Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
korisnicc wrote:
Sve "balkansko" smo preuzeli od istočnih susjeda.
Aj aj za BUREK svaka čast
sigurno nismo od mađara ili talijana .... teško se ponekad oduprijet utjecaju susjeda......pogotovo ako nisi veća i mnogoljudnija zemlja od tih susjeda
pa kako onda da ste preuzeli burek, cajke i ostale balkanske mane i vrline od male bosne? zar nije trebalo biti obratno? da se u sarajevu prave strukli umjesto bureka?
Alfons Kauders wrote:
apsolutno... u hrvatskoj se isprepletalo dosta vise interesa, malo mlecani, italijani, austrijanci, ugari, turci... kod nas nije bilo tako "sareno"... bilo bi mi draze da jeste, jer je ta raznolikost veliko bogatstvo
eto tu se slažemo...u pravu si ima to i neke prednosti,ali može biti jako zbunjujuće...za nas hrvate a možda i za susjede
Alfons Kauders wrote:
pa kako onda da ste preuzeli burek, cajke i ostale balkanske mane i vrline od male bosne? zar nije trebalo biti obratno? da se u sarajevu prave strukli umjesto bureka?
ma to većinom deru oni koji su došli iz bosne........mada nije hrvatska nešto veća zemlja od bosne
Last edited by insomnia99 on 16/07/2013 19:34, edited 1 time in total.
Alfons Kauders wrote:
sorry, ali hrvatska nije jedina izmedju zapada i istoka evrope... to je i bosna, a jos vise srbija... beograd je na uscu dunava i save, malo je reci da je strateska tacka u ovom regionu
uostalom kada pogledas granice, od rimskog carstva do danas, ispada da je hrvatska uvijek bila zapad, kao i bosna, te dio srbije... nema potrebe za otkrivanjem tople vode
kod hrvatske se te razlike puno više osjete...ajde usporedi istru i slavoniju....ili zagorje i dal.zagoru..
to su dva svijeta....u bosni i srbiji ne postoje takve razlike.....možda u srbiji vojvodina malo odskače....
apsolutno... u hrvatskoj se isprepletalo dosta vise interesa, malo mlecani, italijani, austrijanci, ugari, turci... kod nas nije bilo tako "sareno"... bilo bi mi draze da jeste, jer je ta raznolikost veliko bogatstvo
tako za Italiju možeš kao primjer uzeti Berlusconija
Milan Ivkošić prvo pero, Igor Štimac prva lopta, Thompson prvi glas, a Željko Kerum izabrani gradonačelnik.
Šta reći, Mitteleuropa.
problem je što se te seljačine probiju lakše od onih finih iako su u manjini
mislim bandić gradonačenik zagreba.....to mi ne ide u glavu
Izabrani predstavnik naroda. Nemoj slucajno pomisliti da ja oo samo HR prebacujem. Daleko sam kriticniji kada je BiH u pitanju jer je moja zemlja.
Ali nemoj da se zavaravas, Kerum, Bandic i sl su volja naroda, kao sto su i ovi BH paraziti.
korisnicc wrote:
Sve "balkansko" smo preuzeli od istočnih susjeda.
Aj aj za BUREK svaka čast
sigurno nismo od mađara ili talijana .... teško se ponekad oduprijet utjecaju susjeda......pogotovo ako nisi veća i mnogoljudnija zemlja od tih susjeda
Alfons Kauders wrote:
Migracije stanovništva...
hm, vise je hrvata, slovenaca, madjara, ceha i austrijanaca u zadnjih 150 godina doslo u sarajevo nego sto je bosnja iz sarajeva doslo u hrvatsku...
kako to da vam migracijama dodje burek, a nama ne dodje nista od svih ovih iz KuK monarhije?
jefferson wrote:
Izabrani predstavnik naroda. Nemoj slucajno pomisliti da ja oo samo HR prebacujem. Daleko sam kriticniji kada je BiH u pitanju jer je moja zemlja.
Ali nemoj da se zavaravas, Kerum, Bandic i sl su volja naroda, kao sto su i ovi BH paraziti.
pa znam...upravo zato mi i ne ide u glavu....cijeli zagreb govori bandić seljačina....ma šta zagreb,cijela hrvatska...ali eto, on godinama gradonačelnik
Alfons Kauders wrote:
Migracije stanovništva...
hm, vise je hrvata, slovenaca, madjara, ceha i austrijanaca u zadnjih 150 godina doslo u sarajevo nego sto je bosnja iz sarajeva doslo u hrvatsku...
kako to da vam migracijama dodje burek, a nama ne dodje nista od svih ovih iz KuK monarhije?
Došlo je kod nas Bosanaca i Hercegovaca u zadnjih nekoliko stoljeća (bježanje pred turcima)...
jefferson wrote:
pa znam...upravo zato mi i ne ide u glavu....cijeli zagreb govori bandić seljačina....ma šta zagreb,cijela hrvatska...ali eto, on godinama gradonačelnik
jefferson wrote: