Problem pasa lutalica
- djigibau
#1501 Re: Problem pasa lutalica
[/quote]
OK. Ja nemam vise energije trositi se ovdje na forumu. Neko je maloprije spomenuo da smo svu energiju utrosili na neku konkretnu akciju (osnivanje udruzenja) vec bi napravili neki pomak... Ja cu kontaktirati ovo udruzenje da vidim kakvi su im planovi... Neko je spomenuo referendum ili cak peticiju na lokalnim nivoima...pitanje je da li to dozvoljeno zakonom i u kojim okvirima, ko moze pokrenuti tu peticiju ili referendum? Ako je to dobar pravac, ja cu biti prvi aktivista na svom lokalnom nivou, a pruzicu i finansijsku pomoc...[/quote]
Ima neka online peticija potpisana od svega 450 ljudi, izgleda da velikoj vecini odgovara ovakvo stanje.
http://www.onlinepeticija.com/psi_lutalice_stop
OK. Ja nemam vise energije trositi se ovdje na forumu. Neko je maloprije spomenuo da smo svu energiju utrosili na neku konkretnu akciju (osnivanje udruzenja) vec bi napravili neki pomak... Ja cu kontaktirati ovo udruzenje da vidim kakvi su im planovi... Neko je spomenuo referendum ili cak peticiju na lokalnim nivoima...pitanje je da li to dozvoljeno zakonom i u kojim okvirima, ko moze pokrenuti tu peticiju ili referendum? Ako je to dobar pravac, ja cu biti prvi aktivista na svom lokalnom nivou, a pruzicu i finansijsku pomoc...[/quote]
Ima neka online peticija potpisana od svega 450 ljudi, izgleda da velikoj vecini odgovara ovakvo stanje.
http://www.onlinepeticija.com/psi_lutalice_stop
- Maharadza
#1502 Re: Problem pasa lutalica
Pa to je bRe sloBOdarska šumska, a ne futava Pederacija sa svojim ćukoljupcima...preCednik takve odma' u ćundrajz trpa...krme ih ubolo oni će nama u sloBodarskoj šuMskoJ te kerove natovariti...malo morgen!!!Forsaken wrote:Cek malo kako oni mogu koristiti entitetski zakon a mi ne?Umjesto što narodu pred izbore bacaju prašinu u oči ponovnim otvorenjem kafilerije u Buča Potoku, nesposobnoj Vladi KS s Muhamedom Kozadrom (SDA) na čelu bolje bi bilo da se ugleda na Banju Luku, na čijim ulicama skoro da i nema pasa lutalica.
Naime, odmah su uvidjeli da postojeći državni zakon nije rješenje i zato primjenjuju entitetski iz 2008. godine, koji dozvoljava eutanaziju.
A sada ozbiljno: pametni ljudi, vidjeli da je taj zakon najveća glupost + bespotreban trošak = jebaji ga milutine, pobij svu divlju neman i kraj priče!
- uglavnomja
#1503 Re: Problem pasa lutalica
OK. Ja nemam vise energije trositi se ovdje na forumu. Neko je maloprije spomenuo da smo svu energiju utrosili na neku konkretnu akciju (osnivanje udruzenja) vec bi napravili neki pomak... Ja cu kontaktirati ovo udruzenje da vidim kakvi su im planovi... Neko je spomenuo referendum ili cak peticiju na lokalnim nivoima...pitanje je da li to dozvoljeno zakonom i u kojim okvirima, ko moze pokrenuti tu peticiju ili referendum? Ako je to dobar pravac, ja cu biti prvi aktivista na svom lokalnom nivou, a pruzicu i finansijsku pomoc...[/quote]djigibau wrote:
http://www.onlinepeticija.com/psi_lutalice_stop[/quote]
sta mu znaci ono prva stranka poslije imena ?????
ako je neka politicka stranka, fala i dovidjenja.
-
L u c i f e r
#1504 Re: Problem pasa lutalica
Odo i ja malo prvopici wrote:Luci preuzmi...obaveze zovu...OVER and OUT
ps: A večeras malo u streljanu...
- O'zone
- Globalni moderator
#1505 Re: Problem pasa lutalica
Maharadza wrote:Pa to je bRe sloBOdarska šumska, a ne futava Pederacija sa svojim ćukoljupcima...preCednik takve odma' u ćundrajz trpa...krme ih ubolo oni će nama u sloBodarskoj šuMskoJ te kerove natovariti...malo morgen!!!Forsaken wrote:Cek malo kako oni mogu koristiti entitetski zakon a mi ne?Umjesto što narodu pred izbore bacaju prašinu u oči ponovnim otvorenjem kafilerije u Buča Potoku, nesposobnoj Vladi KS s Muhamedom Kozadrom (SDA) na čelu bolje bi bilo da se ugleda na Banju Luku, na čijim ulicama skoro da i nema pasa lutalica.
Naime, odmah su uvidjeli da postojeći državni zakon nije rješenje i zato primjenjuju entitetski iz 2008. godine, koji dozvoljava eutanaziju.![]()
![]()
A sada ozbiljno: pametni ljudi, vidjeli da je taj zakon najveća glupost + bespotreban trošak = jebaji ga milutine, pobij svu divlju neman i kraj priče!
