Cuj 9 KM po gumi, pa nije damper majku im njihovu lopovsku.Optimist wrote:Ne naplacuju posebno, ali je istina da je montaza i balansiranje 9 KM po gumi.
Forumas iznad sto je spominjao Primacy 4, on kosta 141 KM sa montazom, 132 bez montaze. Dimenzija 205-55/16
Dolazi ljeto - ljetne gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1501 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
-
condy
#1502 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Da li neko u Sa vrši balans pod opterećenjem na Hunter mašinama ?
Najprecizniji balans ove mašine imaju, pogotovo kod nekih sitnih oštećenja na felgi ili gumi, koje klasična mašina za balans ne može registrovati, a kasnije se osjeti u vožnji.
Najprecizniji balans ove mašine imaju, pogotovo kod nekih sitnih oštećenja na felgi ili gumi, koje klasična mašina za balans ne može registrovati, a kasnije se osjeti u vožnji.
-
lavic
#1503 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Mislim da to radi onaj kod Gradjevine, sa utezima, a Hunter masinu ima i Ferhatovic U Blazuju.condy wrote:Da li neko u Sa vrši balans pod opterećenjem na Hunter mašinama ?
-
tempuser
#1504 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Ne kontam ova silna filozofiranja o testovima.
Prvo sto 2/3 "strucnjaka" koji raspravljaju o gripu i nijansama ne bi znalo koju gumu vozi a im izbrises naziv gume jer nemaju priliku voziti do krajnjih mogucnosti gume gdje se razlike javljaju, a drugo, svi testovi koji se spominju se rade sa novim gumama. Ako je najbolja ili jako dobra na testu to apsoliutno ne znaci da ce se isto ponasati poslije 1-2 sezone tj poslije 8-16k km. Tu do izrazaja dolazi pravi kvalitet gume, a tu je obicno sto vise para ot vise muzike.
Prvo sto 2/3 "strucnjaka" koji raspravljaju o gripu i nijansama ne bi znalo koju gumu vozi a im izbrises naziv gume jer nemaju priliku voziti do krajnjih mogucnosti gume gdje se razlike javljaju, a drugo, svi testovi koji se spominju se rade sa novim gumama. Ako je najbolja ili jako dobra na testu to apsoliutno ne znaci da ce se isto ponasati poslije 1-2 sezone tj poslije 8-16k km. Tu do izrazaja dolazi pravi kvalitet gume, a tu je obicno sto vise para ot vise muzike.
-
tempuser
#1505 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Delta i Ferhatovic imaju Hunter masine, ali mislim da rade obicno balansiranje.lavic wrote:Mislim da to radi onaj kod Gradjevine, sa utezima, a Hunter masinu ima i Ferhatovic U Blazuju.condy wrote:Da li neko u Sa vrši balans pod opterećenjem na Hunter mašinama ?
-
530i
#1506 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Košta me 150KM manje u odnosu na Continental kod Maje, u istoj dimenziji za četiri gume. Continental ljetne imao i u dvije sezone vrhunske po kiši, ali dobile i jedan bubreg...otišle sa autom pa ne znam šta je i kako dalje bilo.condy wrote:Koliko košta ta povoljna varijanta i u kojoj dimenziji ? Može i u pp ako nećeš javno. Pitam iz razloga jer ima veoma povoljno u Maja gumi kupiti Continental premium contact 5, koja je sigurno bolja guma, pa da uporediš cijene.530i wrote:
Ako smijem da priupitam zašto, jer mi se ne čini logično? I btw. Nedime (a i ostali ako ko zna) valjaju li čemu Hankook "zeleni" modeli, K425 i K435? Pročitao sam sve testove, ali ne znam nikoga iz prve ruke što bi se reklo...a izletila mi neka povoljna varijanta za njih.
PS
Koliko vidim Maja reklamira montažu i balans za 8 maraka po gumi..to je dakle još 32KM dodatno.
-
NediM17
#1507 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Spominjalo se ovdje itekako da Conti ima problema sa bocnim zidovima, medjutim evo CPC2 cetvrta sezona, nisu iz balansa ispale, a kamo li da imaju bubreg, a nije da se nikad nije opizdila neka rupa.
-
emmir1
#1508 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Gdje kupiti Continental 4 gume 205 55 16.
Gdje je najpovoljnije i koja je cijena.
