Pariz
- animals
#1501 Re: Pariz
Reci da ISILO-vci ne crpe ideologiju iz Kurana i da nemaju veze sa islamom je laz..
pa igrac Utrechta, Nacer Barazite nije htjeo pruziti ruku repoterki, jer zene smatra nizim bicima..
uvjereni je musliman..a takvi imas koliko hoces..u Evropi..
znaci da ima poveznica sa Islamom..a drage mu cafirske pare..
pa igrac Utrechta, Nacer Barazite nije htjeo pruziti ruku repoterki, jer zene smatra nizim bicima..
- arzuhal
#1502 Re: Pariz
Ni prstom kažiprstom, ni prstom na obarač, nego - glavom kro'zid.45cents wrote:Koliko ja kontam, nije u pitanju upiranje prstom...arzuhal wrote:Kada sam se prvi put (kao tinejdžer) susreo s neumoljivim, ljepljivo-zamarajućim i uskotračnim vehabijskim načinom razmišljanja ja sam to tada ograničavao samo na njih, kao pripadnike islama. Poslije sam počeo da prepoznajem taj oblik razmišljanja i kod drugih i vidio da nije ograničen samo na određenu skupinu muslimana, ili vjernika neke druge vjere, nego ne mora uopće imati ništa s vjerom, ima toga među agnosticima, ateistima, dunjalučarima, litosferičarima, u svakoj grupi, religiji i svjetonazoru...Trebaš samo dovoljno upr't i - aha, eto ga, vehabija!
Gadan je to način razmišljanja...
Već upiranje obaračem.
Vehabizam je potakao najveće upiranje obaračem poslije WWII.... (i ta pošast još uvijek traje, vejerovatno do razine svih protiv svih)
- tututuuuu
- animals
#1504 Re: Pariz
Onda napisi da je samo za tebe takva..Em2r wrote:
Ne izvrci moje rijeci. Dobro znas sta sam rekao. Ja sam musliman, volim naseg Poslanika, Bozju objavu koja je dosla kroz njega u vidu Kur'ana. I za mene su oni najbolji i najcisci. Tudje ne diram niti se u tudje mjesam.
Ovo sto danas isilovci nusrici i ini drugi divljaci rade nek prica ko sta hoce nema veze sa Kur'anom i nasom vjerom.
Ovaj terorizam danas koji se prodaje kao Islamski fundamentalizam ili fanatizam je proizvod zlih ljudi, geopolitickih i raznih drugih interesa.
za ostali 5 milijardi ljudi nije..nista ne izvrcem, procitaj jos jednom sta si napisao..
- insomnia78
#1505 Re: Pariz
dobro okojao_situacije wrote:ovaj s kosom mi je poznat, mislim da je bio pored njega i kad je bio napad na čarliinsomnia78 wrote:
Trenutak kada je predsjedniku javljeno za prve napade na stadionu
Kasnije je izveden

- Em2r
#1506 Re: Pariz
On je uvjereni idiot sam si sebi i napisao kakav je to covjek. Koje god da je vjere sa takvim ponasanjem je idiot i licemjer. A licemjere ceka teska kazna.animals wrote:Reci da ISILO-vci ne crpe ideologiju iz Kurana i da nemaju veze sa islamom je laz..
- uglavnomja
#1507 Re: Pariz
insomnia, imas li zivaca i vremnea za prevod?
uglavnomja wrote:charlie hebdo je objavio karikature, ali idu bas brzoi ne nije na njihovom nivou, bar ovako brzinski pregled
http://www.tv2.no/2015/11/14/nyheter/pa ... is/7644291
- tututuuuu
#1508 Re: Pariz
do sad dvoje napadaca su identificirane kao "izbjeglice" iz ovog vala.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/grci- ... /151114122
A i ne cudi me. Cudi me zapravo kako druge cudi.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/grci- ... /151114122
A i ne cudi me. Cudi me zapravo kako druge cudi.
-
Niemand
#1509 Re: Pariz
Fakat blage veze neam ko je doticni, al to ti je otprilike ko da kazes da zena smatra muskarce "nizim bicima" pa im ne zeli pruziti ruku. Uvjerena muslimanka jel.animals wrote: pa igrac Utrechta, Nacer Barazite nije htjeo pruziti ruku repoterki, jer zene smatra nizim bicima..
Postaje smijesno a nije tema prikladna za humor.
- jao_situacije
#1510 Re: Pariz
insomnia78 wrote:dobro okojao_situacije wrote:ovaj s kosom mi je poznat, mislim da je bio pored njega i kad je bio napad na čarliinsomnia78 wrote:
Trenutak kada je predsjedniku javljeno za prve napade na stadionu
Kasnije je izveden![]()
nego jel sad sve pod kontrolom tamo
smiju li se kretati civili ?
