Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post Reply
dobojlija81

#1501 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by dobojlija81 »

a jest vam se Sejfo ukreso u džan jbt..
pumica

#1502 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by pumica »

reis1 wrote:
pumica wrote: Joj dodjosmo do koprodukcije, rezije, placenog incidenta :roll:

Ljudi moji ... covjek mahao zastavom i zbog toga uhapsen :? Novinar bjezao da ne dobije degenjek :shock:
Sta se tu treba placati, rezirati, producirati ...

Dobro su placeni ovi sto sute ko mishevi i prave se da je sve savrseno...ignorisu zlostavljanje Bosnjaka, u zadnjih mjesec dana podignuto na novi level.
Mislim da smo toliko oguglali na cetnikovanje, da nam je Sejfudin postao nenormalan... a ustvari coek na mjestu sve sto govori!
Nema se sta odvaditi.
Ono sto on govori je strashno i hvala mu ... jer kad ne zivis kao Bosnjak u RS nemas pojma kako je njima ZAISTA i ljudi poput Tokica i ovakve "provokacije" su potrebni da se progleda. Upravo ovakve detalje svi zataskavaju da bi imali komociju u svojim torovima.
Svaka njemu cast.
Patriotska_Liga

#1503 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Patriotska_Liga »

uglavnomja wrote: kafana druga kuca (bila) :oops:
kocka - slabo :-?
bach i violina :-)

ali zato nema serijatskog vjencanja ni palamudjenja jednog prelivode ...
Znači zabranjeno je promijeniti životne navike u neka doba. Hajde fino.

Srećom da nije zabranjeno promijeniti način izjašnjavanja. Jednom Jugosloven, drugi put Bosanac, šta je slijedeće? Kantonsarajlija?
uglavnomja

#1504 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by uglavnomja »

kljucna rijec REAKTIVIRA :D i pokretac projekta :-)

Sejfudin Tokić , predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda i glavni koordinator kampanje „Bitno je biti Bošnjak”

"Nakon definitivnog razlaza sa SDP-om i formiranja SDU, pa još jednog razlaza unutar SDU i formiranja SDU 2002, Sejfudin Tokić se povukao iz politike, a na javnu političku scenu BiH se vratio kao jedan od “nacionalnih lidera” u Bošnjaka, neposredno prije pomenutog popisa. Svoju političku i životnu transformaciju Tokić je nagovjestio u aprilu 2007. godine, kada je u Begovoj džamiji sklopio šerijatski brak sa Jasminom Čengić. Šerijatsko vjenčanje obavio je tadašnji reis Mustafa ef. Cerić , koji je , kažu upućeni, autor ideje da se Sejfudin Tokić politički reaktivira, upravo u Banjoj Luci. "

i posto je mirna reaktivacija prosla neprimjetno :D odlucio se na aktivnu politicku rekativaciju ...

a da prospia pricu, to mu je bio posao zadnjih decenija
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1505 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by _BataZiv_0809 »

pumica wrote: Nema se sta odvaditi.
Ono sto on govori je strashno i hvala mu ... jer kad ne zivis kao Bosnjak u RS nemas pojma kako je njima ZAISTA i ljudi poput Tokica i ovakve "provokacije" su potrebni da se progleda. Upravo ovakve detalje svi zataskavaju da bi imali komociju u svojim torovima.
Svaka njemu cast.
Reci nam kako to izgleda iz tvog iskustva.
uglavnomja

#1506 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by uglavnomja »

Patriotska_Liga wrote:
uglavnomja wrote: kafana druga kuca (bila) :oops:
kocka - slabo :-?
bach i violina :-)

ali zato nema serijatskog vjencanja ni palamudjenja jednog prelivode ...
Znači zabranjeno je promijeniti životne navike u neka doba. Hajde fino.

