Sta imas reci za Trumpa? Kakav je tvoj komentar?Challenger__ wrote:Nazivanje nekoga "rasistom", bez ikakvog osnova je, čini mi se, protiv pravila foruma. Ja sam prijavio "komentar" a vi kako hoćete. Nametljivu, učestalu, homoseksualnu leksiku da ne pominjem.
Ona je valjda "OK".
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Point.
#1501 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Challenger__
#1502 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pisao, već. Listaj moje komentare.
- Point.
#1503 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kakva god da je, za Trumpa je andjeo. Sta je to sto tebe privlaci Trumpu?burgundy wrote: Isto se moze rec za simpatizere Hilarke,ne vide dalje od svog nosa.
- Point.
#1504 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije te mrsko napisati u kratkim crtama samo? Ne privlaci me ideja da listam 60 stranica, da prostis.Challenger__ wrote:Pisao, već. Listaj moje komentare.
- Challenger__
#1505 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne pada mi na pamet da se ponavljam.
- burgundy
#1506 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I radi ko djavo sto Bill rece, ustvari sad ne radi, odmaraPoint. wrote:Kakva god da je, za Trumpa je andjeo. Sta je to sto tebe privlaci Trumpu?burgundy wrote: Isto se moze rec za simpatizere Hilarke,ne vide dalje od svog nosa.
-
Avetinho
#1507 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To u tebe ide podsvjesno. Kako drugacije nazvati nekog ko Obamu konstantno naziva Obumbom?Challenger__ wrote:Nazivanje nekoga "rasistom", bez ikakvog osnova je, čini mi se, protiv pravila foruma. Ja sam prijavio "komentar" a vi kako hoćete. Nametljivu, učestalu, homoseksualnu leksiku da ne pominjem.
Ona je valjda "OK".
Sto se tice "anal kiticara", bilo mi smijesno sto sam sebe, kao pravi narcis, enciklopedijski primjerak, nazivas "analiticarem", pa je mala modifikacija izgledala idealno.
- jeza u ledja
#1508 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti jesi rasista jer si (izmedju ostalog) konstantno nazivao Obamu "Obumom".Challenger__ wrote:Nazivanje nekoga "rasistom", bez ikakvog osnova je, čini mi se, protiv pravila foruma. Ja sam prijavio "komentar" a vi kako hoćete. Nametljivu, učestalu, homoseksualnu leksiku da ne pominjem.
Ona je valjda "OK".
No posto tebi nije jasno sta uopste znaci taj pojam, nije ti sigurno ni jasno zasto se koristenjem ovog izraza pokazuje rasizam.
- jeza u ledja
#1509 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da, kontekst recenice aludira na ljubljenje velikog broja beba i mogucnost fasovanja zaraznih bolesti zbog toga. Zar nisi jebote nikad cuo za to?tzipiripi wrote: Kolega, živim u dugogodišnjem braku s učiteljicom tako da...Ne sjećam se kad mi je žena zadnji put fasovala nešto zarazno npr. gripu. A bilo je u školi svega. Od šuge pa nadalje. Jes jednom fasovala vaške pa joj svako malo pregledam glavu
I mislim da kontekst rečenice aludira na ljubljenje velikog broja beba, jer je kissing babies redovna politička uvlakaška rabota. Ono od ljubljenja prevelikog broja beba se ubandačila
http://www.upworthy.com/ever-wonder-why ... -you-think
A koliko god bile lude teorije o Killarynoj boleščugi, neku očito ima, toliko su luda i opravdanja poput ljubljenja dovoljno djece. Mislim... I nije baš da se dotična nešto plaho nadržala govorancija i navozala. Donald je tu debelo šiša, debelo. Ko djed mraz za Novu godinu, ima ga svuđe
Last edited by jeza u ledja on 15/09/2016 19:39, edited 1 time in total.
- Challenger__
#1510 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znaš da nisam rasista i znaš da ga nazivam tako jer ga ne poštujem. Raspravljeno i sa tobom i sa administracijom. Ne poštujem ga jer je njegova politika odgovorna za gigantska sranja od Magreba do BI i nadalje. Ne da ga ne poštujem, prezirem ga. E, sad, zašto lažeš, a lažeš da sam rasista? Jer si nadmeni lažov koji etiketira neistomišljenike.jeza u ledja wrote:Ti jesi rasista jer si (izmedju ostalog) konstantno nazivao Obamu "Obumom". No posto tebi nije jasno sta uopste znaci taj pojam, nije ti sigurno ni jasno zasto se koristenjem ovog izraza pokazuje rasizam.
Hvala lijepo i doviđenja.
_______
- jeza u ledja
#1511 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne, ja znam da jesi rasista. Napisao sam vec zasto.Challenger__ wrote:Znaš da nisam rasista i znaš da ga nazivam tako jer ga nepoštujem. Raspravljeno i sa tobom i sa administracijom. Ne poštujem ga jer je njegova politika odgovorna za gigantska sranja od Magreba do BI i nadalje. Ne da ga ne poštujem, prezirem ga. E, sad, zašto lažeš, a lažeš da sam rasista? Jer si nadmeni lažov koji etiketira neistomišljenike.jeza u ledja wrote:Ti jesi rasista jer si (izmedju ostalog) konstantno nazivao Obamu "Obumom". No posto tebi nije jasno sta uopste znaci taj pojam, nije ti sigurno ni jasno zasto se koristenjem ovog izraza pokazuje rasizam.
_______
Postoji cijeli niz tzv. code words kojim se iskazuje rasizam danas kad drustveno nije prihvacen i on se najbolje odrzava u americkoj politici upravo i pogotovo od kad je Obama postao predsjednik. "Obuma" je samo jedan od glupljih izraza kojim se to iskazivalo. Valjda tako zvuci "afrikanskije", sta li.
- Challenger__
#1512 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bez uvrede, to nije argumentacija nego lupetanje. Reći nekom (slučajno, eto, bijelcu iz Bosne) da je rasista a na avataru drži Kineza je suludo. Ali, ko umjesto argumenata poseže za jeftinim etiketama za diskreditaciju sagovornika, tu logika prestaje.
- Challenger__
#1513 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
J. Kerry-a nazivam Konjskom Facom. Same resaon - disrespect. Koja sad tu "etiketa" ide? Mislim, no comment.
_____
_____
- jeza u ledja
#1514 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To jeste argumentacija, samo argumentacija koju ti neces da cujes.
Sa ponavljanjem "Obuma" si iskazao svoj rasizam. To ti je receno i ranije, ali si nastavljao sa tim. Toliko o tome.
Hahahahaha
Vec sam zaboravio kakav si ti izvor zabave.
Sa ponavljanjem "Obuma" si iskazao svoj rasizam. To ti je receno i ranije, ali si nastavljao sa tim. Toliko o tome.
Sta?Challenger__ wrote:Reći nekom (slučajno, eto, bijelcu iz Bosne) da je rasista a na avataru drži Kineza je suludo.
Hahahahaha
Vec sam zaboravio kakav si ti izvor zabave.
- Challenger__
#1515 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
OK. Laž, etiketa, debilni smiles u nizu. Najjači si.

