POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- gnjev
#1501 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kako ćete mi popisat poljsku halu i brata sto živi sam u garaži jer ga je babo istjero iz kuće, tu će ostati više od godinu??
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
- perfect_guy
#1502 Re: POsao-Popis stanovnistva
brat će imati svoj "stan" i domaćinstvo, bez zgrade, p2 i p1 se regularno popunjavajugnjev wrote:Kako ćete mi popisat poljsku halu i brata sto živi sam u garaži jer ga je babo istjero iz kuće, tu će ostati više od godinu??
- gnjev
#1503 Re: POsao-Popis stanovnistva
A šta ćemo sa halom?
- SAID5
#1504 Re: POsao-Popis stanovnistva
Privremeno prisutan - zivi u sarajevu kod babinog jarana dok studira - popisujesUmalo popisivac wrote:I da, popisuju se privremeno prisutne osobe. Evo sad bas gledam. Al meni to nema logike.Umalo popisivac wrote:Pa bas zato sto su privremeno prisutne. Kljucna rijec je privremeno.
Privremeno prisutan - naletio kod jarana da sutaju gta5 i ide kuci kad zavrse - preskaces
Sent from my iPad using Tapatalk - now Free
-
JokTiSi
#1505 Re: POsao-Popis stanovnistva
Najveca glupost koju sam ikad cuo.. cuj ne smije trazit licnu eto sad cu gatat 13 brojeva pa koji ispadnu. Fino zamolite ljudi izvade kazu i nema problema. Jos vas pocaste kolacima ako ate ljubaznidurnalist wrote:Popisivač mora tražiti JMB (ali ne smije tražiti ličnu) ali ako netko ne želi dati JMB onda ga ne može nikako prisiliti, i upisat će samo datum, mjesec i god rođenja (to je obavezno).gnjev wrote:mislim da je fulio , nista bez jmbg-avješalica wrote:kako nije duzan popisivac uzimao jmbg da popise u papir???
Sent from my iPhone using Cholo Powa!
-
mistek
#1506 Re: POsao-Popis stanovnistva
Halu će popisati kako ti kažeš. Pitaju te za kvadraturu hale, a ti odgovoriš kako ti je ćejf. Poljska hala je pomoćni objekat i ne unosi se ni u šta.gnjev wrote:Kako ćete mi popisat poljsku halu i brata sto živi sam u garaži jer ga je babo istjero iz kuće, tu će ostati više od godinu??
Bratu je garaža stan. Ako je brat pod orahom, to će mu se zavesti kao stan.
-
DON_eARL
#1507 Re: POsao-Popis stanovnistva
I ja ubodoh 90 markica danas. 
POčet će mi kafa na nos izlaziti.
- gnjev
#1508 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jarane čuvaj se ti zapisa i nagaza hoće svašta u kafu ubacit. Elem danas doznajem jedan od privilegovanih (mater ga ubacila) došo kući plačući. Kaze neće da radi više, puštali kerove na njega u RakoviciDON_eARL wrote:I ja ubodoh 90 markica danas.
-
Umalo popisivac
#1509 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ma razumijem ja to. Al vidi. Evo, ja sam npr. student. Pola godine sam u Sarajevu (manje), pola god. sam kuci. Neki studenti dodju samo par dana. I sad ja evo dosao na ispit, mene popisu u Sarajevu, odem kuci nakon par dana, dodje popisivac i tu... Sta onda. Opet me popise?SAID5 wrote:Privremeno prisutan - zivi u sarajevu kod babinog jarana dok studira - popisujesUmalo popisivac wrote:I da, popisuju se privremeno prisutne osobe. Evo sad bas gledam. Al meni to nema logike.Umalo popisivac wrote:Pa bas zato sto su privremeno prisutne. Kljucna rijec je privremeno.
Privremeno prisutan - naletio kod jarana da sutaju gta5 i ide kuci kad zavrse - preskaces
Sent from my iPad using Tapatalk - now Free
A privremeno prisutne osobe mogu biti i strani drzavljani.
-
Umalo popisivac
#1510 Re: POsao-Popis stanovnistva
hahagnjev wrote:Jarane čuvaj se ti zapisa i nagaza hoće svašta u kafu ubacit. Elem danas doznajem jedan od privilegovanih (mater ga ubacila) došo kući plačući. Kaze neće da radi više, puštali kerove na njega u RakoviciDON_eARL wrote:I ja ubodoh 90 markica danas.
-
mistek
#1511 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa popišeš se na jednom mjestu. I ako se popišeš na dva, valjda što neko reče softver to neutrališe i svede na isto
Jedna osoba dva puta ne može i softver automatski to pribilježi.
-
dorkcic
#1512 Re: POsao-Popis stanovnistva
I mene ovo zanima.Chuckie wrote: Moze li ukućanin vratiti popisivača sa vrata i reći mu dođi sutra poslije posla u 5 sati?
-
Solarija
#1513 Re: POsao-Popis stanovnistva
Moze. Mene je juce gospodja vratila sa vrata i rekla da dodjem u nedeljudorkcic wrote:I mene ovo zanima.Chuckie wrote: Moze li ukućanin vratiti popisivača sa vrata i reći mu dođi sutra poslije posla u 5 sati?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1514 Re: POsao-Popis stanovnistva
popis je karina
toliko rupetina ima
toliko rupetina ima
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#1515 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nas javasluk, kako smo i navikli... Ja sam bio "siguran" da ce ga odgoditi, ali eto, vode se onom uzrecicom, bolje ista nego nista...
