Ponosan.
Novi rat
-
Ripicipi
#1502 Re: Novi rat
Cega se pametan stidio, budala se uvijek ponosila.L u c i f e r wrote:
Ponosan.
-
L u c i f e r
#1503 Re: Novi rat
[quote="Ripicipi"][/quote]
Add foe.
Add foe.
-
Mirza007
#1504 Re: Novi rat
Ako vec Vucic nije proglasen personom "non grata" (kao ruski ambassador) I ako je vec dosao (a predsjednik je drzave) onda je nas kucni red I moral da mu se omoguci neometano prisustvo.
Nadalje, radilo se o dzenazi a i vjera I tradicija nam nalaze dostojanstveno ponasanje u takvim prilikama. Uprkos nevidjenim zlocinima to dostojanstvo smo odrzali u periodu 92-95 sto je danas itekako vidljivo po broju Haskih presuda. Prema tome, ovo sto se desilo u Srebrenici danas nam ne sluzi na cast. I da zanemarimo poruku koju smo danas svijetu poslali, ovakav incident nije dobar najprije zbog samih nas. Ono sto nam koliko-toliko ide u prilog su reakcije nasih zvanicnika pa ako hocete I vecine obicnih ljudi.
Da se razumijemo, ne branim Vucica niti prema njemu imam ikakve simpatije. Da sam na najgovom mjestu ne bih imao obraza da se uopce pojavim u Srebrenici (iskeno, mislim da se on ovakvom ishodu I potajno nadao a mi smo bili dovoljno glupi da zagrizemo na taj mamac). Medjutim, ponavljam, imali smo priliku da mu otkazemo gostoprimstvo sto nismo ucinili pa smo, shodno tome, prema njemu kao gostu imali obaveze.
Niko nama ne moze napraviti takvu stetu kao mi sami sebi.
U svijet ode slika bijesne rulje koja pokusava lincovati predsjednika susjedne drzave. Nazalost.
Nadalje, radilo se o dzenazi a i vjera I tradicija nam nalaze dostojanstveno ponasanje u takvim prilikama. Uprkos nevidjenim zlocinima to dostojanstvo smo odrzali u periodu 92-95 sto je danas itekako vidljivo po broju Haskih presuda. Prema tome, ovo sto se desilo u Srebrenici danas nam ne sluzi na cast. I da zanemarimo poruku koju smo danas svijetu poslali, ovakav incident nije dobar najprije zbog samih nas. Ono sto nam koliko-toliko ide u prilog su reakcije nasih zvanicnika pa ako hocete I vecine obicnih ljudi.
Da se razumijemo, ne branim Vucica niti prema njemu imam ikakve simpatije. Da sam na najgovom mjestu ne bih imao obraza da se uopce pojavim u Srebrenici (iskeno, mislim da se on ovakvom ishodu I potajno nadao a mi smo bili dovoljno glupi da zagrizemo na taj mamac). Medjutim, ponavljam, imali smo priliku da mu otkazemo gostoprimstvo sto nismo ucinili pa smo, shodno tome, prema njemu kao gostu imali obaveze.
Niko nama ne moze napraviti takvu stetu kao mi sami sebi.
U svijet ode slika bijesne rulje koja pokusava lincovati predsjednika susjedne drzave. Nazalost.
-
valensija
#1505 Re: Novi rat
nikad ovaj region neće na zelenu granu. koprcamo se u začaranom krugu mržnje iako je od rata proteklo 20 godina.
- Njanjavi
#1506 Re: Novi rat
Ponosan sto si izmanipulisan kao ker.L u c i f e r wrote:
Ponosan.
Ponosan sto ne vidis slijep pored ociju.
Ponosan jel sto ce svjet obic slike nas kao rulje neandretalaca sa povicima alahu ekber, dok sa tim shatro napadom napraviste od genocidasa vucka zrtvu i osobu koja kao daje ruku pomirenja a mi je pljujemo.
I sutra da pukne puska sine, samo zbog ovih povika i snimaka cemo jos 20 godina bit u ghetu, jos 20 godina bit ko kerovi.
E moj bosnjo, nikad pameti doc.
-
Mohamad Sissoko
#1507 Re: Novi rat
Pa et prije 95-e smo bili fini narod u bratstvu i jedinstvu, pa je opet cijeli svijet gledao kako nas kolju, i sad ce eto bit nam gore zbog ovog tekbiranja i napada u nekom novom ratu...ja et
-
zrakomlat
#1508 Re: Novi rat
Mohamad Sissoko wrote:Pa et prije 95-e smo bili fini narod u bratstvu i jedinstvu, pa je opet cijeli svijet gledao kako nas kolju, i sad ce eto bit nam gore zbog ovog tekbiranja i napada u nekom novom ratu...ja et
EDIT :
Mirno spavajte, rata neće biti
ili
Nemojte misliti da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao a Muslimanski narod možda u nestanak....
