Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
Corto Maltese

#1501 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

madner wrote:Predsjednik stranke bez validacije baze.

To sto ljudi misle da je Zlatko Lagumdzija svemocan i odgovoran za sve loshe sto se desilo SDPu ne znaci da drugi djele to misljenje. Dakle Komsic je u Martu htio napraviti promjene u SDPu.
Tada je jos vjerovao da je srz SDP-a u redu, ali da ima propusta.
Onda se desava dogovor o ustavnim promjenama sa HDZom, koji po njemu znaci izdavanje gradjanske pozicije SDP-a. Posto na tom testu nema podrsku predsjednistva izlazi iz stranke. Da li to znaci da SDP u Martu nije imao druge propuste? Ne znaci. Da li to znaci da se isti nisu mogli korigovati?

Covjek je jasno poredao svoje principe te radi u skladu sa istima.
Niko ti ne brani da ga, na osnovu događaja kojima smo zajednički svjedočili, tako doživljavaš. Na osnovu istih događaja, ja ga doživljavam kao levata.
Vrijeme će pokazati čiji doživljaj ima rok trajanja duži od roka trajanja date riječi Željka Komšića.
madner

#1502 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

Nije problem da ga ti dozivljavas kao levata, samo nemoj onda pokusati uvjeriti druge da je to nuzno tako.

I ako se ispostavi da je levat, opet ce moj izbor biti moralno ispravan, jer isti predstavlja sansu za ovo drustvo i drzavu. Nisam jos dosao u stadium cinizma gdje nalazim izgovore da nista ne radim.
Canton

#1503 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Canton »

Corto Maltese wrote:
Niko ti ne brani da ga, na osnovu događaja kojima smo zajednički svjedočili, tako doživljavaš. Na osnovu istih događaja, ja ga doživljavam kao levata.
Vrijeme će pokazati čiji doživljaj ima rok trajanja duži od roka trajanja date riječi Željka Komšića.
Imal ko da ga ti gotivis u ovoj drzavi od politicara?
blacksky

#1504 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by blacksky »

Nijedna stranka u BiH nije "multi" osim sdp-a sto su vecinom svi narodi smatrali, a ne samo jedni. Na kraju se uspostavilo da nije tako pa je Komsic izasao iz stranke, a sdp dobio manje glasova..

Jednostavno buduci koncept drzave Komsic nije zamisljao kao sto ga zamisljaju ostale stranke, a to je da se gledaju samo jedni a ne cijeli narod. SDP se smatrao da gleda i ostale, ali ovih zadnjih godina nije izgledalo tako zato su i izgubili glasove, a najvise zahvaljujuci Zlatku koji je dosta "muntao" narod.

Na iducim izborima ako bude ijednog glasa za SDP evo ruke. Hrvati ce da glasaju za svoj HDZ (oni zesci hrvati), a ostali ili za sda ili za tu Komsicevu stranku..
Smail Aga

#1505 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Smail Aga »

madner wrote:Nije problem da ga ti dozivljavas kao levata, samo nemoj onda pokusati uvjeriti druge da je to nuzno tako.

I ako se ispostavi da je levat, opet ce moj izbor biti moralno ispravan, jer isti predstavlja sansu za ovo drustvo i drzavu. Nisam jos dosao u stadium cinizma gdje nalazim izgovore da nista ne radim.
Znaci,mjenjas stranu :D :D :D
Koliko SDP clanstva po tvome moze Zeljko povuci sa sobom ??
blacksky

#1506 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by blacksky »

ja mislim da Komsiceva stranka moze biti jaca od SBB-a i ostalih sitnih stranaka zajedno i to vec na pocetku, a da ne pricamo za naredne 2-4...
Last edited by blacksky on 17/10/2012 16:55, edited 1 time in total.
Canton

#1507 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Canton »

blacksky wrote:Nijedna stranka u BiH nije "multi" osim sdp-a sto su vecinom svi narodi smatrali, a ne samo jedni. Na kraju se uspostavilo da nije tako pa je Komsic izasao iz stranke, a sdp dobio manje glasova..