Srećom da nije zabranjeno promijeniti način izjašnjavanja. Jednom Jugosloven, drugi put Bosanac, šta je slijedeće? Kantonsarajlija?

cekaj malo, je li to on prestao hodati po kafanama i kockarnicama?

vjera, vjencanje ... blabla ... ok, ovo me drugo zanima

ja koliko znam nije
pumica

#1507 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by pumica »

uglavnomja wrote:
pumica wrote:
Joj dodjosmo do koprodukcije, rezije, placenog incidenta :roll:

Ljudi moji ... covjek mahao zastavom i zbog toga uhapsen :? Novinar bjezao da ne dobije degenjek :shock:

Dobro su placeni ovi sto sute ko mishevi i prave se da je sve savrseno...ignorisu zlostavljanje Bosnjaka, u zadnjih mjesec dana podignuto na novi level.

a sta se desilo prije nego je pocelo privodjenje i pustanje 30-ak bosnjaka tamo? nista jelde :zzzz: nako iz cista mira poceli da ih maltretiraju

ah, ta rijec ignorancija :oops:
Lijepo je sto si to nazvao maltretiranjem. Napredak.

Sta se desilo?
Sta je to sto moze opravdati maltretiranje bilo koga pa i Bosnjaka?
Koji je izgovor za onakvo postupanje...npr postavljanje nani pitanja zasto nosi samiju?
Patriotska_Liga

#1508 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

uglavnomja wrote:kljucna rijec REAKTIVIRA :D i pokretac projekta :-)

Sejfudin Tokić , predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda i glavni koordinator kampanje „Bitno je biti Bošnjak”

"Nakon definitivnog razlaza sa SDP-om i formiranja SDU, pa još jednog razlaza unutar SDU i formiranja SDU 2002, Sejfudin Tokić se povukao iz politike, a na javnu političku scenu BiH se vratio kao jedan od “nacionalnih lidera” u Bošnjaka, neposredno prije pomenutog popisa. Svoju političku i životnu transformaciju Tokić je nagovjestio u aprilu 2007. godine, kada je u Begovoj džamiji sklopio šerijatski brak sa Jasminom Čengić. Šerijatsko vjenčanje obavio je tadašnji reis Mustafa ef. Cerić , koji je , kažu upućeni, autor ideje da se Sejfudin Tokić politički reaktivira, upravo u Banjoj Luci. "

i posto je mirna reaktivacija prosla neprimjetno :D odlucio se na aktivnu politicku rekativaciju ...

Ovdje ti je ključno ovo kažu upućeni.
uglavnomja wrote: cekaj malo, je li to on prestao hodati po kafanama i kockarnicama?

ja koliko znam nije
A ovdje je ključno ovo ja koliko znam.

Samo nagađaš, muljaš i petljaš. Ništa ti ne znaš. Evo ako ga je neko vidio u kockarnici u zadnje 2 godine nek nam ponudi neki dokaz, neku sliku, bilo šta.
uglavnomja

#1509 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by uglavnomja »

pumica wrote:
uglavnomja wrote:
pumica wrote:
Joj dodjosmo do koprodukcije, rezije, placenog incidenta :roll:

a sta se desilo prije nego je pocelo privodjenje i pustanje 30-ak bosnjaka tamo? nista jelde :zzzz: nako iz cista mira poceli da ih maltretiraju

ah, ta rijec ignorancija :oops:
Lijepo je sto si to nazvao maltretiranjem. Napredak.

Sta se desilo?
Sta je to sto moze opravdati maltretiranje bilo koga pa i Bosnjaka?
Koji je izgovor za onakvo postupanje...npr postavljanje nani pitanja zasto nosi samiju?
recimo nerdin, pucanje na policijsku stanicu, ubistvo policajca, ranjavanje dvojice ...

ili se to desilo u zanzibaru :?
Patriotska_Liga

#1510 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

uglavnomja wrote: recimo nerdin, pucanje na policijsku stanicu, ubistvo policajca, ranjavanje dvojice ...

