Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
hAZNADAR

#1501 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hAZNADAR »

sinuhe wrote:Lijevi blok ima dva mjesta vise u parlamentu mada bi sutra trebalo biti jasnije. Ali to je neka slabasna koalicija sa nekim euroskepticnim bivsim komunistima i zelenim.
https://www.thelocal.se/20180913/sweden ... -remaining

Ali mocna im je ta socijaldemokratska stranka obzirom koliko je udaraca primila i vjerovatno vecina etnickih Svedjana nije glasala za njih.
Stranaca nema bas toliko puno da nabiju taj procenat kojeg smo dobili.
Partija ima stabilno glasacko tijelo za koje glasaju uglavnom zaposleni u javnom sektoru, nezaposleni, stranci, i intelektualci lijeve orjentacije.
Neznam tacan etnicki sastav glasaca ali u clanstvu su uglavnom etnicki Svedi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1502 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

LBVIEW wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Nista ovo ne cudi s obzirom kakve su sve mrake naprimali.
Ironija je da su mraka za one koji su veca mraka od njih, poput onog babuna Orbana, ili svedskog krkana Åkessona. I nisu samo oni mraka za ove, vec svi stranci - to drvi o nekakvom "svedjanstvu" i neuklapanju imigranata u isto, neovisno da li su se ekonomski integrirali ne. Blecak je prije nekoliko godina prozivao I Ibru za gestikulaciju i naglasak kao netipicno svedski, no usutio se ko ckapi zbog reakcija javnosti, jer se radi o kome se radi. :mrgreen: Dakle, to bi se prelomilo i meni preko ledja, a ti, iako ne zivis/glasas/placas porez-da upitrijebim i ja "dijaspora" argument- podrzavas desnicu. :D
I otkud taj salto-mortale sad, dosad si bio levicar - kad till je odgovaralo, naravno - kukao i optuzivao za generalizaciju kad se spomene cetnistvo?
Na ignor si mi po ko zna koji put ti kazem
jeza u ledja

#1503 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

hAZNADAR wrote: Muslimani jesu vecina - i ako sam pogrijesio u procjeni 8 od 10 - sam sam i rekao da je moja licna a ne statistika.
To jednostavno nije tacno. Nisu uopste vecina imigranti iz vecinskih muslimanskih zemalja, znaci bez prebiranja ko je musliman ko ne. To je tvoja odokativna procjena koja nije utemeljena u stvarnosti, vec u tvom vidjenju situacije.
hAZNADAR wrote: Arapske krscane koje sam sporadicno vidjao a najvise u Geteborgu - isto objasnio. A ranije sam rekao na prethodim stranicama da 99% mrkih krscana doseljenika nosi krst na lancicu da se vidi. To je i u Svedskoj i Danskoj ucestalo poslije teroristickih napada, a na pokrivenim zenama nema dvojbe sta su. Koliko je Libanaca u Svedskoj i Danskoj - imas fino tabelu - koliko? Na istoj tabeli mozes izracunati koliko je Nijemaca i Finaca koje je bezveze ubacivati u ovu pricu jer su ili davno asimilirani ili grupisani gore na sjeveru do granice i koji tu vise generacija zive.
Ne, nije ih bezveze ubacivati u pricu jer se radi o ljudima rodjenim u drugim zemljama. Naravno da se njima lakse asimilirati, ali kao sto vidis, a neko je postavio iznad i oni su imali problema kad su dosli (znam kakav su tradicionalno stav Skandinavci imali prema Fincima).

Vise puta naglasio da statistika pokazuje da je problematicnih najvise muslimana - ali da nije zbog islama vec zbog slucajnosti da su dosli bas iz ruralnih krajeva Afrike i B.I. Vise put naglasio da licno znam obrazovane ljude koji su prvi put glasali za desnicu. Njihovo hebeno demokratsko pravo koje ih ne cini rasistima i koje se ima postovati. Vise puta naglasio da sam licno clan socijaldemokratske stranke i u ovoj i drugim temama sto nimalo ne smeta kolegama koji glasaju za nesto drugo. Moje hebeno pravo koje me ne cini boljsevikom.
Opisivao si ljude koji su se saltali na SD, kako i zasto. Po onom kako pises cini se da opisujes sam sebe.
Ali ti si zakljucio u svojoj tintari, ne na osnovu mog pisanja, upravo u svojoj tintari da sam i rasista. Isto kao da sam javna osoba imenom i prezimenom i slavni glumac ili pjevac pa da eto imam razloga da krijem da sam rasista da jesam. :D Najgori ste mi vi sto dodjete na forum sa svojim nekim demonima pa se covjek maltene mora opravdavati da nije rasista, bosnjacki fasista, muski sovinista, komunjara,... i na osnovu nicega zakljucite, pa podastrete i psiholoski profil, opis, sta mislim, koje pobude i motivi,... a vi tako zlatni i emancipovani. Isto ko da je neki virus zasao u vasu raju. Navikni se zasvoje dobro postovati necije misljenje i izbor bez tih glupih etiketa i trpanje u krajnosti. Ako uopce imas kapaciteta za to. Ovim i zavrsavam diskusiju sa tobom.
Govorim da to sto pises tukne na rasizam. Znas da nije u pitanju Islam, vec je u pitanju podneblje odakle ti ljudi dolaze. I onda ti njih tako kolokvijalno nazivas "muslimanima".

