Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- karanana
#1501 Re: Kodi/XBMC Media centar
znaci neki od vas su uspjeli da srede ruse, zaobidju placanje i imaju castaway aktivan?
meni nikako nece. iako izaberem u acestreamu basic subscription kda ukljucim kodi i hocu stream dadne mi poruku da zahtjeva premium subscription
meni nikako nece. iako izaberem u acestreamu basic subscription kda ukljucim kodi i hocu stream dadne mi poruku da zahtjeva premium subscription
- thekupus
#1502 Re: Kodi/XBMC Media centar
Lose sam se izrazio, imam Kodi na tv-u ali ne znam instalirati dosta ovih add-on-a niti pronaci ih za Kodi na tv-uThe BEN10 wrote:http://lmgtfy.com/?q=install+kodi+on+smart+tvthekupus wrote:Ja sam pratio dosta posstova ovdje, ali koliko sam skontao vi dijelite linkove za Kodi na kompjuteru, a ja nemam pojma kako se to instalira na tv-u
stid me je ali tako je
Drzim se phoenix-a, popcornflix-a, croatia on demand-a i jos jedan ima sa filmovima i serijama dobar, zaboravio sam kako ime
Primetime onaj neki je izgubio sve linkove a bio je strasan
Phoenix je nekad u januaru jos imao sve super, onda se poceo raspadati
- vicious
#1503 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma ja fakat ne kontam te vaše probleme sa acestreamom. I dalje je besplatan, ni na acestream.org stranici nigdje se ne spominje nikakav subscription.karanana wrote:znaci neki od vas su uspjeli da srede ruse, zaobidju placanje i imaju castaway aktivan?
Nađoh na tvaddons.ag forumu da su valjda na nekim stranicama sa acestream linkovima (kao torrent.tv) počeli nešto naplaćivati:
Quote Originally Posted by msj33 View Post
What!? Acestreams have nothing to do with paid services - It's just a torrent streaming engine and player for different distros incl. Android.!?
Works just fine here x86 arch, although many of the Acestreamlinks have been taken down recently and latest Jarvis RC seems to break some compability with Plexus(Wait/loading screen is gone - cursor gets locked, but video is loaded "behind the scenes").
Natko: Do you have any plans of optimizing the scraping of sites? Often many sites do not work, or their streaming links are invalid. A consolidation of links and higher quality will be nice - Now we have some quantity, we now need some quality.
Idea: Any way of having an open repository where people can easily add/vote for acestream/sopcast links? Then the community can assist keepeing the TV links up-to-date and remove dead links(based on a voting system?)
/M
Sorry I should have read over my Answer what I meant to say was Torrent.TV has now started charging to use their Acestreams
Code: http://forum.alexelec.in.ua/viewtopic.php?f=10&t=2844
And Bloodzeed also charges for his 3pm soccer games so his links are hard to find
- vicious
#1504 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pa isti je princip kao i za pc, android box ili šta već, samo nađi uputstva za instaliranje određenog addona na youtubeu.thekupus wrote:Lose sam se izrazio, imam Kodi na tv-u ali ne znam instalirati dosta ovih add-on-a niti pronaci ih za Kodi na tv-uThe BEN10 wrote:http://lmgtfy.com/?q=install+kodi+on+smart+tvthekupus wrote:Ja sam pratio dosta posstova ovdje, ali koliko sam skontao vi dijelite linkove za Kodi na kompjuteru, a ja nemam pojma kako se to instalira na tv-u
stid me je ali tako je
Drzim se phoenix-a, popcornflix-a, croatia on demand-a i jos jedan ima sa filmovima i serijama dobar, zaboravio sam kako ime
Primetime onaj neki je izgubio sve linkove a bio je strasan
Phoenix je nekad u januaru jos imao sve super, onda se poceo raspadati
-
moke_31
#1505 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ej karanan izvini, htio sam ti napisati post još prije jer sam vidio da te zeza acestream ali sam vidio da se ne javljaš pa reko možda si skonto ovu caku sa acestramom.karanana wrote:znaci neki od vas su uspjeli da srede ruse, zaobidju placanje i imaju castaway aktivan?
Kad sam skonto da se moraš logovati u pokrenuti acestream ja sam otvorio novi račun na acestream.org jer mi daljinski od Tv-a (ja gledam Kodi na smart Tv-u) nikako nije htio da klikne na google ikonicu na acestreamu, ali je radila opcija da ukucaš novi e-mail i šifru što sam ja u početku radio, naravno ukucavajući novi otvoreni račun na acestream.org.
