Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
ultima_palabra

#1501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Ono sto ja zamjeram jeste da se nisu jasno odredili u statutu oko buduceg uredjenja (republicko pise, ali ujedno i da ce se postivati postojeci ustav) drzave, nema jasne ostrice.
Pa neće valjda upadati u Haretovu zamku zvanu 100% BiH... nemoj obećavati nešto ako nemaš način da to sprovedeš.
madner wrote:Sto se tice vlade KS, neozbiljna je kritika, Hanka je postavila profu i bitno je kako isti radi.
Ljudi posmatraju izvršnu vlast kao cjelinu, što je ispravno.
PapakizSarajeva

#1502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PapakizSarajeva »

StupskaBitanga wrote:Nije Pedja dio ove teme nego da je Hanka bila ZA poveanje za tih njima sitnih 700KM a svi vidite u kakvom se s(t)ranju nalazi Sarajevo
Volio bih znati kako su glasali poslanici iz SDP-a, SBB-a, SDA-a i NS ??? Pa bih onda diskutovao, ovako pricati i "samarati" HV i DM kao clanove DF-a je "bezeze" ... Nesto ne procitah nigdje komentare NS i PK (a ni isturenih ljudi ispred DF-a, ono jest da su "bezobrazno i politikantski" osnovali stranku u nevakat, bez dogovora sa Hamzanijom pa skrenuli paznju sa gladne nejaci GRAS-ovih radnika) o situaciji sa GRAS-om ...

Jedino cu se razocarati ako u DF-u kao clanove vidim pripadnike samostalnog granskog sindikata vozaca, revizora i cistacica GRAS-a ...
madner

#1503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Negdje bi dobio 50% i onda bi tu mogao pokazati sta zna i umije.
Prpa.ba

#1504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

VjecitiStudent wrote:Pri poređenju ove dvije vlade jezičak na vagi je ... Radeljaš.
A Radeljas je mnogo stetniji i opasniji po drzavu i budzetski novac od Budimlica, Lulica, Musica, Orucevica zbog.. ?
PapakizSarajeva

#1505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

biske wrote:
ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:Slažem se, SDA ima svoju temu, i Radeljaš ima svoju temu ...
Tamo je bilo bar 500 ljudi. Imamo li još kakvih komentara osim Hanke?
Hanka je digla ruku za njih, dakle pripadaju ovoj temi.

Ja sam već dao komentar, pozitivan. Čak razmišljam o pristupanju, po prvi put u životu :D
ne može. imaš manu, navijaš za želju. takvu manu može imati samo precjednik! :D

u informacijama o DF prikupljenim sa raznih strana pronašao sam toliko komada "dlake u jajetu" da bi se mogla jedna dobra perika napraviti. o otvorenosti prema ljudima i idejama tek poneka riječ, najlakše je to preskočiti i biti pasivac.
dalje, potpuna ignorancija zvaničnika drugih stranaka je tolika da ta tišina odzvanja. vaga se i gleda svaki potez novonastale stranke, nema komentara... voli bih znati: zašto?
STRAH i sok prijatelju ... Sad ce poceti pljuvanja kao ovo "gospodina" Kojovica ...
StupskaBitanga

#1506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Prpa.ba wrote:
Prpa.ba wrote:
StupskaBitanga wrote:ako ćemo svi se složžiti KS ima do sada najgoru moguću Vladu koja je nefunkcionalna
Zasto bismo se slozili? Po cemu je to prosla nakupina poltrona bila bolja? :-) Tu su negdje.. :mrgreen:
Stupski, ima li odgovora? :D
Ima itekako
Ne kažem ja da su zadnje dvije Vlade KS u ovom mandatu bile fantastične, nešto najbolje što se KS moglo desiti ali kada pogledamo širu sliku ova vlast je dovela čovjeka tipa Radeljaš da se bavi ZZO a recimo što je najbitnije za građane jeste to da smo dolaskom ovih eksperata roditelji ostali bez dječjeg doplatka čija isplata kasni jedan mjesec, prosvjetari su već na pragu štrajka, a nedavno smo i ostali bez javne rasvjete na pojedinim dijelovima KS a evo spremaju i udar zvani poskupljenje vode sa šašavom odredbom od 5 kubika koja stvarno vrijeđa inteligenciju
madner

#1507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

ultima_palabra wrote:
madner wrote:Ono sto ja zamjeram jeste da se nisu jasno odredili u statutu oko buduceg uredjenja (republicko pise, ali ujedno i da ce se postivati postojeci ustav) drzave, nema jasne ostrice.
Pa neće valjda upadati u Haretovu zamku zvanu 100% BiH... nemoj obećavati nešto ako nemaš način da to sprovedeš.
madner wrote:Sto se tice vlade KS, neozbiljna je kritika, Hanka je postavila profu i bitno je kako isti radi.
Ljudi posmatraju izvršnu vlast kao cjelinu, što je ispravno.
Pa moras imati jasan profil zasta se zalazes. Nema potrebe da napises da ces postovati postojeci ustav, to je dato, to izbija samo ostricu iz onog republickog.

