Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zenit dozic

#1501 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zenit dozic »

Joj što ne mogu šuplje o slobodi govora :zzzz:

Što se onda onom umjetniku iz slobodarske Francuske Dieudonne M'Bala M'bala ne dopusti sloboda govora? :run:

Sloboda govora my ass, pa nek neko se šprda sa židovima odma je antisemit, crncima rasist, pederu ne smiješ reć da je derpe, a kad se vrijeđa musliman onda je u redu, jer su oni neki tamo kozojebi.

Druga stvar, neki dan isto tako ubijeno je na desetine studenata u jemenu niko ni riječi o tome ? Zašto?
Zašto se zbog toga ne otvaraju teme, jel su ti ljudi manje vrijedniji od ovih, po svemu sudeći jesu.

Ovaj Isti ekstremizam, koji zaista postaje ozbiljna prijetnja svim ljudima, stvoren je i "njegovan" okupacijama, agresijama i kriminalnim destabilizacijama zemalja Bliskog istoka od strane civilizovanog zapada, zato nemojmo biti licemjerni.

Uredu je ubiti 2 miliona Iračana, uništit Libiju,Siriju,Alžir.... al zato kada ovi uzvrate onda aj kuku teroristi, ekstremisti :-)

Čovječe u nas agresija trajala 4 godine u srcu slobodarske Evrope, što se tad nisu digli civilizovani europljani ? Zato što nisu ništa bolji od tih likova koji su pobili te ljude, čak šta više :wink:
Havatar

#1502 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

richard lavlje srce wrote:Pozdrav,
pratim forum , naročito ovu temu sa razloga što je za neki ispravan lični sud potrebno čuti i one koji su da ih nazovemo "druga" strana, iako naravno većina ljudi ne može da se poistovjeti sa razmišljanjem i djelima ovih što su ih po šumi traže u ovaj čas.

E sad, moje neko razmišljanje je da svako ne može da ubije, možda griješim , možda je naivno ali osim u vandrednim okolnostima, mislim da većina ne može ući u sobu, ciljano prozivati ljude po imenu i streljati.

Drugo, držim da svi muslimani nisu teroristi, da jesu svijet bi bio u ozbiljnom problemu.
Sam islam je barem po onome što je napisano miroljubiva religija, iako se neke stvari mogu tumačiti i na drugačiji način.

E sad to su premise. Imamo osjećaje muslimana a tu su i hrišćani njihove komšije koje kao i ja imaju neko svoje mišljenje.

Kako "normalni" muslimani reaguju na ove stvari ili još bitnije kako ove stvari spriječiti ?
Činjenica je da se suviše često i suviše lako, najbrutalnijim metodama ubija u ime religije koja je u načelu miroljubiva.
Ako zaboravimo ili zanemarimo ono što je argument koji često čitam a to je da u stvari ne ubijaju muslimani već da je to zavjera jevreja ili američkih službi, moje pitanje je da li je islam nesposoban za koegzistenciju.
Kada ovo pitam padaju mi na pamet netrepeljivosti muslimana i na kraju teroristički napadi od Indije (Hindu ) Kine (budizam) izraela (judaizam) Evropa ,SAD i Rusija (zapadni i istočni hrišćani)

Ako bi baš pojednostavio, lako bi mogao pitati sebe a i Vas, da li je problem u islamu ili u ostatku svijeta ?
Ja sam Srbin, i ako podjemo od pretpostavke da sam najlošiji na svijetu, što se često može pročitati, ja pitam šta je grijeh ili greška nekog ubijenog u Mumbaiu, Tele avivu,Madridu, Pekingu, Moskvi, Njujorku ?

Kad će prestati napadi muslimana ?

Hvala na razumjevanju, možda nisam formulisao sve kao pitanje, ali nadam se da je dovoljno za komentar ili pojašnjenje.

