Hoće li biti trećeg entiteta?

Post Reply
Basvod

#1501 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Basvod »

Saurman wrote:
Basvod wrote:Jednim jedinim, bosnjackim.
Samo je Bosnjacima do centralizacije drzave.

Centralizirana je i RS. Nešto vam baš i ne smeta to. Zašto li, hmm...
RS nije drzava.
Centralizovane su i opstine.

Zna se koje snage zagovaraju centralizaciju drzave, nema se tu sta raspravljati.
Saurman

#1502 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Saurman »

Basvod wrote:
Saurman wrote:

RS nije drzava.

Zna se koje snage zagovaraju centralizaciju drzave, nema se tu sta raspravljati.

Aha, sada nije država. Nikako u te kockaste glave da si utuvite da Packova nigdje nije spomenula etničku federalizaciju. Osuden je i separstizam i etnoteritorijalizacija. A Srbi katolici ni mukajeta na to. A zna se ko zastupa takvo što. A vi odma pred rudu, treći, evo ga samo što nije.
vee-jay

#1503 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by vee-jay »

webby-x wrote:
Skijaš wrote:
Hafis wrote:Eh, kao da ne znaš. Pa rahat patnja do daljnjeg, to smo valjda već ustanovili.
Pitao sam ga kako do Trećeg.
Treći spominješ samo ti i Lagumdžija.
Glupost. Pregledaj diskusiju i vidjet ces ko spominje treci.
vee-jay

#1504 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by vee-jay »

Basvod wrote:
Saurman wrote:

RS nije drzava.

Koje? Hajde odgovori za nas koji to ne znamo. I molim potkrijepi odgovor cinjenicama.
RED SKY

#1505 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by RED SKY »

...
Last edited by RED SKY on 22/11/2020 10:44, edited 1 time in total.
sanjin_1

#1506 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by sanjin_1 »

šta i vi komplikujete sa tom rezolucijom...pa jasno piše u njoj da je Packova ultimativno zatražila osnivanje "herceg bosne" u granicama koje odrede Čović i Dodik. :zzzz:
stakasa

#1507 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by stakasa »

155_mm wrote:
stakasa wrote:Mene srce boli sto se u svemu moram slozit sa Hafisom. Krivo sjedi pravo reci
a da probas otici do kardiologa?!
Cucla
Hafis

#1508 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Saurman
A Srbi katolici ni mukajeta na to.
kockoglavih i lukavih Latina
To je ta slaba točka na koju se treba fokusirati -poslovična nedosljednost i prevrtljivost.
Odluči se više za jedan izraz. Ovako dovodiš mnogobrojno čitateljstvo u nedoumicu
RED SKY

#1509 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by RED SKY »

...
Last edited by RED SKY on 22/11/2020 10:42, edited 2 times in total.
Hafis

#1510 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

RED SKY wrote:Možda.Ali taj teritorij bi bio istinski,pravi trokut,pravi trokutistan Grude-Posušje-Lištica.
Valjda su postali svjesni,od Mostara nema ništa.
Pa nije nitko rekao da čitav Mostar, bože sačuvaj.
Prati malo loptu, pusti igrače.
RED SKY

#1511 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by RED SKY »

Kada god počnu pričati o nekoj majorizaciji,o nekom ugnjetavanju,treba ih pravim šamarom ulice.
Broj poginulih bošnjačkih civila-Mostar.
90% ih je poginulo u bešćutnom granatiranju civilnih ciljeva,njihovih 'heroja' praljka&co.
Mostar-614.
sanjin_1

#1512 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
RED SKY wrote:Možda.Ali taj teritorij bi bio istinski,pravi trokut,pravi trokutistan Grude-Posušje-Lištica.
Mostar je jedinstven grad. Vi što priželjkujete podjele nemata baš previše opcija na raspolaganju.
Hafis

#1513 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

sanjin_1 wrote:
Hafis wrote:
Mostar je jedinstven grad. Vi što priželjkujete podjele nemata baš previše opcija na raspolaganju.
De ih pobroj na brzaka.
Znam da ih je malo, ali zbog čitateljstva, jer nije svatko upućen u tu problematiku poput tebe.
Znači opcija br.1 je....?
sanjin_1

#1514 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
sanjin_1 wrote:
De ih pobroj na brzaka.
Znam da ih je malo, ali zbog čitateljstva, jer nije svatko upućen u tu problematiku poput tebe.
Hoću nema problema ali ti prvo pobroj opcije za podjelu koje misliš da imaš na raspolaganju.
Hafis

