Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
MissGump

#1501 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by MissGump »

ja danas na Otoci kad trojica naših vojnika stoje ispred ulaza u tržni onaj centar i puše, meni pomračenje pred očima

ne kažem ja da ne rade ništa ali sve je to nedovoljno... bila sam prije nekoliko godina u Austriji kad je bilo fol pričanje o poplavi, jarane vojska na svakom koraku, radi, pomaže, ohrabruje i tješi ljude... meni je prijatelj danas išao u Maglaj,on je u OS ali sve je to nebitno, kaže on da ne znaju šta da rade... nema zapovjedništva kako treba, nemaju taktiku,nemaju ništa...
jbte ja znam da se desi potres znam što bih i kako radila jer sam se spremila od onog potresa od prije nekoliko godina, trebali bi i OS malo drugačuije pristupiti problemu

nemojte me krivo shvatiti ja poštujem i policajce i vatrogasce i vojnike i medicinare, ali hej, ogorčena sam malo
law2

#1502 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by law2 »

Hopkins wrote:Da mi je vidjet ko to ima penziju 60 km .... al meni nije jasno kako su se ljudi doveli u situaciju da ih voda zarobi .... cim vidis da ce voda bjezis

Sent from my B1-710 using Tapatalk
Image
korisnik.1

#1503 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by korisnik.1 »

VjecitiStudent wrote:
korisnik.1 wrote:
Hopkins wrote:Da mi je vidjet ko to ima penziju 60 km .... al meni nije jasno kako su se ljudi doveli u situaciju da ih voda zarobi .... cim vidis da ce voda bjezis

Sent from my B1-710 using Tapatalk
Naš je to mentalitet, sentimentalno smo vezani za sve pa je teško i ostavit.
Voda jest došla brzo tako da narod u nizinama i nije imao vremena da se izvuče.
Vremena je bilo, barem 4-5 sati.
Međutim, organizacije koja bi uzbunila narod nije bilo, ponegdje su sirene počele svirati tek kad je sve već bilo gotovo.
Na to sam mislio, niko nije ni pomislio da bi se mogla desiti ovolika katastrofa. Svi što su ostali zarobljeni u kućama su prvo gledali da se kako odbiju od vode, stoku i auta da spase, podignu namještaj i elektroniku, a na kraju sebe zaboravili. CZ zakazala kao i kod snijega i suša.
_mufljuz_

#1504 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by _mufljuz_ »

jeza me spopada kad pomislim koliko ce ljudi zanocit na krovu kuce jer je do krova sve poplavljeno... :sad:
kerima1

#1505 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kerima1 »

Pregrmice dobri bosnjo i ovo,kad je mogao rat,grmi,sijeva,puca,glad,zima,bolest,rane.Zivili svi dobri ljudi,zelim nam brz izlaz iz ovoga. :thumbup:
Mutivoda

#1506 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

_mufljuz_ wrote:jeza me spopada kad pomislim koliko ce ljudi zanocit na krovu kuce jer je do krova sve poplavljeno... :sad:
+1

I treba ignorisati ove debile što upadaju sa komentarima kako im je nejasno što neko nema hrane za 2-3 dana.
_mufljuz_

#1507 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by _mufljuz_ »

22:58 - Rafteri iz Konjica prema NEPOTVRĐENIM informacijama spasili su večeras iz Natron Hayata 13 osoba iz kartonaže, dok su zatočeni u halama tvornice ostali električari, kuharice i vatrogasci. Rafteri akciju nastavljaju ujutro u 7 sati.

22:50 - Grupacija HIFA obezbijedila je gorivo za čamce Civilne Zaštite na području Maglaja. Također, Hifa Group je obezbijedila 10.000 komada hljeba koji će biti podijeljen sutra na području Maglaja, Doboja i Doboj-Istoka. U toku je uključenje i drugih firmi sa područja Opštine Tešanj u ovu akciju pomoći Maglaju. HVALA TEŠANJ!

22:49 - Informacije se šire, neprovjereno prema građanima koji se javljaju UŽIVO na Antenu Radio, rafteri iz Konjica večeras su došli do jednog dijela zatočenih radnika Natron Hayata. Posao im otežava to što je tvornica doslovno grad u gradu. Oni nastavljaju akciju ujutro u 7 sati, a trenutno se zajedno sa spašenim radnicima iz fabrike nalaze u kućama na području Liješnice.

22:46 - Na Bijeloj Ploči od jutarnjih sati na gornjim spratovima i na krovovima kuća veliki broj stanovnika čeka pomoć koja ne dolazi.

22:29 - NAIDA KARABEGOVIĆ APELUJE: "Da li ima neko, ko bi bio u stanju da odnese malo vode i hrane u Jelovac? Tarika Gračića sestra ima male bebe koje ostaju bez hrane! Molim vas bilo ko, ko je u blizini, bilo šta da odnese, vodu, hranu, malo mlijeka. Samo da bebe prežive! MOLIM VAS!
MissGump

#1508 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by MissGump »

@123456789 aha garant, to je to čime se zamaram sad dok mislim o onim jadnim ljudima i gledam u kesu sa stvarima koju sam pripremila da nosim ujutro... ne rise
akcid

#1509 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by akcid »

kerima1 wrote:Pregrmice dobri bosnjo i ovo,kad je mogao rat,grmi,sijeva,puca,glad,zima,bolest,rane.Zivili svi dobri ljudi,zelim nam brz izlaz iz ovoga. :thumbup:
Da, do sljedećih poplava u jesen, ili požara već za dva-tri mjeseca. I svake godine ista priča :( :(

Ove poplave, ova katastrofa, koja je mogla biti makar za pola štete spriječena, mora biti zadnja ovako organizirana od strane vlasti
Cholina_Lokica

#1510 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Cholina_Lokica »

Cuj kako nema hrane, ljudi isli da zastite koliko moze, pravili se nasipi, niko nije mislio da ce se ovo desiti, u frizideru imas par namaza, imas rize, makarone, brasno, poplavilo sve, i prvi sprat gdje je svima kuhinja, nema struje, nema vode, nema drva nit imas gdje nalozit vatru, sta ces samo brasno kusati i grickati nekuhane makarone?!
_mufljuz_

#1511 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by _mufljuz_ »

jebo mu camac mater - imao sam jedan i bacio ga kontajuci koji ce mi kurac a vidi .... u zid bi se glavom....
MissGump

#1512 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by MissGump »

sutra faktički ima vremena i prostora čitav dan da se kupi pomoć od Kriteriona preko fakulteta do FKsa :thumbup:
MOSALJOZE

#1513 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by MOSALJOZE »

U subotu u 13:00h (sat vremena prije finala kupa) na zapadnu tribinu stadiona Grbavica donesite u skladu sa vasim mogucnostima hranu,grijalice,odjecu,deke i ostale potrepstine za ugrožene građane jedne i jedine nam BIH !!!
Molim da svi pomognu koliko mogu
Reglan

#1514 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Reglan »

Ima li kakav info telefon za pomoc
VjecitiStudent

#1515 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

U svakom slučaju, ne dajte donacije bilo kakvim našim vlastima, ovo su prilike koje oni jedva čekaju, od četiri donirane marke, ukrast će pet!
_mufljuz_

#1516 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by _mufljuz_ »

MOSALJOZE wrote:U subotu u 13:00h (sat vremena prije finala kupa) na zapadnu tribinu stadiona Grbavica donesite u skladu sa vasim mogucnostima hranu,grijalice,odjecu,deke i ostale potrepstine za ugrožene građane jedne i jedine nam BIH !!!
mislim da nije vakat ni mjesto bilo kakvim skupovima kada je u drzavi vanredno stanje.... mislim svaka cast al nije ok.... tamo se neko tusi u govnima, kuca mu poravnana i sad treba slavit neke golove ....
snaga_znanja

#1517 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by snaga_znanja »

Po provjerenim informacijama Bosna se u Zenici povlaci nekih 5-10 cm / h. Medjutim kisa i dalje pada pa treba biti na oprezu.
Zovem se Zelena

#1518 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Zovem se Zelena »

Ljudi, iskreno protiv ovoga se nije moglo! Jedino se zakazalo sa evakuacijom, ali čujem da raja nije htjela ići iz svojih domova! Nema te akcije, tog nasipa koji bi mogao zaustaviti ovu silu vode!