Pozdravljam Vas-
U Srebrenici je za jedan dan poginulo vise ljudi nego u svim tim napadima zajedno tako da se ne pravi da si francuska sobarica.
Avetinho

#1503 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Avetinho »

rekla-kazala wrote:
Avetinho wrote:
rekla-kazala wrote: Fuj na desničare ili na muslimane koji će uskoro morati napustiti Europu ?
FUJ na jos jednu konstrukciju po kojoj su opet neki drugi krivi, a niposto nisu ovi "vasi".
Samo se sjeti ko je stvorio Sadama Huseina, talibane, Bin Ladena,...
Stvoriš neprijatelja da bi se igrao rata.
O, ne, opet gusteri. Zasto je toliki problem svariti cinjenicu da su trojica islamskih terorista mozgova ispranih pucali po karikaturistima jer je zabranjeno crtati Muhameda? Vidim i tebi ova logika izgleda toliko nazadna i nakaradna, mora biti da su u pitanju cifutska posla.
spinel_

#1504 Re: Terorizam u Parizu!

Post by spinel_ »

L u c i f e r wrote:
Jesi li stvarno toliko glup ili se praviš?

Ako jesi, nema problema pojasniću ti.
glup sam.. :!:
idi "meti" dede, nene koji se identifikuju sa islamom

zasto ? zato sto si i te dede, nane strpao u isti kos sa radikalistima :!:
Drvosjeca iz Dejcica

#1505 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

L u c i f e r wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: A konstatacija ti je blago rečeno bezvezna. :roll:
Zašto? Helaboriraj.
Što bi se iko ostavljao svoje vjere i svog slobodnog izbora vjerovanja zbog bilo koga? Trebaju li se kršćani ostaviti svog vjerovanja zbog koliko ono stotina hiljada spaljeni vještica na lomači? Tom logikom nema razlike između ideologije ISIL-a i toga što ti zagovaraš, i jedno i drugo "savjetuje" pod prisilom da se okrene onom drugom. Gdje ima sile i prisile tu logike nema, a gdje nema logike tu vlada bezumlje.
Red Wolf

#1506 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Red Wolf »

zenit dozic wrote:Joj što ne mogu šuplje o slobodi govora :zzzz:

Što se onda onom umjetniku iz slobodarske Francuske Dieudonne M'Bala M'bala ne dopusti sloboda govora? :run:

Sloboda govora my ass, pa nek neko se šprda sa židovima odma je antisemit, crncima rasist, pederu ne smiješ reć da je derpe, a kad se vrijeđa musliman onda je u redu, jer su oni neki tamo kozojebi.

Druga stvar, neki dan isto tako ubijeno je na desetine studenata u jemenu niko ni riječi o tome ? Zašto?
Zašto se zbog toga ne otvaraju teme, jel su ti ljudi manje vrijedniji od ovih, po svemu sudeći jesu.

Ovaj Isti ekstremizam, koji zaista postaje ozbiljna prijetnja svim ljudima, stvoren je i "njegovan" okupacijama, agresijama i kriminalnim destabilizacijama zemalja Bliskog istoka od strane civilizovanog zapada, zato nemojmo biti licemjerni.

Uredu je ubiti 2 miliona Iračana, uništit Libiju,Siriju,Alžir.... al zato kada ovi uzvrate onda aj kuku teroristi, ekstremisti :-)

Čovječe u nas agresija trajala 4 godine u srcu slobodarske Evrope, što se tad nisu digli civilizovani europljani ? Zato što nisu ništa bolji od tih likova koji su pobili te ljude, čak šta više :wink:
:thumbup: Majstore kao da neko zeli ovo da cuje,bitne su krave u indiji
uglavnomja

#1507 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
pratim forum , naročito ovu temu sa razloga što je za neki ispravan lični sud potrebno čuti i one koji su da ih nazovemo "druga" strana, iako naravno većina ljudi ne može da se poistovjeti sa razmišljanjem i djelima ovih što su ih po šumi traže u ovaj čas.