I mozes mi objasniti koja to statistika opisuje problematicne kao muslimane? Bas da i to cudo vidim.
Čitalac

#1504 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Čitalac »

jeza u ledja wrote:
hAZNADAR wrote: Muslimani jesu vecina - i ako sam pogrijesio u procjeni 8 od 10 - sam sam i rekao da je moja licna a ne statistika.
To jednostavno nije tacno. Nisu uopste vecina imigranti iz vecinskih muslimanskih zemalja, znaci bez prebiranja ko je musliman ko ne. To je tvoja odokativna procjena koja nije utemeljena u stvarnosti, vec u tvom vidjenju situacije.
Nema apsolutno preciznih podataka, ali ovi kojima barata Pew Research Center su prilično pouzdani. Ako se ograničimo samo na period 2010-2016, u Evropu je stiglo blizu 7 miliona ljudi (izbeglice, migranti, radna snaga...) Od tog broja, muslimani čine 53 odsto (3,7 miliona), slede hrišćani (1,9 miliona), bez religije (410 hiljada), budisti (390 hiljada) i hinduisti (350 hiljada). U ovom periodu, najviše ljudi stiglo je iz Sirije i Indije, a primera radi u Evropu je došlo i 240 hiljada ljudi iz SAD.
Kada je reč isključivo o izbeglicama, muslimani, opet po procenama, čine blizu 80 odsto te populacije (Sirija, Avganistan i Irak zauzimaju prva tri mesta).

http://www.pewforum.org/2017/11/29/euro ... d-mid-2016
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1505 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

Joj koji je smor kad ti ovi novokomponovani Američani krenu trazit rasizam i u crnoj kafi :-)
jeza u ledja

#1506 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

Čitalac wrote:
jeza u ledja wrote:
Nema apsolutno preciznih podataka, ali ovi kojima barata Pew Research Center su prilično pouzdani. Ako se ograničimo samo na period 2010-2016, u Evropu je stiglo blizu 7 miliona ljudi (izbeglice, migranti, radna snaga...) Od tog broja, muslimani čine 53 odsto (3,7 miliona), slede hrišćani (1,9 miliona), bez religije (410 hiljada), budisti (390 hiljada) i hinduisti (350 hiljada). U ovom periodu, najviše ljudi stiglo je iz Sirije i Indije, a primera radi u Evropu je došlo i 240 hiljada ljudi iz SAD.
Kada je reč isključivo o izbeglicama, muslimani, opet po procenama, čine blizu 80 odsto te populacije (Sirija, Avganistan i Irak zauzimaju prva tri mesta).

http://www.pewforum.org/2017/11/29/euro ... d-mid-2016
Ok, samo nismo govorili samo o periodu 2010-2016, niti iskljucivo o izbjeglicama.
jeza u ledja

#1507 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:Joj koji je smor kad ti ovi novokomponovani Američani krenu trazit rasizam i u crnoj kafi :-)
Ti si svakako zaostao u nekom davnom proslom vremenu, pred ocima ti Bata Zivojinovic, a u glavi bacuske igraju kazacok.
sinuhe

#1508 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by sinuhe »

Ali neobicno im je glasanje na izborima koje nije tajno vec javno :D
Naime na glasackim mjestima ili se moze ponijeti od kuce imate listice u bojama partije. I sad vi uzmete taj listic i onda u kabini kao zaokruzite kandidata ali malo ko glasa za kandidata(iz Stokholma u parlament moze uci i neko sa dosta manje od 1000 glasova, npr 150) vec za partiju.

