PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

snaga_znanja

#1501 Re: PROTESTI!!!

Post by snaga_znanja »

Ja sam dos'o do aerodroma u Tuzli i ne mogu dalje... :lol:

Pa ovim autorima ako das drzavu unazadili bi nas gore nego SDP... :lol:
Butmiran

#1502 Re: PROTESTI!!!

Post by Butmiran »

Hajd' nemojte svaki put citirati ove zahtjeve hljeba vam. :D
animus

#1503 Re: PROTESTI!!!

Post by animus »

Oni ne shavataju da im je ovo mozda zadnja sansa da normalno postupe I da ce se kasnije kajati. Neka se sjete Gadafija I njegovih zadnjih jauka. Kakva smo drzava ovo za cas moze da ode u tri p. materine. Narod nece stati to je sigurno a samo je pitanje hoce li ovi majmuni na vlasti shvatiti to.
Kad mi samo naumpadne ona lista najvisih plata u drzavi pa ona rastrosnost na svim nivoima, novi auti svake godine, ismijavanje mirnih protesta,bahatost na televiziji, postavljanje rodbine na najvise pozicije, ne moze to na dobro izaci. Samo me nervira sto se Komsic ne distancira od svega jer ovako ostaje na pogresnoj strani gdje ne pripada sigurno.

P.S.Drago mi je za ovu izjavu Jasmile Zbanic gdje kaze da nije istina ovo u vezi sa arhivom. Ako se I to pokaze ko laz onda je to poraz politicara na svim poljima. Fali nama jos ovih javnih licnosti, nestranackih da izadju sa nama,oni imaju sada veliku odgovornost da se prikljuce.
Max022

#1504 Re: PROTESTI!!!

Post by Max022 »

snaga_znanja wrote:Ja sam dos'o do aerodroma u Tuzli i ne mogu dalje... :lol:

Pa ovim autorima ako das drzavu unazadili bi nas gore nego SDP... :lol:
Fali jos konstruisati Death Star.
Jedaj

#1505 Re: PROTESTI!!!

Post by Jedaj »

shminka wrote:Kad se spomene ukidanje entiteta najbolje je odmah se prekine sa svime. Ne treba o tome raspravljati samo se drzati na Federaciji
Podjeljena Bosna je I glavni uzrok svih nasih problema jer lokalni AL-Kaponei imaju zakonsku osnovu da pljckaju u svojim fasistickim aprthejdima. Plus ako se nadjes u pogresnom aparthejdu nemas nikakva prava mozes samo cekati na novi genocid. Entitei su nastali genocidom I izdajom I njima vlada mafijaka fasisticka banda sto je I glavni uzrok beznadja. Da se sada smijeni kompletna vlast u oba entiteta, a ne dotakne dejtonska ludjacka kosulja, nova vlast bi se ponasala isto kao I stara.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#1506 Re: PROTESTI!!!

Post by Picajzla »

A sta cete ako posalju na vas Fazliju, ima da vas poskida k'o glinene golubove !? :oops:
emirolini

#1507 Re: PROTESTI!!!

Post by emirolini »

aerodrom vec dugo radi :) koliko su im stari ovi zahtjevi ?
weredsf

#1508 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

VjecitiStudent wrote:
weredsf wrote: Jesi, to je tekst novinara ciji sam tekst stavio na forumu, mozes ga u orginalu pronaci tuhttp://balkans.aljazeera.net/profil/muhamed-velic
Pa kako se bolan onda ne nauči forumskoj etiketi za ovih hiljadu postova?
Osnovni red je da se ono što se prenosi sa drugog mjesta uredno citira sa naznakom izvora.
Ako vec pratis sta pisem prije tog teksta ti je trebalo biti jasno da nisam bio dole.
Etiketu sam zaboravio staviti i to stoji
It_is_a_Leclerc

#1509 Re: PROTESTI!!!

Post by It_is_a_Leclerc »

Vidim da su plaćenici budžetskih bubašvaba u ofanzivi i dramatično napreduju na ovom forumu.
Gospodo iz foruma mladih, asocijacija i saveza omladine, nismo mi idioti da kupimo to što su vam predsjednici stranaka jutros rekli da radite. To je jedna besramna kampanja ilegalizacije građanskog otpora, kojom se vrijeđaju i nazivaju pogrdnim imenima svi koji su ustali, a ustat će opet, ako Bog da, protiv vas i vaših predsjednika.

