BAKIRE ODLAZI

Post Reply
jastuk1

#1501 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jastuk1 »

ultima_palabra wrote:Meni je nekako konstanta kod SDA upravo servilnost spram srpske i hrvatske politike. U jednom trenutku ih je SDP pretekao, ali nakon toga ih je SDA prihvatila kao partnere što znači da im to uopšte ne smeta.
:roll: Pa SDP je i doživio malu rehabilitaciju kad je umjesto servilnosti počeo da malo pokazuje zube.
madner

#1502 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Ja ipak mislim da je najveci progres prema dnu bio za vrijeme Brankovica.

Kada je SDA pocela djeliti lovu od PDV-a, da bi skontala da ipak nema toliko para koliko je mislila.
jastuk1

#1503 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jastuk1 »

ultima_palabra wrote:1. Tihić se je saginjao čitavu deceniju, ne vidim da je Bakir napravio neki otklon od toga.
2. Ako neko hoda dignute glave, onda je to Suljagić, nipošto Bakir.
3. Kad je vladao dvojac Terzić-Ashdown, u Predsjedništvu je bio Tihić, ne Silajdžić.
:lol: Pa baš je u narodu suprotno viđenje. Suljagić sada važi za ljigavca i oportunistu koji ni ne zna šta je :roll: (razni gafovi još nisu zaboravljeni), a s Bakirom se barem ono kao zna. :roll: Govorim o generalnoj percepciji.
ultima_palabra

#1504 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ultima_palabra »

Možda kod turske dijaspore sa privremenim boravištem u BiH :D
Novak20

#1505 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

wolf07 wrote:Ova drzava je takva kakva je! Autorski rad u najvecoj mjeri potpisuje SAD, preciznije - R. Holbruk! Potrebno je nekome izvaditi mozak i ubaciti umjesto mozga nekih 1-2 kg. gline da bi progutao pricu o promjeni iznutra. Ta farsa po kojoj Bosnjaci treba da zbace SDA (a evo sad i SDP) pa da nam svima svane je obicni cirkus! Kad bi bilo moguce istovremeno urediti da u RS-u izbore dobije neka normalna partija (a takvu uopste nemaju u ponudi, kako onda da je dovedemo na vlast), i da istovremeno i Hrvati prepoznaju pravi azimut u politici... pa jos bih i povjerovao da je ono o cemu pricate moguce. Ja se stvarno pitam ko je od nas prespavao zadnjih dvadesetak godina. Zar ne vidite kakvo je uredjenje ovo drzave, zar ne vidite da se to iznutra ne moze promijeniti? Sve sto mozemo je da uzivamo u ovoj rahat-patnji dok neko jaci i pametniji od nas ne natjera plemenske vodje sa Balkana da BiH urede kao normalnu drzavu koja ce imati Predsjednika, Vladu, ukinuti entitete, smanjiti broj kantona... Ovako, ispada da komuniciram s ljudima koji su na nekim teskim drogama koji me jos ubjedjuju da sam ja lud sto se ne drogiram.

Kad ovo bude normalna drzava prvi sam za to da Bakira nabijemo nogom u guzicu. To necemo postici na nacin da vlast uzme neko ko je servilan spram srpske ili hrvatske politike u BiH. Lagumdzija je najbolji dokaz za to.
Kakvo god je uređenje ove države ona je mogla biti država rada, reda i poštenja. To je trebalo obaviti baš "iznutra" a ne gledati kako što više nahapati za sebe i stranku bez ikakvih posljedica zapostavljajući privredu.
Švicarska ima 20 kantona i 6 polukantona, četiri ravnopravna jezika,naroda i dvije religije pa opet ljudi rade i imaju.

Da bi se bilo šta promijenilo, prvi uslov je da ovi koji su do sada katastrofalno vladali 20 godina odu na barem četiri godine pauze radi vlastitog preispitivanja i čišćenja. Treba konačno neko odgovarati za ovakvo stanje u zemlji barem porazom na izborima. U suprotnom ...... katastrofa.
I da. Jedan od kandidata za poziciju bošnjačkog člana Predsjedništva je Mustafa ef. Cerić. Ne bih rekao da je čovjek servilan spram srpske i hrvatske politike.
Hajvan

#1506 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hajvan »

ultima_palabra wrote:Možda kod turske dijaspore sa privremenim boravištem u BiH :D
krizoidentitni (b)(m)ošnjaci

:lol:

Novak20, upravo tako :thumbup:
wolf07

#1507 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

ultima_palabra wrote:1. Tihić se je saginjao čitavu deceniju, ne vidim da je Bakir napravio neki otklon od toga.
2. Ako neko hoda dignute glave, onda je to Suljagić, nipošto Bakir.
3. Kad je vladao dvojac Terzić-Ashdown, u Predsjedništvu je bio Tihić, ne Silajdžić.
Da Tihic-Terzic-Ashdown, s tim sto je Ashdown bio na funkciji i u vrijeme kad je Silajdzic bio u Predsjednistvu. Dakle ima tu malo vremenskog preklapanja ali i sam vidis da je kljucni faktor u stvari medjunarodni! Lajcak je dao krila Dodiku i otada ovaj nema namjeru da se imalo spusti, e posto nema spustanja onda ima pad, ali to je njegov problem.

