za slobodu,barsu i bosnu.O'zone wrote:Za koga navijamo?
Sirija vol. 2
-
sumirprimus
#1501 Re: Sirija vol. 2
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1502 Re: Sirija vol. 2
LBVIEW wrote:
Bezveze poredenje,samo od koga je nije se ni cuditi-ko tebe vetom ti njega...
Ah da i tvoja Svecka je bombardovala Libiju
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#1503 Re: Sirija vol. 2
I kako bi kreten camoron ili debil ollande objasnili svojim biračima otkud teroristima NATO sistemi za obaranje zrakoplova.LBVIEW wrote:Svakako,samo sto bi i ovi mogli prosvercovati kakvu protuzracnu opremu "opoziciji" u Siriji,sto bi bilo pogubno po ruske Suhoje.arman1 wrote:Nakon ovog naglo bi se moglo naći ruskog oružja u rukama PKK-a. Sultan od papira je izašao na kišu.
R........
- LBVIEW
#1504 Re: Sirija vol. 2
A Rusi su inace poznati po obektivnosti?Ironmen wrote:Iz Moskve ističu kako imaju dokaze koji su u suprotnosti sa turskim tvrdnjama.
"Sve vrijeme trajanja leta avion se kretao unutar sirijskih granica, što su registrovali i uređaji za praćenje aviona", izjavili su iz ruskog Ministarstva odbrane.
- studiorum_tuzlaensis
#1505 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Kakva crna velesila, koja se trenutno bori sa lako naoruzanim PKK?animus wrote:Sada su im Turci pkazali da nisu oni bas za zajebavanja. Nedaj Bože ozbiljnijeg rata ali mislim da bi ga tu Rusi debelo popusili, cak da bi im nakon toga slijedilo raspadanje po svim savovima. Rusija nije imala snage da void rad ni sam manjim drzavicama a kamoli sa jednom velesilom. Tesko je danas voditi ofanzivni rat I to moze jedino Amerika sebi priustiti ali ni ona nema bas uvijek uspjeha I to protiv puno slabijih drzavica.
Jebi ga ne smije se ulaziti nepozvan u tudji proctor I to je svima jasno. Turci su bili prinudjeni na ovo I svaka drzava koja drzi do sebe bi isto postupila. Nedavno su im progledali kroz prste ali danas nisu vise htjeli. Sad ce malo I Rusi morati koristiti navigaciju inace bi ovo mogla postati praksa.
Rusi bi u eventualnom sukobu imali pjesadiju i sto je najvaznije, u slucaju takvog sukoba, ratovalo bi se na teritoriju Turske. Dakle, Turska bi bila porazena (devastirana) kako god okrenes.
- studiorum_tuzlaensis
#1506 Re: Sirija vol. 2
PURKE ima informacije sa lica mjesta, ovi vehabijski sandžosi stvarno imaju dobre izvore.

-
The 51st State
#1507 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Svrha NATOa je da se prvenstveno zastiti sve zapadno od Beca (ukljucujuci Skandinaviju). To je crvena linija. Mislim da je sada i Poljska crvena linija.34sf4drgu67d25 wrote:
Koja je onda svrha NAToa. Cisto sumljam da ce biti ikakvih posljedica po Tursku. Rusi su i prije ugrozavali Turski vazdusni prostor.
Turska nije sigurno. Zapadu bi rat Rusije i Turske odlicno dosao. Turska bi posluzila kao dobar konj za utrku, za iscrpljivanje Rusije. Slali bi im oruzje i to je to.
Nema sumnje, sigurno da je tako, zato imaju nuklearke u turskoj.
- LBVIEW
#1508 Re: Sirija vol. 2
_BataZiv_0809 wrote:LBVIEW wrote:
Bezveze poredenje,samo od koga je nije se ni cuditi-ko tebe vetom ti njega...
Ah da i tvoja Svecka je bombardovala Libiju
Cek,jesi li ti Rus ili Turcin pa imas eklsuzivno pravo na politicku analizu i ovaj put?
