Pariz

Post Reply
animals

#1501 Re: Pariz

Post by animals »

Reci da ISILO-vci ne crpe ideologiju iz Kurana i da nemaju veze sa islamom je laz..
pa igrac Utrechta, Nacer Barazite nije htjeo pruziti ruku repoterki, jer zene smatra nizim bicima..
uvjereni je musliman..a takvi imas koliko hoces..u Evropi..
znaci da ima poveznica sa Islamom..a drage mu cafirske pare..
arzuhal

#1502 Re: Pariz

Post by arzuhal »

45cents wrote:
arzuhal wrote:Kada sam se prvi put (kao tinejdžer) susreo s neumoljivim, ljepljivo-zamarajućim i uskotračnim vehabijskim načinom razmišljanja ja sam to tada ograničavao samo na njih, kao pripadnike islama. Poslije sam počeo da prepoznajem taj oblik razmišljanja i kod drugih i vidio da nije ograničen samo na određenu skupinu muslimana, ili vjernika neke druge vjere, nego ne mora uopće imati ništa s vjerom, ima toga među agnosticima, ateistima, dunjalučarima, litosferičarima, u svakoj grupi, religiji i svjetonazoru...Trebaš samo dovoljno upr't i - aha, eto ga, vehabija!

Gadan je to način razmišljanja...
Koliko ja kontam, nije u pitanju upiranje prstom...
Već upiranje obaračem.

Vehabizam je potakao najveće upiranje obaračem poslije WWII.... (i ta pošast još uvijek traje, vejerovatno do razine svih protiv svih)
Ni prstom kažiprstom, ni prstom na obarač, nego - glavom kro'zid.
tututuuuu

#1503 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

citam da je stradao u napadu i jedan Hrvat.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/hrvat ... /151114115
animals

#1504 Re: Pariz

Post by animals »

Em2r wrote:
Ne izvrci moje rijeci. Dobro znas sta sam rekao. Ja sam musliman, volim naseg Poslanika, Bozju objavu koja je dosla kroz njega u vidu Kur'ana. I za mene su oni najbolji i najcisci. Tudje ne diram niti se u tudje mjesam.

Ovo sto danas isilovci nusrici i ini drugi divljaci rade nek prica ko sta hoce nema veze sa Kur'anom i nasom vjerom.

Ovaj terorizam danas koji se prodaje kao Islamski fundamentalizam ili fanatizam je proizvod zlih ljudi, geopolitickih i raznih drugih interesa.
Onda napisi da je samo za tebe takva..
za ostali 5 milijardi ljudi nije..nista ne izvrcem, procitaj jos jednom sta si napisao..
insomnia78

#1505 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

jao_situacije wrote:
insomnia78 wrote:Image
Trenutak kada je predsjedniku javljeno za prve napade na stadionu
Kasnije je izveden
ovaj s kosom mi je poznat, mislim da je bio pored njega i kad je bio napad na čarli
dobro oko :thumbup:
Image
Em2r

#1506 Re: Pariz

Post by Em2r »

animals wrote:Reci da ISILO-vci ne crpe ideologiju iz Kurana i da nemaju veze sa islamom je laz..
pa igrac Utrechta, Nacer Barazite nije htjeo pruziti ruku repoterki, jer zene smatra nizim bicima..
On je uvjereni idiot sam si sebi i napisao kakav je to covjek. Koje god da je vjere sa takvim ponasanjem je idiot i licemjer. A licemjere ceka teska kazna.
uglavnomja

#1507 Re: Pariz

Post by uglavnomja »

insomnia, imas li zivaca i vremnea za prevod?

uglavnomja wrote:charlie hebdo je objavio karikature, ali idu bas brzo :roll: i ne nije na njihovom nivou, bar ovako brzinski pregled

http://www.tv2.no/2015/11/14/nyheter/pa ... is/7644291
tututuuuu

#1508 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

do sad dvoje napadaca su identificirane kao "izbjeglice" iz ovog vala.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/grci- ... /151114122

A i ne cudi me. Cudi me zapravo kako druge cudi.
Niemand

#1509 Re: Pariz

Post by Niemand »

animals wrote: pa igrac Utrechta, Nacer Barazite nije htjeo pruziti ruku repoterki, jer zene smatra nizim bicima..
Fakat blage veze neam ko je doticni, al to ti je otprilike ko da kazes da zena smatra muskarce "nizim bicima" pa im ne zeli pruziti ruku. Uvjerena muslimanka jel.