To je po tebi razlog da se maltretiraju ljudi koji nemaju veze s tim? Hajde fino.
uglavnomja

#1511 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by uglavnomja »

Patriotska_Liga wrote:
uglavnomja wrote:kljucna rijec REAKTIVIRA :D i pokretac projekta :-)

Ovdje ti je ključno ovo kažu upućeni.
uglavnomja wrote: cekaj malo, je li to on prestao hodati po kafanama i kockarnicama?

ja koliko znam nije
A ovdje je ključno ovo ja koliko znam.

Samo nagađaš, muljaš i petljaš. Ništa ti ne znaš. Evo ako ga je neko vidio u kockarnici u zadnje 2 godine nek nam ponudi neki dokaz, neku sliku, bilo šta.
matematika kaze da je dos'o tobe 2007., to je znaci 8 godina, a ne dvije ... a carsija prica, uglavnom istinu :D
pumica

#1512 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by pumica »

_BataZiv_0809 wrote:
pumica wrote: Nema se sta odvaditi.
Svaka njemu cast.
Reci nam kako to izgleda iz tvog iskustva.
Gdje ti zivis?
Hajde nam pricaj odakle tebi saznanja za palamudjenje o Aliji Izetbegovicu, o namjerama Tokica, o turskim kreditima koji bi spasili RS, ...
pumica

#1513 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by pumica »

Patriotska_Liga wrote:
uglavnomja wrote: recimo nerdin, pucanje na policijsku stanicu, ubistvo policajca, ranjavanje dvojice ...

To je po tebi razlog da se maltretiraju ljudi koji nemaju veze s tim? Hajde fino.
Napredak je sto je to nazvao maltretiranjem, ali to bi bio sav napredak.
Dalje je sva diskusija suvishna.
uglavnomja

#1514 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by uglavnomja »

Patriotska_Liga wrote:

:roll:

nerdin imj je servirao tu mogucnost, na volej, nisam ja!
kakvo je to sljepilo i nemogucnost povezivanja uzroka i posljedica i svodjenje svake price na rat i zrtve?

nerdin je uzrok, razlog i povod za sve to.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1515 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by _BataZiv_0809 »

pumica wrote:
Gdje ti zivis?
Hajde nam pricaj odakle tebi saznanja za palamudjenje o Aliji Izetbegovicu, o namjerama Tokica, o turskim kreditima koji bi spasili RS, ...
Rado cu odgovoriti, nakon sto dobijem odgovor na svoje pitanje. I bez diskvalifikacija, molio bih te.
Patriotska_Liga

#1516 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

uglavnomja wrote: matematika kaze da je dos'o tobe 2007., to je znaci 8 godina, a ne dvije ... a carsija prica, uglavnom istinu :D
Kaže bračna matematika, ne kaže aktivaciona matematika. Ali dobro, ako se držimo bračne matematike onda bismo barem lako trebali imati neki dokaz za tih 7 godina.

A dokaza nema. Nije valjda da ga je neko 2001. jednom vidio u nekoj kockarnici i da je čaršijskom progresijom, kao žešćim oblikom eksponencijalne progresije, postao redovan kockar i pjandura?

Ili možda jeste.
uglavnomja wrote: :roll:

kakvo je to sljepilo i nemogucnost povezivanja uzroka i posljedica i svodjenje svake price na rat i zrtve?

Nije tačno. Nerdin im je samo dao povoda za takav potez, a mogućnost su im pružili oni koji su šutili kad nije trebalo šutiti.

Postavlja se pitanje kako to da bilo ko ima pravo da hapsi Bošnjake bez osnovane sumnje da su počinili bilo šta. Sutra da se nađe Nerdin vol. 2 i pobije 500 policajaca za jedan dan mi moramo da imamo sistem u kojem niko neće smjeti da uhapsi niti jednog Bošnjaka za kojeg ne postoji osnovana sumnja da je upleten u to. Kao što treba da postoji sistem u kojem će Tokić vol. 2 smjeti da maše zastavom RBiH u bilo kojem dijelu BiH.

E zato je važan Tokićev potez. On je pokazao jednu od milion stvari koju bismo željeli da imamo, a nemamo zbog loše politike koju vodimo.

