Možeš li potvrditi izvor za ovo gore boldirano?Energetika2 wrote:Evo pogledajmo Hrvatsku politiku od 1992-2018 ali realno. Bosnjaci za koje je se mislilo 1992. da nemaju sanse nizasta (tek 46% od ukupnog stanovnistva sa 0 izgleda da budu nosioci drzave) su izrasli u faktor na balkanu bez kojih se nista nemoze znacajnije odluciti. Hrvatska sa druge strane je osudjena za agresiju na BiH i uz to jos za Udruzeni Zlocinacki Poduhvat. U prevodu to znaci da su joj velike sile otvoreno rekle:"Hrvatska poltika u BiH je mrtva zauvijek i to prihvatite". Dakle to je jedna cinjenica sa kojom se svi slazemo. Cak i da je sestorka totalno nevina sustina poruke ostaje ista.¤ jelena ¤ wrote:Sve, sve, ali kratkoročna populistička politika...![]()
Nino Raspudić
- Grof
#1501 Re: Nino Raspudić
- ¤ jelena ¤
#1502 Re: Nino Raspudić
Pojma nemam koji ti je to Ganićev univerzitet. Na ovoj listi nije bolje rangiran od UNSA, a to znači ni od BG i ZG.Hajvan wrote:najbolje rangirani (od svih univerzitta s bosanskog govornog podrucja) je Ganicev- ispred zg i bg, proguglaj malo¤ jelena ¤ wrote:Mirza007 wrote: Elementarno neobrazovan, da budemo precizniji.
Do 90., kada je to sveuciliste jos nesto vrijedilo, lik bi mozda dobacio do studenta. Danas kad je devalviralo (probaj naci to sveuciliste na mapi univerziteta Evrope ili svijeta) dobaci eto i do profesora.![]()
Ne mogu, nikako...et... namah me naka muka ufati kad vidim đe su bh univerziteti i koliko su tuuužno lošije rangirani od ostalih u regionu...![]()
I onda sve nešto kontam...kad je ovaj u ZG dobacio do docenta,
taj bi na UNSA ladno bio i student generacije i redovni profesor na istom...već uveliko.
http://webometrics.info/en/Europe/Bosni ... egovina%20
- ¤ jelena ¤
#1503 Re: Nino Raspudić
Pišem onako kako jeste, u sadašnjosti. Puka nagađanja po principu šta bi bilo kad bi bilo me ne zanimaju, sem u kontekstu neke sprdnje, što se, po definiciji, jelte, ne može shvatiti ozbiljno...kao nekakav argument za neku tvrdnju.Mirza007 wrote:Moguce, danas i u ovim okolnostima opce devalvacije.¤ jelena ¤ wrote:Mirza007 wrote: Elementarno neobrazovan, da budemo precizniji.
Do 90., kada je to sveuciliste jos nesto vrijedilo, lik bi mozda dobacio do studenta. Danas kad je devalviralo (probaj naci to sveuciliste na mapi univerziteta Evrope ili svijeta) dobaci eto i do profesora.![]()
Ne mogu, nikako...et... namah me naka muka ufati kad vidim đe su bh univerziteti i koliko su tuuužno lošije rangirani od ostalih u regionu...![]()
I onda sve nešto kontam...kad je ovaj u ZG dobacio do docenta,
taj bi na UNSA ladno bio i student generacije i redovni profesor na istom...već uveliko.
No na predratnom ZG sveucilistu bi tesko i prijemni polozio.
Inace je gospodin sa strucne strane jako cijenjen u inozemstvu a pogotovo ga se citira u strucnoj literaturi u kojoj jelte, redovito objavljuje.
Uspješni mladi ljudi iz BiH, cijenjeni u svijetu, citirani u stručnoj literaturi u kojoj redovno objavljuju svoje radove me itekako zanimaju.
Svako ime je dobrodošlo...
- Hajvan
#1504 Re: Nino Raspudić
¤ jelena ¤ wrote:
Pojma nemam koji ti je to Ganićev univerzitet. Na ovoj listi nije bolje rangiran od UNSA, a to znači ni od BG i ZG.
http://webometrics.info/en/Europe/Bosni ... egovina%20
https://www.topuniversities.com/univers ... erid=10866
571. Univerzitet Sarajevo School of Scinece and Technology
651. Univerzitet u Ljubljani
801. - 1000. Univerziteti u Zagrebu i Beogradu
Na ovoj listi UNSA nema medju 1000 uopste
- ¤ jelena ¤
#1505 Re: Nino Raspudić
OK, ako tebe to otkriće čini srećnim & nasmijanim - nema nikakvih problema što se mene tiče.
- Hajvan
#1506 Re: Nino Raspudić
koje otkirce(?!), da UNSA nema niti medju tisucom?
naravno da ne…to je jako zalosno!
no Vash komentar je tipichno sh-hs nipodoshtavanje…

naravno da ne…to je jako zalosno!
no Vash komentar je tipichno sh-hs nipodoshtavanje…
- ¤ jelena ¤
#1507 Re: Nino Raspudić
Šta se keziš ako ti je nešto jako žalosno
I čuj jako žalosno?
