Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Basvod wrote:Jednim jedinim, bosnjackim.
Samo je Bosnjacima do centralizacije drzave.
Centralizirana je i RS. Nešto vam baš i ne smeta to. Zašto li, hmm...
RS nije drzava.
Centralizovane su i opstine.
Zna se koje snage zagovaraju centralizaciju drzave, nema se tu sta raspravljati.
Aha, sada nije država. Nikako u te kockaste glave da si utuvite da Packova nigdje nije spomenula etničku federalizaciju. Osuden je i separstizam i etnoteritorijalizacija. A Srbi katolici ni mukajeta na to. A zna se ko zastupa takvo što. A vi odma pred rudu, treći, evo ga samo što nije.
šta i vi komplikujete sa tom rezolucijom...pa jasno piše u njoj da je Packova ultimativno zatražila osnivanje "herceg bosne" u granicama koje odrede Čović i Dodik.
To je ta slaba točka na koju se treba fokusirati -poslovična nedosljednost i prevrtljivost.
Odluči se više za jedan izraz. Ovako dovodiš mnogobrojno čitateljstvo u nedoumicu
RED SKY wrote:Možda.Ali taj teritorij bi bio istinski,pravi trokut,pravi trokutistan Grude-Posušje-Lištica.
Valjda su postali svjesni,od Mostara nema ništa.
Pa nije nitko rekao da čitav Mostar, bože sačuvaj.
Prati malo loptu, pusti igrače.
Kada god počnu pričati o nekoj majorizaciji,o nekom ugnjetavanju,treba ih pravim šamarom ulice.
Broj poginulih bošnjačkih civila-Mostar.
90% ih je poginulo u bešćutnom granatiranju civilnih ciljeva,njihovih 'heroja' praljka&co.
Mostar-614.
RED SKY wrote:Možda.Ali taj teritorij bi bio istinski,pravi trokut,pravi trokutistan Grude-Posušje-Lištica.
Mostar je jedinstven grad. Vi što priželjkujete podjele nemata baš previše opcija na raspolaganju.
Mostar je jedinstven grad. Vi što priželjkujete podjele nemata baš previše opcija na raspolaganju.
De ih pobroj na brzaka.
Znam da ih je malo, ali zbog čitateljstva, jer nije svatko upućen u tu problematiku poput tebe.
Znači opcija br.1 je....?
sanjin_1 wrote:
De ih pobroj na brzaka.
Znam da ih je malo, ali zbog čitateljstva, jer nije svatko upućen u tu problematiku poput tebe.
Hoću nema problema ali ti prvo pobroj opcije za podjelu koje misliš da imaš na raspolaganju.
Dobar pokušaj
Niti sam ja spominjao da znam neke opcije, već više tebe pratim i gledam gdje goniš s tim borbenim.
Uostalom, ti si decidno rekao: ''nemata baš previše opcija na raspolaganju''....pa velim da ih pobrojiš, možda i ja nešto naučim ovdje...vrijeme je.
Znači, opcija br. 1 je....?
Nepravedno bi bilo da oni koji i dan danas veličaju Antu Pavelića dobiju dio BiH u kojem bi oni vladali, jer vidjeli smo kakvi su to vladari bili, i koliko su se tu uvažavala prava drugog i drugačijeg.
Hafis wrote:
De ih pobroj na brzaka.
Hoću nema problema ali ti prvo pobroj opcije za podjelu koje misliš da imaš na raspolaganju.
Dobar pokušaj
Niti sam ja spominjao da znam neke opcije, već više tebe pratim i gledam gdje goniš s tim borbenim.
Uostalom, ti si decidno rekao: ''nemata baš previše opcija na raspolaganju''....pa velim da ih pobrojiš, možda i ja nešto naučim ovdje...vrijeme je.
Znači, opcija br. 1 je....?
Hmm interesantno...ti bi dakle besplatne političke savjete a zauzvrat ne nudiš niša ?!?
Great Cornholio wrote:Nepravedno bi bilo da oni koji i dan danas veličaju Antu Pavelića dobiju dio BiH u kojem bi oni vladali, jer vidjeli smo kakvi su to vladari bili, i koliko su se tu uvažavala prava drugog i drugačijeg.
Ti imas problema sa dezinformacijama..ne mogu oni koje ti spominjes dobiti nesto sto je vec njihovo..
Great Cornholio wrote:Nepravedno bi bilo da oni koji i dan danas veličaju Antu Pavelića dobiju dio BiH u kojem bi oni vladali, jer vidjeli smo kakvi su to vladari bili, i koliko su se tu uvažavala prava drugog i drugačijeg.
Ti imas problema sa dezinformacijama..ne mogu oni koje ti spominjes dobiti nesto sto je vec njihovo..
A zasto onda traze od nas da im to damo, ako je vec "njihovo"? Bosnjaci su samo konstitutivan narod. A opet se od istih trazi najvise.
Nema vise toga. Ta vremena bosnjackih ustupaka i bosnjackog popustanja su prosla. I nikada se nece vratiti.
Saurman wrote: Nema vise toga. Ta vremena bosnjackih ustupaka i bosnjackog popustanja su prosla. I nikada se nece vratiti.
Bakire, jesil' to ti?
Sta kaze rodjo danas, dolaze li islamisti, pokvarene dzihatlije da pokore zlatnu hercegovacku dolinu? Ima li snaga za odbranu i je li donio plan odbrane, naravno mirnim putem ? E moj Hafise, brigo moja. Ko o cemu, hrvat o ugrozenosti
A zasto onda traze od nas da im to damo, ako je vec "njihovo"? Bosnjaci su samo konstitutivan narod. A opet se od istih trazi najvise.
Nema vise toga. Ta vremena bosnjackih ustupaka i bosnjackog popustanja su prosla. I nikada se nece vratiti.
Nista se ne trazi od Bosnjaka, jer oni i ne mogu dati ono sto nemaju..a tebe se i onako nista ne pita..