Sirija

Locked
udrch

#1501 Re: Sirija

Post by udrch »

SalihI wrote:
udrch wrote:kako su ovaj napad izveli oni izvan Sirije?
poslali u pismu, kao što rade u SAD-u..
Kako nobelovac Obmana svakodnevno ubija muslimane od Yemena do Somalije i od Pakistana do Afganistana?
Salje li im pisma mozda?
pitanje je jednostavno..da znam šta se u vašim glavama dešava ne bih pitao..
znači kako je napad izveden, kako je ubijeno preko hiljadu ljudi?
udrch

#1502 Re: Sirija

Post by udrch »

Challenger__ wrote:
Nesretna Sirija vrvi operativcima mnogih službi širom svijeta.
znači neki operativac prokrimjučario tako smrtonosno oružje i u toj količini na teritoriju pod kontrolom moćne SAA i izveo napad?
jesam dobro razumio ili ima dodatak?
Klavikula

#1503 Re: Sirija

Post by Klavikula »

udrch wrote:
Challenger__ wrote:
Nesretna Sirija vrvi operativcima mnogih službi širom svijeta.
znači neki operativac prokrimjučario tako smrtonosno oružje i u toj količini na teritoriju pod kontrolom moćne SAA i izveo napad?
jesam dobro razumio ili ima dodatak?
poprilicno sam siguran da nije koristen sarin, iperit, VX ili opasniji nervni otrov. ranije sma u nekoliko postova obrazlozio ovu tvrdnju.

vjerovatno je u pitanju kucna radinost.
Last edited by Klavikula on 23/08/2013 11:46, edited 1 time in total.
udrch

#1504 Re: Sirija

Post by udrch »

Klavikula wrote:
japin_mutapi wrote:usporedba na mjestu nema šta
japan i teritorije pod kontrolom sirijskih pobunjenika :-)
fino neko rece. vas istina ne zanima.

zdrao!
pa eto Makedonac ti je dao najjednostavniji odgovor..napad u Tokiju je bio u zatvorenom prostoru, ovaj na otvorenom i nisu svi bili na istom mjestu, neko bliže, neko dalje..normalno je da je neko manje pogođen, ili nije?
udrch

#1505 Re: Sirija

Post by udrch »

Klavikula wrote:poprilicno sam siguran da nije koristen sarin, iperit, VX ili opasniji nervni otrov. ranije sma u nekoliko postova obrazlozio ovu tvrdnju.

nije bi baš jasno koji ono ti stručnjak bješe? jesi to bio na licu mjesta kao inspektor UN-a?

jedino što je sigurno jeste da ćeš ti majmunolikog diktatora braniti..
AleksoMKD

#1506 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Klavikula wrote: 0,073mg/kg tjelesne tezine je srednja toksicna doza. nema teoretske sanse da, bez brzog uzimanja protuotrova, neko prezivi raketni napad.
Efikasan otrov, i u pravu si, u Tokiju je bila relativno mala kolicina u zatvorenom prostoru (vagoni) pa ipak nije bilo zrtava ko sto su ludaci ocekivali (stotine) a ovo...........

Eventualno ljudi sa margina dejstva otrova, a mozda je onoliko mrtvih jer su uleteli da pomognu zrtvama i komsijama, ko zna.

Nego, Francuzi kao najglasniji podrzavaci intervencije imaju teoriju zasto bi Asad rizikovao hemiski napad na 5km od posmatraca UN-a http://www.lefigaro.fr/international/20 ... mmence.php

Navodno je cilj bila grupa od 300-ak komandosa obucavanih u gerilskoj borbi od strane Amera u Jordanu.
Klavikula

#1507 Re: Sirija

Post by Klavikula »

udrch wrote:
Klavikula wrote:

zdrao!
pa eto Makedonac ti je dao najjednostavniji odgovor..napad u Tokiju je bio u zatvorenom prostoru, ovaj na otvorenom i nisu svi bili na istom mjestu, neko bliže, neko dalje..normalno je da je neko manje pogođen, ili nije?
da, al ovdje govorimo o raketi koja ima 100tinjak puta vise nervnog plina. ako se ne varam, @saxxx je rekao da je ispaljeno 29 takvih projektila.