E sad, moje neko razmišljanje je da svako ne može da ubije, možda griješim , možda je naivno ali osim u vandrednim okolnostima, mislim da većina ne može ući u sobu, ciljano prozivati ljude po imenu i streljati.

Drugo, držim da svi muslimani nisu teroristi, da jesu svijet bi bio u ozbiljnom problemu.
Sam islam je barem po onome što je napisano miroljubiva religija, iako se neke stvari mogu tumačiti i na drugačiji način.

E sad to su premise. Imamo osjećaje muslimana a tu su i hrišćani njihove komšije koje kao i ja imaju neko svoje mišljenje.

Kako "normalni" muslimani reaguju na ove stvari ili još bitnije kako ove stvari spriječiti ?
Činjenica je da se suviše često i suviše lako, najbrutalnijim metodama ubija u ime religije koja je u načelu miroljubiva.
Ako zaboravimo ili zanemarimo ono što je argument koji često čitam a to je da u stvari ne ubijaju muslimani već da je to zavjera jevreja ili američkih službi, moje pitanje je da li je islam nesposoban za koegzistenciju.
Kada ovo pitam padaju mi na pamet netrepeljivosti muslimana i na kraju teroristički napadi od Indije (Hindu ) Kine (budizam) izraela (judaizam) Evropa ,SAD i Rusija (zapadni i istočni hrišćani)

Ako bi baš pojednostavio, lako bi mogao pitati sebe a i Vas, da li je problem u islamu ili u ostatku svijeta ?
Ja sam Srbin, i ako podjemo od pretpostavke da sam najlošiji na svijetu, što se često može pročitati, ja pitam šta je grijeh ili greška nekog ubijenog u Mumbaiu, Tele avivu,Madridu, Pekingu, Moskvi, Njujorku ?

Hvala na razumjevanju, možda nisam formulisao sve kao pitanje, ali nadam se da je dovoljno za komentar ili pojašnjenje.

Pozdravljam Vas-
Pozdrav richarde lavljeg srca, naravno svako ima pravo na svoje mišljenje ali mislim da ti je pitanje tendenciozno. Pitaš kada će prestati napadi muslimana? Ne znam da ova dvojica ili trojica predstavljaju sve muslimane osim što vuku porijeklo iz Maroka iz porodice muslimana. Da li recimo ljudi u Avganistanu ili Iraku smiju sa pravom pitati kada će prestati napadi kršćana bez obzira koliko ti napadi bili "opravdani". Kažu da je i put do pakla popločan najboljim namjerama.
kao prvo imaju porijeklo iz alzira.

kao drugo, fino je covjek napisao sa kim su sve muslimani u sukobu, tacnije naveo je sve svjetske religije plus ateiste.
samo je zaboravio napisati da su najcesce i najbrojnije zrtve sami muslimani, manje rigidni i zatucani.

mislim, pitanje stoji, do koga je problem? ako je mujo u svadji sa 50 ljudi, koji nisu u svadji ni sa kim drugim osim sa mujom, ko je tu kriv za konflikt?

amrika? cia? mosad? vatikan?

pprazavajuca je cinjenica da relativno mala grupa ljudi drzi u saci citav muslimanski svijet. a poprilicno i ostale. jer su ludi, neuracunljivi, agresivni, neljudi, ... opasni i nepredvidljivi.
Warashii

#1508 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Warashii »

Pjanic15 wrote:
Pazi rječnika. :facepalm:

Ako nisi dezinformisan iz bilo kojih kvazi-islamskih izvora, kako to da si lupio takvu grešku da Breivik, citiram: "njegov napad nije nikad okarakterisan kao teroristicki kao ni on teroristom" ?

