hrvatska-more

Post Reply
insomnia99

#1501 Re: hrvatska-more

Post by insomnia99 »

Banksy wrote:
korisnicc wrote:Banksy

tako za Italiju možeš kao primjer uzeti Berlusconija :-|
Milan Ivkošić prvo pero, Igor Štimac prva lopta, Thompson prvi glas, a Željko Kerum izabrani gradonačelnik.

Šta reći, Mitteleuropa.
problem je što se te seljačine probiju lakše od onih finih :D iako su u manjini
mislim bandić gradonačenik zagreba.....to mi ne ide u glavu
korisnicc

#1502 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

Pod "Balkanom" bi jedino mogli proći neki djelovi Like i dalm. Zagore.
Alfons Kauders

#1503 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

insomnia99 wrote:
korisnicc wrote: Sve "balkansko" smo preuzeli od istočnih susjeda.

Aj aj za BUREK svaka čast :D
sigurno nismo od mađara ili talijana :D .... teško se ponekad oduprijet utjecaju susjeda......pogotovo ako nisi veća i mnogoljudnija zemlja od tih susjeda
pa kako onda da ste preuzeli burek, cajke i ostale balkanske mane i vrline od male bosne? :D zar nije trebalo biti obratno? da se u sarajevu prave strukli umjesto bureka? :D
insomnia99

#1504 Re: hrvatska-more

Post by insomnia99 »

Alfons Kauders wrote:
apsolutno... u hrvatskoj se isprepletalo dosta vise interesa, malo mlecani, italijani, austrijanci, ugari, turci... kod nas nije bilo tako "sareno"... bilo bi mi draze da jeste, jer je ta raznolikost veliko bogatstvo
eto tu se slažemo...u pravu si ima to i neke prednosti,ali može biti jako zbunjujuće...za nas hrvate a možda i za susjede
Alfons Kauders wrote:
pa kako onda da ste preuzeli burek, cajke i ostale balkanske mane i vrline od male bosne? :D zar nije trebalo biti obratno? da se u sarajevu prave strukli umjesto bureka? :D

ma to većinom deru oni koji su došli iz bosne........mada nije hrvatska nešto veća zemlja od bosne
Last edited by insomnia99 on 16/07/2013 19:34, edited 1 time in total.
korisnicc

#1505 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

Alfons Kauders wrote:
insomnia99 wrote:
Alfons Kauders wrote: sorry, ali hrvatska nije jedina izmedju zapada i istoka evrope... to je i bosna, a jos vise srbija... beograd je na uscu dunava i save, malo je reci da je strateska tacka u ovom regionu

uostalom kada pogledas granice, od rimskog carstva do danas, ispada da je hrvatska uvijek bila zapad, kao i bosna, te dio srbije... nema potrebe za otkrivanjem tople vode
kod hrvatske se te razlike puno više osjete...ajde usporedi istru i slavoniju....ili zagorje i dal.zagoru..
to su dva svijeta....u bosni i srbiji ne postoje takve razlike.....možda u srbiji vojvodina malo odskače....
apsolutno... u hrvatskoj se isprepletalo dosta vise interesa, malo mlecani, italijani, austrijanci, ugari, turci... kod nas nije bilo tako "sareno"... bilo bi mi draze da jeste, jer je ta raznolikost veliko bogatstvo
Slažem se.
jefferson

#1506 Re: hrvatska-more

Post by jefferson »

insomnia99 wrote:
Banksy wrote:
korisnicc wrote:Banksy

tako za Italiju možeš kao primjer uzeti Berlusconija :-|
Milan Ivkošić prvo pero, Igor Štimac prva lopta, Thompson prvi glas, a Željko Kerum izabrani gradonačelnik.

Šta reći, Mitteleuropa.
problem je što se te seljačine probiju lakše od onih finih :D iako su u manjini
mislim bandić gradonačenik zagreba.....to mi ne ide u glavu
Izabrani predstavnik naroda. Nemoj slucajno pomisliti da ja oo samo HR prebacujem. Daleko sam kriticniji kada je BiH u pitanju jer je moja zemlja.
Ali nemoj da se zavaravas, Kerum, Bandic i sl su volja naroda, kao sto su i ovi BH paraziti.
korisnicc

#1507 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

Alfons Kauders wrote:
insomnia99 wrote:
korisnicc wrote: Sve "balkansko" smo preuzeli od istočnih susjeda.

Aj aj za BUREK svaka čast :D
sigurno nismo od mađara ili talijana :D .... teško se ponekad oduprijet utjecaju susjeda......pogotovo ako nisi veća i mnogoljudnija zemlja od tih susjeda
Migracije stanovništva... :-D
Alfons Kauders

#1508 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

korisnicc wrote:Pod "Balkanom" bi jedino mogli proći neki djelovi Like i dalm. Zagore.
ne da bi "mogli proci" vec prolaze bez problema... :D ne znam gde bi ih drugo svrstao? :D

istra nimalo, primorje i slavonija malo, zagorje vrlo malo...

recimo onda da je hrvatska 40-60% balkanska :D
Havatar

#1509 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

Dalmacija je mittel mediteran :mrgreen:
Alfons Kauders

#1510 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

korisnicc wrote:
Alfons Kauders wrote:
hm, vise je hrvata, slovenaca, madjara, ceha i austrijanaca u zadnjih 150 godina doslo u sarajevo nego sto je bosnja iz sarajeva doslo u hrvatsku...

