hAZNADAR wrote:
Muslimani jesu vecina - i ako sam pogrijesio u procjeni 8 od 10 - sam sam i rekao da je moja licna a ne statistika.
To jednostavno nije tacno. Nisu uopste vecina imigranti iz vecinskih muslimanskih zemalja, znaci bez prebiranja ko je musliman ko ne. To je tvoja odokativna procjena koja nije utemeljena u stvarnosti, vec u tvom vidjenju situacije.
hAZNADAR wrote:
Arapske krscane koje sam sporadicno vidjao a najvise u Geteborgu - isto objasnio. A ranije sam rekao na prethodim stranicama da 99% mrkih krscana doseljenika nosi krst na lancicu da se vidi. To je i u Svedskoj i Danskoj ucestalo poslije teroristickih napada, a na pokrivenim zenama nema dvojbe sta su. Koliko je Libanaca u Svedskoj i Danskoj - imas fino tabelu - koliko? Na istoj tabeli mozes izracunati koliko je Nijemaca i Finaca koje je bezveze ubacivati u ovu pricu jer su ili davno asimilirani ili grupisani gore na sjeveru do granice i koji tu vise generacija zive.
Ne, nije ih bezveze ubacivati u pricu jer se radi o ljudima rodjenim u drugim zemljama. Naravno da se njima lakse asimilirati, ali kao sto vidis, a neko je postavio iznad i oni su imali problema kad su dosli (znam kakav su tradicionalno stav Skandinavci imali prema Fincima).
Vise puta naglasio da statistika pokazuje da je problematicnih najvise muslimana - ali da nije zbog islama vec zbog slucajnosti da su dosli bas iz ruralnih krajeva Afrike i B.I. Vise put naglasio da licno znam obrazovane ljude koji su prvi put glasali za desnicu. Njihovo hebeno demokratsko pravo koje ih ne cini rasistima i koje se ima postovati. Vise puta naglasio da sam licno clan socijaldemokratske stranke i u ovoj i drugim temama sto nimalo ne smeta kolegama koji glasaju za nesto drugo. Moje hebeno pravo koje me ne cini boljsevikom.
Opisivao si ljude koji su se saltali na SD, kako i zasto. Po onom kako pises cini se da opisujes sam sebe.
Ali ti si zakljucio u svojoj tintari, ne na osnovu mog pisanja, upravo u svojoj tintari da sam i rasista. Isto kao da sam javna osoba imenom i prezimenom i slavni glumac ili pjevac pa da eto imam razloga da krijem da sam rasista da jesam.

Najgori ste mi vi sto dodjete na forum sa svojim nekim demonima pa se covjek maltene mora opravdavati da nije rasista, bosnjacki fasista, muski sovinista, komunjara,... i na osnovu nicega zakljucite, pa podastrete i psiholoski profil, opis, sta mislim, koje pobude i motivi,... a vi tako zlatni i emancipovani. Isto ko da je neki virus zasao u vasu raju. Navikni se zasvoje dobro postovati necije misljenje i izbor bez tih glupih etiketa i trpanje u krajnosti. Ako uopce imas kapaciteta za to. Ovim i zavrsavam diskusiju sa tobom.
Govorim da to sto pises tukne na rasizam. Znas da nije u pitanju Islam, vec je u pitanju podneblje odakle ti ljudi dolaze. I onda ti njih tako kolokvijalno nazivas "muslimanima".
I mozes mi objasniti koja to statistika opisuje problematicne kao muslimane? Bas da i to cudo vidim.