Ko je bio u pravu, makar djelimicno, ovaj miroljubivi ili ovaj ispod.
Last edited by zrakomlat on 11/07/2015 19:45, edited 2 times in total.
- Njanjavi
#1509 Re: Novi rat
A sine mislis da se tek tako priprema i prikazuje evropi u zadnje vrjeme bosna kao leglo islamskog fundamentalizma, fakat zelis rec da nikakvog uticaja na misljenje i stav o bosni vani nece donjet ovakav snimak razularene mase sa povicima alahu ekber.Mohamad Sissoko wrote:Pa et prije 95-e smo bili fini narod u bratstvu i jedinstvu, pa je opet cijeli svijet gledao kako nas kolju, i sad ce eto bit nam gore zbog ovog tekbiranja i napada u nekom novom ratu...ja et
Druze devedesete su bile devedesete, odluke tadasnje evrope bi danas malo ko mogao onako pod tepih gurat kao tada.
A danas smo sa ovim samo sebi uskocili u stomak i nikome vise.
Desnica sirom evrope jaca, a glupi bosnjo zdere mamac srpskih obavjestajaca i pravi od vuchka mirotvorca, dok mi ispadamo bjesna rulja sa alahu ekber povicima.
Smjesno materemi
-
krater
#1510 Re: Novi rat
zrakomlat wrote:Mohamad Sissoko wrote:Pa et prije 95-e smo bili fini narod u bratstvu i jedinstvu, pa je opet cijeli svijet gledao kako nas kolju, i sad ce eto bit nam gore zbog ovog tekbiranja i napada u nekom novom ratu...ja et
-
Mohamad Sissoko
#1511 Re: Novi rat
Ponavljam, bili smo narod od bratstva i jedinstva, pa je opet sloba bio faktor mira do 1999 godine. Nije bilo islamskog fundamentalizma prije 92 pa opet Europa nije htjela BiH sa cisto muslimanskim stanovnistvom.Njanjavi wrote:A sine mislis da se tek tako priprema i prikazuje evropi u zadnje vrjeme bosna kao leglo islamskog fundamentalizma, fakat zelis rec da nikakvog uticaja na misljenje i stav o bosni vani nece donjet ovakav snimak razularene mase sa povicima alahu ekber.Mohamad Sissoko wrote:Pa et prije 95-e smo bili fini narod u bratstvu i jedinstvu, pa je opet cijeli svijet gledao kako nas kolju, i sad ce eto bit nam gore zbog ovog tekbiranja i napada u nekom novom ratu...ja et
Druze devedesete su bile devedesete, odluke tadasnje evrope bi danas malo ko mogao onako pod tepih gurat kao tada.
A danas smo sa ovim samo sebi uskocili u stomak i nikome vise.
Desnica sirom evrope jaca, a glupi bosnjo zdere mamac srpskih obavjestajaca i pravi od vuchka mirotvorca, dok mi ispadamo bjesna rulja sa alahu ekber povicima.
Smjesno materemi
-
razonoda
#1512 Re: Novi rat
Srbi bi trebali OVO brzo zaboraviti, ako znamo cinjenicu da na njihovim --svadbama, pogrebima, malo vecim skupinama ---skoro uvijek izbije tuca, padne mrtva glava, prolije se ''plava krv'' itd.
Samo nek prenoci.
- tandmand
#1513 Re: Novi rat
Dakle istorijsko pomirenje Bošnjaka i Srba, te stvaranje neke nove savezne države kao EX YU - propalo. Rusija je uzalud trošila svoj kredibilitet da bi podržala jedan takav projekat. Glede tekbira i straha od toga kako na to gleda EU, valjda je i njima jasno da getoizacija naroda stvara radikalne pokrete. Ukoliko žele da Bošnjaci budu sekularan evropski narod onda moraju podržati građansku BiH bez etnoentiteta. Želite sekularne Bošnjake? U redu, ukidaj entitet RS zasnovan na genocidu i pravoslavizaciji institucija i javnog života, te pravite sekularnu građansku državu. Ne možemo se pomiriti a da se tekovine genocida ne diraju i njegove posljedice ne eliminiraju.