Za mene je neprihvatljivo da ne mogu da mašem zastavom RBiH u BL, i želim da se to promijeni. Tačka.
Skijaš

#1517 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Skijaš »

pumica wrote:Mogao je Tokic odavno kroz neku od stranaka da se uhljebi i finansijski namiri i takav namiren suti kao sto svi rade.
Ali nije. Nego i sebe i svoju porodicu izlaze riziku da bi postigao sta? Nekakvu svoju promociju?
Nema smisla nikakvog.
Koja će ga stranka primiti ?

Razdor u Stranci (SDU) predsjednik Tokić je otvorio, kada su dopredsjednici Miro Lazović i Ivo Komšić zatražili da se ispuni statutarna odredba o redovnom izvještavanju Predsjedništva SDU BiH o finansijskom stanju u Stranci, koje je po Statutu organ koji utvrđuje finasijsku politiku i odgovara za nju. Na te zahtjeve predsjednik Tokić, kao potpisnik stranačkog računa i odgvorna osoba za stranačke rashode nije odgvorio.

Njemu je ostalo samo da osnuje svoju stranku, neku bošnjačku verziju SNSD-a koja će na Dodikov nacionalizam odgovoriti drugim nacionalizmom i eto para.
Skijaš

#1518 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Skijaš »

uglavnomja wrote:
Patriotska_Liga wrote:

Nije tačno. Genocidni policijski aparat bi iskoristio nešto drugo da maltretira ljude, nemoj im tražiti opravdanje.
pumica

#1519 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by pumica »

_BataZiv_0809 wrote:
pumica wrote:
Gdje ti zivis?
Rado cu odgovoriti, nakon sto dobijem odgovor na svoje pitanje. I bez diskvalifikacija, molio bih te.
Dobio si odgovor. Vrlo konkretan. Znas ono ... analogija ...
Tvoj odgovor meni ujedno ce biti dodatno pojasnjenje tebi na tvoje ... recimo pitanje.
uglavnomja

#1520 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by uglavnomja »

Patriotska_Liga wrote:
uglavnomja wrote: matematika kaze da je dos'o tobe 2007., to je znaci 8 godina, a ne dvije ... a carsija prica, uglavnom istinu :D
Kaže bračna matematika, ne kaže aktivaciona matematika. Ali dobro, ako se držimo bračne matematike onda bismo barem lako trebali imati neki dokaz za tih 7 godina.

A dokaza nema. Nije valjda da ga je neko 2001. jednom vidio u nekoj kockarnici i da je čaršijskom progresijom, kao žešćim oblikom eksponencijalne progresije, postao redovan kockar i pjandura?

Ili možda jeste.
uglavnomja wrote: :roll:

Nije tačno. Nerdin im je samo dao povoda za takav potez, a mogućnost su im pružili oni koji su šutili kad nije trebalom šutiti.

Postavlja se pitanje kako to da bilo ko ima pravo da hapsi Bošnjake bez osnovane sumnje da su počinili bilo šta. Sutra da se nađe Nerdin vol. 2 i pobije 500 policajaca za jedan dan mi moramo da imamo sistem u kojem niko neće smjeti da uhapsi niti jednog Bošnjaka za kojeg ne postoji osnovana sumnja da je upleten u to. Kao što treba da postoji sistem u kojem će Tokić vol. 2 smjeti da maše zastavom RBiH u bilo kojem dijelu BiH.

E zato je važan Tokićev potez. On je pokazao jednu od milion stvari koju bismo željeli da imamo, a nemamo zbog loše politike koju vodimo.

Za mene je neprihvatljivo da ne mogu da mašem zastavom RBiH u BL, i želim da se to promijeni. Tačka.