Znas ono tvoje ,ako ne placas porez ovdje nemas pravo...
A onaj veto Rasije ce ti si na nos nabijati dok ti je glava pod subarom "ziva" na ovom forumu.
Last edited by LBVIEW on 24/11/2015 11:28, edited 2 times in total.
- animus
#1509 Re: Sirija vol. 2
Ima Turska iskustva sa izdajicama drzave koje Rusi pobune kad krenu na Turke. Znamo svi kako se to zavrsilo. Danas tog naroda skoro da I nema u Turskoj. Kurdi ako budu ludi, a ja koliko znam vecina nije tvog stave I ne podrzava PKK, mogli bi lose proci u takvoj situaciji. Osim toga pobune stanovnika-manjina su vise vjerovatne na teritoriji Rusije tako da moze tu biti svega.Kikibombona wrote:Kakva crna velesila, koja se trenutno bori sa lako naoruzanim PKK?animus wrote:Sada su im Turci pkazali da nisu oni bas za zajebavanja. Nedaj Bože ozbiljnijeg rata ali mislim da bi ga tu Rusi debelo popusili, cak da bi im nakon toga slijedilo raspadanje po svim savovima. Rusija nije imala snage da void rad ni sam manjim drzavicama a kamoli sa jednom velesilom. Tesko je danas voditi ofanzivni rat I to moze jedino Amerika sebi priustiti ali ni ona nema bas uvijek uspjeha I to protiv puno slabijih drzavica.
Jebi ga ne smije se ulaziti nepozvan u tudji proctor I to je svima jasno. Turci su bili prinudjeni na ovo I svaka drzava koja drzi do sebe bi isto postupila. Nedavno su im progledali kroz prste ali danas nisu vise htjeli. Sad ce malo I Rusi morati koristiti navigaciju inace bi ovo mogla postati praksa.
Rusi bi u eventualnom sukobu imali pjesadiju i sto je najvaznije, u slucaju takvog sukoba, ratovalo bi se na teritoriju Turske. Dakle, Turska bi bila porazena (devastirana) kako god okrenes.
Ja se nadam da ce na ovome ostati i da se nista nece desiti. Rusi ce razvaliti jos zesce po interesima Turske u Siriji, posebno po Turkmenima, i to je to... Vjerovatno ce upozoriti Tursku da ce jos jedan ovakav napad znaciti definitivnu objavu rata i to je to.
A ovaj sto spominje takticke nuklearne napade neka malo bolje razmisli sta bi to znacilo. Svi znamo da bi u tom slucaju odgovor bio reciprocan iz NATO baze u Turskoj a onda nebi bilo ni ovog foruma.
- nosara
#1510 Re: Sirija vol. 2
Kakvi takticki, sta vam je... Samo reciprocitet... 
- asurbanipal
#1511 Re: Sirija vol. 2
BHCluster wrote:Reakcija Rusije na rusenje svoga ratnog aviona je malo jaci suhi "prdez".
A na temi o Izraelu lijete krokodilske suze sa Palestincima...
Džaba sve, nije krv voda...

Last edited by asurbanipal on 24/11/2015 11:33, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#1512 Re: Sirija vol. 2
Kakve manjenine u Rusiji?animus wrote: Ima Turska iskustva sa izdajicama drzave koje Rusi pobune kad krenu na Turke. Znamo svi kako se to zavrsilo. Danas tog naroda skoro da I nema u Turskoj. Kurdi ako budu ludi, a ja koliko znam vecina nije tvog stave I ne podrzava PKK, mogli bi lose proci u takvoj situaciji. Osim toga pobune stanovnika-manjina su vise vjerovatne na teritoriji Rusije tako da moze tu biti svega.
A ovaj sto spominje takticke nuklearne napade neka malo bolje razmisli sta bi to znacilo. Svi znamo da bi u tom slucaju odgovor bio reciprocan iz NATO baze u Turskoj a onda nebi bilo ni ovog foruma.