-
Patriotska_Liga
#1514 Re: Novi rat
Neki od vas misle da širom svijeta žive kompletni idioti. Zamisli situaciju da se na klixu pojavi vijest kako je grupa ljudi napala premijera neke države. Ne bi li se ti, prije nego što osudiš to, zapitao zašto se to desilo.Mirza007 wrote: U svijet ode slika bijesne rulje koja pokusava lincovati predsjednika susjedne drzave. Nazalost.
Naravno, u tim vijestima koje su danas širom svijeta piše štošta o Vučiću kako bi vijest do kraja bila jasna.
Garantujem ti da će ovaj čin naići na najveću osudu upravo Bošnjaka, pri čemu ne računam zvaničnike svih zemalja koji će što iskreno što neiskreno ali protokolarno osuditi ovo. Moj lični problem je taj što je oskrnavljena sama dženaza postupcima koji ne dolikuju dženazi i što je onima kojih se sjetimo samo jednom u godini danas oduzet i taj dan. To je ono što bilo ko u svijetu ne osjeća kao mi i naravno da većina neće vidjeti nikakav problem u napadu na Vučića uz neizostavan komentar 'Šta Himmler radi u Aušvicu?' Misliš da širom svijeta žive ljudi koji se zgražavaju na napade političara i da će ih to više dojmiti nego činjenica da je u Potočare došao onaj koji je pozivao na ubijanje tih istih koji tamo leže? Pa znaju ljudi da saberu dva i dva, nisu budale.
Shodno tome i sama izvinjenja su ponavljam protokolarne prirode, a među onima koji se izvinjavaju ima mnogo onih koji misle 'kud ne dobi veći kamen u glavu'.
Ono što mene iritira je što Ćamil Duraković nije uputio izvinjenje upravo onima koji su ovim činom najviše pogođeni - porodicama žrtava za čije se najmilije danas klanjala dženaza. Jer Ćamil Duraković je garantovao sigurnost Vučiću i poručio mu da je dobrodošao, a garantujem da se nije savjetovao ni sa jednom sigurnosnom agencijom nego da je to onako ofrlje on sam procijenio da neće biti incidenata. E pa Ćamile ofalio si sa svojom prognozom i sad razmišljaj o tome kako s garantovao da među 50,000 ljudi neće biti ama baš niko ko će Vučića dočekati na nož. I Bakir Izetbegović je garantovao sigurnost i pozivao Vučića. Svi su oni danas pokazali koliko ne znaju.
- sinuhe
#1515 Re: Novi rat
Bosnjaci nisu mogli sa Tadicem i Kostunicom (...dobiti po prstima -Krusko Komsic) ali zacudo mogu sa Vucicem.
Tako da i ne znam protiv koga bi ratovali.
Tako da i ne znam protiv koga bi ratovali.
-
Mirza007
#1516 Re: Novi rat
Pa hajde neka bude tako. Ali sta ako oni ovo shvate na drugi nacin. Recimo da daju svojim pulenima otvoren put da se fizicki rijesi postojanje islama u BiH tako da ne moraju razmisljati da li je bolja BiH sa ili bez entiteta. Njihova politika (de facto) je dobrim dijelom licila na to u period 90-95. Mene ce najbolje razuvjeriti ako BiH daju status EU kandidata I pozivnicu u NATO. Ovo oko entiteta ce se poslije samo rijesiti.tandmand wrote:Dakle istorijsko pomirenje Bošnjaka i Srba, te stvaranje neke nove savezne države kao EX YU - propalo. Rusija je uzalud trošila svoj kredibilitet da bi podržala jedan takav projekat. Glede tekbira i straha od toga kako na to gleda EU, valjda je i njima jasno da getoizacija naroda stvara radikalne pokrete. Ukoliko žele da Bošnjaci budu sekularan evropski narod onda moraju podržati građansku BiH bez etnoentiteta. Želite sekularne Bošnjake? U redu, ukidaj entitet RS zasnovan na genocidu i pravoslavizaciji institucija i javnog života, te pravite sekularnu građansku državu. Ne možemo se pomiriti a da se tekovine genocida ne diraju i njegove posljedice ne eliminiraju.
-
razonoda
#1517 Re: Novi rat
------Patriotska_Liga wrote:Neki od vas misle da širom svijeta žive kompletni idioti. Zamisli situaciju da se na klixu pojavi vijest kako je grupa ljudi napala premijera neke države. Ne bi li se ti, prije nego što osudiš to, zapitao zašto se to desilo.Mirza007 wrote: U svijet ode slika bijesne rulje koja pokusava lincovati predsjednika susjedne drzave. Nazalost.
Naravno, u tim vijestima koje su danas širom svijeta piše štošta o Vučiću kako bi vijest do kraja bila jasna.