Onda je irac, čini mi se, rekao da je njemu automatski ponudilo da se loguje na acestream sa google računom od boxa i da je regularno prošlo i da u stvari nije potrebno otvarati novi računa na acestream.org. Ja onda uzeo bežični miš, priključio na TV i regularno klikno na google opciju (sa daljinskim iz nekog razloga nikako nije htjelo, možda je i do mene bilo
U opcijama na acestream.org nisam uspio naći opciju da prebaciš račun na FREE, samo na BASIC. Obrati pažnju da kad god kreneš uraditi reinstalaciju acestreama prvo deinstaliraj plexus, izađi iz KODI-ja, ugasi acestream (ne moraš ga više deinstalirati pa ponovo instalirati, bar ja nisam moro), ponovo pokreni acestream (preko ES file explorera) klikni na google i trebalo bi da se možeš prijaviti sa svojim računom od boxa i pisaće ti FREE akaunt. Potom ponovo uđi u KODI, instaliraj plexus i to bi trebalo biti to.
Sretno sa štimanjem i uživaj
-
BornInHell
#1506 Re: Kodi/XBMC Media centar
Večinom kakav god novi add on nadžeš da ima free streaming radiče ti neko vrijeme i onda linkovi puknu jer previše naroda počne koristiti, a da bi se to održalo treba ulagati trud i vrijeme...ja sam kupio m3u listu preko olx,ex pikNeXs wrote:ee.. odje leopard.
novi sam u ovom kodi-ranom svijetu, nabacih na rp3 neki image sa recalbox i openelec.. sad za sad imam samo "live mix" i do unazad mjesec dana je uredno fercerao, al danas yok. Nagradno pitanje glasi jel do mene il do njega? pokusavam gledati mtv classic i vh1, al sipak.. sudeci po log file-u, do streama je:
11:10:45 196.785629 T:1549792320 ERROR: Open - failed to open source <http://play.uktvnow.net:1935/live/mtvcl ... 51dGVzPTIw>
ako neko ima prijedlog, bio bih zahvalan.. ili ako imate par preporuka sto se drugih video addonsa tice, javite.. uglavnom me zanima mtv / vh1 / sport.. a kad bi imao dobar bht1 izvor zbog utakmica, to bi bilo beton betona.
poz
-
moke_31
#1507 Re: Kodi/XBMC Media centar
Probo sam i ja nedavno jednu listu i osim veoma dobrog izbora kanala sve ostalo i nije neko iskustvo. Osim sporog prebacivanja kanala znalo je biti i prekida slike sa porukama da je format nepodržan, otvaranja kanala po pola minute i sl. ZA IPTV kanali se hvataju sa raznih izvora i onda snimaju na server i dalje distribuiraju do korisnika. Gubi se dosta na kvaliteti slike zbog presnimavanja u razne formate a buffering kod prebacivanja kanala se ne može izbjeći.BornInHell wrote:Večinom kakav god novi add on nadžeš da ima free streaming radiče ti neko vrijeme i onda linkovi puknu jer previše naroda počne koristiti, a da bi se to održalo treba ulagati trud i vrijeme...ja sam kupio m3u listu preko olx,ex pikNeXs wrote:ee.. odje leopard.
novi sam u ovom kodi-ranom svijetu, nabacih na rp3 neki image sa recalbox i openelec.. sad za sad imam samo "live mix" i do unazad mjesec dana je uredno fercerao, al danas yok. Nagradno pitanje glasi jel do mene il do njega? pokusavam gledati mtv classic i vh1, al sipak.. sudeci po log file-u, do streama je:
11:10:45 196.785629 T:1549792320 ERROR: Open - failed to open source <http://play.uktvnow.net:1935/live/mtvcl ... 51dGVzPTIw>
ako neko ima prijedlog, bio bih zahvalan.. ili ako imate par preporuka sto se drugih video addonsa tice, javite.. uglavnom me zanima mtv / vh1 / sport.. a kad bi imao dobar bht1 izvor zbog utakmica, to bi bilo beton betona.
poz, ima oko 400 kanala, daju free test ako hoš oprobaj...jedino što me muči je prebacivanje kanala, traje po 10 sekundi kad bi se moglo ubrzati ako neko ima prijedlog
Meni je neke kanale otvaralo za 2-3 sekunde a neke za 10 sekundi i mislim da se to ne može izbjeći, možda samo malo umanjiti ako imaš pravo dobar internet, a vjerovatno zavisi i od kvalitete servera. Većina kanala je SD osim ponekog u 720p a recimo slika na Sport Klubu koja je bila 1080p je bila veoma loša i sa jako lošim prikazom kretanja, istrzana nekako.