- Em2r
#1511 Re: Pariz
Pa i za 5 milijardi ljudi koji ne razmisljaju mrziteljski o muslimanima, Islam ne gledaju kroz prizmu divljaka isila.animals wrote:Onda napisi da je samo za tebe takva..Em2r wrote:
Ne izvrci moje rijeci. Dobro znas sta sam rekao. Ja sam musliman, volim naseg Poslanika, Bozju objavu koja je dosla kroz njega u vidu Kur'ana. I za mene su oni najbolji i najcisci. Tudje ne diram niti se u tudje mjesam.
Ovo sto danas isilovci nusrici i ini drugi divljaci rade nek prica ko sta hoce nema veze sa Kur'anom i nasom vjerom.
Ovaj terorizam danas koji se prodaje kao Islamski fundamentalizam ili fanatizam je proizvod zlih ljudi, geopolitickih i raznih drugih interesa.
za ostali 5 milijardi ljudi nije..nista ne izvrcem, procitaj jos jednom sta si napisao..
-
45cents
#1512 Re: Pariz
Ni prstom kažiprstom, ni prstom na obarač, nego - glavom kro'zid.[/quote]
A glava kO lubenica...
BuŠ pukla?
Bum!
Pitanje:
Osim zla najgore vrste, možeš li napisati gdje se desilo bilo šta dobro - na mjestima gdje se pojavio, proširio vehabizam, selefeizam?
A glava kO lubenica...
BuŠ pukla?
Bum!
Pitanje:
Osim zla najgore vrste, možeš li napisati gdje se desilo bilo šta dobro - na mjestima gdje se pojavio, proširio vehabizam, selefeizam?
- GeeTnT
#1513 Re: Pariz
Animals....
Na isti nacin si poceo raspravu o izbjeglicama i znas kako je sve zavrsilo... Da nebi ponovo sa sobom povukao nekog u banovice bolje ti je vrati se u svoju konzervu....
Na isti nacin si poceo raspravu o izbjeglicama i znas kako je sve zavrsilo... Da nebi ponovo sa sobom povukao nekog u banovice bolje ti je vrati se u svoju konzervu....
- animals
#1514 Re: Pariz
Ako nisi svatila, nemam namjeru da ti objasnjavam dalje..Niemand wrote:Fakat blage veze neam ko je doticni, al to ti je otprilike ko da kazes da zena smatra muskarce "nizim bicima" pa im ne zeli pruziti ruku. Uvjerena muslimanka jel.animals wrote: pa igrac Utrechta, Nacer Barazite nije htjeo pruziti ruku repoterki, jer zene smatra nizim bicima..
Postaje smijesno a nije tema prikladna za humor.
ali najlakse je zatvoriti oci i praviti se lud..
- salik79
#1515 Re: Pariz
uglavnomja wrote:insomnia, imas li zivaca i vremnea za prevod?
uglavnomja wrote:charlie hebdo je objavio karikature, ali idu bas brzoi ne nije na njihovom nivou, bar ovako brzinski pregled
http://www.tv2.no/2015/11/14/nyheter/pa ... is/7644291
Kao sto sam i mislio (prc Milojko).
-
kakavdanakneiskustvu
#1516 Re: Pariz
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/606419/Am ... ganizacije
evo sta amfilohije kaze o sinocnjim događajima
evo sta amfilohije kaze o sinocnjim događajima
- arzuhal
#1517 Re: Pariz
Nepružanje ruke ženi (koja nije mahrem, nije ti rod, dakle koju možeš i smiješ oženit) nije stvar smatranja žena nižim bićem (mada, šta se kojem pojedincu, bio on musliman ili ne, mota po glavi, haj znaj, al' to nas se ne tiče ovaj put..) nego doslovno poštovanje propisa islama o dodirivanju i rukovanju. To, naprimjer, spada u sferu islamskog bontona u ophođenju koji se može i ne podudarit sa zapadnim modelom ophođenja, komunikacijom, bontonom i sl. a i ne mora.animals wrote:Reci da ISILO-vci ne crpe ideologiju iz Kurana i da nemaju veze sa islamom je laz..
Ovo je, naprimjer, tvoja poveznica sa neznanjem o islamu (mada očito žutare pratiš, džet-set, Velikog brata i te kerefeke) ali ti jednako pričaš o tome sve uvjeren da potrefljaš metu, jelle? aj priznaj da misliš kako ti to dobro, a? Aj
Last edited by arzuhal on 14/11/2015 21:47, edited 1 time in total.