Zna li neko
Zna li neko
- drug_profi
#1509 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Pa uporedi cijene na makbelu i majagume, to ti je 10 minuta rudarenja. Ne ocekujes da ti mi to radimo?emmir1 wrote:Gdje kupiti Continental 4 gume 205 55 16.
Zna li neko
-
emmir1
#1510 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
drugi profil wrote:Pa uporedi cijene na makbelu i majagume, to ti je 10 minuta rudarenja. Ne ocekujes da ti mi to radimo?emmir1 wrote:Gdje kupiti Continental 4 gume 205 55 16.
Zna li neko
Ako nemaš odgovor nemaš potrebe replicirat.
Hvala
- supercali
#1511 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Pa eto ti odgovor uporedi maju makbel tamek i ko jos ima i nadji samemmir1 wrote:drugi profil wrote:Pa uporedi cijene na makbelu i majagume, to ti je 10 minuta rudarenja. Ne ocekujes da ti mi to radimo?emmir1 wrote:Gdje kupiti Continental 4 gume 205 55 16.
Zna li neko
Hvala
Hoces jos i da ti ih kupimo i namontiramo?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1512 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Makbel 125 KM montaza + balans 6 KMemmir1 wrote:drugi profil wrote:Pa uporedi cijene na makbelu i majagume, to ti je 10 minuta rudarenja. Ne ocekujes da ti mi to radimo?emmir1 wrote:Gdje kupiti Continental 4 gume 205 55 16.
Zna li neko
Hvala
GumaM 135 KM nisam siguran da li je sa montazom i balansiranjem a cijena
Maja 124 KM mislim da je ugradnja gratis, moras provjeriti.
-
emmir1
#1513 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Pa uporedi cijene na makbelu i majagume, to ti je 10 minuta rudarenja. Ne ocekujes da ti mi to radimo?[/quote]
Hvala[/quote]
Makbel 125 KM montaza + balans 6 KM
Maja 124 KM mislim da je ugradnja gratis, moras provjeriti.[/quote]
Hvala ti
Hvala[/quote]
Makbel 125 KM montaza + balans 6 KM
Maja 124 KM mislim da je ugradnja gratis, moras provjeriti.[/quote]
Hvala ti
- rovac13
#1514 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
I meni je to zapelo za oko.tempuser wrote:Ne kontam ova silna filozofiranja o testovima.
Cesto procitam continental guma bolja od michelin.
Zatim idu testovi gdje kaze michelin daleko najduze traje a continental se puno brze trosi
Takve gume se kupuju da ih imas bar 4 godine.
Nego da pitam ako neko zna.......sta je sa zemljom porijekla ovih premium guma.......kad odem po gume treba li sta izbjegavat.
Zimske su bile michelin made in germany.
Da li je slabija guma ako dolazi iz neke druge zemlje.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1515 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
isto ti je kao i s nutelomrovac13 wrote: Da li je slabija guma ako dolazi iz neke druge zemlje.
- ElRe
#1516 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Nema tu nikakve razlike. Michelin Made in Romania se prodaju i u BiH i u FR. Na istok su premjestili manje dimenzije i entry level modele (tipa Energy Saver ili GY EfficientGrip Compact).rovac13 wrote: Nego da pitam ako neko zna.......sta je sa zemljom porijekla ovih premium guma.......kad odem po gume treba li sta izbjegavat.
-
Gray
#1517 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Primacy 4 koje su meni stavljene su iz Španije.
-
tempuser
#1518 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Ja sam 2015 montirao nove Continentale, poslije 3 sezone i cca 20k km potrosile su se bukvalno do onog zakonskog granicnika (1-2 mm). Sto vulkanizer kaze, nisu bile vise ni za cvijece!rovac13 wrote:I meni je to zapelo za oko.tempuser wrote:Ne kontam ova silna filozofiranja o testovima.
Cesto procitam continental guma bolja od michelin.
Zatim idu testovi gdje kaze michelin daleko najduze traje a continental se puno brze trosi![]()
Takve gume se kupuju da ih imas bar 4 godine.
Nego da pitam ako neko zna.......sta je sa zemljom porijekla ovih premium guma.......kad odem po gume treba li sta izbjegavat.
Da li je slabija guma ako dolazi iz neke druge zemlje.