Postaje smijesno a nije tema prikladna za humor.
jao_situacije

#1510 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:
jao_situacije wrote:
insomnia78 wrote:Image
Trenutak kada je predsjedniku javljeno za prve napade na stadionu
Kasnije je izveden
ovaj s kosom mi je poznat, mislim da je bio pored njega i kad je bio napad na čarli
dobro oko :thumbup:
Image
:mrgreen:
nego jel sad sve pod kontrolom tamo
smiju li se kretati civili ?
Em2r

#1511 Re: Pariz

Post by Em2r »

animals wrote:
Em2r wrote:
Ne izvrci moje rijeci. Dobro znas sta sam rekao. Ja sam musliman, volim naseg Poslanika, Bozju objavu koja je dosla kroz njega u vidu Kur'ana. I za mene su oni najbolji i najcisci. Tudje ne diram niti se u tudje mjesam.

Ovo sto danas isilovci nusrici i ini drugi divljaci rade nek prica ko sta hoce nema veze sa Kur'anom i nasom vjerom.

Ovaj terorizam danas koji se prodaje kao Islamski fundamentalizam ili fanatizam je proizvod zlih ljudi, geopolitickih i raznih drugih interesa.
za ostali 5 milijardi ljudi nije..nista ne izvrcem, procitaj jos jednom sta si napisao..
Pa i za 5 milijardi ljudi koji ne razmisljaju mrziteljski o muslimanima, Islam ne gledaju kroz prizmu divljaka isila.
45cents

#1512 Re: Pariz

Post by 45cents »

Ni prstom kažiprstom, ni prstom na obarač, nego - glavom kro'zid.[/quote]

A glava kO lubenica...

BuŠ pukla?

Bum!

Pitanje:

Osim zla najgore vrste, možeš li napisati gdje se desilo bilo šta dobro - na mjestima gdje se pojavio, proširio vehabizam, selefeizam?
GeeTnT

#1513 Re: Pariz

Post by GeeTnT »

Animals....

Na isti nacin si poceo raspravu o izbjeglicama i znas kako je sve zavrsilo... Da nebi ponovo sa sobom povukao nekog u banovice bolje ti je vrati se u svoju konzervu....
animals

#1514 Re: Pariz

Post by animals »

Niemand wrote:
animals wrote: pa igrac Utrechta, Nacer Barazite nije htjeo pruziti ruku repoterki, jer zene smatra nizim bicima..
Fakat blage veze neam ko je doticni, al to ti je otprilike ko da kazes da zena smatra muskarce "nizim bicima" pa im ne zeli pruziti ruku. Uvjerena muslimanka jel.

Postaje smijesno a nije tema prikladna za humor.
Ako nisi svatila, nemam namjeru da ti objasnjavam dalje..
ali najlakse je zatvoriti oci i praviti se lud..
salik79

#1515 Re: Pariz

Post by salik79 »

uglavnomja wrote:insomnia, imas li zivaca i vremnea za prevod?

uglavnomja wrote:charlie hebdo je objavio karikature, ali idu bas brzo :roll: i ne nije na njihovom nivou, bar ovako brzinski pregled

http://www.tv2.no/2015/11/14/nyheter/pa ... is/7644291

Kao sto sam i mislio (prc Milojko).
kakavdanakneiskustvu

#1516 Re: Pariz

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/606419/Am ... ganizacije

evo sta amfilohije kaze o sinocnjim događajima
arzuhal

#1517 Re: Pariz

Post by arzuhal »

animals wrote:Reci da ISILO-vci ne crpe ideologiju iz Kurana i da nemaju veze sa islamom je laz..
Nepružanje ruke ženi (koja nije mahrem, nije ti rod, dakle koju možeš i smiješ oženit) nije stvar smatranja žena nižim bićem (mada, šta se kojem pojedincu, bio on musliman ili ne, mota po glavi, haj znaj, al' to nas se ne tiče ovaj put..) nego doslovno poštovanje propisa islama o dodirivanju i rukovanju. To, naprimjer, spada u sferu islamskog bontona u ophođenju koji se može i ne podudarit sa zapadnim modelom ophođenja, komunikacijom, bontonom i sl. a i ne mora.

