Unicredit banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
rudy81

#1502 Re: Unicredit banka, all about

Post by rudy81 »

evo nekakve odluke iz aprila prosle godine, cini se za sve osim korisnike Jes paketa postoje naknade:

Podizanje gotovine – šalter i bankomat ostalih banaka u BiH
2,5%, min. 10 KM

Podizanje gotovine – šalter i bankomat banaka u inozemstvu
2,5%, min. 10 KM

Podizanje gotovine – bankomat članica UCI grupe
za korisnike Debit Mastercard beskontaktne kartice
2,5%, min. 10 KM, bez naknade
za korisnike JES! Paket računa
iceman ze

#1503 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

Potvrda o isplacenim kamatama 5 KM. Nije puno, al bolan zabodi nos pa imam staza 17 .g. tamo, reci ba to je od nas....cccc....kad sam se raspitao, dobro prodjoh, :D ono u Intesi ista ta potvrda 20 KM. :izet:
Paper_girl

#1504 Re: Unicredit banka, all about

Post by Paper_girl »

Pokušavala sam naći informaciju o tome da li se može preko mobilnog bankarstva uplaćivati novac i na račune korisnika u drugim bankama i kolika je provizija i našla sam informacije samo o plaćanju računa. Da li neko od vas zna nešto o tome?
ado_sar

#1505 Re: Unicredit banka, all about

Post by ado_sar »

Paper_girl wrote:Pokušavala sam naći informaciju o tome da li se može preko mobilnog bankarstva uplaćivati novac i na račune korisnika u drugim bankama i kolika je provizija i našla sam informacije samo o plaćanju računa. Da li neko od vas zna nešto o tome?
Nisi dobro gledala. Moze i provizija je 0.3KM
Paper_girl

#1506 Re: Unicredit banka, all about

Post by Paper_girl »

Hvala :)
ado_sar

#1507 Re: Unicredit banka, all about

Post by ado_sar »

Paper_girl wrote:Hvala :)
:kiss:
_Reds_

#1508 Re: Unicredit banka, all about

Post by _Reds_ »

ado_sar wrote:
Paper_girl wrote:Pokušavala sam naći informaciju o tome da li se može preko mobilnog bankarstva uplaćivati novac i na račune korisnika u drugim bankama i kolika je provizija i našla sam informacije samo o plaćanju računa. Da li neko od vas zna nešto o tome?
Ako je korisnik u drugoj banci 0.60.

Ako je UC 0.30.
ado_sar

#1509 Re: Unicredit banka, all about

Post by ado_sar »

_Reds_ wrote:
ado_sar wrote:
Ako je korisnik u drugoj banci 0.60.

Ako je UC 0.30.
Tacno. Nisam ni vidio da su poskupili. Sad su medju skupljim bankama u ovom segmentu, kod sparkasse je npr 0.5 sa drugim bankama a besplatno unutar banke.
Nisrin

#1510 Re: Unicredit banka, all about

Post by Nisrin »

rudy81 wrote:evo nekakve odluke iz aprila prosle godine, cini se za sve osim korisnike Jes paketa postoje naknade:

2,5%, min. 10 KM

2,5%, min. 10 KM

Na bankomatima koji pripadaju grupaciji UNICREDIT u inostranstvu NEMA PROVIZIJE!
rudy81

#1511 Re: Unicredit banka, all about

Post by rudy81 »

Nisrin wrote:
rudy81 wrote:evo nekakve odluke iz aprila prosle godine, cini se za sve osim korisnike Jes paketa postoje naknade:

2,5%, min. 10 KM

2,5%, min. 10 KM

Na bankomatima koji pripadaju grupaciji UNICREDIT u inostranstvu NEMA PROVIZIJE!
Cemu ovi uzvicnici i caps lock, hajmo smireno razmijeniti informacije :) Ja sam samo kopirala nesto s UniCredit stranice...
Meni takodje nikad nije naplacena provizija, a podizala sam novac u Hrvatskoj, Austriji, Turskoj, Njemackoj... (Visa, JES paket). Ne znam kakva su iskustva Mastercard korisnika...
zgiba

#1512 Re: Unicredit banka, all about

Post by zgiba »

Za korisnike JES Paketa (bez obzira da li je kartica Visa ili MasterCard) nema provizije za dizanje novca u inostranstvu na bankomatima banaka iz grupe Unicredit.

Za sve ostale ima. :twisted:
rudy81

#1513 Re: Unicredit banka, all about

Post by rudy81 »

zgiba wrote:Za korisnike JES Paketa (bez obzira da li je kartica Visa ili MasterCard) nema provizije za dizanje novca u inostranstvu na bankomatima banaka iz grupe Unicredit.

evo misterija rjesena, hvala :D
Bluemore

#1514 Re: Unicredit banka, all about

Post by Bluemore »

zgiba wrote:Za korisnike JES Paketa (bez obzira da li je kartica Visa ili MasterCard) nema provizije za dizanje novca u inostranstvu na bankomatima banaka iz grupe Unicredit.

Koja je cijena paketa jes
zrakomlat

#1515 Re: Unicredit banka, all about

Post by zrakomlat »

Bluemore wrote:

6,00
Nisrin

#1516 Re: Unicredit banka, all about

Post by Nisrin »

rudy81 wrote:
Nisrin wrote:

2,5%, min. 10 KM

2,5%, min. 10 KM

Cemu ovi uzvicnici i caps lock, hajmo smireno razmijeniti informacije :) Ja sam samo kopirala nesto s UniCredit stranice...
Meni takodje nikad nije naplacena provizija, a podizala sam novac u Hrvatskoj, Austriji, Turskoj, Njemackoj... (Visa, JES paket). Ne znam kakva su iskustva Mastercard korisnika...
Naglasavanje, da se istakne dio teksta valjda :) Nema sta smireno/nesmireno. Ja podizem i u Hrv, Njem, Slo u grupaciji Unicredita i ne naplate mi provizije.. a imam obicnu VisU Electron..
Bluemore

#1517 Re: Unicredit banka, all about

Post by Bluemore »

Nisrin wrote:
rudy81 wrote:
Nisrin wrote:

Naglasavanje, da se istakne dio teksta valjda :) Nema sta smireno/nesmireno. Ja podizem i u Hrv, Njem, Slo u grupaciji Unicredita i ne naplate mi provizije.. a imam obicnu VisU Electron..