Sto se Suljagica tice, covjek je jednostavno previse nervozan da bi sjedio u Predsjednistvu, nije se izjasnio kao Bosnjak i meni ne treba vise od toga. Kampanja koju je vodio za ukidanje vjeronauke u SA kantonu je promasaj jer nije obuhvatila cijelu drzavu (a znamo kako bi se proveo tek u tom slucaju). Angazman oko "1.marta" je cista desetka, a tu se vidjelo koliki su izdajnici kadrovi SDP-a na svim nivoima.

Tihic je, sto se tice vodjenja politike, vec proslost pa ne bih dzaba trosio vrijeme.
madner

#1508 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Sve bolje i bolje, silovanje mozga do daske. Obrazovanje u nadleznosti kantona ali nije pokrenuta incijativa na drzavnom nivou. :roll:
Podrzavam da nema vjeronauka, no ne ako je samo za dio ta dobrobit. :D
wolf07

#1509 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

madner wrote:Sve bolje i bolje, silovanje mozga do daske. Obrazovanje u nadleznosti kantona ali nije pokrenuta incijativa na drzavnom nivou. :roll:
Podrzavam da nema vjeronauka, no ne ako je samo za dio ta dobrobit. :D
Znaci po tebi je rjesenje da se vjeronauka ukinula u SA kantonu pa onda AKO se ukine u drugim kantonima i RS-u! :thumbup:
madner

#1510 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Meni je to sasvim nebitno pitanje, no Suljagic nije MOGAO pokrenuti to pitanje u drugim kantonima/entitetima.
Ako mislis da je dobro da se ukine, onda je pak sasvim nebitno da li je ukinuta u drugim kantonima jer je to dobro i pozitivno. :roll:
jastuk1

#1511 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jastuk1 »

Novak20 wrote: I da. Jedan od kandidata za poziciju bošnjačkog člana Predsjedništva je Mustafa ef. Cerić. Ne bih rekao da je čovjek servilan spram srpske i hrvatske politike.
Nije servilan spram tih politika, ali nije sigurno koliko je servilan prema lihvaro-cionistima. :!: :!: :!:
wolf07

#1512 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

madner wrote:Meni je to sasvim nebitno pitanje, no Suljagic nije MOGAO pokrenuti to pitanje u drugim kantonima/entitetima.
Ako mislis da je dobro da se ukine, onda je pak sasvim nebitno da li je ukinuta u drugim kantonima jer je to dobro i pozitivno. :roll:
Nije dobro i nije pozitivno ako ce biti ukinuto samo u jednom kantonu!
madner

#1513 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Po kojoj logici, ako nema fajde od toga onda nema fajde. :roll:
madner

#1514 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Nema ni nista mrze od licemjera koji su svjesni koliko su im stavovi neprihvatljivi pa ih pokusavaju umotat u celofan. :roll:
wolf07

#1515 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

jastuk1 wrote:
Novak20 wrote: I da. Jedan od kandidata za poziciju bošnjačkog člana Predsjedništva je Mustafa ef. Cerić. Ne bih rekao da je čovjek servilan spram srpske i hrvatske politike.
Nije servilan spram tih politika, ali nije sigurno koliko je servilan prema lihvaro-cionistima. :!: :!: :!:
Kad covjek ode u penziju s pozicije vjerskog poglavara s rijecima da ce preostalo vrijeme iskoristiti da se vise posveti unucadima, a onda koliko sutra istakne kandidaturu za funkciju koja ostavlja jos manje vremena za unucad tesko mu se moze vjerovati.
wolf07

#1516 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

madner wrote:Po kojoj logici, ako nema fajde od toga onda nema fajde. :roll:
Ja od prvog posta gdje to pominjem kazem da je OK da se to ukine svima ili nikome. Po cemu je to licemjerno i po cemu to nije logicno?
madner

#1517 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Nema logike jer ako smatras da je dobro ne imati vjeronauk, onda je bolje da 500 000 nema vjeronauk nego da 500 000 ima vjeronauk.
Cisto licemjerstvo, jer zapravo mislis da treba imati vjeronauk samo ne znas kako da to upakujes.
racionalista

#1518 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by racionalista »

Šta ova "Bakirova" tema sve trpi :D
Hajvan

#1519 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hajvan »

Bakire, stani.
đeš', ba?
Maystor

#1520 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Maystor »

jastuk1 wrote: Bosnaklar ve Türkler kardeştir. :kiss:

Que tienes against me? ;-) Plivadon? Kofadon?

wolf07, apsolutno si u pravu.

A ti dozer šta hoćeš?????? Da Bošnjaci opale posljednji metak u ovo malo života što se ostalo u BiH birajući nekog propuh predsjednika?