- drug_profi
#1519 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Stvarno interesantno da se isti model gume drugacije trosi kod razlicitih vozaca. Ja sam CPC5 vozio 4 ljeta i presao mislim oko 25-30K sa njima, racunajuci svoju prosjecnu ljetnu kilometrazu. Ali eto da kazem sigurno nije manje od 25K. Auto sam prodao, ali guma nije ni na prvi ni na drugi pogled bila ni blizu svome kraju.
Last edited by drug_profi on 11/04/2018 09:51, edited 1 time in total.
- amar1994
#1520 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Koje si kupio , sport bezbeli
Vidio sam prosle god na moru bmw sa tim sportom , DOT 2016 , haman su gotove bile
Vidio sam prosle god na moru bmw sa tim sportom , DOT 2016 , haman su gotove bile
- drug_profi
#1521 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Da, ima i sport contact i premium contact, razlicite gume.
-
sivi911
#1522 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Ja dovezo auto na zimskim gumama, ljetne u gepeku, ostavio auto reko stavi ljetne na iste felge ove poskidaj, s balansiranjem 20KM
Jest da sam čeko 2 sata jer je tu uvijek gužva ali fin dan, kafa se uvijek može popit 
-
Gray
#1523 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
drugi profil wrote:Stvarno interesantno da se isti model gume drugacije trosi kod razlicitih vozaca. Ja sam CPC5 vozio 4 ljeta i presao mislim oko 25-30K sa njima, racunajuci svoju prosjecnu ljetnu kilometrazu. Ali eto da kazem sigurno nije manje od 25K. Auto sam prodao, ali guma nije ni na prvi ni na drugi pogled bila ni blizu svome kraju.
Ja ne znam je li samo ja to radim, ali ja imam zapisano tačno koliko su mi gume prešle, u 10 km
Imam tabelu gdje pišem sve oko održavanja auta, datum i kilometražu kada je urađeno, tako da znam da su mi prošle ljetne prešle 28.580 km kada sam ih skinuo
- drug_profi
#1524 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Svaka ti čast. Ne vidim potrebe da vodim evidenciju o tome. Vjerovatno si rijedak slučaj. Ja vodim evidenciju samo servisima. Gume pratim po šari i godištu.Gray wrote:drugi profil wrote:Stvarno interesantno da se isti model gume drugacije trosi kod razlicitih vozaca. Ja sam CPC5 vozio 4 ljeta i presao mislim oko 25-30K sa njima, racunajuci svoju prosjecnu ljetnu kilometrazu. Ali eto da kazem sigurno nije manje od 25K. Auto sam prodao, ali guma nije ni na prvi ni na drugi pogled bila ni blizu svome kraju.
Ja ne znam je li samo ja to radim, ali ja imam zapisano tačno koliko su mi gume prešle, u 10 km
Imam tabelu gdje pišem sve oko održavanja auta, datum i kilometražu kada je urađeno, tako da znam da su mi prošle ljetne prešle 28.580 km kada sam ih skinuo
- rovac13
#1525 Re: Dolazi ljeto - ljetne gume
Zar nije normalno da se ista guma razlicito trosi kod razlicitih vozaca.
Ako vozac koristi onu prednost continentala dok je nov,vozi do krajnjih granica pa mu bolje drzi od neke druge slicne klase,onda se brzo i potrosi.
Ako vozi normalno onda se i continental manje trosi,ali se ne koristi ona prednost boljeg drzanja.
Imao sam po cudnu ponudu:
Guma michelin energy saver (bez plus) ako sam dobro razumio to je prethodni model.
Dot 2017 ali made in germany.Cijena 100KM sa montazom.
Jeste privlacna zemlja porijekla,ali dot je minus,kao i model,a samo 5 KM po gumi jeftinije od normalne varijante en saver plus 2018 koji nije germany.
Ako vozac koristi onu prednost continentala dok je nov,vozi do krajnjih granica pa mu bolje drzi od neke druge slicne klase,onda se brzo i potrosi.
Ako vozi normalno onda se i continental manje trosi,ali se ne koristi ona prednost boljeg drzanja.
Imao sam po cudnu ponudu:
Guma michelin energy saver (bez plus) ako sam dobro razumio to je prethodni model.
Dot 2017 ali made in germany.Cijena 100KM sa montazom.
Jeste privlacna zemlja porijekla,ali dot je minus,kao i model,a samo 5 KM po gumi jeftinije od normalne varijante en saver plus 2018 koji nije germany.