kako to da vam migracijama dodje burek, a nama ne dodje nista od svih ovih iz KuK monarhije? :D
korisnicc

#1511 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

Alfons Kauders wrote:
korisnicc wrote:Pod "Balkanom" bi jedino mogli proći neki djelovi Like i dalm. Zagore.
ne da bi "mogli proci" vec prolaze bez problema... :D ne znam gde bi ih drugo svrstao? :D

Recimo da je spoj Srednje Europe :mandrak: i Mediterana :smeker: .....s utjecajem Balkana. :serbo:

:D
madner

#1512 Re: hrvatska-more

Post by madner »

Toliko godina jedna kraljevina sa Madjarima i opet Bosanci krivi. :D
Alfons Kauders

#1513 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

korisnicc wrote:
Alfons Kauders wrote:

Recimo da je spoj Srednje Europe :mandrak: i Mediterana :smeker: .....s utjecajem Balkana. :serbo:

:D
jbg to isto mozes reci za bosnu... doduse uz dosta manje mediterana :D
insomnia99

#1514 Re: hrvatska-more

Post by insomnia99 »

jefferson wrote: Izabrani predstavnik naroda. Nemoj slucajno pomisliti da ja oo samo HR prebacujem. Daleko sam kriticniji kada je BiH u pitanju jer je moja zemlja.
Ali nemoj da se zavaravas, Kerum, Bandic i sl su volja naroda, kao sto su i ovi BH paraziti.
pa znam...upravo zato mi i ne ide u glavu....cijeli zagreb govori bandić seljačina....ma šta zagreb,cijela hrvatska...ali eto, on godinama gradonačelnik

što se tiče keruma on je hvala bogu izgubio
korisnicc

#1515 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

Alfons Kauders wrote:
korisnicc wrote:
Alfons Kauders wrote:
hm, vise je hrvata, slovenaca, madjara, ceha i austrijanaca u zadnjih 150 godina doslo u sarajevo nego sto je bosnja iz sarajeva doslo u hrvatsku...

kako to da vam migracijama dodje burek, a nama ne dodje nista od svih ovih iz KuK monarhije? :D
Došlo je kod nas Bosanaca i Hercegovaca u zadnjih nekoliko stoljeća (bježanje pred turcima)...
insomnia99

#1516 Re: hrvatska-more

Post by insomnia99 »

Alfons Kauders wrote:

bosna je čisti istok...s utjecajem turaka :D

sam ovdje na kvarneru bošnjaka ima ko mrava :D tko zna koliko ih još ne znam...
Last edited by insomnia99 on 16/07/2013 19:40, edited 1 time in total.
Havatar

#1517 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

insomnia99 wrote:
jefferson wrote: Izabrani predstavnik naroda. Nemoj slucajno pomisliti da ja oo samo HR prebacujem. Daleko sam kriticniji kada je BiH u pitanju jer je moja zemlja.
pa znam...upravo zato mi i ne ide u glavu....cijeli zagreb govori bandić seljačina....ma šta zagreb,cijela hrvatska...ali eto, on godinama gradonačelnik

Sta hvala bogu, nazalost izgubio..
korisnicc

#1518 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

Alfons...
I puno više Balkana. 8)
Alfons Kauders

#1519 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

korisnicc wrote: Došlo je kod nas Bosanaca i Hercegovaca u zadnjih nekoliko stoljeća (bježanje pred turcima)...
pa burek je dosao iz turske... ispade da su ti bjezali pred turcima i usput nosili turski burek u hrvatsku... :D
Nokija

#1520 Re: hrvatska-more

Post by Nokija »

Zlobnici kazu: kad povuces cizu od Trsta do Odese sve ispod toga pa do Turske je Balkan. A purgeri se osipaju :lol:
jefferson

#1521 Re: hrvatska-more

Post by jefferson »

insomnia99 wrote:

Kako ti ne ide u glavu. pa balkan jaro moj :D
Alfons Kauders

#1522 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

insomnia99 wrote:
Alfons Kauders wrote:

bosna je čisti istok...s utjecajem turaka :D

sam ovdje na kvarneru bošnjaka ima ko mrava :D tko zna koliko ih još ne znam...
eto kao mrava... a u cijeloj hrvatskoj nema 50,000 bosnjaka :D

ali donijeli su burek :lol:
korisnicc

#1523 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

Alfons Kauders wrote:
korisnicc wrote: Došlo je kod nas Bosanaca i Hercegovaca u zadnjih nekoliko stoljeća (bježanje pred turcima)...
pa burek je dosao iz turske... ispade da su ti bjezali pred turcima i usput nosili turski burek u hrvatsku... :D
Hebiga, turci su to...
Odmah nametnuli svoj utjecaj (prije negoli su ljudi pošteno i otišli iz BiH). :sinbad:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1524 Re: hrvatska-more

Post by Domaci izdajnik »

Što reče Krleža Evropa počinje sa terase hotela Esplanada :mrgreen: ne dirajte mi burek naročito slagani pod sačem :-D
Alfons Kauders

#1525 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

korisnicc wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hebiga, turci su to...
Odmah nametnuli svoj utjecaj (prije negoli su ljudi pošteno i otišli iz BiH). :sinbad:
opet nema smisla - jer burek nije bio tradicionalno jelo katolika u bosni, pa ga kao takvog nisu ni mogli nositi u hrvatsku... :D

mislim da su puno vise na tom polju uradili albanci nego hrvati i bosnjaci iz bosne... :D
Post Reply