Jednostavno buduci koncept drzave Komsic nije zamisljao kao sto ga zamisljaju ostale stranke, a to je da se gledaju samo jedni a ne cijeli narod. SDP se smatrao da gleda i ostale, ali ovih zadnjih godina nije izgledalo tako zato su i izgubili glasove, a najvise zahvaljujuci Zlatku koji je dosta "muntao" narod.

Na iducim izborima ako bude ijednog glasa za SDP evo ruke. Hrvati ce da glasaju za svoj HDZ (oni zesci hrvati), a ostali ili za sda ili za tu Komsicevu stranku..

Mislim da pretjerujes. Zasto? Hrvati ce da glasaju za svoj HDZ, hoce ali ja pogledah malo rezultate izbora i zap. hercegovini i drugim krajevima gdje su naseljeni uglavnom Hrvati i vidjeh rast SDPa(Grude, Tomislavgrad)
SDP je ocekivano dozivio pad, ali je neocekivano dozivio ovoliki pad :) Bice tesko za SDP popraviti reputaciju u naredne 2 godine do opstih izbora.
Komsic ce zavrsiti kao i ostali koji su napustili SDP.
Corto Maltese

#1508 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

madner wrote:Nije problem da ga ti dozivljavas kao levata, samo nemoj onda pokusati uvjeriti druge da je to nuzno tako.
Ti uvjeravaj druge u svoje ideje, ja ću u svoje.
Banksy

#1509 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

madner wrote:
I ako se ispostavi da je levat, opet ce moj izbor biti moralno ispravan, jer isti predstavlja sansu za ovo drustvo i drzavu.
To.
I to ne samo šansu, već posljednju šansu koju smo, ničim zasluženo, sasvim slučajno dobili na samom kraju balade.
madner

#1510 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

Smail Aga wrote:

Znaci,mjenjas stranu :D :D :D
Koliko SDP clanstva po tvome moze Zeljko povuci sa sobom ??
Ne pratis, stara vijest :D
Znatno, ali vise iz srednjeg nivoa nego od "zvucnih" imena.
madner

#1511 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

Corto Maltese wrote:
Ti uvjeravaj druge u svoje ideje, ja ću u svoje.
Poenta je na nuzno. To nije problem sa tvojom idejom nego sa intelektualnom iskrenoscu kritike.
Canton

#1512 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Canton »

blacksky wrote:ja mislim da Komsiceva stranka moze biti jaca od SBB-a i ostalih sitnih stranaka zajedno i to vec na pocetku, a da ne pricamo za naredne 2-4...
Ja ne mislim tako. To ce biti stranka kratkog daha. Na narednim izborima moze ostvariti rezultat ravan SBBu u najboljem slucaju za njih. Onda opet moraju u koaliciju i onda opet razocarenje naroda itd...
Komsic ce uglavnom zavrsiti kao svi bivsi SDPovci :D u politickom smislu
Smail Aga

#1513 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Smail Aga »

Banksy wrote:
madner wrote:
I ako se ispostavi da je levat, opet ce moj izbor biti moralno ispravan, jer isti predstavlja sansu za ovo drustvo i drzavu.
To.
I to ne samo šansu, već posljednju šansu koju smo, ničim zasluženo, sasvim slučajno dobili na samom kraju balade.
Pesimista je obrazovani optimista :D :D :D
blacksky

#1514 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by blacksky »

Canton wrote:
blacksky wrote:Nijedna stranka u BiH nije "multi" osim sdp-a sto su vecinom svi narodi smatrali, a ne samo jedni. Na kraju se uspostavilo da nije tako pa je Komsic izasao iz stranke, a sdp dobio manje glasova..