Garantujem ti da će ovaj čin naići na najveću osudu upravo Bošnjaka, pri čemu ne računam zvaničnike svih zemalja koji će što iskreno što neiskreno ali protokolarno osuditi ovo. Moj lični problem je taj što je oskrnavljena sama dženaza postupcima koji ne dolikuju dženazi i što je onima kojih se sjetimo samo jednom u godini danas oduzet i taj dan. To je ono što bilo ko u svijetu ne osjeća kao mi i naravno da većina neće vidjeti nikakav problem u napadu na Vučića uz neizostavan komentar 'Šta Himmler radi u Aušvicu?' Misliš da širom svijeta žive ljudi koji se zgražavaju na napade političara i da će ih to više dojmiti nego činjenica da je u Potočare došao onaj koji je pozivao na ubijanje tih istih koji tamo leže? Pa znaju ljudi da saberu dva i dva, nisu budale.
Shodno tome i sama izvinjenja su ponavljam protokolarne prirode, a među onima koji se izvinjavaju ima mnogo onih koji misle 'kud ne dobi veći kamen u glavu'.
Ono što mene iritira je što Ćamil Duraković nije uputio izvinjenje upravo onima koji su ovim činom najviše pogođeni - porodicama žrtava za čije se najmilije danas klanjala dženaza. Jer Ćamil Duraković je garantovao sigurnost Vučiću i poručio mu da je dobrodošao, a garantujem da se nije savjetovao ni sa jednom sigurnosnom agencijom nego da je to onako ofrlje on sam procijenio da neće biti incidenata. E pa Ćamile ofalio si sa svojom prognozom i sad razmišljaj o tome kako s garantovao da među 50,000 ljudi neće biti ama baš niko ko će Vučića dočekati na nož. I Bakir Izetbegović je garantovao sigurnost i pozivao Vučića. Svi su oni danas pokazali koliko ne znaju.
Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović potvrdio je novinarima u Sarajevu da će se ova državna institucija oglasiti saopćenjem za javnost u kojem osuđuje današnji napad na Vučića, te u kojem će uputiti javno izvinjenje za današnji incident.
-
Mirza007
#1518 Re: Novi rat
Ja bih sigurno ali na zapadu se javno mijenje formira ponajvise na temelju slika (TV newsreal - par sekundi I to je to). Jako ce malo ljudi ici dublje u analizu problema.Patriotska_Liga wrote:Neki od vas misle da širom svijeta žive kompletni idioti. Zamisli situaciju da se na klixu pojavi vijest kako je grupa ljudi napala premijera neke države. Ne bi li se ti, prije nego što osudiš to, zapitao zašto se to desilo.Mirza007 wrote: U svijet ode slika bijesne rulje koja pokusava lincovati predsjednika susjedne drzave. Nazalost.
Evo ti primjera Cecena I Palestinaca. Zapad ih dozivljava pojavise kao teroriste I neces naci ni 5% ljudi koji razumiju sustinu problema. Opet nazalost ali tako je.
- tandmand
#1519 Re: Novi rat
Da, to je to bilo u periodu 90-95. Nisu uspjeli i pored embarga, odužilo se, svijet saznao i onda to prekinuli - zamrznuli u vremenu, dejtonskim sporazumom. A zamisli tada smo bili "Muslimani" od kojih pola se zaklinjalo Titom i BJ, nismo nešto bili radikalni. Sada su druge metode, bolje im je da nas "pripitome" nego da imaju nestabilnost na granicama EU.Mirza007 wrote: Pa hajde neka bude tako. Ali sta ako oni ovo shvate na drugi nacin. Recimo da daju svojim pulenima otvoren put da se fizicki rijesi postojanje islama u BiH tako da ne moraju razmisljati da li je bolja BiH sa ili bez entiteta. Njihova politika (de facto) je dobrim dijelom licila na to u period 90-95. Mene ce najbolje razuvjeriti ako BiH daju status EU kandidata I pozivnicu u NATO. Ovo oko entiteta ce se poslije samo rijesiti.
-
Patriotska_Liga
#1520 Re: Novi rat
To ti je predrasuda. Misliti o zapadnjacima na takav način a u isto vrijeme gledati ih kako žive u najuređenijim državama i kako su vodeća svjetska civilizacija - jednostavno ne ide. Da su tako tupavi kako ih neki ovdje zamišljali ne bi bili to što jesu.Mirza007 wrote: Ja bih sigurno ali na zapadu se javno mijenje formira ponajvise na temelju slika (TV newsreal - par sekundi I to je to). Jako ce malo ljudi ici dublje u analizu problema.
Evo ti primjera Cecena I Palestinaca. Zapad ih dozivljava pojavise kao teroriste I neces naci ni 5% ljudi koji razumiju sustinu problema. Opet nazalost ali tako je.
U ovom slučaju nije potrebno čak ni analizirati dublje problem, dovoljno je pročitati vijest do kraja jer ama baš svi mediji su opisali Vučićeve ranije stavove i ponašanje naravno u cilju da čitaocima bude do kraja jasna vijest.
Ne slažem se ni za Čečene i Palestnice. Najčešće SAD, Kanada i Australija glasaju protiv raznih odluka u korist Palestine u UN-u. Eh kad se to desi idi na njihove sajtove i vidi šta ljudi komentarišu. Kanađani su posebno krvavi prema svojim vlastima po pitanju Palestine ali i njima je jasno da ovi moraju da glasaju tako jer služe SAD-u. Zapadna Europa je već dala crveni karton SAD-u po pitanju Palestine, čak ni UK i Francuska više ne glasaju protiv u UN-u godinama, a običan narod u zapadnoj Europi je debelo na strani Palestinaca u toj priči.
-
Mirza007
#1521 Re: Novi rat
Postujem tvoje misljenje ali ostacemo u neslaganju. Meni je osobno bitnije sta vlade koje ti gradjani biraju rade nego sta pojedinici pisu po web sites.Patriotska_Liga wrote:To ti je predrasuda. Misliti o zapadnjacima na takav način a u isto vrijeme gledati ih kako žive u najuređenijim državama i kako su vodeća svjetska civilizacija - jednostavno ne ide. Da su tako tupavi kako ih neki ovdje zamišljali ne bi bili to što jesu.Mirza007 wrote: Ja bih sigurno ali na zapadu se javno mijenje formira ponajvise na temelju slika (TV newsreal - par sekundi I to je to). Jako ce malo ljudi ici dublje u analizu problema.
U ovom slučaju nije potrebno čak ni analizirati dublje problem, dovoljno je pročitati vijest do kraja jer ama baš svi mediji su opisali Vučićeve ranije stavove i ponašanje naravno u cilju da čitaocima bude do kraja jasna vijest.
Ne slažem se ni za Čečene i Palestnice. Najčešće SAD, Kanada i Australija glasaju protiv raznih odluka u korist Palestine u UN-u. Eh kad se to desi idi na njihove sajtove i vidi šta ljudi komentarišu. Kanađani su posebno krvavi prema svojim vlastima po pitanju Palestine ali i njima je jasno da ovi moraju da glasaju tako jer služe SAD-u. Zapadna Europa je već dala crveni karton SAD-u po pitanju Palestine, čak ni UK i Francuska više ne glasaju protiv u UN-u godinama, a običan narod u zapadnoj Europi je debelo na strani Palestinaca u toj priči.
-
razonoda
#1522 Re: Novi rat
I sta Palestinac ima od toga ---NISTA. I dalje mu vodu zavrce izraelac.
-
Patriotska_Liga
#1523 Re: Novi rat
Nije rasprava bila o tome šta je bitnije nego kakvu smo sliku poslali u svijet.Mirza007 wrote: Postujem tvoje misljenje ali ostacemo u neslaganju. Meni je osobno bitnije sta vlade koje ti gradjani biraju rade nego sta pojedinici pisu po web sites.
A sve vlade znaju da je Vučić oportunista koji se odrekao četništva na deklarativnom nivou zarad ličnih interesa. Misliš da ga iko živ cijeni? On je diplomatski miš.
-
Patriotska_Liga
#1524 Re: Novi rat
I tebi ponavljam, pitanje je bilo kakva je slika otišla u svijet, a ne šta Palestinac ima od toga.razonoda wrote:![]()
I sta Palestinac ima od toga ---NISTA. I dalje mu vodu zavrce izraelac.
-
razonoda
#1525 Re: Novi rat
Patriotska_Liga wrote:Nije rasprava bila o tome šta je bitnije nego kakvu smo sliku poslali u svijet.Mirza007 wrote: Postujem tvoje misljenje ali ostacemo u neslaganju. Meni je osobno bitnije sta vlade koje ti gradjani biraju rade nego sta pojedinici pisu po web sites.
A sve vlade znaju da je Vučić oportunista koji se odrekao četništva na deklarativnom nivou zarad ličnih interesa. Misliš da ga iko živ cijeni? On je diplomatski miš.
Nazalost --imali su sliku i ranije , samo je sada POTVRDJENA.