imam pri ruci hemijski racunar i fino pise da domet primarnih oblaka para sarina moze biti minimalno 3km, a sekundarni nekoliko puta vise.
Klavikula

#1508 Re: Sirija

Post by Klavikula »

udrch wrote:
Klavikula wrote:poprilicno sam siguran da nije koristen sarin, iperit, VX ili opasniji nervni otrov. ranije sma u nekoliko postova obrazlozio ovu tvrdnju.

nije bi baš jasno koji ono ti stručnjak bješe? jesi to bio na licu mjesta kao inspektor UN-a?

jedino što je sigurno jeste da ćeš ti majmunolikog diktatora braniti..
inspektori UN-a nisu (jos) izasli na lice mjesta.

ja nisam nikakav strucnjak, ali imam neke literature pa je koristim. uz malo mozga neke stvari se mogu skontati ;-)
kljucna kost

#1509 Re: Sirija

Post by kljucna kost »

Klavikula wrote:

zdrao!
a ti kao istinu govoris,ti znas sta je istina a sta ne,jako dugo citam ovaj forum a i mcm.i jako ste nerealni ti i jos par ovdje forumasa,vas jednostavno tolika mrznja prema muslimanima i Islamu sputava u vama i trun objektivnosti.
Niti jedan covjek ne moze da se nasladjuje sa onlikim brojem mrtve pobijene muslimanske djece,zene i ostalih:(.
kljucna kost

#1510 Re: Sirija

Post by kljucna kost »

I da glumi se velika pamet i intelektualnost,a zakazu osnovne ljudske kvalitete. :run:
Klavikula

#1511 Re: Sirija

Post by Klavikula »

AleksoMKD wrote:
Klavikula wrote: 0,073mg/kg tjelesne tezine je srednja toksicna doza. nema teoretske sanse da, bez brzog uzimanja protuotrova, neko prezivi raketni napad.
Efikasan otrov, i u pravu si, u Tokiju je bila relativno mala kolicina u zatvorenom prostoru (vagoni) pa ipak nije bilo zrtava ko sto su ludaci ocekivali (stotine) a ovo...........

Eventualno ljudi sa margina dejstva otrova, a mozda je onoliko mrtvih jer su uleteli da pomognu zrtvama i komsijama, ko zna.
generalno, ima argumenata i za i protiv. i strucnjaci imaju podjeljena misljenja.

sto se motiva tice jedno je sigurno, ovaj incident nikako ne odgovara Vladi, a moze koristiti pobunjenicima. mislim da je Assad do sad pokazao da nit je glup nit je nesposoban, pa sumnjam da bi nesto slicno naredio. ako nije koristio hemiju kad su mu bradonje bile skoro u centru Damaska, sumnjam da bi sad kad se bore za goli opstanak po Ghouti.
AleksoMKD

#1512 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

To mi stvarno nije jasno, posmatraci UN-a na 5 km od napada i ovi da ispale.

Mozda je lud, al glup nije.
Klavikula

#1513 Re: Sirija

Post by Klavikula »

kljucna kost wrote:
Klavikula wrote:

zdrao!
a ti kao istinu govoris,ti znas sta je istina a sta ne,jako dugo citam ovaj forum a i mcm.i jako ste nerealni ti i jos par ovdje forumasa,vas jednostavno tolika mrznja prema muslimanima i Islamu sputava u vama i trun objektivnosti.
Niti jedan covjek ne moze da se nasladjuje sa onlikim brojem mrtve pobijene muslimanske djece,zene i ostalih:(.
kakvo ba nasladjivanje. sumnjam da je napad uopste bilo, to nije nasladjivanje. iskreno mi je zao svake zrtve,svakog civila, svakog sirijskog vojnika, pa i pobunjenika. teroristicku internacionalu ne zalim sekunde. zelim im da kosti u Siriji ostave. kad neko iz pm dodje ratovati u tudju zemlju, dodje ubijati civile ne zasluzuje nista drugo nego smrt.
dječak sa šibicama

#1514 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

AleksoMKD wrote:To mi stvarno nije jasno, posmatraci UN-a na 5 km od napada i ovi da ispale.

Cini mi se da je EU jutros objavila da nema nikakvih dokaza o napadu hemijskim oruzjem.