Ma niije ba...super je to pozicija, ali je ovi zli sh-hs jezici i neprijatelji Bosne nipodoštavaju pa ti se čini da je to nešto...
žalosno.
I čuj jako žalosno?
Ma niije ba...super je to pozicija, ali je ovi zli sh-hs jezici i neprijatelji Bosne nipodoštavaju pa ti se čini da je to nešto...
žalosno.
-
kakavdanakneiskustvu
#1508 Re: Nino Raspudić
raspudic i marko tomaš gosti pressinga na n1 u 20 sati
- eltroxin
#1509 Re: Nino Raspudić
Moram ponovo ovo postaviti
-
grunf55
#1510 Re: Nino Raspudić
Problem u raspudiću je što ima i istine u iskazima ,a istina uvijek boli i smeta.
- Hajvan
#1511 Re: Nino Raspudić
“istine’ ili nepobitnih cinjenica?!?grunf55 wrote:Problem u raspudiću je što ima i istine u iskazima ,a istina uvijek boli i smeta.
- Kikibombona
#1512 Re: Nino Raspudić
Naravno da ima istine.grunf55 wrote:Problem u raspudiću je što ima i istine u iskazima ,a istina uvijek boli i smeta.
Medjutim, nema cijele istine, Nino govori samo ono sto njemu ide u prilog. A to nije istina, ako je parcijalno iznesena.
Da Nino zagovara konstitutivnost Srba u Hrvatskoj mogli bi reci da je principijelan covjek.
Da Nino kaze istinu, da su Hrvati u BiH platili cijenu za etnicki cistu i homogenu Hrvatsku, mogli bi reci da je istinoljubiv.
U BiH su svi nezadovoljni, ne samo Hrvati. Bosnjaci kao vecinski narod zele dominaciju u BiH. Nemaju je. Izgbili su najvise ljudi i teritorija u BiH. Kako Bosnjake zadovoljiti?
Srbi su najveci gubitnici devedesetih ukupno gledano. Izgubili su Kosovo, CG i Hrvatsku. U BiH su ostvarili polovican uspjeh, puno manje nego su zeljeli. Kako njih zadovoljiti?
I na kraju Hrvati. Rijesili srpsko pitanje u Hrvatskoj. U BiH ostvarili polovican uspjeh. Dobili su jake poluge moci. Problem Hrvata je iseljavanje i zbog toga gube utjecaj.
Sta sada hoce Hrvati, da im Bosnjaci daruju svoju sirotinju? Pa nisu budale. Hrvati su dobili etnicki cistu Hrvatsku. Sta su Bosnjaci dobili?
- mO k3
#1513 Re: Nino Raspudić
eltroxin wrote:Moram ponovo ovo postaviti![]()
Daj nije ovo rekao ??
- mousstapha
#1514 Re: Nino Raspudić
Haha nije, ali ga je neko odlicno skino. Iako sam vic cuo prije opet sam se smijao do iznemoglosti, jer neko je potrefio sve od govora, intonacije, hercegovackog akcenta.mO k3 wrote:eltroxin wrote:Moram ponovo ovo postaviti![]()
![]()
![]()
Daj nije ovo rekao ??
-
julisiz es grant
#1515 Re: Nino Raspudić
Ja sam sve dok nisu prikazali one reakcije ostalih na kraju, fakat mislio da on pričamousstapha wrote:Haha nije, ali ga je neko odlicno skino. Iako sam vic cuo prije opet sam se smijao do iznemoglosti, jer neko je potrefio sve od govora, intonacije, hercegovackog akcenta.mO k3 wrote:eltroxin wrote:Moram ponovo ovo postaviti![]()
![]()
![]()
Daj nije ovo rekao ??Jos ovi na kraju gledaju kao nista nije smijesno. Nedaj boze ovo napusen gledat.
![]()
Odlično skidanje i odlična sinhronizacija...posebno kad kaže "mokri ti brkovi"
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1516 Re: Nino Raspudić
sve kontam jeko lik u pm

kad vidim poznat mi iz ukrštenica
kad vidim poznat mi iz ukrštenica
-
kakavdanakneiskustvu
- mO k3
#1518 Re: Nino Raspudić
eki nino ziv je .... pustili dukelu ponovo da po selu laje , nabijem mu sve
- MaksprotivMarksa
#1519 Re: Nino Raspudić
Možemo se sa Ninom slagati ili neslagati, ali on je kapacitet kakvog mi u našem korpusu Bošnjaka ili Bosanaca nemamo.