Ono što pokretu treba u ovom momentu jeste artikulacija zahtjeva. Uz dužno poštovanje dijaspori, priče o ujedinjenju BiH su basne. To nije moguće dobiti nego ratom ili mirovnom konferencijom na visokom nivou. Manifest je, u većem dijelu, nerealan i ja zaista ne znam ko ga je sastavljao, ali niko politički pismen očito nije.
Treba tražiti set ekonomskih, anti-korupcijskih zakona za pojačanje ekonomskog statusa. Tek onda, ako bude interesa, raditi na političkim stvarima.

Treba oformiti timove od po 20 mladih, nestranačkih i obrazovanih ljudi po kantonima , koji će sa svojim programima izaći pred skupštine kantona, i tražiti mandat za formiranje tehnokratske vlade nacionalnog spasa sa mandatom do izbora. Ako se to ne uradi, na vlast neće do izbora doći niko, ili će doći SDA (SDP), i opet Jovo nanovo.

Svo ostalo uništavanje, rušenje i paljenje više nema nikakvog smisla, jer su oni koji su trebali podnijeti ostavke u većini kantona, to već učinili. I to bi samo išlo na ruku ovim što tvrde da su demonstracije predvodili drogirani članovi SBB-a sotonističkih sklonosti sa sabljama u rukama.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 09/02/2014 01:16, edited 1 time in total.
IDontCare

#1510 Re: PROTESTI!!!

Post by IDontCare »

Image
shminka

#1511 Re: PROTESTI!!!

Post by shminka »

Jedaj wrote:
shminka wrote:Kad se spomene ukidanje entiteta najbolje je odmah se prekine sa svime. Ne treba o tome raspravljati samo se drzati na Federaciji
Podjeljena Bosna je I glavni uzrok svih nasih problema jer lokalni AL-Kaponei imaju zakonsku osnovu da pljckaju u svojim fasistickim aprthejdima. Plus ako se nadjes u pogresnom aparthejdu nemas nikakva prava mozes samo cekati na novi genocid. Entitei su nastali genocidom I izdajom I njima vlada mafijaka fasisticka banda sto je I glavni uzrok beznadja. Da se sada smijeni kompletna vlast u oba entiteta, a ne dotakne dejtonska ludjacka kosulja, nova vlast bi se ponasala isto kao I stara.
Sve znam drug ali od ukidanja entiteta nema nista, tu pricu treba bataliti i vidim da se ovaj manifest vec siri drustvenim mrezama i sajtovima ,sto je strasno lose

Bas me zanima koliko ce kliksovaca sutra na mirne proteste
Last edited by shminka on 09/02/2014 01:15, edited 1 time in total.
Peryton_

#1512 Re: PROTESTI!!!

Post by Peryton_ »

Picajzla wrote:A sta cete ako posalju na vas Fazliju, ima da vas poskida k'o glinene golubove !? :oops:

Ja cu prvi stat' pred Fazlu, a vi iza mene se pazite :D
PolicajacZagreb

#1513 Re: PROTESTI!!!

Post by PolicajacZagreb »

ovo da se u hr dogadja! vjerujte mi da bi bila u 80% intervencija upotreba vatrenog oruzja!

presmjesan je rad ove "kantolanne policije" sirom bih i njihivo ustrojstvo! nije usporedivo!

odogovorno govorim da bi ovo 4 do 5 intervnetnih vodova iz policijske uprave zagrebacke (7000 interventne policije) ocistilo grad za 3 sata!

a ovo je presmjesno! zagreb je imo oko 50.000 do 100.000 prosvjednika
SMRT-SDASBBSDP

#1514 Re: PROTESTI!!!

Post by SMRT-SDASBBSDP »

It_is_a_Leclerc wrote:Vidim da su plaćenici budžetskih bubašvaba u ofanzivi i dramatično napreduju na ovom forumu.
Gospodo iz foruma mladih, asocijacija i saveza omladine, nismo mi idioti da kupimo to što su vam predsjednici stranaka jutros rekli da radite. To je jedna besramna kampanja ilegalizacije građanskog otpora, kojom se vrijeđaju i nazivaju pogrdnim imenima svi koji su ustali, a ustat će opet, ako Bog da, protiv vas i vaših predsjednika.

Ono što pokretu treba u ovom momentu jeste artikulacija zahtjeva. Uz dužno poštovanje dijaspori, priče o ujedinjenju BiH su basne. To nije moguće dobiti nego ratom ili mirovnom konferencijom na visokom nivou. Manifest je, u većem dijelu, nerealan i ja zaista ne znam ko ga je sastavljao, ali niko politički pismen očito nije.
Treba tražiti set ekonomskih, anti-korupcijskih zakona za pojačanje ekonomskog statusa. Tek onda, ako bude interesa, raditi na političkim stvarima.