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1509 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Joj koji je smor kad ti ovi novokomponovani Američani krenu trazit rasizam i u crnoj kafi :-)
Ti si svakako zaostao u nekom davnom proslom vremenu, pred ocima ti Bata Zivojinovic, a u glavi bacuske igraju kazacok.
Mora i to neko jbga :mrgreen:
Seawolf

#1510 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Seawolf »

sinuhe wrote:Ali neobicno im je glasanje na izborima koje nije tajno vec javno :D
Naime na glasackim mjestima ili se moze ponijeti od kuce imate listice u bojama partije. I sad vi uzmete taj listic i onda u kabini kao zaokruzite kandidata ali malo ko glasa za kandidata(iz Stokholma u parlament moze uci i neko sa dosta manje od 1000 glasova, npr 150) vec za partiju.

Image
Genijalno ... Dakle, svaki listić koji je ubačen u biračku kutiju je važeći, bez obzira šta je na njemu birač (ili neko drugi) napisao. I ne postoji mogućnost naknadne manipulacije, barem kad je glas za partiju u pitanju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1511 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

jeza u ledja wrote:
Black swan wrote:nogirala ga treba pa se uskuko

vjerojatno traže dlaku u jajetu

majorizacija dijasporaca
Ti se se bogami jos vise uskuko i bogami se cini da se osjecas majoriziranim. Tipicni desnicar papucar. :oops: :D
uskuko bi se i ti da ti hodaju oko meke ili medine ako si musliman
ili da ti hodaju oko prava i ugrozbe seksualnih manjine ako si gej
ili bi se ti uskukao da ti rade oko prava za deportaciju ako si sumnjiv imigrant
može vako do sutra da se nabraja dok ne otrijem koji si

ukratko svi su liberalni oko stvari koje ih se ne tiču
ali postaju desničari kad im migrant golog kurca dođe tražit ruku kćeri i još nešto više
Truba

#1512 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

Dalaj Lama: „Europa pripada Europljanima“

zar i ti sine brute fašista
LBVIEW

#1513 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

jeza u ledja wrote:
:lol:
LBVIEW

#1514 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

Black swan wrote:
jeza u ledja wrote:
Black swan wrote:nogirala ga treba pa se uskuko

vjerojatno traže dlaku u jajetu

majorizacija dijasporaca
Ti se se bogami jos vise uskuko i bogami se cini da se osjecas majoriziranim. Tipicni desnicar papucar. :oops: :D
uskuko bi se i ti da ti hodaju oko meke ili medine ako si musliman
ili da ti hodaju oko prava i ugrozbe seksualnih manjine ako si gej
ili bi se ti uskukao da ti rade oko prava za deportaciju ako si sumnjiv imigrant
može vako do sutra da se nabraja dok ne otrijem koji si

ukratko svi su liberalni oko stvari koje ih se ne tiču
ali postaju desničari kad im migrant golog kurca dođe tražit ruku kćeri i još nešto više
Cekaj, u kojoj si ti to skupini, tko tebe majorizira? :D
Iz Sarajeva, na daljinski, podrzavas SD Svedske, s kojom veze nemas, o cemu se tu radi, ideoloskoj bliskosti ili naputku iz centrale? :D
Bodkin

#1515 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

Black swan wrote:Dalaj Lama: „Europa pripada Europljanima“

zar i ti sine brute fašista
Jok nego kome. Ono sto DL nije napisao a ti mislis je da ni treca generacija marokanaca nije evropljanin
Truba

#1516 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

da radim za centralu mahao bih vam iz kakvog diplomatskog središta iz honolulua ne bih branio vojkoviće na temi u istočnom sarajevu

zar čovjek ne može imati mišljenje o brojnim stvarima

gledao sam 30-ak filmova ingmara bergmana o švedskoj to mi je dovoljno da se zainteresiram

dio rodbine koji nije vjerovao u komunizam emigrirao je u švedsku i sad su sretniji nego naivniji dio rodbine koji je EPIČNI fejl emigirao u BOSNU :lol: :lol: :lol: :lol:
imam nekoliko prijatelja iz škole i iz naselja gore
mislim da imam pravo piskarati na forumu o svakojakim temama
samo admin može mi zabraniti
Truba

#1517 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

LBVIEW wrote:dosad si bio levicar
čovjek raste i razvija se kao i svako biće prema biologiji
nije problem biti u krivu
problem je istrajavati u tome
za vas ostale nema nade
sinuhe

#1518 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by sinuhe »

Seawolf wrote:
sinuhe wrote:Ali neobicno im je glasanje na izborima koje nije tajno vec javno :D

