medjutim wrote:maraccana wrote:Zanimljivo kako upravo sam sebe pobijaš i upravo navodiš primjer, kojim zloupotrebljavaš primjer naučnog metoda kojim su ljudi došli do otkrića da je Zemlja okrugla ( i ignorante koji su slijepo neosnovano slijedili svoje ubjeđenje te bili protiv ), poistovjećujući to sa današnjim pobornicima new age/ancient aliens/pseudonauke koja tvrdi nešto bez ikakve naučne osnove, bez ikakvog naučnog metoda.
Kada si pominjao "sujetu, frustraciju i zlobu", upravo si sebe - što opisao što potvrdio ovim, te upravo su takvi bili oni, koji su bili zabluđeni svojim neosnovanim ubjeđenjima, ignorisali i palili na lomačama.

To sto sam naveo da su spaljivali ljude zbog tvrdnji da je zemlja okrugla, time sam zapravo mislio na tebe i slicne koji nisu vjerovali nikakvim drugim dokazima sem onim sto je tadasnja "nauka" dokazivala, a to je da je zemlja ravna. Opet spinujes i kao sto je neko rekao, postujem sizifa, jer pokusava argumentovano da diskutuje, dok ti ides u lov na vjestice (ili trollove kako ti kazes) od tvog prvog posta na ovoj temi. Iskreno, nema ni trunke zlobe u meni, niti sujete, prihvatam i postujem sve koji dokazuju suprotno, naucnim metodama, ali isto tako ocekujem da se postuje i prihvati i druga strana, odnosno da se ne pravi sprdnja na racun ljudi koji vjeruju u izvanzemaljski zivot i civilizacije koje postoje u nekim drugim galaksijama, te da se dokazi i svjedocenja ako nista barem pokusaju istraziti, pa onda izraziti sumnju, dokazati suprotno, pokusati objasniti, a ne samo preskociti to i nastaviti po svom. Ociti primjer je Dozerova slika, prvi komentar je bio "mrlja na objektivu", niko nije pokusao ni da razmisli, kakav objekat bi se mogao kretati tim pravcem i tom brzinom. Odmah se proglasila manipulacija na fotografiji, umisljanje, neki jeste objekat al' haj dokazi da su vanzemaljci i slicno...
Prije par stranica sam napisao, da nisu pronadjeni fosili dinosaurusa, da li bi iko ikada povjerovao u njihovo postojanje? To isto vazi i za vanzemaljske civilizacije. Na kraju, cinjenica je sa kojom se nadam se i ti slazes, da ukoliko bi se objavilo od zvanicnih vlasti, postojanje takvih bica, to bi sigurno promijenilo puno toga u svijetu. Od panike medju ljudima, pa do kljucnog pitanja o kojem diskutujemo na ovoj temi, od cega ili od koga smo postali.
Usput za sve ucesnikee ove teme, evo jedan interesantan dogadjaj koji je do dan danas ostao misterija, iskreno bih volio da cujem misljenja ucesnika ove rasprave, sta je uzrokovalo ovo:
https://en.wikipedia.org/wiki/Dyatlov_Pass_incident
svako ima pravo na svoje misljenje, pa i ti na svoje, pa i ostali da ti kazu da ti je misljenje suplje i glupo,
ali niko nema pravo na svoje cinjenice, one moraju biti za sve iste.
i to je onda naucna istina.
sad to sto ja mislim ili ti o ovom incidentu je potpuno nebitno,
sve dok neko od nas u otvorenoj naucnoj debati ne dokaze to svoje misljenje,
a posto nemamo ni minimum prtrebnih uslova za se bavimo ovim i slicnim slucajevima,
prilicno je besmislena rasprava o njima,
narocito na forumima, ovako bez javnog istupa, imena i kredencija.
ja znam da nisam naucnik, i nemam namjeru da budem, ali niste ni vi oko dozera.
i mozete mislit sta hocete, ali ja dok to ne cujem od nekog kredibilnog, tipa nil de gras, kraus i sl.
ne jebem to ni strucno.
ipak po svemu sto ste vi do sada iznijeli,
moje misljenje je da ste vi paranoidni sizofrenici pod jakim uticajem teorija zavjere,
koje vam prodaju ljudi koji su ili kao i vi ili puno pametniji i skontali da se na vama i vasem poremecaju,
moze dobro zaraditi, jer je u americi ovo prodavanje supljih prica, vamzemaljci, bog i ostala sranja,
izvrstan izvor zarade.
e sad naravno i ti mozes o mom misljenju misliti sta god hoces, i o svemu ostalom,
ali da ti stvarno hoces da nesto od ovoga dokazes ne bi bio ovdje.