Sarajevo City Center
- JThomas
#1501 Re: Sarajevo City Center
muškarac neće, ali žena bogami hoće 
-
Jokericious
#1502 Re: Sarajevo City Center
Gdje je najbolje otici za pojesti sta? 
- sema911s
#1503 Re: Sarajevo City Center
brajlovic na ilidzi,.,. klopa za 12,.,Jokericious wrote:Gdje je najbolje otici za pojesti sta?
-
Jokericious
#1504 Re: Sarajevo City Center
Htio sam u ovom centru. Reko da me vidi raja, da budem in. 
- Hajvan
#1505 Re: Sarajevo City Center
ne izlažui se trošku bezze.Jokericious wrote:Htio sam u ovom centru. Reko da me vidi raja, da budem in.
da bidneš in, dovoljno je da cijediš kaficu 2 sata u izlogu Metropolisa-al' dobro se pozicioniraj kako bi te vidjeli i prolaznici i posjetioci centra.
bićeš viđen
-
Jokericious
#1506 Re: Sarajevo City Center
Tamo bas cesto budem pa me poceli zajebavati da nigdje drugo ne izlazim.
Moram nove atraktivne lokacije traziti. Da misle cure da imam love.
Moram nove atraktivne lokacije traziti. Da misle cure da imam love.
-
emmir1
#1507 Re: Sarajevo City Center
OldMayor wrote:Ali ja tebe opet ne kontam. Zasto bi Granoff tek tako dobijao poziciju, kakva se daje jednoj Zari? Pa Zara je svjetski brend koji ce dodatno pojacati brend shopping centra?emmir1 wrote: Malo si kontradiktorna.
Kažeš nije tačno a već u daljnem tekstu daješ mogućnosti da Zara ne plaća kiriju.
Nisam naveo nikakve špekulacije , nego informacije od kompetetnih ljudi iz Zagreba vezano za kiriju Zare u Avenue Mallu.
Zara kada ulazi u neki centar , ona postavlja uslove a ne centar.
Naravno da se ostalima naplaćuje , jedino još HM može da radi kao Zara.
Kada sam rekao da je trebalo pozicionirati domaće firme , nisam mislio da im treba dati besplatno , nego naplatiti po tržišnoj cjeni a ne da se najbolje lokacije izdaju stranim firmama.
Trebalo je dati tu mogućnost a ne da Tom Taylor /slovenci/bude na prizemlju a recimo jedina domaća firma Granof na nekom 2-3 spratu.
Granoff to ne moze. Budimo realni jbg. Ne znam po kojem osnovu bi investitor uopste davao prednost nekoj domacoj firmi, pa ima i pored Granoffa jos hrpa firmi, sta cemo onda s njima?
Ja tebe razumijem, ja bih volio da su tamo sve domace firme. Ali to nigdje u svijetu neces vidjeti.
I ja bih samo zamolio da se ne izvlacimo na to, eto nema domacih firmi tu. Ko hoce da kupi domace, taj isti granoff moze naci na x lokacija u gradu. Isto tako i Alma ras itd. Znaci ako hoces bas da kupis domace, naci ces ga.
Mada ne znam iskreno ni sta znaci Zari sto ima eto super lokaciju, osim jakog marketinga. Ja kad nesto kupujem obidjem sve zivo pa onda kupim, pa makar to bilo i na 4. spratu. Mozda cu bas tamo otici, jer je pretpostavka da je jeftinije. Onakve lokacije su po meni cisto stvar prestiza. Znaci da ljudi pokazu da imaju jak brend, te da se dodatno izreklamiraju.
Mislim necu odjecu kupovati ono u prolazu, eto imam pet minuta odoh skoknut do Zare kupit kosulju od 60 KM, necu je ni probavati. Mozda neko i tako radi, ne znam...
Problem je što ti mene ne razumiješ u kojem to kontekstu govorim.
Ako se već tom investitoru onakva lokacija dala za neke sitne pare , zašto se onda nije moglo neke uslove postavit.
Ok , može ta vrhunska lokacija za vas , ali market mora da bude domaći!!
Da je on platio onu lokaciju 20 miliona pa ok , neka postavlja šta hoće.
Znači bili smo u situaciji da postavimo uslove i da pomognemo domaću privredu , a nismo.
Neka sada Konzum zarađuje i iznosi pare iz Bosne.
Dalje , ja ne znam zašto sam tebi čudan što sam naklonjen domaćim firmama .
Zara i njezine radnje su veliki igrač i mnogi u Sarajevu će da ostanu bez posla i egzistencije zbog tržišta koje je Zara uzela.
Više volim te domaće firme i ljude koji preživljavaju od tog posla nego da gledam kako Zara iznosi milione iz Bosne.
To je otprilike zdrav razum , ništa tu čudno nema.
- duminjo
#1508 Re: Sarajevo City Center
Nedavno u kuglani mudonja, jucer u adidasu mudonja..puuu baksuzehodža wrote:karanana wrote:e dobro, znaci moram vidjeti malu na prodaji nakita i cini mi se neko rece mala u kuglani i jos negdje....
