
-
Nanananana
#1520 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Pa kad ih dusebriznici sklanjaju po podrumima i puste kad sintori odu.
Kod mene se pojavio copor od 7 komada. I opet jedan krene rezat i trcat prema mojoj, dok ne pocnem kosti lomiti nece me se okaniti.
Kod mene se pojavio copor od 7 komada. I opet jedan krene rezat i trcat prema mojoj, dok ne pocnem kosti lomiti nece me se okaniti.
-
Coromandel
#1521 Re: Problem pasa lutalica vol 2
konakovic kako najavi veliko hapsenje pasa, na alipasinom u a fazi se komotno moze snimati dugi dio filma - ples sa vukovima 
- KB9
#1522 Re: Problem pasa lutalica vol 2
ne zelis copore lutalica po ulicama = igras se boga
e nek sam cuo i to
e nek sam cuo i to
- irac300
#1523 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Juče desetak džukela, među kojim odskače neka kujurina sa sisurinama do poda opkolili mače, da nisam naišao, poderali bi ga. Šta ću, kud ću, uzmem mače i donesem kući. Jbg, žao mi, znam da mu je smrt ako ga pustim. Nikad nisam bio neki ljubitelj pasa, ali mi nikada nisu smetali, međutim, ovaj nekontrolisani rast pomija, definitivno prelazi sve granice.
-
Zastozato
#1524 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Gdje je Konakovic da nam kaze dokle su sa (ne)sklanjanjem pasa sa ulica Sarajeva. Dosta mi je pustih obecanja uglavnom pred izbore.
-
foton
#1525 Re: Problem pasa lutalica vol 2
1. Ovdje se slazemo. Nedopustivo je da se donese skoro neponovljivo glup zakon po kojem se ukinuo sinteraj. Sad se sinteraj vraca, ali je steta vec ucinjena. Pokolj pasa se nije i nece se desiti. To izmisljas.mg wrote:Ne trolam ja nikoga.
1. Ali isto tako smatram da je nedopustivo da se donese zakon, pa 7 godina ništa, pa pokolj pasa.
2. I jako mi smeta ova krvožednost i pozivanje na linč, ali valjda je tako najlakše.
3. 50% ne ide na izbore, 50% ide, ali su svi jednoglasno za bal vampira.
4. Odgovornosti ničije pretpostavljam nema, pobit cuke, i rješen problem.
5. Na kraju krajeva, i mene se napali psi. I nisam za to da su na ulicama, ali ovo što se radi su jeftini predizborni poeni.
2. Ako je krvozednost poziv da se psi lutalice uklone i humano eutaniziraju, onda ok. Linc? Pogledaj sta znaci ta rijec.
3. Bal vampira. Simpaticno.
4. Odgovornost je upravo kljucna rijec. Odgovornost prema svim gradjanima, narocito djeci, odgovornost da im se osigura sigurna, cista i zdrava sredina za igru, sposobnost razvijanja humanog ponasanja razmisljanja, sto nije moguce u trenutnim okolnostima. "Pobit cuke" nije rijesen problem. To je korak ka rjesenju, rjesenje je uspavati cuke i nastaviti ih eutanizirati, redovno, stalno, sistematicno, kao sto se rjesavamo pacova, komaraca, bakterija u vodi i drugih organizama koji smetaju ljudima u naseljenim sredinama. Kad god neko pomisli kako je to nehumano, sjetiti se greske od prije sedam godina i situacije danas.
5. Poene nece dobiti niko ko ne skloni pse s ulica. Narocito ih nece dobiti ako ih skloni i isprazni budzet na psece azile. Nego neko ko predlozi i sprovede ukljanjanje pasa, eutenaziju, zabranu pustanja vlasnickih pasa na slobodu, obavezu sterilisanja, vakcinisanja vlasnickog psa, kaznu za nepostovanje zakona, kao i kampanju za osvjestavanje ljudi o ovom.