Kažeš muslimani zaslužni što postoji islamofobija, na koje tačno muslimane misliš, jel one "muslimane" što su ubili policajca Ahmeda, počinili zločin nad ovim karikaturistima, da ne nabrajam? To su po tebi muslimani?
Oci moje slatke kakve veze "rjecnik" ima?
Nisam ja nista lupio nego 90% stranica iz regiona na jezicima ovih prostora nije spominjalo terorizam i Breivik u istoj recenici.
PA Al Jazzer-a je prenijela da je masovni ubica a ne terorista .
I jel ti citas ista, rekao sam, i stojim iza toga, da su i muslimani krivi u nekoj mjeri jer nasjedaju na sva ova dogadjanja .
I mozemo mi pricat ovo ili ono ali pishaj ga oni su milimani ma koliko se mi distancirali od njih .
I nemoj hljeba ti tvog o rjecniku :zzzz: .
uglavnomja

#1509 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

Havatar wrote:"uglavnomja

Sta kako nadjem kad vlada stoji iza sirenja najbrutalnije ratnohuskacke propagande i jos to naziva slobodom govora :?: Da necu da podrzavam tu politiku iza koje moze svako da se sakrije i da me vrijedja na vjerskoj osnovi i da poziva na moje ubistvo "jer se kupam u krvi" kao sto karikature i prikazuju i jos da bude borac za prava :?: Da je poginulo deset puta toliko muslimana od strane krscana ako bi se usudili na tako nesto odmah bi bili predstavljeni kao ekstremisti , sovinisti , vlast koja bi takvo nesto podrzala i finansirala bi bila totalitarna a ja treba da imam za njih razumijevanja .
vlada je stala iza lista NAKON napada!

ostavi se propagande :zzzz:
nigor

#1510 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nigor »

zenit dozic wrote:jer su oni neki tamo kozojebi.
Niko muslimane ne zove kozojebima, kozojebi su upravo oni koje je francuska, VB, USA, Izrael stvorili i koje podržavaju u ubijanju u Siriji, koje su srušivši Gadafija postavili u Libiji, znači kozojebi su zapadnjačka udarna snaga, koriste ih za sve i svašta, a najviše protiv muslimana. Inače bravo za post.
Avetinho

#1511 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Avetinho »

zenit dozic wrote:Joj što ne mogu šuplje o slobodi govora :zzzz:

{...}
Nekako meni je drugacije biti rasist, antisemit, homofob itd. nego mrtav.

Gdje si vidio da rasist ne smije crncu rec da je crnac, a homofob pederu da je peder? To se po cijelom svijetu desava svakodnevno, ali ne rade kalasnjikovi. Likovi poput tebe ne vide razliku. I da te podsjetim, casopis Charlie Hebdo nije nista "govorio muslimanima", nego svojim citateljima. Kladim se da ni ti nikad za ove nisi cuo, dok ih ovi idoti nisu napali u znak odbrane svog Poslanika.
Pjanic15

#1512 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

Havatar wrote: U Srebrenici je za jedan dan poginulo vise ljudi nego u svim tim napadima zajedno tako da se ne pravi da si francuska sobarica.
Znači nedjelom nad Srebreničkim muslimanima opravdavaš nedjelo "muslimana" nad civilima tih mjesta, poistovjećuješ muslimane i "muslimane" i to radiš čitavo vrijeme.
HM 2011

#1513 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

uglavnomja wrote:

Pozdravljam Vas-
Pozdrav richarde lavljeg srca, naravno svako ima pravo na svoje mišljenje ali mislim da ti je pitanje tendenciozno. Pitaš kada će prestati napadi muslimana? Ne znam da ova dvojica ili trojica predstavljaju sve muslimane osim što vuku porijeklo iz Maroka iz porodice muslimana. Da li recimo ljudi u Avganistanu ili Iraku smiju sa pravom pitati kada će prestati napadi kršćana bez obzira koliko ti napadi bili "opravdani". Kažu da je i put do pakla popločan najboljim namjerama.

kao drugo, fino je covjek napisao sa kim su sve muslimani u sukobu, tacnije naveo je sve svjetske religije plus ateiste.
samo je zaboravio napisati da su najcesce i najbrojnije zrtve sami muslimani, manje rigidni i zatucani.