#1515 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

sanjin_1 wrote:
Hafis wrote:
sanjin_1 wrote:
De ih pobroj na brzaka.
Hoću nema problema ali ti prvo pobroj opcije za podjelu koje misliš da imaš na raspolaganju.
Dobar pokušaj :lol:
Niti sam ja spominjao da znam neke opcije, već više tebe pratim i gledam gdje goniš s tim borbenim.
Uostalom, ti si decidno rekao: ''nemata baš previše opcija na raspolaganju''....pa velim da ih pobrojiš, možda i ja nešto naučim ovdje...vrijeme je.
Znači, opcija br. 1 je....?
Great Cornholio

#1516 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Great Cornholio »

Nepravedno bi bilo da oni koji i dan danas veličaju Antu Pavelića dobiju dio BiH u kojem bi oni vladali, jer vidjeli smo kakvi su to vladari bili, i koliko su se tu uvažavala prava drugog i drugačijeg.
sanjin_1

#1517 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
sanjin_1 wrote:
Hafis wrote: De ih pobroj na brzaka.
Dobar pokušaj :lol:
Niti sam ja spominjao da znam neke opcije, već više tebe pratim i gledam gdje goniš s tim borbenim.
Uostalom, ti si decidno rekao: ''nemata baš previše opcija na raspolaganju''....pa velim da ih pobrojiš, možda i ja nešto naučim ovdje...vrijeme je.
Znači, opcija br. 1 je....?
Hmm interesantno...ti bi dakle besplatne političke savjete a zauzvrat ne nudiš niša ?!?
Saurman

#1518 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Saurman »

Hmm interesantno...ti bi dakle besplatne političke savjete a zauzvrat ne nudiš niša ?!?

Slicnu "strategiju" ima i njegov vrhovni stozernik Dragan Cirilicar Jugosloven Covic u Hagu. Trazi od Bosnjaka sve i svasta, a nista ne nudi zauzvrat. :-)
p206

#1519 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by p206 »

.
animals

#1520 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by animals »

Great Cornholio wrote:Nepravedno bi bilo da oni koji i dan danas veličaju Antu Pavelića dobiju dio BiH u kojem bi oni vladali, jer vidjeli smo kakvi su to vladari bili, i koliko su se tu uvažavala prava drugog i drugačijeg.
Ti imas problema sa dezinformacijama..ne mogu oni koje ti spominjes dobiti nesto sto je vec njihovo..
Saurman

#1521 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Saurman »

animals wrote:
Great Cornholio wrote:Nepravedno bi bilo da oni koji i dan danas veličaju Antu Pavelića dobiju dio BiH u kojem bi oni vladali, jer vidjeli smo kakvi su to vladari bili, i koliko su se tu uvažavala prava drugog i drugačijeg.
Ti imas problema sa dezinformacijama..ne mogu oni koje ti spominjes dobiti nesto sto je vec njihovo..

A zasto onda traze od nas da im to damo, ako je vec "njihovo"? Bosnjaci su samo konstitutivan narod. A opet se od istih trazi najvise.

Nema vise toga. Ta vremena bosnjackih ustupaka i bosnjackog popustanja su prosla. I nikada se nece vratiti.
Hafis

#1522 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Saurman wrote: Nema vise toga. Ta vremena bosnjackih ustupaka i bosnjackog popustanja su prosla. I nikada se nece vratiti.
Bakire, jesil' to ti? :)
channel10

#1523 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by channel10 »

Hafis wrote:
Saurman wrote: Nema vise toga. Ta vremena bosnjackih ustupaka i bosnjackog popustanja su prosla. I nikada se nece vratiti.
Bakire, jesil' to ti? :)
Sta kaze rodjo danas, dolaze li islamisti, pokvarene dzihatlije da pokore zlatnu hercegovacku dolinu? Ima li snaga za odbranu i je li donio plan odbrane, naravno mirnim putem ? E moj Hafise, brigo moja. Ko o cemu, hrvat o ugrozenosti :run:
animals

#1524 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by animals »

Saurman wrote:
animals wrote:

A zasto onda traze od nas da im to damo, ako je vec "njihovo"? Bosnjaci su samo konstitutivan narod. A opet se od istih trazi najvise.

Nema vise toga. Ta vremena bosnjackih ustupaka i bosnjackog popustanja su prosla. I nikada se nece vratiti.
Nista se ne trazi od Bosnjaka, jer oni i ne mogu dati ono sto nemaju..a tebe se i onako nista ne pita..
155_mm

#1525 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by 155_mm »

animals wrote: Nista se ne trazi od Bosnjaka, jer oni i ne mogu dati ono sto nemaju..a tebe se i onako nista ne pita..
pa gdje onda zapelo sa trecim i sa odCepljenjem?
od kako je rat zavrsio nije bilo bolje prilike od trenutne i za jedno i za drgo. sta koci?
Post Reply