Ko su ti koji bi se pobunili, gdje se nalaze i koliko ih ima?
Turci imaju iskustvo sa genocidom nad nenaoruzanim nardom.
Narod sa oruzjem je vec nesto drugo. Protiv male i lako naoruzane PKK se brukaju. Lako je civile poklati.
- Em2r
#1513 Re: Sirija vol. 2
U svako slucaju mislim da ce rusi poravnat sad taj dio.uz granicu. Forsiraju pricu da je avion oboren sa zemlje na sirijskoj teritoriji, vjerovatno kako bi mogli pokrenuti invaziju vecih razmjera.
- arzuhal
#1514 Re: Sirija vol. 2
...al' zato referendum o Sudu i Tužilaštvun BiH ima da bude održan, uprkos svemu, samo da se prvo ispoštuju zakonske procedure...animus wrote: A ovaj sto spominje takticke nuklearne napade neka malo bolje razmisli sta bi to znacilo. Svi znamo da bi u tom slucaju odgovor bio reciprocan iz NATO baze u Turskoj a onda nebi bilo ni ovog foruma.
- karanana
#1515 Re: Sirija vol. 2
samo nek ne bude nukanja.
- tututuuuu
#1516 Re: Sirija vol. 2
znao sam da su serveri Klitaca u Turskoj.animus wrote:Ima Turska iskustva sa izdajicama drzave koje Rusi pobune kad krenu na Turke. Znamo svi kako se to zavrsilo. Danas tog naroda skoro da I nema u Turskoj. Kurdi ako budu ludi, a ja koliko znam vecina nije tvog stave I ne podrzava PKK, mogli bi lose proci u takvoj situaciji. Osim toga pobune stanovnika-manjina su vise vjerovatne na teritoriji Rusije tako da moze tu biti svega.Kikibombona wrote:Kakva crna velesila, koja se trenutno bori sa lako naoruzanim PKK?animus wrote:Sada su im Turci pkazali da nisu oni bas za zajebavanja. Nedaj Bože ozbiljnijeg rata ali mislim da bi ga tu Rusi debelo popusili, cak da bi im nakon toga slijedilo raspadanje po svim savovima. Rusija nije imala snage da void rad ni sam manjim drzavicama a kamoli sa jednom velesilom. Tesko je danas voditi ofanzivni rat I to moze jedino Amerika sebi priustiti ali ni ona nema bas uvijek uspjeha I to protiv puno slabijih drzavica.
Ja se nadam da ce na ovome ostati i da se nista nece desiti. Rusi ce razvaliti jos zesce po interesima Turske u Siriji, posebno po Turkmenima, i to je to... Vjerovatno ce upozoriti Tursku da ce jos jedan ovakav napad znaciti definitivnu objavu rata i to je to.
-
sumirprimus
#1517 Re: Sirija vol. 2
mislis ko rusi u afganistanu, ameri u iraku,svi sad kontra isila...Kikibombona wrote:Kakva crna velesila, koja se trenutno bori sa lako naoruzanim PKK?animus wrote:Sada su im Turci pkazali da nisu oni bas za zajebavanja. Nedaj Bože ozbiljnijeg rata ali mislim da bi ga tu Rusi debelo popusili, cak da bi im nakon toga slijedilo raspadanje po svim savovima. Rusija nije imala snage da void rad ni sam manjim drzavicama a kamoli sa jednom velesilom. Tesko je danas voditi ofanzivni rat I to moze jedino Amerika sebi priustiti ali ni ona nema bas uvijek uspjeha I to protiv puno slabijih drzavica.