.
Adidas
-
Max Bunker
#1509 Re: Sarajevo City Center
Boga vam, kakve to pare odose iz Bosne i Hercegovine otvaranjem SCC-a i koje ce to nase DOMACE firme zatvoriti ZARA?
Mi od domacih "tekstilnih" firmi imamo Alma Ras (proizvodi pidžame, gace i potkosulje) i Granoff (sakoi, kaputi i to) i niko nije konkurencija Zari, niti je ZARA konkurencija njima. Kao da kazete proizvodnja Coca-Cole konkurencija banjaluckoj pivari...
Sto se mene tice, neka radnje iz centra grada presele u SCC, BBI i Altu a u centru grada otvoriti kafice, pub-ove i restorane.
Mi od domacih "tekstilnih" firmi imamo Alma Ras (proizvodi pidžame, gace i potkosulje) i Granoff (sakoi, kaputi i to) i niko nije konkurencija Zari, niti je ZARA konkurencija njima. Kao da kazete proizvodnja Coca-Cole konkurencija banjaluckoj pivari...
Sto se mene tice, neka radnje iz centra grada presele u SCC, BBI i Altu a u centru grada otvoriti kafice, pub-ove i restorane.
-
emmir1
#1510 Re: Sarajevo City Center
Max Bunker wrote:Boga vam, kakve to pare odose iz Bosne i Hercegovine otvaranjem SCC-a i koje ce to nase DOMACE firme zatvoriti ZARA?![]()
Ajde ti u kakav pub ili kafanu.
Govorim o domaćim firmama koje drže radnje po Sarajevu , to su uglavnom male firme koje preživaljavaju od posla sa garderobom.
imaju jednu ili par radnji.
Njima će Zara da uzme veliki dio tržišta , i ovako su bile na granici preživljavanja.
Ali nema to veze , Bakir reko da će Zara zaposlit ljude
-
Max Bunker
#1511 Re: Sarajevo City Center
Za jedno sat vremena odoh u kafanu.emmir1 wrote:Max Bunker wrote:Boga vam, kakve to pare odose iz Bosne i Hercegovine otvaranjem SCC-a i koje ce to nase DOMACE firme zatvoriti ZARA?![]()
Ajde ti u kakav pub ili kafanu.
Govorim o domaćim firmama koje drže radnje po Sarajevu , to su uglavnom male firme koje preživaljavaju od posla sa garderobom.
imaju jednu ili par radnji.
Njima će Zara da uzme veliki dio tržišta , i ovako su bile na granici preživljavanja.
Ali nema to veze , Bakir reko da će Zara zaposlit ljude
Ja zaista ne znam te male firme koje prezivljavaju od posla sa garderobom. Njih Zara jedino moze ugroziti ako prodaju njene proizvode (odnosno) ako vrse preprodaju njenih proizvoda.
Sva ostala prica oko Zare, da ce ona ugroziti onu ili ovu radnju je cista trzisna utrka. Ja necu vise uzimati majicu u Gantu, Tommy-u ili na Siranu, nego cu otici u Zaru i kupiti tu majicu. Pravo na izbor.
Kao sto je otvorena Zara, sutra bih volio da se otvori i Puma i Napapijri itd. jer takve nam firme trebaju a ima u ovome gradu (i drzavi) sasvim dovoljna "baza" ljudi koji bi tu kupovali da te radnje mogu opstati.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1512 Re: Sarajevo City Center
Jesi li ti bio u Konzumu u SCC-u (ili u bilo kojem drugom)? A jesi li bio u Bingu na AP? Ili u Robotu na Socijalnom? Onakav šoping centar kao što je SCC ne može sebi dozvoliti da ima bilo kakav market. Nije Konzum dobio lokacije u BBI i SCC samo eto zato što najviše plaća kiriju (ili Mercator u Alti), nego zato što takav market odgovara profilu koji vlasnici SCC-a žele da njihov centar ima. Konzum (a posebno Mercator) su 10 klasa iznad bilo kojeg domaćeg lanca marketa i doživljaj kupovine i izbor artikala je daleko bolji.emmir1 wrote: Ok , može ta vrhunska lokacija za vas , ali market mora da bude domaći!!
Znači bili smo u situaciji da postavimo uslove i da pomognemo domaću privredu , a nismo.
Ja sam za domaće, ali kupovati u Bingu je kao kupovati na pijaci, a kupovati u Robotu je još gore. Šoping centar koji ima svjetske brendove kao što su Zara, Stradivarius i ostale brendove Inditexa (i sve ostalo) ne može dozvoliti da ima market niže klase i tu završava sva priča.