Ovo je, naprimjer, tvoja poveznica sa neznanjem o islamu (mada očito žutare pratiš, džet-set, Velikog brata i te kerefeke) ali ti jednako pričaš o tome sve uvjeren da potrefljaš metu, jelle? aj priznaj da misliš kako ti to dobro, a? Aj :mrgreen:
Last edited by arzuhal on 14/11/2015 21:47, edited 1 time in total.
Niemand

#1518 Re: Pariz

Post by Niemand »

animals wrote: Ako nisi svatila, nemam namjeru da ti objasnjavam dalje..
ali najlakse je zatvoriti oci i praviti se lud..
Jasta, eo sve dumam sta je pisac htio reci. Inace, oci su mi ko fildzani, nea potrebe da ih otvaram, o ti s otvorenim ocima.

Al nastavi, interesting.

:cao:
Ironmen

#1519 Re: Pariz

Post by Ironmen »

Mislim da se ipak iz postovanja prema njoj kao zeni i njenom ocu ili bratu ako ga ima nije htjeo pozdraviti jer se ti ljudi odakle dolazi Nacer u tradiciji n pozdravljaju kontaktom sa drugim zenama takva kultura i odgoj isto da napises za japance kako su bahati jer se nepozdravljaju kontaktom nego se naklone.
animals

#1520 Re: Pariz

Post by animals »

Em2r wrote:
animals wrote:
Em2r wrote:

Pa i za 5 milijardi ljudi koji ne razmisljaju mrziteljski o muslimanima, Islam ne gledaju kroz prizmu divljaka isila.
Pa kad ti napises da je Kuran najcisca i najbolja knjiga na svijetu,
i ako se ja sa tim ne slazem , onda ja mrzim..dobra ti logika.. :-)
insomnia78

#1521 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

jao_situacije wrote:nego jel sad sve pod kontrolom tamo
smiju li se kretati civili ?
Smiju
Zabranjena su, trenutno veca javna okupljnja na podrucju Pariza, pojacano prisustvo policije i vojske i njihove kontrole
Policija je objavila da traga jos za dvojicom imigranata registrovanih u Grckoj i tako
Manje vise mirno
sha_ba

#1522 Re: Pariz

Post by sha_ba »

arzuhal wrote:
Nepružanje ruke ženi (koja nije mahrem, nije ti rod, dakle koju možeš i smiješ oženit) nije stvar smatranja žena nižim bićem (mada, šta se kojem pojedincu, bio on musliman ili ne, mota po glavi, haj znaj, al' to nas se ne tiče ovaj put..) nego doslovno poštovanje propisa islama o dodirivanju i rukovanju. To, naprimjer, spada u sferu islamskog bontona u ophođenju koji se može i ne podudarit sa zapadnim modelom ophođenja, komunikacijom, bontonom i sl. a i ne mora.

Ovo je, naprimjer, tvoja poveznica sa neznanjem o islamu (mada očito žutare pratiš, džet-set, Velikog brata i te kerefeke) ali ti jednako pričaš o tome sve uvjeren da potrefljaš metu, jelle? aj priznaj da misliš kako ti to dobro, a? Aj :mrgreen:
A vidim ti imaš znanje...
Oni se zene između sebe, mislim ba rod i to prvi
Kikibombona

#1523 Re: Pariz

Post by Kikibombona »

Animalas

Ti si buraz islamofob 100%-tni... i uz to krscanski fanatik!

I valjas gluposti koje idu u prilog islamskim vjerskim fanaticima na temi.

Hranite jedni druge.
Last edited by Kikibombona on 14/11/2015 21:54, edited 1 time in total.
salik79

#1524 Re: Pariz

Post by salik79 »

arzuhal wrote:Kada sam se prvi put (kao tinejdžer) susreo s neumoljivim, ljepljivo-zamarajućim i uskotračnim vehabijskim načinom razmišljanja ja sam to tada ograničavao samo na njih, kao pripadnike islama. Poslije sam počeo da prepoznajem taj oblik razmišljanja i kod drugih i vidio da nije ograničen samo na određenu skupinu muslimana, ili vjernika neke druge vjere, nego ne mora uopće imati ništa s vjerom, ima toga među agnosticima, ateistima, dunjalučarima, litosferičarima, u svakoj grupi, religiji i svjetonazoru...Trebaš samo dovoljno upr't i - aha, eto ga, vehabija!

Gadan je to način razmišljanja...
Nesto kao:

Image
Image
Image
Image
Niemand

#1525 Re: Pariz

Post by Niemand »

sha_ba wrote: A vidim ti imaš znanje...
Oni se zene između sebe, mislim ba rod i to prvi
Vidim neko nije gledo esmeraldu. Garsijela, hose armando, rodjaci i ti fazoni.
Post Reply