-
BornInHell
#1508 Re: Kodi/XBMC Media centar
Da u pravu si ima hrpa ovih što nude...neki rade bolje neki slabije, ja sam za sad zadovoljan, jesi da bi kvalitet slike mogao biti bolji al za 12 bam ne možemo očekivati previše...meni je najvažnije da su stabilni i da rijetko kad prekidamoke_31 wrote:Probo sam i ja nedavno jednu listu i osim veoma dobrog izbora kanala sve ostalo i nije neko iskustvo. Osim sporog prebacivanja kanala znalo je biti i prekida slike sa porukama da je format nepodržan, otvaranja kanala po pola minute i sl. ZA IPTV kanali se hvataju sa raznih izvora i onda snimaju na server i dalje distribuiraju do korisnika. Gubi se dosta na kvaliteti slike zbog presnimavanja u razne formate a buffering kod prebacivanja kanala se ne može izbjeći.BornInHell wrote:Večinom kakav god novi add on nadžeš da ima free streaming radiče ti neko vrijeme i onda linkovi puknu jer previše naroda počne koristiti, a da bi se to održalo treba ulagati trud i vrijeme...ja sam kupio m3u listu preko olx,ex pikNeXs wrote:ee.. odje leopard.
poz, ima oko 400 kanala, daju free test ako hoš oprobaj...jedino što me muči je prebacivanje kanala, traje po 10 sekundi kad bi se moglo ubrzati ako neko ima prijedlog
Meni je neke kanale otvaralo za 2-3 sekunde a neke za 10 sekundi i mislim da se to ne može izbjeći, možda samo malo umanjiti ako imaš pravo dobar internet, a vjerovatno zavisi i od kvalitete servera. Većina kanala je SD osim ponekog u 720p a recimo slika na Sport Klubu koja je bila 1080p je bila veoma loša i sa jako lošim prikazom kretanja, istrzana nekako.
- _Reds_
#1509 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pa ona Orion aplikacija prebaca brze kanale nego moja TV.
-
sabanss
#1510 Re: Kodi/XBMC Media centar
Prebacivanje kanala je problem KODIja, bilo je dosta govora po forumima o tome. Navodno su u novijim verzijama trebalo da omoguce korisniku da postima par opcija da to brze radi.BornInHell wrote: Večinom kakav god novi add on nadžeš da ima free streaming radiče ti neko vrijeme i onda linkovi puknu jer previše naroda počne koristiti, a da bi se to održalo treba ulagati trud i vrijeme...ja sam kupio m3u listu preko olx,ex pik, ima oko 400 kanala, daju free test ako hoš oprobaj...jedino što me muči je prebacivanje kanala, traje po 10 sekundi kad bi se moglo ubrzati ako neko ima prijedlog
Probaj neku od IPTV aplikacija ako si na androidu, radi prebacivanje skoro trenutno.
-
BornInHell
#1511 Re: Kodi/XBMC Media centar
Imaš li možda koji player za preporučiti iz google play store asabanss wrote:Prebacivanje kanala je problem KODIja, bilo je dosta govora po forumima o tome. Navodno su u novijim verzijama trebalo da omoguce korisniku da postima par opcija da to brze radi.BornInHell wrote: Večinom kakav god novi add on nadžeš da ima free streaming radiče ti neko vrijeme i onda linkovi puknu jer previše naroda počne koristiti, a da bi se to održalo treba ulagati trud i vrijeme...ja sam kupio m3u listu preko olx,ex pik, ima oko 400 kanala, daju free test ako hoš oprobaj...jedino što me muči je prebacivanje kanala, traje po 10 sekundi kad bi se moglo ubrzati ako neko ima prijedlog
Probaj neku od IPTV aplikacija ako si na androidu, radi prebacivanje skoro trenutno.