mislim, pitanje stoji, do koga je problem? ako je mujo u svadji sa 50 ljudi, koji nisu u svadji ni sa kim drugim osim sa mujom, ko je tu kriv za konflikt?

pprazavajuca je cinjenica da relativno mala grupa ljudi drzi u saci citav muslimanski svijet. a poprilicno i ostale. jer su ludi, neuracunljivi, agresivni, neljudi, ... opasni i nepredvidljivi.
Ova dvojica-trojica zajedno sa njihovim duhovnim vođom niti mene niti tebe niti bilo kojeg muslimana na planeti ne drže u šaci.....
U šaci nas drži ko god njih i njihove marifetluke koristi da lupa raketama po mojoj i tvojoj glavi ili da mi prijeti da će me lupati po glavi.....

A ovo sada što si pročitao to ti je sloboda govora !
HM 2011

#1514 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

uglavnomja wrote:

Sta kako nadjem kad vlada stoji iza sirenja najbrutalnije ratnohuskacke propagande i jos to naziva slobodom govora :?: Da necu da podrzavam tu politiku iza koje moze svako da se sakrije i da me vrijedja na vjerskoj osnovi i da poziva na moje ubistvo "jer se kupam u krvi" kao sto karikature i prikazuju i jos da bude borac za prava :?: Da je poginulo deset puta toliko muslimana od strane krscana ako bi se usudili na tako nesto odmah bi bili predstavljeni kao ekstremisti , sovinisti , vlast koja bi takvo nesto podrzala i finansirala bi bila totalitarna a ja treba da imam za njih razumijevanja .

Ništa drugo no krajnje populistički potez - sa kojim se baš i ne treba ponositi niko ko ima barem dvije čiste u glavi...
skafiskafsnjak

#1515 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skafiskafsnjak »

Sta se kaze u Kur'anu... "onaj ko ubije jednog covjeka kao da je ubio cijeli svijet". Prema tome, ti idioti nisu muslimani i glupo je ovo poistovjecivati sa Islamom....

Ali jbg to je upravo cilj nekih...
rekla-kazala

#1516 Re: Terorizam u Parizu!

Post by rekla-kazala »

Avetinho wrote:
rekla-kazala wrote:
Avetinho wrote:
FUJ na jos jednu konstrukciju po kojoj su opet neki drugi krivi, a niposto nisu ovi "vasi".
Samo se sjeti ko je stvorio Sadama Huseina, talibane, Bin Ladena,...
Stvoriš neprijatelja da bi se igrao rata.
O, ne, opet gusteri. Zasto je toliki problem svariti cinjenicu da su trojica islamskih terorista mozgova ispranih pucali po karikaturistima jer je zabranjeno crtati Muhameda? Vidim i tebi ova logika izgleda toliko nazadna i nakaradna, mora biti da su u pitanju cifutska posla.
Nisam religiozan i iskreno rečeno islam me ne zanima i možda zato mogu biti objektivan i reći da katoličkim kolonizatorima koji na duši nose stotine miliona ljudi ne vjerujem bez dobrih dokaza. U ovom slučaju bi to bilo da ih uhvate žive i da bude javno suđenje.
Avetinho

#1517 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Avetinho »

HM 2011 wrote:
uglavnomja wrote:

Ništa drugo no krajnje populistički potez - sa kojim se baš i ne treba ponositi niko ko ima barem dvije čiste u glavi...
Naravno da se treba ponositi.

Sta bi trebalo da urade? Uvedu cenzuru stampe i dopuste sacici ludjaka da vode uredjivacku politiku francuskih glasila?
L u c i f e r

#1518 Re: Terorizam u Parizu!

Post by L u c i f e r »

spinel_ wrote:
L u c i f e r wrote:
Jesi li stvarno toliko glup ili se praviš?

Ako jesi, nema problema pojasniću ti.
glup sam.. :!:
idi "meti" dede, nene koji se identifikuju sa islamom

zasto ? zato sto si i te dede, nane strpao u isti kos sa radikalistima :!:
Ok. Kad si glup pojasniću ti...