- O'zone
- Globalni moderator
#1516 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa ovo i jeste ništa.JOINT_1921 wrote:Nas javasluk, kako smo i navikli... Ja sam bio "siguran" da ce ga odgoditi, ali eto, vode se onom uzrecicom, bolje ista nego nista...
Čuj popisivači će nositi popisnice sa sobom kući
-
StupskaBitanga
#1517 Re: POsao-Popis stanovnistva
kad pola popisnica bude izgubljeno, nepopunjeno, manjkavo i na kraju kad se sve sabere jedno veliko NIŠTA
-
funky_baby
#1518 Re: POsao-Popis stanovnistva
a cime se ti bavis? ne mogu da vjerujem da se ovako popljuje neciji rad, pa ti ljudi ce obici svako domacinstvo u BiH, al bukvalno svako i popisati osobe radi nekih stvari zbog kojih i tebi i meni i svima moze biti bolje nekad u zivotu, ako nista moci cemo reci koliko nas ukupno ima za pocetak.StupskaBitanga wrote:kad pola popisnica bude izgubljeno, nepopunjeno, manjkavo i na kraju kad se sve sabere jedno veliko NIŠTA
mozemo li jednom olaksati ljudima posao, ovdje mislim na popisivace i instruktore, mozete li misliti na kakve ce sve tipove oni naletiti.
osobe iz statistickih institucija ne zelim komentarisati, tu su neprofesionalizam i razni talovi vec pokazani, sami se cinkaju i javno blate struku.
- scooby_dooby_doo
#1519 Re: POsao-Popis stanovnistva
na kraju ce nas biti oko 9 miliona 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1520 Re: POsao-Popis stanovnistva
nije mi jasno kako se može popisivati neko ko nije u kući
koji je ovo odron
sve se može brisati i ispravljati osim nacionalnog dijela...
jednostavno ne mogu da vjerujem... pa mogu popisati sve ljude koji su otišli vani a ostavili lične svojima
eeej koji odron
koji je ovo odron
sve se može brisati i ispravljati osim nacionalnog dijela...
jednostavno ne mogu da vjerujem... pa mogu popisati sve ljude koji su otišli vani a ostavili lične svojima
eeej koji odron
-
StupskaBitanga
#1521 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pljujem jer znam dobar dio kako je popisivača i instruktora došao na to mjesto i na kraju niti su obuceni, Agencija nije apsolutno ništa poduzela o zaštiti podataka koji se lako mogu zloupotrijebiti pa imamo i situaciju da se več otvoreno priča po kafama kako se ko izjasnio rekao iako je to službena tajnafunky_baby wrote:a cime se ti bavis? ne mogu da vjerujem da se ovako popljuje neciji rad, pa ti ljudi ce obici svako domacinstvo u BiH, al bukvalno svako i popisati osobe radi nekih stvari zbog kojih i tebi i meni i svima moze biti bolje nekad u zivotu, ako nista moci cemo reci koliko nas ukupno ima za pocetak.StupskaBitanga wrote:kad pola popisnica bude izgubljeno, nepopunjeno, manjkavo i na kraju kad se sve sabere jedno veliko NIŠTA
mozemo li jednom olaksati ljudima posao, ovdje mislim na popisivace i instruktore, mozete li misliti na kakve ce sve tipove oni naletiti.
osobe iz statistickih institucija ne zelim komentarisati, tu su neprofesionalizam i razni talovi vec pokazani, sami se cinkaju i javno blate struku.
- zenny
#1522 Re: POsao-Popis stanovnistva
hajd sto mi je buraz koji studira van drzave i koje je u zadnje tri godine bio u BiH ukupno pola godine popisan (pokazao sam CIPS potvrdu izvadjenu prije 7-8 mjeseci koju sam slucajno imao), nego sto me uopste nije pitala za onaj entitetski dio nego je automatski ispunila kontajuc da mi cini uslugu...
-
StupskaBitanga
#1523 Re: POsao-Popis stanovnistva
Uredno svi koje znam koji imaju braću sestre članove porodice koji žive godinama u drugim država ih popisuju. Daju im JMBG i eto. Stvarno ovo je postao teferič
- O'zone
- Globalni moderator
#1524 Re: POsao-Popis stanovnistva
Prijaviš zloupotrebu jer ne smiju upisati ništa što ti nisi rekao. Ako su upisali imaš pravo da tražiš novu popisnicu i da se nanovo popunjava.zenny wrote:hajd sto mi je buraz koji studira van drzave i koje je u zadnje tri godine bio u BiH ukupno pola godine popisan (pokazao sam CIPS potvrdu izvadjenu prije 7-8 mjeseci koju sam slucajno imao), nego sto me uopste nije pitala za onaj entitetski dio nego je automatski ispunila kontajuc da mi cini uslugu...
Nemojte dopuštati gluposti da se dešavaju, kod nas je sve na pitanje "kako ćemo?" odgovor "lako ćemo" pa kad dođe do izvođenja projekta e onda jbga
-
StupskaBitanga
#1525 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kad nas na kraju bude 4 miliona biće pa kako pa otkud pa nemoguće i sl.