-
sumirprimus
#1518 Re: Sirija vol. 2
i ode niz vodu prica o ogranicenom vojnom angazmanu koji ce potrajat par mjeseci 6 maks...
kvegmajr...ne gine
kvegmajr...ne gine
- kamen spoticanja
#1519 Re: Sirija vol. 2
avion je zvanicno oboren od strane turskih vazduhoplovnih snagaEm2r wrote:U svako slucaju mislim da ce rusi poravnat sad taj dio.uz granicu. Forsiraju pricu da je avion oboren sa zemlje na sirijskoj teritoriji, vjerovatno kako bi mogli pokrenuti invaziju vecih razmjera.
isti navode da su ruski piloti upozoreni 10 puta u citavih 5 minuta.-..nakon cega je ruski avion oboren
po turskim izvorima oba pilota su ziva
- arzuhal
#1520 Re: Sirija vol. 2
Cijena: 24, 000.000 - 25, 000.000 $

Život pilota je nešto drugo...

Život pilota je nešto drugo...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1521 Re: Sirija vol. 2
Nabijaj ti sta drugo, to ce te vise usreciti.LBVIEW wrote:
Cek,jesi li ti Rus ili Turcin pa imas eklsuzivno pravo na politicku analizu i ovaj put?![]()
Znas ono tvoje ,ako ne placas porez ovdje nemas pravo...![]()
A onaj veto Rasije ce ti si na nos nabijati dok ti je glava pod subarom "ziva" na ovom forumu.
Ti si placao porez od kojeg su se kupovale bombe zafrljacene na Libiju. Nije im bilo strano pasti ni na vodovode, ni na skole, ni na bolnice.
Ali nije tema.
Sad ozbiljno i on topic: Nadam se da ovo nece prerasti u siri medjunarodni incident, jer zna se, "kad slonovi ratuju, najvise nastrada trava".
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1522 Re: Sirija vol. 2
ISIS is trapped in Palmyra as the Syrian Army closes-in on this ancient desert city in east Homs
Syrian Army captures Katf Ghanimah and Point 1154 near Kabani in northeast Latakia
heble ih više kote i pointi hoćemo nešto veće npr Raku
Syrian Army captures Katf Ghanimah and Point 1154 near Kabani in northeast Latakia
heble ih više kote i pointi hoćemo nešto veće npr Raku
Last edited by Truba on 24/11/2015 11:45, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#1523 Re: Sirija vol. 2
Jedan je sigurno mrtav, u rukama je pobunjenika. Imas gore video.kamen spoticanja wrote:avion je zvanicno oboren od strane turskih vazduhoplovnih snagaEm2r wrote:U svako slucaju mislim da ce rusi poravnat sad taj dio.uz granicu. Forsiraju pricu da je avion oboren sa zemlje na sirijskoj teritoriji, vjerovatno kako bi mogli pokrenuti invaziju vecih razmjera.
isti navode da su ruski piloti upozoreni 10 puta u citavih 5 minuta.-..nakon cega je ruski avion oboren
Ovo je navodno snimak hvatanja drugog pilota
Ozbiljno ponizenje za Rusiju. Veoma agresivan nastup Turske. Mislim da su Rusi prisiljeni odgovoriti. Vidjet cemo sta ce biti...
Samo neka nas zaobidje, pa neka jebu mater...
- Em2r
#1524 Re: Sirija vol. 2
Razumijem, vidim. Ali ruski MOD bar preko RT forsira pricu da je zemlja zrOk, a i ovo tekbiranje oko tijela pilota im ne ide ba ruku nikako (umjereno radikalno pravovjernim)kamen spoticanja wrote:avion je zvanicno oboren od strane turskih vazduhoplovnih snagaEm2r wrote:U svako slucaju mislim da ce rusi poravnat sad taj dio.uz granicu. Forsiraju pricu da je avion oboren sa zemlje na sirijskoj teritoriji, vjerovatno kako bi mogli pokrenuti invaziju vecih razmjera.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1525 Re: Sirija vol. 2
Ministarstvo odbrane Ruske Federacije ovo negira.kamen spoticanja wrote:avion je zvanicno oboren od strane turskih vazduhoplovnih snagaEm2r wrote:U svako slucaju mislim da ce rusi poravnat sad taj dio.uz granicu. Forsiraju pricu da je avion oboren sa zemlje na sirijskoj teritoriji, vjerovatno kako bi mogli pokrenuti invaziju vecih razmjera.