Kao što se fino može pročitati na ostavljenom linku te stranice,
LSD je pitao: "smijete li takve stvari reci srbima i hrvatima, da se kutarišu katolicanstva i pravoljavlja"
a ja mu odgovaram: "prvo metem pred svojim vratima... :bih:"

Svakome ko ima dva grama mozga u glavi jasno je ko da to znači da ja kao bošnjak ne osjećam potrebu da pametujem drugim narodima o njihovim vjerama, već govorim svom narodu o njegovoj vjeri.

Samo osoba sa ozbiljnim psihičkim poremećajem ili daleko ispodprosječnom inteligencijom može shvatiti tu rečenicu kao pozivom za ubijanje muslimana, pri čemu da ironija bude još veća - na kraju posta stoji smajli sa bosanskom zastavom.
Last edited by L u c i f e r on 08/01/2015 22:11, edited 1 time in total.
Idemedosumom

#1519 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Idemedosumom »

@Pjanic15

Ja ne poznajem ubice lično, pa ti ne mogu dati siguran odgovor, ali mogu dati svoje mišljenje.

Ne znamo tačno ko su bile ubice, ali možemo pretpostaviti šta im je bio primarni cilj- ubiti što više članova satiričnog lista šarli ebdo.

Prisutni su bili policajci čij je glavni cilj bio čuvanje/zaštita tog osoblja.

Da su "teroriste" pokušali ući u zgradu s puškama, policajci bi ih sigurno pokušali zaustaviti, vjerovatno čak i vatrenim oružjem, pa su se ovi, logično, prvo obračunali s prisutnim policajcima.

Dali su teroristi bili upoznati s činjenicom da je jedan od policajaca bio musliman? Vjerovatno nisu. Da su ipak bili upoznati, da li bi drugačije postupili? Sumnjam, ipak se radi o teroristima. Da li će nastavak štampanja karikatura u bilo kom pogledu održati te policajce u našem sječanju? Mislim da ne.
richard lavlje srce

#1520 Re: Terorizam u Parizu!

Post by richard lavlje srce »

Tendenciozno ili ne, činjenica je da ovakvi napadi izazivaju frku na globalnom nivou, a da više muslimana živi u hrišćanskim zemljama i to svojevoljno nego što hrišćana živi u muslimanskim zemljama.
To spominjem kao pretpostavku za neke buduće probleme kojim će upravo muslimani biti najizloženiji.

E sad mogu biti i precizniji u pitanju.
Ima li muslimanska zajednica ili vjerska organizacija u Evropi ikakav instrument da spriječi ovakva dešavanja?

Gdje nastaje ta radikalizacija koja nekoga nagna da ubije ?

Kažu, možda nije tačno, da dosta toga dolazi iz džamija. To je ipak vjerska zajednica, nije u nadležnosti države, osim nekih načelnih pitanja vezano za regulisanje statusa.

Ako ne osporimo tu tvrdnju, ipak se onda pitanje radikalizma, koje eskalira streljanjem koje se desilo u Parizu, svodi na problem koji muslimani sami mogu najefikasnije da rješe.
Ako ne rješe, lako se može steći utisak da se zajednica djeli na one koji ubijaju i oni koji ih ćutanjem podržavaju.

Kako spriječiti radikalizaciju , odnosno barem dio problema koji muslimani mogu rješiti sami u svom dvorištu.
Pitam jer napadi ne jenjavaju, sve su češći i sve krvaviji.
uglavnomja

#1521 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

HM 2011 wrote:
uglavnomja wrote:

krajnje populisticki ... 10 ljudi iz redakcije mrtvo. 10 udovica, 30 djece ... lupam cifre. 10 porodica ostaju bez jedne plate.

dio tih para ce otici i porodicama.

fakat populisticki. :roll:
Pjanic15

#1522 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

Warashii wrote:
Pjanic15 wrote:
Pazi rječnika. :facepalm:

Ako nisi dezinformisan iz bilo kojih kvazi-islamskih izvora, kako to da si lupio takvu grešku da Breivik, citiram: "njegov napad nije nikad okarakterisan kao teroristicki kao ni on teroristom" ?