-
moke_31
#1512 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja koristim ProgTV. Meni je najbolji a plus je besplatan.BornInHell wrote:Imaš li možda koji player za preporučiti iz google play store asabanss wrote:Prebacivanje kanala je problem KODIja, bilo je dosta govora po forumima o tome. Navodno su u novijim verzijama trebalo da omoguce korisniku da postima par opcija da to brze radi.BornInHell wrote: Večinom kakav god novi add on nadžeš da ima free streaming radiče ti neko vrijeme i onda linkovi puknu jer previše naroda počne koristiti, a da bi se to održalo treba ulagati trud i vrijeme...ja sam kupio m3u listu preko olx,ex pik, ima oko 400 kanala, daju free test ako hoš oprobaj...jedino što me muči je prebacivanje kanala, traje po 10 sekundi kad bi se moglo ubrzati ako neko ima prijedlog
- klavirdžija
#1513 Re: Kodi/XBMC Media centar
Je li još nekome "oslabio" Exodus??
Gdje mi je prije izbacivao po hrpu linkova za neki film, sada izbaci eventualno par...
Gdje mi je prije izbacivao po hrpu linkova za neki film, sada izbaci eventualno par...
-
tigar777
#1514 Re: Kodi/XBMC Media centar
Da li mogu sa nekim od addona da gledam kanale sa tv kartice.Znaci tv kartici da palim sa Kodinom.
-
sabanss
#1515 Re: Kodi/XBMC Media centar
Koristim MX player ali on ti samo prikazuje sliku. Meni se za IPTV liste najbolje pokazalo IPTV aplikacija nekog rusa Sofronova.BornInHell wrote:Imaš li možda koji player za preporučiti iz google play store asabanss wrote:Prebacivanje kanala je problem KODIja, bilo je dosta govora po forumima o tome. Navodno su u novijim verzijama trebalo da omoguce korisniku da postima par opcija da to brze radi.BornInHell wrote: Večinom kakav god novi add on nadžeš da ima free streaming radiče ti neko vrijeme i onda linkovi puknu jer previše naroda počne koristiti, a da bi se to održalo treba ulagati trud i vrijeme...ja sam kupio m3u listu preko olx,ex pik, ima oko 400 kanala, daju free test ako hoš oprobaj...jedino što me muči je prebacivanje kanala, traje po 10 sekundi kad bi se moglo ubrzati ako neko ima prijedlog
Dobar je i Lazy IPTV jer ima podrsku za EPG dok mi se dalo zajebavati sa tim...
-
sabanss
#1516 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja sam se presalo na Exodus prije par dana kada mi je prestao raditi 1chanel. Radi onako... Nije bas da odmah nadjem link koji radi kako treba ali moze se gledati.klavirdžija wrote:Je li još nekome "oslabio" Exodus??
Uzgred zna li neko sta je sa 1chanelom?
-
Nazif_Gljiva
#1517 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ukoliko nekome ne radi plexus na raspberry pi.
Code: Select all
http://pastebin.com/kVMZynzh-
kakavdanakneiskustvu
#1518 Re: Kodi/XBMC Media centar
radi li vam zem tv?
- vicious
#1519 Re: Kodi/XBMC Media centar
Meni je sinoć radilo (bar onaj sportski dio, ostale kanale nisam provjeravao)kakavdanakneiskustvu wrote:radi li vam zem tv?
-
kakavdanakneiskustvu
#1520 Re: Kodi/XBMC Media centar
evo i meni sad radi
- dječak sa šibicama
#1521 Re: Kodi/XBMC Media centar
Konacno je Exodus apdejtovao servere, u zadnje vrijeme filmovi skoro pa nisu imali HD izvor, o 1080 da ne govorim.
- and
#1522 Re: Kodi/XBMC Media centar
http://ramirboljkovac.wix.com/index#!Ka ... eac8068ec8
odličan build sa najboljim addonima.instalirate i sve sto valja je tu bez puno peglanja.vrlo jednostavno za instalirati,a na stranici imaju sva uputstva.

odličan build sa najboljim addonima.instalirate i sve sto valja je tu bez puno peglanja.vrlo jednostavno za instalirati,a na stranici imaju sva uputstva.

-
moke_31
#1523 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kakav ba Zem, jesil naštimo acestream za Castaway?kakavdanakneiskustvu wrote:evo i meni sad radi
-
relevantan
#1524 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja sam zbog toga skroz prešao na Specto. Ima sve i radi ko sat.dječak sa šibicama wrote:Konacno je Exodus apdejtovao servere, u zadnje vrijeme filmovi skoro pa nisu imali HD izvor, o 1080 da ne govorim.
-
kakavdanakneiskustvu
#1525 Re: Kodi/XBMC Media centar
moke_31 wrote:Kakav ba Zem, jesil naštimo acestream za Castaway?kakavdanakneiskustvu wrote:evo i meni sad radi
nisam,kako to uraditi?