Ljudi posmatraju izvrsnu vlast kao cjelinu kada daju ocjenu o izvrsnoj vlasti :wink:
VjecitiStudent

#1508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Prpa.ba wrote:
VjecitiStudent wrote:Pri poređenju ove dvije vlade jezičak na vagi je ... Radeljaš.
A Radeljas je mnogo stetniji i opasniji po drzavu i budzetski novac od Budimlica, Lulica, Musica, Orucevica zbog.. ?
Sa izuzetkom Oručevića prva trojica imaju vrlo dostojne nasljednike u novoj vladi.
Banksy

#1509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote: Peđa im ga je odmah složio, ništa partnerski odnosi ovo-ono...
Peđa o poštenju ...

mart 2010

Peđa Kojović:
Saopštenje za javnost

ZA OBJAVU!

POSLANICI DOMA NARODA FBIH IZGUBILI SVAKI KONTAKT SA PAMEĆU

Sramnom odlukom da sebi povećaju plate na 3250 KM, skrate svoj radni vijek i potom uživaju u penzijama od 2100 KM, koje po njihovoj smrti nasljeđuje njihova porodica, delegati FBiH Doma Naroda su jučer jasno pokazali ne samo čije i kakve interese oni zapravo štite nego i potpuni nedostatak morala i zdravog razuma.

Član Izvršnog Odbora Naše stranke Peđa Kojović je izjavio “Gospodo poslanici, kako vas nije stid? Zbog vas se udaljavamo od Evrope. Zbog vašeg nerada i bezobrazluka zemlja je na ivici bankrota. Neodgovorno ste zadužili našu djecu kod Medjunarodnog monetarnog fonda. I sada ste još imali obraza da sami sebi povećate plate i penzije, a skratite svoj radni vijek. Šta je sljedeće? Rat kojim ćete pokušati zamesti tragove svog kriminala?”

Poruka Naše stranke poslanicima koji su podigli ruke za ovu drsku pljačku je vrlo jednostavna; Da smo na vašem mjestu mi taj novac ne bismo trošili. Morat ćete ga vratiti onome kome pripada – građanima i građankama BiH. Oktobar je blizu

Otkad Kojović sjedi u klupama, je li podnio inicijativu za smanjenje njihovih i svoje plaće, je li odbio taj novac ...?
VjecitiStudent

#1510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

PapakizSarajeva wrote: STRAH i sok prijatelju ... Sad ce poceti pljuvanja kao ovo "gospodina" Kojovica ...
Možeš li nam reći, šta je pogrešno napisao? Je li DF sada dio vladajuće koalicije u KS ili nije?

Da i ja jednom branim Kojovića :D
O'zone
Globalni moderator

#1511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

StupskaBitanga wrote: Ima itekako
Ne kažem ja da su zadnje dvije Vlade KS u ovom mandatu bile fantastične, nešto najbolje što se KS moglo desiti ali kada pogledamo širu sliku ova vlast je dovela čovjeka tipa Radeljaš da se bavi ZZO a recimo što je najbitnije za građane jeste to da smo dolaskom ovih eksperata roditelji ostali bez dječjeg doplatka čija isplata kasni jedan mjesec, prosvjetari su već na pragu štrajka, a nedavno smo i ostali bez javne rasvjete na pojedinim dijelovima KS a evo spremaju i udar zvani poskupljenje vode sa šašavom odredbom od 5 kubika koja stvarno vrijeđa inteligenciju
Samo expertno nema labavo.