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1516 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jel to jopet čHelli zabavlja publiku krimskim plažama i COD igrama migovima 
- Point.
#1517 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Postujes li gospodina Trumpa? Putina?Challenger__ wrote:Znaš da nisam rasista i znaš da ga nazivam tako jer ga ne poštujem. Raspravljeno i sa tobom i sa administracijom. Ne poštujem ga jer je njegova politika odgovorna za gigantska sranja od Magreba do BI i nadalje. Ne da ga ne poštujem, prezirem ga. E, sad, zašto lažeš, a lažeš da sam rasista? Jer si nadmeni lažov koji etiketira neistomišljenike.jeza u ledja wrote:Ti jesi rasista jer si (izmedju ostalog) konstantno nazivao Obamu "Obumom". No posto tebi nije jasno sta uopste znaci taj pojam, nije ti sigurno ni jasno zasto se koristenjem ovog izraza pokazuje rasizam.
_______
- sinuhe
#1518 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump nije politicar da bi se o njemu moglo bilo sta reci. Covjek je u 70. godini tek novajlija u tim vodama.
Obama je mozda razmazio Amerikance pa su spali na ovo dvoje
Obama je mozda razmazio Amerikance pa su spali na ovo dvoje
-
bole1st
#1519 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Njima su svi rasisti, zadnja vijest je da je i Pepe rasista.

U nevezanim vijestima, Trump se skoro izjednacio sa Hilari po anketama i to uz navodnih 8% za Gary Johnsona, koji ni u kojoj varijanti ne moze uzeti vise od 2% (vecinom ce to da ode Trumpu).

U nevezanim vijestima, Trump se skoro izjednacio sa Hilari po anketama i to uz navodnih 8% za Gary Johnsona, koji ni u kojoj varijanti ne moze uzeti vise od 2% (vecinom ce to da ode Trumpu).
- sinuhe
#1520 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
How American Politics went Insane
http://www.theatlantic.com/magazine/arc ... ne/485570/
Our intricate, informal system of political intermediation, which took many decades to build, did not commit suicide or die of old age; we reformed it to death. For decades, well-meaning political reformers have attacked intermediaries as corrupt, undemocratic, unnecessary, or (usually) all of the above. Americans have been busy demonizing and disempowering political professionals and parties, which is like spending decades abusing and attacking your own immune system. Eventually, you will get sick.
- ljevoruki
#1521 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Veceras je Trump gost kod Jimmy Fallon, bice sigurno zanimljivo.
- jeza u ledja
#1522 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tipicna glupava retorika onih koji ne zele da cuju da su rasisti.bole1st wrote:Njima su svi rasisti, zadnja vijest je da je i Pepe rasista.![]()
- Challenger__
- Challenger__
#1524 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
sinuhe wrote:How American Politics went Insane
Our intricate, informal system of political intermediation, which took many decades to build, did not commit suicide or die of old age; we reformed it to death. For decades, well-meaning political reformers have attacked intermediaries as corrupt, undemocratic, unnecessary, or (usually) all of the above. Americans have been busy demonizing and disempowering political professionals and parties, which is like spending decades abusing and attacking your own immune system. Eventually, you will get sick.
Treba ih, uključujući i ovu našu američku dijasporu, zaobilaziti u širokom luku dok gužva oko ovih suludih izbora ne okonča.
-
Avetinho
#1525 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A sta mislis da opet organizujete bugojansku grupu?
Mogli biste se zvati "Druga bugojanska", ozbiljno zvuci.
Mogli biste se zvati "Druga bugojanska", ozbiljno zvuci.