Ali budi protiv izmjena zakona da se oni u Saraj'vu zajebaju sa kerovima
- uglavnomja
#1506 Re: Problem pasa lutalica
hebote ovaj ugriz.com, tako su arhaicni, nemaju paypal i slicne zahebancije.
valjda ce se sjetiti da i to urade
i da naprave stranicu na engleskom.
vidi se da nije organizacija za zaradjivanje para.
valjda ce se sjetiti da i to urade
i da naprave stranicu na engleskom.
vidi se da nije organizacija za zaradjivanje para.
-
Mustafapasa
#1507 Re: Problem pasa lutalica
Imam psa, gotivim pse, ali ja vise sa svojim psom haman pa ne mogu mirno u setnju od ovih psecih ulicnih raubera. Kada bi me neki napao ili ugrizao, kao sto su mi jednom krenuli trudnu zenu ugristi, ne znam kako bi se to po njih poslije zavrsilo...
Ovo je prevrsilo sve mjere a izmedju ostalog, broj macki je u padu a broj paciva i miseva u porastu=zarazne bolesti...
Ovo je prevrsilo sve mjere a izmedju ostalog, broj macki je u padu a broj paciva i miseva u porastu=zarazne bolesti...
- Maharadza
#1508 Re: Problem pasa lutalica
Ma osnovat ćemo mi ovdje CATS TRUST!!!

2 na 1, kukavički kerovi!

2 na 1, kukavički kerovi!
- SEYOboy
#1509 Re: Problem pasa lutalica
po meni dogtrust nije kriv. treba
one političare koji su usvojili ovaj nakaradni zakon,
- shbc
#1510 Re: Problem pasa lutalica
Ne moraju ih platiti. Veterinar kao veterinar mora biti protiv eutanazije zdrave zivotinje, pa kakva god bila situacija. Isto kao sto ja kao ekonomista moram biti za kapitalizam, iako kao osoba nisam. Pitaj te veterinare kao gradjane sta misle, dobices potpuno drugaciji odgovor.uglavnomja wrote:![]()
Ali ne moze opusteno kad se pogleda sta je dt uradio u zadnjih 5 godina
Ili su kupili ljude ili natjerali ili ucijenili ili isprali mozak da u praksi nakaradno tumace zakon. Ispade fakticki da su psi iznad ljudi
Za ljude zakon ide ovako: hipoteticki, rokne bomba u benjinom rejonu, cak ne mora biti prijava poimenicno, policija dolazi i hapsi ... Pa se tek onda dokaxuje je li kriv ili nije, hoce li biti sudjenje
Ali za pascad to ne vazi, kad svima poznato pasce ujede nekoga, prvo se mora odrediti da li je kriv ili ne, pa ga tek onda pokusati uhvatiti
Antilogika na djelu
Zatim, imaju milione eura, nista nisu uradili, sterilisali par hiljada vlasnickih pasa, ostalim parama placeni veterinrai da oricaju da je brza i efikasnija sterilizacija od eutanazije. A da, potrosili su para za one markice u usima .... I onda im jos ova drzava daje donacije, i parama i naturi
Ta stvorenja, koja nidu nasi drzavljani, a ni diplomate sjede na sjednicama demokratski izabrane vlade. Mada ni ambasafor nema pravo petljanja u unutrasnje stvari
I jos nake kozlicke ispiru mozak neukim ljudima, antilegalan tekst, protivdrzavni, za krivicne prijave ... Ali sigurno ima svoj copor koji joj pokazuje palce gore.
Zbog njih su razne kendre dobile svojih 5 minuta
Itd
Velkam tu baznia
- House
#1511 Re: Problem pasa lutalica
Maharadza wrote:Ma osnovat ćemo mi ovdje CATS TRUST!!!
2 na 1, kukavički kerovi!![]()
- madridist
#1512 Re: Problem pasa lutalica
A yebi ga jos nisam cuo kako je copor macki napao i izgrebao nekog slucajnog prolaznika,jos macke i ne zele drustvo drugih macki i rijetko se vidjaju dvije zajedno (osim u februaru
)..
Ulice ocistit od copora pasa po svaku cijenu yebo bilo kojeg ludjaka koji ovo stanje smatra normalnim..
Ulice ocistit od copora pasa po svaku cijenu yebo bilo kojeg ludjaka koji ovo stanje smatra normalnim..
-
hladan.preminger
#1513 Re: Problem pasa lutalica
Drzavni zakon ne tretira "pse lutalice" vec samo "napostene zivotinje" i "izgubljenje zivotinje".Forsaken wrote:Cek malo kako oni mogu koristiti entitetski zakon a mi ne?Umjesto što narodu pred izbore bacaju prašinu u oči ponovnim otvorenjem kafilerije u Buča Potoku, nesposobnoj Vladi KS s Muhamedom Kozadrom (SDA) na čelu bolje bi bilo da se ugleda na Banju Luku, na čijim ulicama skoro da i nema pasa lutalica.