Jesu njihovi inspektori na terenu?
Klavikula

#1515 Re: Sirija

Post by Klavikula »

AleksoMKD wrote:To mi stvarno nije jasno, posmatraci UN-a na 5 km od napada i ovi da ispale.

pa ne bih bas rekao ni da je lud.
cionisti su ga bombardovali nekoliko puta a on nije odgovarao na napade iz istih razloga zbog cega nema logike da je sad koristio hemijsko oruzje. mislim da je "ludost bliskoistocnih diktatora" vise propagandni izraz, nego istina. da je Assad lud, da nema mudrosti vec odavno bi bio bivsi.
sumirprimus

#1516 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

pa kao slucajno znate za veci broj zrtava od nekog slicnog napada jos od halabdže,posto je to slicnije poredjenje od onoga sa tokio podzemnom!
brojka umrlih kojom operisu je prevelika,dovoljno da ima logike da ih je dosta pomrlo i u samom pokusaju spasavanja,u citavom tom kvartu...
sumirprimus

#1517 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

u svakom slucaju da bog sacuva,gdje ovo u siriji ode,a gdje ce tek zavrsit..
Co0l

#1518 Re: Sirija

Post by Co0l »

Sta ono cionisti poceli pomagat Asadu i bombarduju islamiste u Libanu?
Maske su pale :D
Co0l

#1519 Re: Sirija

Post by Co0l »

Btw,kako samo cinicne i odvratne rasprave vezane za ovaj zlocin izvrsen bojnim otrovima :-)
sumirprimus

#1520 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Co0l wrote:Sta ono cionisti poceli pomagat Asadu i bombarduju islamiste u Libanu?
mislim da je svakom cojveku na planeti jasno kakav je odgovor IDF-a ukoliko dodje do raketnog napada,kao u ovom slucaju...
kao da arapima treba pomoc ili odmoc u samorazaranju....cccc
AleksoMKD

#1521 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

SalihI wrote:
Znaci li to za da za male kolicine toga otrova treba dekontaminacija a za velike da netreba ?
Ne, treba u oba slucaja, ali sto je manja kolicina to se brze rasturi u zraku. Ako je prostor nepotreban i nenaseljen bolje je ostaviti par dana sa sam nestane.

I normalno koliko je otvoreniji prostor brze ide. Plus ako ima vjetra jos brze, normalno najebu oni koji su na putu tog vetra.
scooby_dooby_doo

#1522 Re: Sirija

Post by scooby_dooby_doo »

Koji gradovi(veci) su pod vlascu vlade/vojske,a koji pobunjenika/ovih sto se bore protiv asada?
mmaar

#1523 Re: Sirija

Post by mmaar »

Co0l wrote:Sta ono cionisti poceli pomagat Asadu i bombarduju islamiste u Libanu?
Nije ti palo na pamet da braca i ovog puta djeluju u saradnji sa svojim cionistickim gospodarima kojima treba novi povod za napad na Liban i nametanje Hezbulahu novog sukoba i rastezanje otpora koji je trenutrno preokupiran odbranom Sirije od cionisticke agresije. Nece svoj na svoga, ne treba da birnes.
mmaar

#1524 Re: Sirija

Post by mmaar »

Kao sto gore rekoh, naravno da su braca odlicno uigrana sa svojim gospodarima iz Tel Aviva.
Libanonski izvori ističu kako su prema Izraelu ispaljene 4 rakete tipa Katjuša. Izraelska vojska danas je potvrdila u izjavi kako "libanonsku vladu drže direktno odgovornom za napade". Po tom pitanju oglasio se i izraelski premijer, Benjamin Netanyahu, koji je istaknuo: "Svatko tko nam naudi, ili pokuša, mora znati da ćemo mi odgovoriti natrag".

No, glasnogovornik ljevičarske organizacije PFLP (Palestinski Front za Oslobođenje Palestine), Abu Imad Ramez Mustafa, ističe kako je Izrael jutros u zračnim napadima gađao teritorij u blizini njihovih baza, kod mjesta Naameh. Navodi kako su zračni napadi pogodili praznu dolinu te ističe kako Izrael ovime želi stvoriti tenzije između libanonske države i Palestinaca.
Avetinho

#1525 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Kikibombona wrote: Apsolutno nista pozitivno za Asada. Jedino logicno objasnjenje bi bilo da je totalni psihopata i mazohista.
Bravo.
Locked