E sad iskreno šta njih zaboli k...c šta raja misli k'o da će im se neko pobuniti ako oni povećaju platu sebi ili povećaju cjenu vode nama mi ćemo malo kvocati i onda opet mir i tišina.
Prpa.ba

#1512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

StupskaBitanga wrote:Ima itekako
To sve stoji, ali stoji i za prosle Vlade. To sto je sehara presusila, ne znaci da ovo nije rezultat kontinuiranog unistavanja Kantona od '95 od SDA, SBiH i SDP vlada. Samo mi je smijesno sa koliko zestine se spominje Radeljas, a ispod radara prodjose legije SDP-ovih tenisera koji su za godinu vlasti nacinili stetu po budzet gotovo kao i SDA za mandat. :-) Valjda bilo zeljno 8 godina u opoziciji, pa daj sta das. O tome ja govorim, svi vidite seljacinu koji otvoreno krade, dok je ipak malo tezi posao procitati tendere i konkurse pa upratiti tenisere sa kravaticama i NVO diplomama.. :D
piranadirana

#1513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by piranadirana »

Sarajevu možeš i "mačka u vreći podvaliti"... :lol: :lol:
StupskaBitanga

#1514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Slažem se i neću da amnestiram nikog nego ovdje sada u ovoj Vladi KS koju je i sadašnja članica DF dovela tu sjede ljudi koji bi trebali sjediti u ZATVORU a ne u Vladi
Banksy

#1515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:
Radeljaš je zaista slika svih nas, proizvod vremena, neko ko će biti reprezentativan primjerak kad sutra budemo htjeli u dvije slike i tri riječi opisati poslijeratnu Bosnu.
No, da javnost zna poslove i talove dugogodišnjeg direktora ZZO Mahmuta Đape, Radeljaševog prethodnika, s kim je radio i šta je radio, kolike je tek on budžete imao, zamantalo bi im se ...
Prpa.ba wrote:
To sve stoji, ali stoji i za prosle Vlade. To sto je sehara presusila, ne znaci da ovo nije rezultat kontinuiranog unistavanja Kantona od '95 od SDA, SBiH i SDP vlada. Samo mi je smijesno sa koliko zestine se spominje Radeljas, a ispod radara prodjose legije SDP-ovih tenisera koji su za godinu vlasti nacinili stetu po budzet gotovo kao i SDA za mandat. :-) Valjda bilo zeljno 8 godina u opoziciji, pa daj sta das. O tome ja govorim, svi vidite seljacinu koji otvoreno krade, dok je ipak malo tezi posao procitati tendere i konkurse pa upratiti tenisere sa kravaticama i NVO diplomama.. :D
To je to.
Last edited by Banksy on 08/04/2013 13:19, edited 1 time in total.
PapakizSarajeva

#1516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

VjecitiStudent wrote:
PapakizSarajeva wrote: STRAH i sok prijatelju ... Sad ce poceti pljuvanja kao ovo "gospodina" Kojovica ...
Možeš li nam reći, šta je pogrešno napisao? Je li DF sada dio vladajuće koalicije u KS ili nije?

Od ponedeljka, ( kad je "nastupila pravna drzava", dan nakon osnivacke skupstine DF ), recimo da JESTE ... "Mores" li mi reci kad je donesena ova odluka nesto nisam u toku ???
nosara

#1517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Banksy wrote:
nosara wrote:
Banksy wrote: Znam, isto sam očekivala ... Trebalo je da leti perje ...
Hej, Dizdar, Munja, Dahic, Podzic... jos ako Cenicka udje... i ono jucer... :-) Kome pruza ruku...? Go lopov i mafija ili nekompetentni idioti, lafo elita, tipa ns i slicni supcici... :x

Gubi momentum... Sad kad navale mafijaski kerberi na njega, nece imat kad dic glavu... Ocekivao sam tri gola u gostima, vec sad, a on kuci igra na 0:0... Moj Zelja... :roll:
Ovo ljudi što sad ima je već daleko najpoštenije stranačko društvo nakon rata + što su svi vrhunski stručnjaci svog posla, pa da su i sutra izbori znala bih za koga glasati, to je već dobio.
Ali imati onakva tri policajca + ratne heroje, a ne najaviti oštru borbu i skidanje glava, je propuštanje momenta ...
I inače, mislim da je društvo zrelo za temeljite promjene, za brutalne obračune i čišćenje i izvaljivanje korijenja, mislim da to i narod čeka i želi. Mislim da mora krenuti malo grublje i odlučnije, jasno pokazati da neće praviti kompromise i mislim da mu jedino takvo opredijenjenje i takva predizborna mogu donijeti apsolutan uspjeh. Takvim pristupom bi 2014. sigurno dobio +50% glasova.
I nema dogovora, pregovora, koalicija, pruzene ruke... N E M A, jebo ga dogovor... Oko cega, s kim, ZASTO...? :roll:
Nek' trzne Bebu, malo poprica s njim o zivotu, znaju se, a valjalo bi mu...