Ti ako imaš ljubav da hračeš, pljušeš i povraćaš po sebi i svom dignitetu - samo izvoli - niko ti ne brani da od sebe praviš smrad. Ja svoju mladist nisam dao da sada od sebe pravim smrad i povraćam po sebi.

Teško nama sa SDA. Nažalost bez SDA je još gore od teško nama. Nema nas niđe.

Nisam izlazio na izbore par godina. Ali nakon februarskih paljevina i sistematiskog omalovažanjanja države BiH u državnim institucijama, haj u entitetskim ali u državnim HALLO BA DRŽAVNIM!!!! - kroz razna kočenja i preglasavanja - VIDIM KOLIKI SAM KRETEN BIO ŠTO NISAM GLASAO!!!!

Moj neglas pomaže rušiteljima BiH u BiH institucijama. :sad:

Takvo naivno omalovažavanje više sebi neću niti smijem dozvoliti. :!:
Eventualna pobjeda SDA ni na koji način ne može oslabiti blokade na državnom nivou. Jedini način da se Dodik i Čović urazume, jeste da im EU zavrne ruku. Ja se iskreno nadam da će sljedeći uslov Njemačke Srbiji za članstvo u EU biti upravo to. S druge strane u Hrvatskoj se očekuje pobjeda šoviniste Karamarka, koji otvoreno kaže da će blokirati put BiH u EU dok Hrvati u BiH ne postanu jednakopravni (čitaj: dok ne dobiju treći entitet). Jedino Njemačka može da mu ne dozvoli tako ponašanje.
Ja sam postavljao linkove gdje važni njemački mediji i analitičari pišu izuzetno loše o smetljaru Bakiru, predstavljajući ga kao Erdoganovog potrčka na Balkanu. Dodajmo tome i Bakirove smiješne prijetnje Njemačkoj i Americi zbog podrške Izraelu i biće svima jasno zašto je rejting smetljara Bakira na zapadu jednak nuli. Ili u slučaju Njemačke, ispod nule. Bakir ovaj narod ne može povesti u evropske integracije, već samo u bliskoistočne.
ultima_palabra

#1521 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ultima_palabra »

Prpa.ba wrote:Kako je mladomuslimanska ekipica po minderima prihvatila izvjesnu koaliciju sa SDP-om nakon oktobra? :lol:
Samo su tiho rekli...
Image
Dozer

#1522 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

wolf07 wrote:
jastuk1 wrote:
Kad covjek ode u penziju s pozicije vjerskog poglavara s rijecima da ce preostalo vrijeme iskoristiti da se vise posveti unucadima, a onda koliko sutra istakne kandidaturu za funkciju koja ostavlja jos manje vremena za unucad tesko mu se moze vjerovati.
:thumbup:
Hajvan

#1523 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hajvan »

ultima_palabra wrote:
Prpa.ba wrote:Kako je mladomuslimanska ekipica po minderima prihvatila izvjesnu koaliciju sa SDP-om nakon oktobra? :lol:
Samo su tiho rekli...
Image

sto je Frank Zappa popularan ovih dana
jastuk1

#1524 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jastuk1 »

Maystor wrote:
Eventualna pobjeda SDA ni na koji način ne može oslabiti blokade na državnom nivou. Jedini način da se Dodik i Čović urazume, jeste da im EU zavrne ruku. Ja se iskreno nadam da će sljedeći uslov Njemačke Srbiji za članstvo u EU biti upravo to. S druge strane u Hrvatskoj se očekuje pobjeda šoviniste Karamarka, koji otvoreno kaže da će blokirati put BiH u EU dok Hrvati u BiH ne postanu jednakopravni (čitaj: dok ne dobiju treći entitet). Jedino Njemačka može da mu ne dozvoli tako ponašanje.
Ja sam postavljao linkove gdje važni njemački mediji i analitičari pišu izuzetno loše o smetljaru Bakiru, predstavljajući ga kao Erdoganovog potrčka na Balkanu. Dodajmo tome i Bakirove smiješne prijetnje Njemačkoj i Americi zbog podrške Izraelu i biće svima jasno zašto je rejting smetljara Bakira na zapadu jednak nuli. Ili u slučaju Njemačke, ispod nule. Bakir ovaj narod ne može povesti u evropske integracije, već samo u bliskoistočne.
Al bi pobjeda DF-a i đetića ogledalce, ogledalce razvalila/ukinula državu skroz.

Bakir ovaj narod ne može povesti niđe - ni na zapad ni na istok ni na sjever jer nas niko neće (kakvi smo ne bi nas ni ja), ali ulijeva veće povjerenje u opstanak od nekog Suljagića, pa čak i samog Cerića.

A za ovaj prvi dio posta si u pravu. Nažalost, dolazi vrijeme kada će Hrvatska nanositi puno veću štetu i kočiti BiH od Srbije. Taman jedni popuste, drugi stegnu....
Hajvan

#1525 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hajvan »

Post Reply