- O'zone
- Globalni moderator
#1513 Re: Sarajevo City Center
Eto Domod jal ti ga EŠ Company je visoka klasa marketa odnosno robnih kuća, a koliko vidim imaju prostor u pripremi na -1.Entropio wrote:Jesi li ti bio u Konzumu u SCC-u (ili u bilo kojem drugom)? A jesi li bio u Bingu na AP? Ili u Robotu na Socijalnom? Onakav šoping centar kao što je SCC ne može sebi dozvoliti da ima bilo kakav market. Nije Konzum dobio lokacije u BBI i SCC samo eto zato što najviše plaća kiriju (ili Mercator u Alti), nego zato što takav market odgovara profilu koji vlasnici SCC-a žele da njihov centar ima. Konzum (a posebno Mercator) su 10 klasa iznad bilo kojeg domaćeg lanca marketa i doživljaj kupovine i izbor artikala je daleko bolji.emmir1 wrote: Ok , može ta vrhunska lokacija za vas , ali market mora da bude domaći!!
Ja sam za domaće, ali kupovati u Bingu je kao kupovati na pijaci, a kupovati u Robotu je još gore. Šoping centar koji ima svjetske brendove kao što su Zara, Stradivarius i ostale brendove Inditexa (i sve ostalo) ne može dozvoliti da ima market niže klase i tu završava sva priča.
- Hajvan
#1514 Re: Sarajevo City Center
pacenici kojim je sve tuđe bolje...
- Entropio
#1515 Re: Sarajevo City Center
Nije bolje zato što je tuđe, nego zato što je jednostavno bolje. Kad mi budemo imali domaći market u nivou Mercatora ili Konzuma, uvijek ću kupovati u njemu.Hajvan wrote:pacenici kojim je sve tuđe bolje...
- Hajvan
#1516 Re: Sarajevo City Center
OK.Entropio wrote:Nije bolje zato što je tuđe, nego zato što je jednostavno bolje. Kad mi budemo imali domaći market u nivou Mercatora ili Konzuma, uvijek ću kupovati u njemu.Hajvan wrote:pacenici kojim je sve tuđe bolje...
tebi bolje to,
meni bolji Amko i Bingo… još jeftinije prođem, i ne osječam se ko Mujo iz vica nakon kupovine…
svakom njegovo.
doduše neki nisu muje, ti neki vise vole ostavljat novce takovima i jako, ali jako paze gdje, šta i kome će ih dati…
tako i ja…
budala no more.
- Entropio
#1517 Re: Sarajevo City Center
Ja redovno kupujem u Hose Komercu... to je isto u nivou Amke i Binga. Ne smeta meni nekad što je sve nabacano i izgleda kao pijaca. Ali onakav šoping centar kao što je SCC to sebi ne može dozvoliti i ja to u potpunosti razumijem.Hajvan wrote:Ok:
tebi bolje to
meni bolji Amko i Bingo… još jeftinije prođem, i ne osječam se ko Mujo iz vica nakon kupovine…
svakom njegovo.
neko pije Janu i šeta ulicom grada.. a neko kad to vidi, kaze to nekom " šta ima Mujo / Fato iz vica"
do duše neki nisu muje, neki vise vole ostavljat novce takovima i jak, ali jako paze gdje, šta i kome će ih dati…
tako i ja…
budala no more.
Nisam baš u toku... Kako ide taj vic?
-
gidra
#1518 Re: Sarajevo City Center
Kada se otvara DOMOD (EŠ Company) u SCC-u zna li neko?
- Zox
#1519 Re: Sarajevo City Center
Može li mi neko pomoći i uputiti me na tu knjižaru koju reklamiraju u Scc? Sve sam obišao, nigdje je? Možda se nije još otvorila 
- zubi
#1520 Re: Sarajevo City Center
Hajvan wrote:pacenici kojim je sve tuđe bolje...
-
rui
#1521 Re: Sarajevo City Center
Koja knjižara se otvara?Zox wrote:Može li mi neko pomoći i uputiti me na tu knjižaru koju reklamiraju u Scc? Sve sam obišao, nigdje je? Možda se nije još otvorila
-
Emilija Kovačev
#1522 Re: Sarajevo City Center
Ja sam vidjela po tramvajskim stanicama reklamu za MyBook knjižaru u SCC. Ne znam da li je još otvorena.rui wrote:Koja knjižara se otvara?Zox wrote:Može li mi neko pomoći i uputiti me na tu knjižaru koju reklamiraju u Scc? Sve sam obišao, nigdje je? Možda se nije još otvorila
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1523 Re: Sarajevo City Center
ne vidim smisla u toj knjižari kad će biti ista ponuda kao i svuda 
- Zox
#1524 Re: Sarajevo City Center
Moja nada je da neće... Kao i svaki put kad se otvara nova knjižara 
I ja sam vidio reklame, ali unutr atrenutno nema čak ni naznaka, kao za neke druge radnje, ono, kao "ovdje će jednog dana biti knjižara".
I ja sam vidio reklame, ali unutr atrenutno nema čak ni naznaka, kao za neke druge radnje, ono, kao "ovdje će jednog dana biti knjižara".
- Nigella
#1525 Re: Sarajevo City Center
Knjižara će biti na -1 odmah pored Domoda. Makar sam ja tako vidjela zadnji put kad sam bila.