Treba oformiti timove od po 20 mladih, nestranačkih i obrazovanih ljudi po kantonima , koji će sa svojim programima izaći pred skupštine kantona, i tražiti mandat za formiranje tehnokratske vlade nacionalnog spasa sa mandatom do izbora. Ako se to ne uradi, na vlast neće do izbora doći niko, ili će doći SDA (SDP), i opet Jovo nanovo.

Svo ostalo uništavanje, rušenje i paljenje više nema nikakvog smisla, jer su oni koji su trebali podnijeti ostavke u većini kantona, to već učinili. I to bi samo išlo na ruku ovim što tvrde da su demonstracije predvodili drogirani članovi SBB-a sotonističkih sklonosti sa sabljama u rukama.
Podržavam od početka do kraja :thumbup: .
Labirint

#1515 Re: PROTESTI!!!

Post by Labirint »

Peryton_ wrote:
Picajzla wrote:A sta cete ako posalju na vas Fazliju, ima da vas poskida k'o glinene golubove !? :oops:

Ja cu prvi stat' pred Fazlu, a vi iza mene se pazite :D
Ja bi pred Segmendinu,ako moze :D
Gdje nam je rumunski kosarkas,nije se oglasio?
sarajevoxxxx

#1516 Re: PROTESTI!!!

Post by sarajevoxxxx »

Danguba wrote:
Ajatolah_ wrote: Ovdje ima nekih takvih gluposti da nije normalno. Čuj obavezan izlazak na izbore? Zahtijeva se postepeno preuzimanje vlasti od strane Željka Komšića? (ŠKK?!) :lol: :lol: Ukidanje entiteta? :roll: I tako obezvrijede cijeli "manifest".
Covjek jednostavno spama temu i proteste.
Hehehe, nisam bio sve pročitao... ima dobrih stvari, ali i žešćih provala.
gnjev

#1517 Re: PROTESTI!!!

Post by gnjev »

PolicajacZagreb wrote:ovo da se u hr dogadja! vjerujte mi da bi bila u 80% intervencija upotreba vatrenog oruzja!

presmjesan je rad ove "kantolanne policije" sirom bih i njihivo ustrojstvo! nije usporedivo!

odogovorno govorim da bi ovo 4 do 5 intervnetnih vodova iz policijske uprave zagrebacke (7000 interventne policije) ocistilo grad za 3 sata!

Ti si ovdje samo zbog policije ?
shminka

#1518 Re: PROTESTI!!!

Post by shminka »

I ako sutra bude oko 300 ljudi to ce biti sramota i fijasko svega o cemu pricamo
Butmiran

#1519 Re: PROTESTI!!!

Post by Butmiran »

PolicajacZagreb wrote:ovo da se u hr dogadja! vjerujte mi da bi bila u 80% intervencija upotreba vatrenog oruzja!

Prvo, nije bilo toliko demonstranata.

Drugo, pojeli bi tebe i te tvoje za doručak.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1520 Re: PROTESTI!!!

Post by -LIBERO- »

It_is_a_Leclerc wrote:Vidim da su plaćenici budžetskih bubašvaba u ofanzivi i dramatično napreduju na ovom forumu.

Generalno cijeli post je ok. Ovo uvecano, mozda nije los prijedlog. :thumbup:
omar little

#1521 Re: PROTESTI!!!

Post by omar little »

ooo sused, ste navratili mal kod nas opet <3
guber90

#1522 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Covjece nije ti ovo Hrvatska, da upotrijebis tek tako vatreno oruzije u Federaciji bi izbio gradjanski rat, mislis da bi narod hladno primio to sto policija glumi kauboje? Kod nas je x puta gore na svim poljima i to 20 godine.
animus

#1523 Re: PROTESTI!!!

Post by animus »

Ne seri I ne izmisljaj. Vidjet cemo uskoro, isto vas ceka. Isapade Hrvatska da ima Sjevernokorejsku policiju.Da vidimo kako ste jaki.Mslim da si dosao samo da lozis raju.
Labirint

#1524 Re: PROTESTI!!!

Post by Labirint »

Kod nas murija ima drugacije metode, kamena s ramena povlacenje konpca i sl
Eto,saznao si odgovor a sad keru zedan krvi,kao i ove tvoje kolege ti podrumasi ovdje u Sarajevu, - RAZGULI,ne
znam kako vi to na tecnom odgovornom hrvatskom kazete.
Danguba

#1525 Re: PROTESTI!!!

Post by Danguba »

idi ba patroliraj a ne sjedi u postaji a nas prepusti nama...

i jos jednom ako spomenes upotrebu naoruzanja valja mi te prijaviri moderaciji...kani se krvi...
Post Reply