Pa Imas netiket Pa vidi sta znaci Kad naglasavas tj deres se :)
Dosli smo do Infosys jes paketom Nema naknade ni Master ni Visa
Nisrin

#1518 Re: Unicredit banka, all about

Post by Nisrin »

Bluemore wrote:
Pa Imas netiket Pa vidi sta znaci Kad naglasavas tj deres se :)
Dosli smo do Infosys jes paketom Nema naknade ni Master ni Visa

Kucam i preko moba, nije bas pregledno.. ja nemam Jes paket, nisam nikad imala, obicni racun sa odrzavanjem 1,99 KM :)
pametolog

#1519 Re: Unicredit banka, all about

Post by pametolog »

zrakomlat wrote:
Bluemore wrote:

6,00
Nema vise Jes paketa, novi je princip, tzv Modula, sam slozis usluge koje te interesuju. Imaoci stare Visa Electron ne placaju proviziju na cash u inostranstvu do isteka vaznosti te kartice ali nece je moci zamijeniti istom nakon isteka jer vise ne izdaju tu Visu bez paketa, Mastercard se placa prozizija. Korisnici Jes paketa koji su ga ugovorili dok je postojao ne placaju proviziju u inostranstvu na Unicredit grupaciji.
Bluemore

#1520 Re: Unicredit banka, all about

Post by Bluemore »

pametolog wrote:
zrakomlat wrote:
Bluemore wrote: Koja je cijena paketa jes
6,00
Nema vise Jes paketa, novi je princip, tzv Modula, sam slozis usluge koje te interesuju. Imaoci stare Visa Electron ne placaju proviziju na cash u inostranstvu do isteka vaznosti te kartice ali nece je moci zamijeniti istom nakon isteka jer vise ne izdaju tu Visu bez paketa, Mastercard se placa prozizija. Korisnici Jes paketa koji su ga ugovorili dok je postojao ne placaju proviziju u inostranstvu na Unicredit grupaciji.
:thumbup:
Ocigledno zamrseno da ne moze gore
belafonte

#1521 Re: Unicredit banka, all about

Post by belafonte »

iceman ze wrote:Potvrda o isplacenim kamatama 5 KM. Nije puno, al bolan zabodi nos pa imam staza 17 .g. tamo, reci ba to je od nas....cccc....kad sam se raspitao, dobro prodjoh, :D ono u Intesi ista ta potvrda 20 KM. :izet:
Vec dvije godine uzimam tu potvrdu kod njih i ne naplate nista...
Mozda ima veze sto sam na yes paketu od 6km
iceman ze

#1522 Re: Unicredit banka, all about

Post by iceman ze »

belafonte wrote:
iceman ze wrote:Potvrda o isplacenim kamatama 5 KM. Nije puno, al bolan zabodi nos pa imam staza 17 .g. tamo, reci ba to je od nas....cccc....kad sam se raspitao, dobro prodjoh, :D ono u Intesi ista ta potvrda 20 KM. :izet:
Vec dvije godine uzimam tu potvrdu kod njih i ne naplate nista...
Mozda ima veze sto sam na yes paketu od 6km
Ne bi ni meni da sam u svojoj poslovnici nego u nekoj lijevoj...al to nije bitno...imaju detaljnije podatke o meni nego mup i ne vidi da sam senior korisnik...yes paket imam od pocetka ponude itd.
rudy81

#1523 Re: Unicredit banka, all about

Post by rudy81 »

Koja je cijena paketa jes[/quote]
6,00[/quote]
Nema vise Jes paketa, novi je princip, tzv Modula, sam slozis usluge koje te interesuju. Imaoci stare Visa Electron ne placaju proviziju na cash u inostranstvu do isteka vaznosti te kartice ali nece je moci zamijeniti istom nakon isteka jer vise ne izdaju tu Visu bez paketa, Mastercard se placa prozizija. Korisnici Jes paketa koji su ga ugovorili dok je postojao ne placaju proviziju u inostranstvu na Unicredit grupaciji.[/quote]

fala Pametoloze :) ocito je doslo do preklapanja sad kad se vise ne izdaje visa, ne ugovaraju JES paketi, nego imaju nove usluge, pa je bilo nejasno ko, sta, kako.... ali sad je jasnije.

Najbolje mi je kad odem u jednu poslovnicu i osobni bankar mi kaze jedno, odem u drugu i za istu stvar mi drugi osobni bankar daje drugacije objasnjenje :D desilo mi se dvaput :D
cobe_fks

#1524 Re: Unicredit banka, all about

Post by cobe_fks »

Kako je moguce da mi se ne poklapa stanje racuna izvodu sa bankomata i na mjesecnom izvjestaju koji mi banka salje na mail? Vec odavno se ne poklapa nikako...
Kralj Tvrtko I.

#1525 Re: Unicredit banka, all about

Post by Kralj Tvrtko I. »

Bankomat obradi odmah sve transakcije a na izvodu može biti da neke transakcije koje su ugrađene zadnji dan nisu ušle u obracun. Npr 28. Februara u 21h dizao si pare....na bankomatu ti obračuna sve to a u izvod nije usla ta transakcija...možda.
Post Reply