-
Niemand
#1518 Re: Pariz
Jasta, eo sve dumam sta je pisac htio reci. Inace, oci su mi ko fildzani, nea potrebe da ih otvaram, o ti s otvorenim ocima.animals wrote: Ako nisi svatila, nemam namjeru da ti objasnjavam dalje..
ali najlakse je zatvoriti oci i praviti se lud..
Al nastavi, interesting.
- Ironmen
#1519 Re: Pariz
Mislim da se ipak iz postovanja prema njoj kao zeni i njenom ocu ili bratu ako ga ima nije htjeo pozdraviti jer se ti ljudi odakle dolazi Nacer u tradiciji n pozdravljaju kontaktom sa drugim zenama takva kultura i odgoj isto da napises za japance kako su bahati jer se nepozdravljaju kontaktom nego se naklone.animals wrote:Reci da ISILO-vci ne crpe ideologiju iz Kurana i da nemaju veze sa islamom je laz..
- animals
#1520 Re: Pariz
Pa kad ti napises da je Kuran najcisca i najbolja knjiga na svijetu,Em2r wrote:Pa i za 5 milijardi ljudi koji ne razmisljaju mrziteljski o muslimanima, Islam ne gledaju kroz prizmu divljaka isila.animals wrote:Onda napisi da je samo za tebe takva..Em2r wrote:
i ako se ja sa tim ne slazem , onda ja mrzim..dobra ti logika..
- insomnia78
#1521 Re: Pariz
Smijujao_situacije wrote:nego jel sad sve pod kontrolom tamo
smiju li se kretati civili ?
Zabranjena su, trenutno veca javna okupljnja na podrucju Pariza, pojacano prisustvo policije i vojske i njihove kontrole
Policija je objavila da traga jos za dvojicom imigranata registrovanih u Grckoj i tako
Manje vise mirno
-
sha_ba
#1522 Re: Pariz
A vidim ti imaš znanje...arzuhal wrote:Nepružanje ruke ženi (koja nije mahrem, nije ti rod, dakle koju možeš i smiješ oženit) nije stvar smatranja žena nižim bićem (mada, šta se kojem pojedincu, bio on musliman ili ne, mota po glavi, haj znaj, al' to nas se ne tiče ovaj put..) nego doslovno poštovanje propisa islama o dodirivanju i rukovanju. To, naprimjer, spada u sferu islamskog bontona u ophođenju koji se može i ne podudarit sa zapadnim modelom ophođenja, komunikacijom, bontonom i sl. a i ne mora.animals wrote:Reci da ISILO-vci ne crpe ideologiju iz Kurana i da nemaju veze sa islamom je laz..
Ovo je, naprimjer, tvoja poveznica sa neznanjem o islamu (mada očito žutare pratiš, džet-set, Velikog brata i te kerefeke) ali ti jednako pričaš o tome sve uvjeren da potrefljaš metu, jelle? aj priznaj da misliš kako ti to dobro, a? Aj
Oni se zene između sebe, mislim ba rod i to prvi
- Kikibombona
#1523 Re: Pariz
Animalas
Ti si buraz islamofob 100%-tni... i uz to krscanski fanatik!
I valjas gluposti koje idu u prilog islamskim vjerskim fanaticima na temi.
Hranite jedni druge.
Ti si buraz islamofob 100%-tni... i uz to krscanski fanatik!
I valjas gluposti koje idu u prilog islamskim vjerskim fanaticima na temi.
Hranite jedni druge.
Last edited by Kikibombona on 14/11/2015 21:54, edited 1 time in total.
- salik79
#1524 Re: Pariz
Nesto kao:arzuhal wrote:Kada sam se prvi put (kao tinejdžer) susreo s neumoljivim, ljepljivo-zamarajućim i uskotračnim vehabijskim načinom razmišljanja ja sam to tada ograničavao samo na njih, kao pripadnike islama. Poslije sam počeo da prepoznajem taj oblik razmišljanja i kod drugih i vidio da nije ograničen samo na određenu skupinu muslimana, ili vjernika neke druge vjere, nego ne mora uopće imati ništa s vjerom, ima toga među agnosticima, ateistima, dunjalučarima, litosferičarima, u svakoj grupi, religiji i svjetonazoru...Trebaš samo dovoljno upr't i - aha, eto ga, vehabija!
Gadan je to način razmišljanja...

-
Niemand
#1525 Re: Pariz
Vidim neko nije gledo esmeraldu. Garsijela, hose armando, rodjaci i ti fazoni.sha_ba wrote: A vidim ti imaš znanje...
Oni se zene između sebe, mislim ba rod i to prvi