Kako god, vidjecemo sta nosi dan, a sta noc... :D
VjecitiStudent

#1518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Prpa.ba wrote: To sve stoji, ali stoji i za prosle Vlade. To sto je sehara presusila, ne znaci da ovo nije rezultat kontinuiranog unistavanja Kantona od '95 od SDA, SBiH i SDP vlada. Samo mi je smijesno sa koliko zestine se spominje Radeljas, a ispod radara prodjose legije SDP-ovih tenisera koji su za godinu vlasti nacinili stetu po budzet gotovo kao i SDA za mandat. :-) Valjda bilo zeljno 8 godina u opoziciji, pa daj sta das. O tome ja govorim, svi vidite seljacinu koji otvoreno krade, dok je ipak malo tezi posao procitati tendere i konkurse pa upratiti tenisere sa kravaticama i NVO diplomama.. :D
Šta ste cicije, izmahalajte nam koju :D
Banksy

#1519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

nosara wrote:
I nema dogovora, pregovora, koalicija, pruzene ruke... N E M A, jebo ga dogovor... Oko cega, s kim, ZASTO...? :roll:
Nek' trzne Bebu, malo poprica s njim o zivotu, znaju se, a valjalo bi mu...

Kako god, vidjecemo sta nosi dan, a sta noc... :D
Tačno.
E, al' valja stisnut' k'o Beba ...
Vidjećemo.
zippoo87

#1520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

PapakizSarajeva wrote: Podja Kojovic je politicka nula, totalni promasaj oskarovca ... A i Nasa stranka je takodjer tako "promasena investicija" Danisa Tanovica koji ocito nije imao snage, volje, smjelosti da sam nesto licno "zatalasa" ...
ovaj sam sebe naziva PAPKOM i ocekuje da mu postovi budu kredibilni...eh tugo ,tugo :shock: :-) :roll:
VjecitiStudent

#1521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

PapakizSarajeva wrote:
VjecitiStudent wrote:

Od ponedeljka, ( kad je "nastupila pravna drzava", dan nakon osnivacke skupstine DF ), recimo da JESTE ... "Mores" li mi reci kad je donesena ova odluka nesto nisam u toku ???
Da usporedimo štoperice? Zar je bitno vrijeme, dan-dva, mjesec-dva, prije ili poslije?

Osoba, koja je svo vrijeme dizala ruku za Radeljaša i slične, nagrađena je potpredsjedničkim mjestom, toliko su im se "zgadile" njene koalicijske aktivnosti u Skupstini KS.
iPod

#1522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by iPod »

VjecitiStudent wrote:
Osoba, koja je svo vrijeme dizala ruku za Radeljaša i slične, nagrađena je potpredsjedničkim mjestom, toliko su im se "zgadile" njene koalicijske aktivnosti u Skupstini KS.
:thumbup:
StupskaBitanga

#1523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

a dan prije osnivačke skupštine Princ sa oduševljenjem govori o ŽK i DF. Slučajno ili ne :D
PapakizSarajeva

#1524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

zippoo87 wrote:
PapakizSarajeva wrote: Podja Kojovic je politicka nula, totalni promasaj oskarovca ... A i Nasa stranka je takodjer tako "promasena investicija" Danisa Tanovica koji ocito nije imao snage, volje, smjelosti da sam nesto licno "zatalasa" ...
ovaj sam sebe naziva PAPKOM i ocekuje da mu postovi budu kredibilni...eh tugo ,tugo :shock: :-) :roll:
O cemu ti to "kosmopolito" ???

Sto se tice HV kao Podpredsjednika DF, sta, kako i do kada, ce biti pitanje za vremenske distance ... Pa ima puno manje grijeha na dusi od Podpredsjednika u SDP-u, SDA-u, SBB-u i inim U-ovima ???

Osim ovog "grijeha" oko napustanja SDP-a, koji joj je izgleda i najveci, nemamo bas nekih pretjeranih podataka ...

Ja i masa drugih ipak vjerujemo u ZK i DF, pa bilo kako bilo, idemo da probamo ...
bosančica-sunčica

#1525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bosančica-sunčica »

Pa HV je SDP napustila zajedno sa Željkom Komšićem. Iz sličnih ( ili istih) razloga.
I do DF bila je nezavisni kandidaat u SK.
Post Reply