:lol: :lol: :lol:

hebote te :-)

svaka policija na svijetu, kad je u pitanju ubistvo policajca, privodi sve redom, zene, djecu, komsije, kolege ... i za manje zlocine od ubistva plicajca, privodi se svako ko moze imati informaciju. ljudi nisu uhapseni, nego saslusani i pusteni, osim onih sto su imali oruzje i sina u siriji.

samo bi bosnjak trebao biti zasticen kao bijeli medjed, je li da mu policija poslaje poziv da dodje kad bude mogao, ako zna sta o nerdinu da im isprica ... da u medjuvremenu iznese iz kuce automatsku pusku i ostalo sirijsko znamenje.
pumica

#1521 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by pumica »

Skijaš wrote:
pumica wrote:Mogao je Tokic odavno kroz neku od stranaka da se uhljebi i finansijski namiri i takav namiren suti kao sto svi rade.
Ali nije. Nego i sebe i svoju porodicu izlaze riziku da bi postigao sta? Nekakvu svoju promociju?
Nema smisla nikakvog.

Razdor u Stranci (SDU) predsjednik Tokić je otvorio, kada su dopredsjednici Miro Lazović i Ivo Komšić zatražili da se ispuni statutarna odredba o redovnom izvještavanju Predsjedništva SDU BiH o finansijskom stanju u Stranci, koje je po Statutu organ koji utvrđuje finasijsku politiku i odgovara za nju. Na te zahtjeve predsjednik Tokić, kao potpisnik stranačkog računa i odgvorna osoba za stranačke rashode nije odgvorio.

Njemu je ostalo samo da osnuje svoju stranku, neku bošnjačku verziju SNSD-a koja će na Dodikov nacionalizam odgovoriti drugim nacionalizmom i eto para.
A ovo sto radi je beskorisno?
Evo sagledaj sta rade druge stranke i politicari. Koja korist?
Patriotska_Liga

#1522 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Gdje se hapse, daj primjer?

Najviše volim da razotkrivam salonce, 3-4 posta i odma se upali k'o kutnjak, Bošnjaci bijeli medvjedi i ta priča :lol:
Skijaš

#1523 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Skijaš »

pumica wrote:
Skijaš wrote:
Nema smisla nikakvog.

A ovo sto radi je beskorisno?
Evo sagledaj sta rade druge stranke i politicari. Koja korist?
Nisam rekao da je pogrešno. Kao što sam rekao u jednom od ranijih komentara na ovoj temi, bilo bi puno bolje da je ovo uradio neko častan. Ljiljani moraju imati svoje mjesto u Banja Luci, kao i srpska trobojka u Sarajevu, pa neka se ljuti ko hoće. I zato treba naći način da se podrži ono što je Tokić uradio bez idealiziranja samog Tokića, koji je u stvarnom svijetu samo još jedna seoska varalica i nula od patriote.
uglavnomja

#1524 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by uglavnomja »

Skijaš wrote:
uglavnomja wrote:[quote="Patriotska_Liga"

Nije tačno. Genocidni policijski aparat bi iskoristio nešto drugo da maltretira ljude, nemoj im tražiti opravdanje.[/quote]

aha, znaci ja trazim opravdanje :roll:

nerdin se nije desio? ili se jeste desio, ali nije bitan?

znaci to je vec visa matematika, bradonja je ubio policajca, zapocelo privodjenje ljudi koji su imali veze sa njim, ali to nije zbog njega, nego je vec bilo unaprijed planirano

logicno
uglavnomja

#1525 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by uglavnomja »

Patriotska_Liga wrote:Gdje se hapse, daj primjer?

Najviše volim da razotkrivam salonce, 3-4 posta i odma se upali k'o kutnjak, Bošnjaci bijeli medvjedi i ta priča :lol:

moras se ti jos pure najesti da bi nesto otkrio :D

4 godine rata u sarajevu, 15 poslijeratnih godina u svojoj zemlji na svoj vjeri :izet: neka hvala, patriotizam mi je otisao u qq.

od bakira do tokica, od zlaje do zeljka, od rejsa do .... ... sve se to samo uhljebljavalo pricom o mrznji, strahu, osveti, zrtvama, opravdanjima, ... bez spominjanja buducnosti, ekonomije, razvoja, investicija, borbe protiv korupcije, nepotizma ... jok, vazno je biti bosnjak :run:
Post Reply