Kažeš muslimani zaslužni što postoji islamofobija, na koje tačno muslimane misliš, jel one "muslimane" što su ubili policajca Ahmeda, počinili zločin nad ovim karikaturistima, da ne nabrajam? To su po tebi muslimani?
Oci moje slatke kakve veze "rjecnik" ima?
Nisam ja nista lupio nego 90% stranica iz regiona na jezicima ovih prostora nije spominjalo terorizam i Breivik u istoj recenici.
PA Al Jazzer-a je prenijela da je masovni ubica a ne terorista .
I jel ti citas ista, rekao sam, i stojim iza toga, da su i muslimani krivi u nekoj mjeri jer nasjedaju na sva ova dogadjanja .
I mozemo mi pricat ovo ili ono ali pishaj ga oni su milimani ma koliko se mi distancirali od njih .
I nemoj hljeba ti tvog o rjecniku :zzzz: .
Jel se ti bilo kome na ulici obratiš sa "Oci moje slatke" i "sreco" ? To kao pokušavaš provocirati tim mangupskim izrazima?

Isto kao što si se provalio u vezi Breivika, sada i teroriste smatraš muslimanima, te pričaš kako su i muslimani dijelom krivi dok tom izjavom i sam spadaš u iste krivce. Distancirati se treba uvijek i koliko god je potrebno.
Havatar

#1523 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

uglavnomja wrote:

Pozdravljam Vas-

On je to zavio u oblandu da bi bilo kao da je dobronamjeran a inace se po fb postavljaju spiskovi zemalja gdje su muslimani ratovali kao dokaz da je do muslimana i pogodi ko se sve tu nalazi :?: Bosna u kojoj je pocinjen genocid, Kosovo isto pocinjeni zlocini i progoni, Centalnoafricka republika gdje je za nekoliko mjeseci etnicki ocisceno 15 % stanovnistva koje je bilo muslimansko , porusene sve dzamije, Mianmar gdje su muslimanska djeca bacana u vatru, Izrael a svi znamo sta se tamo dogadja 60 godina, Kina gdje su u regionu Sinkjanga muslimani a nekoliko decenija sa 90 "% stanovnistva spali da ne budu vecina i jos mnogih slicnih primjera i to je najobicniji cinizam . Muslimani nisu sa nikim u svadji nego svi koriste to sto su muslimani trenutno slabiji i u gorem polozaju pa se izivljavaju nad slabijima . To je i najbolji dokaz koliko su ti civilizirani posto je lahko prema jacem biti dobar a gaziti slabije .
HM 2011

#1524 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

Avetinho wrote:
HM 2011 wrote:
uglavnomja wrote:

Naravno da se treba ponositi.

Sta bi trebalo da urade? Uvedu cenzuru stampe i dopuste sacici ludjaka da vode uredjivacku politiku francuskih glasila?
Pitaš šta:

Daju porodicama poginulih tu lovu, eventualno pomognu opravci štete nastale u uredima tog lista - sve ostalo je tržišna utakmica a ubice su omogućile medijsko eksponiranje.....

Jesi ti čuo za Jilands posten ? - nisam ni ja i vjerovatno nikada ne bih ni čuo za te novine da nisu objavljivali karikature....

Isto kao likovi sa čvarcima - da su jeli batake niko ih ne bi držao na naslovnici...

Marketing plaćen sa 12 ljudskih života.....
richard lavlje srce

#1525 Re: Terorizam u Parizu!

Post by richard lavlje srce »

Havatar wrote:
richard lavlje srce wrote:
U Srebrenici je za jedan dan poginulo vise ljudi nego u svim tim napadima zajedno tako da se ne pravi da si francuska sobarica.
Kakve veze ima srebrenica, stvarno ne shvatam?
Post Reply