Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pirija wrote:700w ?
za sta ?
i5 6660 trosi 90w a gtx 970 trosi 150 w
Moze 500W slažem se. Al sistem lakse "dise" sa dodatnom snagom. Uradi sam kalkulaciju, sa svime sistem trosi oko 380W. Sto mu daje viska 120W. 120W nije uopste puno, to je jedna jaca sijalica. Plus ako u buducnosti bude nadogradjivao, jer recimo za razliku od ove nVidia-ne karte koja trosi oko 150W, ATI-jeva trosi oko 190W (R9 380x).
Shvatas li ti sta si sada napisao????
Svaka napojna jedinica ako ne koristi sav potencijal koji ima nakon nekog vremena izgubi na snazi i to sto si ti sada napisao... Samo cu reci da si fulio ceo fudbal sa tom recenicom.
Edit
BTW. Nemoj misliti da te pokusavam "spustiti" ili nesto slicno. Ovo sam napisao sa dobrom namjerom
Ok, samo mi jos potvrdi to linkom gdje pise da gubi na snazi, i ja cu se sloziti s tom konstatacijom.
neka konfa do 600 samo centralna
na koju ce moc nekad neki curved hd monitor aBd
..da je solidan i za neku laksu video obradu za youtube, za streamanje sa capture karticom s ps4 i inace gledanje HD snimaka
meni je bitniji ugodjaj od igara mi je bitno da moze terraria
rayman90 wrote:neka konfa do 600 samo centralna
na koju ce moc nekad neki curved hd monitor aBd
..da je solidan i za neku laksu video obradu za youtube, za streamanje sa capture karticom s ps4 i inace gledanje HD snimaka
meni je bitniji ugodjaj od igara mi je bitno da moze terraria
rayman90 wrote:uu svaka cast na odg, pogledacu ovo cim dodjem kuci
Pogledaj kod forumasa Arslana . Ja sam kupio kod njega polovan , vidim na ovom imelovoj stranici konfiguracija koju sam ja kupio za 450 km kosta 3 puta toliko . Sve preporuke momak 5 zvjezdica
Idi bjezi chmoljo. Kaze meni zet, ako hoces da ti saljem ovo moram i ja hajra imat. Od tada imam i exklusiv daske za solju u asortimanu.
Taj sam rayman, poslat cu ti poruku da ne kvarimo temu.
imao sam ja tu beriewu napojnu pa kad ne spali centralku..jos uvijek se cudim kako je uspijela da izgori samo napojna a sve ostalo da ostane ne taknuto
Pulse460 wrote:Da li neko zna kakve su ove Blueberry napojne?
Da li ih treba izbjegavati?
Izbjegavaj, nije to za gaminga ni sekunde. Može ti raditi vala ali je lutrija velika tako da se ne zezaš.
LC Power je zadnja stepenica ispod koje ne bi trebalo ići ako planiraš da se igraš a do nekih 100KM imaš solidnih Chieftec, Cooler Master i Termaltake (ipak su neki brand name) koji su puuuuno bolji od Bluberija!
Pulse460 wrote:Da li neko zna kakve su ove Blueberry napojne?
Da li ih treba izbjegavati?
Izbjegavaj, nije to za gaminga ni sekunde. Može ti raditi vala ali je lutrija velika tako da se ne zezaš.
LC Power je zadnja stepenica ispod koje ne bi trebalo ići ako planiraš da se igraš a do nekih 100KM imaš solidnih Chieftec, Cooler Master i Termaltake (ipak su neki brand name) koji su puuuuno bolji od Bluberija!
Eh .
Bas sam htio pitati za LC Power. Vidim da su ova od 500w-600w izmedju 70-100 KM pa me zanima da li su to brendirana napajanja ili rang MS i slicnih napajanja.
Btw. Jos samo jedno pitanje
Da li ce ASrock FM2A88M-HD moci da stane u AW C201 kuciste?(mislim da je ova maticna Micro-ATX ili ITX l, a kuciste je Mini-ATX?
Nisi naveo šta ćeš napajati ali kako god okreneš limitiran si nadogradnjom sa navedenim napojnim jer su male vataže.
Matična bi trebala bez problema da stane ali provjeri manual i dimenzije za svaki slučaj. http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A88M-HD+/?cat=Manual
Nisi naveo šta ćeš napajati ali kako god okreneš limitiran si nadogradnjom sa navedenim napojnim jer su male vataže.
Matična bi trebala bez problema da stane ali provjeri manual i dimenzije za svaki slučaj. http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A88M-HD+/?cat=Manual
Ma planirao sam kupiti
AMD A10-7870k with iGPU
8 Gb DDR3 HyperX Fury Blue
ASrock FM2A88M-HD
WD Blue 1 Tb
AW C201
Cooler Master RS 500 500w ili neki LC Power
Da li ova Cooler Master napojna ima 6 i 8 pinske konektore za graficku kartu?
CM ti ima jedan 6 pinski, moći će neka mid grafička ali ništa spektakularno...
Možda je bolja opcija neku i3 da uzmeš ako već kupuješ novo i dodatnu grafiku, bolje će biti nego integrisana.
Koliki ti je budžet i imaš li išta od komponenti već?