Ja lično se ne slažem sa Nininim protofašističkim stavovima, ali ovakvi intelektuaci popur njega, a on to zaista jeste, su jako opasni po neupućeno građanstvo, Nino vješto manipulira činjenicama, napada najslabije tačke svake opozicije nejgovom mišljenju, to što se radi o floskulama koje desničari vole da čuju i koje u ozbiljnoj intelektualnoj raspravi ne stoje nema veze, naprosto zbog činjenice da Nino svoj intelektualni kapacitet podređuje približavanju puku, kojem se mili profašističke stavove slušati.
U intelektualnom prostoru postoji jedna praznina za probosansku lijevu figuru, ali nažalsot zbog ideologije koju je SDA nametnula u prethodnih 25 godina tome ne možemo svjedočiti, a čemu svjedočim oje podkapacitiranost probosanskih intelektualaca poput gospodina Zlatara. Bitka na intelektualnom polju je jako važna, a čini mi se da tu bitku gubimoveć jako dugo, sa mogučnošću totalne havarije.
Na hajr !
Ja lično se ne slažem sa Nininim protofašističkim stavovima, ali ovakvi intelektuaci popur njega, a on to zaista jeste, su jako opasni po neupućeno građanstvo, Nino vješto manipulira činjenicama, napada najslabije tačke svake opozicije nejgovom mišljenju, to što se radi o floskulama koje desničari vole da čuju i koje u ozbiljnoj intelektualnoj raspravi ne stoje nema veze, naprosto zbog činjenice da Nino svoj intelektualni kapacitet podređuje približavanju puku, kojem se mili profašističke stavove slušati.
U intelektualnom prostoru postoji jedna praznina za probosansku lijevu figuru, ali nažalsot zbog ideologije koju je SDA nametnula u prethodnih 25 godina tome ne možemo svjedočiti, a čemu svjedočim oje podkapacitiranost probosanskih intelektualaca poput gospodina Zlatara. Bitka na intelektualnom polju je jako važna, a čini mi se da tu bitku gubimoveć jako dugo, sa mogučnošću totalne havarije.
Na hajr !
-
Milenkov buraz
#1520 Re: Nino Raspudić
Jbg, ako je tebi Nino intelektualna veličina onda nema dalje. Još kada namjeste emisije gdje dovedu sve HDZ kadar i onda Nino ispadne intelektualna veličina jer nema oponenta sa druge strane.MaksprotivMarksa wrote:Možemo se sa Ninom slagati ili neslagati, ali on je kapacitet kakvog mi u našem korpusu Bošnjaka ili Bosanaca nemamo.
Na hajr !
- Kolinda
#1521 Re: Nino Raspudić
ProfašističkeMaksprotivMarksa wrote:Možemo se sa Ninom slagati ili neslagati, ali on je kapacitet kakvog mi u našem korpusu Bošnjaka ili Bosanaca nemamo.
Na hajr !
-
omar little
#1522 Re: Nino Raspudić
ako je nino raspudic intelektualna razina i velicina kojoj se treba teziti onda je i bolje sto bosna takvog nema. najobicniji sluga vlasti. intelektualac je koliko su i oni iz sanu brloga bili intelektualci.
- wewa
#1523 Re: Nino Raspudić
dvonozna karikatura kojoj se smiju i oni sto ga pozivaju kao gosta u emisije. mislim da ga ni mater rodjena ne shvata ozbiljno.
- Maraschino
#1524 Re: Nino Raspudić
Salkic bi sU njim cipele obrisao.Milenkov buraz wrote:Jbg, ako je tebi Nino intelektualna veličina onda nema dalje. Još kada namjeste emisije gdje dovedu sve HDZ kadar i onda Nino ispadne intelektualna veličina jer nema oponenta sa druge strane.MaksprotivMarksa wrote:Možemo se sa Ninom slagati ili neslagati, ali on je kapacitet kakvog mi u našem korpusu Bošnjaka ili Bosanaca nemamo.
Na hajr !
-
Milenkov buraz
#1525 Re: Nino Raspudić
Možda ne bi obrisao cipele ali Salkić bi ga argumentima ubio. Salkić se do duše ne izražava elokventno ali ubije argumentima. Dokaz je ona emisija kada su ga doveli mislim na RTRS sa ona dva SNSD bota i voditeljem koji je sve samo ne objektivan. E kada se tu Salkić lavovski izborio onda mislim da bi mu Raspudić 1 na 1 bio k'o bajadru pojest. Naravno ni Salkić nije intelektualna veličina da se razumijemo ali ima dosta političkih utakmica u nogama, sportskim žargonom govoreći.Maraschino wrote:Salkic bi sU njim cipele obrisao.Milenkov buraz wrote:Jbg, ako je tebi Nino intelektualna veličina onda nema dalje. Još kada namjeste emisije gdje dovedu sve HDZ kadar i onda Nino ispadne intelektualna veličina jer nema oponenta sa druge strane.MaksprotivMarksa wrote:Možemo se sa Ninom slagati ili neslagati, ali on je kapacitet kakvog mi u našem korpusu Bošnjaka ili Bosanaca nemamo.
Na hajr !