Naime, odmah su uvidjeli da postojeći državni zakon nije rješenje i zato primjenjuju entitetski iz 2008. godine, koji dozvoljava eutanaziju.
Svaki kanton pa cak i opcina moze donijeti propis kojim ce urediti oblast pasa lutalica.
- Alfons Kauders
#1514 Re: Problem pasa lutalica
Da. Trebalo je pred izvrsiti pritisak na stranke da nesto tako i ponude. Idu izbori, pa bujrum - ko hoce jeftino glasova, eto prilike...hladan.preminger wrote:Drzavni zakon ne tretira "pse lutalice" vec samo "napostene zivotinje" i "izgubljenje zivotinje".Forsaken wrote:Cek malo kako oni mogu koristiti entitetski zakon a mi ne?Umjesto što narodu pred izbore bacaju prašinu u oči ponovnim otvorenjem kafilerije u Buča Potoku, nesposobnoj Vladi KS s Muhamedom Kozadrom (SDA) na čelu bolje bi bilo da se ugleda na Banju Luku, na čijim ulicama skoro da i nema pasa lutalica.
Svaki kanton pa cak i opcina moze donijeti propis kojim ce urediti oblast pasa lutalica.
- JaneEyre
#1515 Re: Problem pasa lutalica
hladan.preminger wrote:Drzavni zakon ne tretira "pse lutalice" vec samo "napostene zivotinje" i "izgubljenje zivotinje".Forsaken wrote:Cek malo kako oni mogu koristiti entitetski zakon a mi ne?Umjesto što narodu pred izbore bacaju prašinu u oči ponovnim otvorenjem kafilerije u Buča Potoku, nesposobnoj Vladi KS s Muhamedom Kozadrom (SDA) na čelu bolje bi bilo da se ugleda na Banju Luku, na čijim ulicama skoro da i nema pasa lutalica.
-
zrakomlat
#1516 Re: Problem pasa lutalica
Neki komentari sa stranice DžukacTrusta. Boles'
Dzenana Arapovic Pa ti dragi moj nedime vodi djecu tamo odakle ste sljegli, ako vam Sarajevo ne odgovara. Nase cuke su Sarajlije i oni ce ostati tu
Sviđa mi se · 5 · prije jednog sata
Anđela Bračković daboda di djete umrlo
Sviđa mi se · prije 24 min.
Anđela Bračković dijete * da mi ne tersaš o gramtici, stoko maloumna !
Sviđa mi se · prije 22 min.
-
L u c i f e r
#1517 Re: Problem pasa lutalica
Fascinantna subkultura.zrakomlat wrote:Neki komentari sa stranice DžukacTrusta. Boles'
Dzenana Arapovic Pa ti dragi moj nedime vodi djecu tamo odakle ste sljegli, ako vam Sarajevo ne odgovara. Nase cuke su Sarajlije i oni ce ostati tu
Sviđa mi se · 5 · prije jednog sataAnđela Bračković daboda di djete umrlo
-
Jokericious
#1518 Re: Problem pasa lutalica
Sta nejebica cini od zena.L u c i f e r wrote:Fascinantna subkultura.zrakomlat wrote:Neki komentari sa stranice DžukacTrusta. Boles'
- Alfons Kauders
#1519 Re: Problem pasa lutalica
Uistinu fascinantna. Par naucnih disciplina bi se moglo pozabaviti ovim fenomenom, uzeti pare za istrazivanje, pisati studije, doktorske radove itd.L u c i f e r wrote:Fascinantna subkultura.zrakomlat wrote:Neki komentari sa stranice DžukacTrusta. Boles'
Pojedinci su hodajuce encikloperije psihickih poremecaja.
Al ovo je fakat vrh. Zenska napise daboda ti djete umrlo i buni se sto je kritikuju. Pa zar ne zna da se pise 'dijete'?!
-
L u c i f e r
#1520 Re: Problem pasa lutalica

Last edited by L u c i f e r on 16/09/2014 19:03, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#1521 Re: Problem pasa lutalica
Je li istina da je kuće uhapšen čovjek koji je ubio kera u Sarajevu?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1522 Re: Problem pasa lutalica
sad još samo fali neudata sudinica koja ima 20 pasa u kući 
-
zrakomlat
#1523 Re: Problem pasa lutalica
HahahahaahBlack swan wrote:sad još samo fali neudata sudinica koja ima 20 pasa u kući
- Alfons Kauders
#1524 Re: Problem pasa lutalica
dakakavdanakneiskustvu wrote:Je li istina da je kuće uhapšen čovjek koji je ubio kera u Sarajevu?
bila vijest jutros, proguglaj
-
bull21
#1525 Re: Problem pasa lutalica
Na Grbavici (oko Šopinga) preporučujem da se dobro čuvate jer je sada paščadija krenula navirati u valovima po 2-3 i onda se stvori čopor od 20tak. Jutros su ordinirali na potezu od Pilića do Šopinga i gore kod Binga te onih žutih nebodera.
Pamet u glavu ljudi, nije se sa ovim zajebavat.
Pamet u glavu ljudi, nije se sa ovim zajebavat.