Sram me otići na spavanje kad skontam da su ljudi bog zna gdje, promrzli i gladni.
_mufljuz_

#1519 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by _mufljuz_ »

arshavin wrote:Ima li kakav info telefon za pomoc
mislim da bi otvaranje telefona za pomoc unesrecenim bila dobra ideja jedno 5 brojeva otvorit...
mO k3

#1520 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by mO k3 »

MissGump wrote:ja danas na Otoci kad trojica naših vojnika stoje ispred ulaza u tržni onaj centar i puše, meni pomračenje pred očima

ne kažem ja da ne rade ništa ali sve je to nedovoljno... bila sam prije nekoliko godina u Austriji kad je bilo fol pričanje o poplavi, jarane vojska na svakom koraku, radi, pomaže, ohrabruje i tješi ljude... meni je prijatelj danas išao u Maglaj,on je u OS ali sve je to nebitno, kaže on da ne znaju šta da rade... nema zapovjedništva kako treba, nemaju taktiku,nemaju ništa...
jbte ja znam da se desi potres znam što bih i kako radila jer sam se spremila od onog potresa od prije nekoliko godina, trebali bi i OS malo drugačuije pristupiti problemu

nemojte me krivo shvatiti ja poštujem i policajce i vatrogasce i vojnike i medicinare, ali hej, ogorčena sam malo
Izvini , ali petljaš li petljaš .....
MOSALJOZE

#1521 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by MOSALJOZE »

_mufljuz_ wrote:
MOSALJOZE wrote:U subotu u 13:00h (sat vremena prije finala kupa) na zapadnu tribinu stadiona Grbavica donesite u skladu sa vasim mogucnostima hranu,grijalice,odjecu,deke i ostale potrepstine za ugrožene građane jedne i jedine nam BIH !!!
mislim da nije vakat ni mjesto bilo kakvim skupovima kada je u drzavi vanredno stanje.... mislim svaka cast al nije ok.... tamo se neko tusi u govnima, kuca mu poravnana i sad treba slavit neke golove ....
ovo su juniori,a mozda tekma bude otkazana
Butmiran

#1522 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Butmiran »

_mufljuz_ wrote:
:thumbup:

Sarajevo-Čelik također u subotu igraju finale kupa, ne znam kome sad može biti do utakmice, nadam se hitnoj odgodi, nije ljudski da se mi veselimo dok se neki bore za život.
Mutivoda

#1523 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

_mufljuz_ wrote:
mislim da bi otvaranje telefona za pomoc unesrecenim bila dobra ideja jedno 5 brojeva otvorit...
imate na ovoj temi http://www.klix.ba/forum/apel-za-pomoc- ... 1&start=25
kerima1

#1524 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kerima1 »

akcid wrote:
kerima1 wrote:Pregrmice dobri bosnjo i ovo,kad je mogao rat,grmi,sijeva,puca,glad,zima,bolest,rane.Zivili svi dobri ljudi,zelim nam brz izlaz iz ovoga. :thumbup:
Da, do sljedećih poplava u jesen, ili požara već za dva-tri mjeseca. I svake godine ista priča :( :(

Ove poplave, ova katastrofa, koja je mogla biti makar za pola štete spriječena, mora biti zadnja ovako organizirana od strane vlasti
Ljudi trebaju da nauce da od vlasti nece nista dobiti,nego na iskusenjima se uci,pa ovaj put treba svako komeprijeti poplava biti bolje spreman.
Cholina_Lokica

#1525 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Cholina_Lokica »

Maloprije poznanici iz srebrenika pisu, sekunda nedostaje da im probije nasip i srebrenik ode u pm...
Post Reply