Image
Genijalno ... Dakle, svaki listić koji je ubačen u biračku kutiju je važeći, bez obzira šta je na njemu birač (ili neko drugi) napisao. I ne postoji mogućnost naknadne manipulacije, barem kad je glas za partiju u pitanju.
Moze se i tako gledati. Mislim da bi ipak neko morao i glasati za nekoga da bi ovaj sjedio ili u parlamentu ili u gradskom vijecu.
Nas komsija je bio tamo u Svedskoj pocetkom vijeka u gradskom vijecu veceg grada i sad tek vidim da je prosao sa oko 300 glasova. Bilo nam bas cudno.
Samo potvrda da je to nesto sto nazivamo socijademokratijom moguce samo tamo gdje ima prosperiteta.
Last edited by sinuhe on 14/09/2018 11:30, edited 1 time in total.
breuer

#1519 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by breuer »

Black swan wrote:gledao sam 30-ak filmova ingmara bergmana o švedskoj to mi je dovoljno da se zainteresiram
Tarkovski i on :thumbup:

šta to bješe da polarni krug izrodi jedine prave umjetnike u svijetu filma,

i, da li ovo pitanje tukne na fašizam :D
Truba

#1520 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

vidi paša

ja sam bio s ljevičarima 15 ak godina i znam da im je nacija sranje i da to sve treba ukinuti kao i vjeru i tome slično i nacionalne države treba stvoriti nešto multi kulti neku nad naciju

i da bi vrlo rado voljeli da se ukinu ljudi koji ne misle kao oni i da se izbori vode između 2-3 lijeve stranke... ili da glkasaju samo ljudi s diplomom gender studija...

ako u 50 godina u švedskoj... od faktički 100% bjelačke ateističko s protenstantskim korijenjima nacije u kojoj se za pobačaj moglo ići u ćuzu
smo došli do ovoga da su doslovce preplavljeni ljudima koje treba deportirati a ne mogu zbog demokracije da ima no go zona da ima miks rasa i svega...

onda je jasno da taj plan o ukidanju nacija se sprovodi u djelo...

metodologija je jasna
prvo postavimo
HIPOTEZu ( ljevičari su za ukidanje nacionalnih država i nacije)
imamo pokazatelje ( nekontrolirani ulaz ljudi s drugih kontinenata, blaćenje onih koji su protiv, svi se dignu kad nekog treba deportirati pa i bin ladenovog tjelohranitelja, ljudska prava ljudi bez dokumenata)

što se da zaključiti... da stvarno određeni politički i glasački spektar želi uništiti nacionalne zemlje

eh sad jesu li oni udubljeni u svoju guzicu i da ne vide dalje od nosa zbog pića i droge ili naivnosti ja ne znam
vjerojatno im je blagostanje i odsustvo rata i stvarnih problema pomutilo razum koji kaže da se ti ljudi ne mogu integrirati a potomci ranijih migranata su slični... većinom čast svakome ko nije takav... također se ne mogu integrirati... onda su krivi domaćini jer su rasisti...i glasači stranaka koje žele promjenu
emric

#1521 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by emric »

Nema od toga ništa, desničari nikad ništa neće postići u Evropi, osim prividno, lokalno, da ugrožavaju i mrcvare vlastiti narod.

Desničari nikad neće vladati Evropom.
Truba

#1522 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

Irska želi prisiliti stranke da im 40 posto kandidata čine imigranti i žene

evo i protiv sam ovoga pa makar i hrvati činili tih 40%
Bodkin

#1523 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

Black swan wrote:Irska želi prisiliti stranke da im 40 posto kandidata čine imigranti i žene

evo i protiv sam ovoga pa makar i hrvati činili tih 40%
Fuj, cuj zene. Nikad u zivotu. Trebaju kuci ostati i dizati 4 djece da se nacija ojaca. Kakva politika
LBVIEW

#1524 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

Black swan wrote:
LBVIEW wrote:dosad si bio levicar
čovjek raste i razvija se kao i svako biće prema biologiji
nije problem biti u krivu
problem je istrajavati u tome
za vas ostale nema nade
Ne, nego je i danas levicar na temama o poliitici u BiH, koji svako malo kmeci o generalizaciji kad se spomenu serpske bedastoce. Tad nema price o "mraki" iako bi za istu imalo itekako osnova, s obzirom na legitimitet koji je srpska politika uzivala, a to cini i danas.
I sta kazez, ti pogledao Bergmana, znas par likova sto zive gore, pa smatras kako se razumijes u unutarpoliticka pitanja ? :D Ne radi se o tvom pravu, pricaj sta zelis, samo nisi relevantan.
Truba

#1525 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

što si zaobišao moju metodološku postavku problema

imaš hipotezu varijable i potvrdu hipoteze

i ne znam što lokaliziraš problem

nije tema švedska nego europa

sad sam pogledao naslov teme

koliko vidim bosna je u europi
Post Reply