handžar88 wrote:salik79 wrote:
Ja u zagradi objasnim na sta mislim, al jok, on nadje nesto da ismijava....Nevjerovatno. Daleko ti, i takvima kao tebi, kuca bila. Uzivaj u svojoj "akidi".

Cekaj nemoj bjezat.. da vidis kolko je to razmisljanje tvoje glupo, kazes maloprije odbijas da prihvatis bilo sta to poslanika saws prikazuje kao grubog, koji kaznjava prestupnike i sl. iako je doslo u vjerodostojnim hadisima nesto slicno.. pa dragi moj, poslanik nije radio po svojoj volji nego ono sto mu je Allah swt naredio.. da te onda pitam da li vjerujes u Dzehenem? Vjerovatno vjerujes posto je doslo u Kuranu.. pa kako to da ce Allah tako zestokom kaznom kaznjavati one koji ne klanjaju i ne pokoravaju mu se, jel to poslanikova saws milost veca, neuzubila, od Allahove? Sto se cudis i pricas da jeje hadis izmisljen kad poslanik saws kaze da mu dodje da zapali kuce onima koji nisu dosli na namaz, a znajuci kakva je Allahova swt kazna?
Poslanik a.s. nije niti radio, niti govorio, po svom hiru, pa mu - opet - Omer ne dade da uradi ono sto je naumio. Sta cemo sad'?!
Uvijek bjezis od cinjenice o kojoj govorim, a to je da se pet i po hiljada hadisa prenosi od Ebu Hurejre, Muavijinog ahbaba. A ako cemo mak na konac, imamo i o tome nesto u Buhariji i Muslimu:
Znas li ko je Ammar i znas li cija ga je vojska, u borbi, ubila?! Ne znas, je li tako?! Zato je i tebi, kao i Kuduzu i hz Alija r.a. i hz Muavija r.a.. Sizofreno, zar ne?!
A znas li iz cije loze (ciji sin) je bio Muavija?! Ne znas, je l' de?! Zato ti je i Ebu Sufijan r.a. i njegova zena Hind r.a.:
Zato ti i nemas problema sa slijedjenjem svih onih hadisa koje prenosi onaj koji je bio uz buntovnicku grupu, odnosno uz onoga ko je bio na celu te grupe, koja ubi Ammara ibn Jasira r.a. .