Mislim da pretjerujes. Zasto? Hrvati ce da glasaju za svoj HDZ, hoce ali ja pogledah malo rezultate izbora i zap. hercegovini i drugim krajevima gdje su naseljeni uglavnom Hrvati i vidjeh rast SDPa(Grude, Tomislavgrad)
SDP je ocekivano dozivio pad, ali je neocekivano dozivio ovoliki pad :) Bice tesko za SDP popraviti reputaciju u naredne 2 godine do opstih izbora.
Hrvati u hercegovini ne smatraju svoju drzavu BiH.. koja god stranka da spomene entitete i slicno hrvati odma idu da glasaju za njih.. ne zanima ih nista drugo isto kao sto je i Dodik poceo spominjati federaciju i muslimane a utalio se sa hrvatima i entitetima pa tako dobijali glasove od srba i hrvata... tu politiku imamo vec 20 godina, a Komsic je do sada jedini koji razmislja drugacije, ili bolje reci glavom.
seln

#1515 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by seln »

Smail Aga wrote:
Banksy wrote:
madner wrote:
To.
Pesimista je obrazovani optimista :D :D :D
Ili zena u klimaksu.
madner

#1516 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

Banksy wrote:
madner wrote:
To.
Ma dobro, dok ima glasaca koji ce nekome koga smatraju Bosancem dati glas, ima i nade.
Banksy

#1517 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Canton wrote:
Obratno. Na narednim izborima SDP će završiti kao i ostali koji su napustili SDP - na ivici cenzusa.
Banksy

#1518 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

madner wrote:
Banksy wrote:
madner wrote:
To.
Ma dobro, dok ima glasaca koji ce nekome koga smatraju Bosancem dati glas, ima i nade.
Nade ima dok ima onih koji će se kandidirati kao Bosanci, s tim konceptom. A kad toga više ne bude na tržištu ...
madner

#1519 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by madner »

Napravit ce ankete, shvati ce kako se dobijaju glasovi.
Canton

#1520 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Canton »

Banksy wrote:
Canton wrote:
Obratno. Na narednim izborima SDP će završiti kao i ostali koji su napustili SDP - na ivici cenzusa.
Zivi bili pa vidjeli.
Banksy

#1521 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
sinuhe wrote:
Pozitivna nula.
Skupa neka nula, obzirom da je porezne obveznike, do sada, koštala oko milion maraka.
Nije ON koštao poreske obveznike, već član predsjedništva - Mujo, Pero, Obren, ako na to ciljaš ...
Banksy

#1522 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Na osnovu istih događaja, ja ga doživljavam kao levata.
Je li to jedino što mu zamjeraš, što je (providnim SDP spinom) ''levat''?
Canton

#1523 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Canton »

blacksky wrote: Hrvati u hercegovini ne smatraju svoju drzavu BiH.. koja god stranka da spomene entitete i slicno hrvati odma idu da glasaju za njih.. ne zanima ih nista drugo isto kao sto je i Dodik poceo spominjati federaciju i muslimane a utalio se sa hrvatima i entitetima pa tako dobijali glasove od srba i hrvata... tu politiku imamo vec 20 godina, a Komsic je do sada jedini koji razmislja drugacije, ili bolje reci glavom.
Komsic da razmislja glavom danas bi bio predsjednik SDPa. Nazalost covjek ima lose savjetnike ili mozda previse internet forume. Ne mogu generalizirati Hrvate u Hercegovini a takodje ih ne mogu smatrati toliko naivnim da cim im neko spomene entitet da glasaju za njih. To nije tacno. Brojnost Hrvata u BiH ne omogucava im da imaju kvalitetnu opoziciju HDZu a SDP nema znanja a mozda i volje da im se nametne bar kao drugi izbor.

Raduje me kakav-takav rast SDPa u Hercegovini mada mislim da je vise slucajan nego plod zdrave kampanje SDPa u tom dijelu BiH.
Skijaš

#1524 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Skijaš »

Banksy wrote:
madner wrote:
To.
Nema posljednih šansi jer ni nada nema rok trajanja. To vrelo ne može presušiti, a zbog najmlađih generacija, i ne smije.
Banksy

#1525 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Banksy »

Skijaš wrote:
Banksy wrote:
madner wrote:
To.
Nema posljednih šansi jer ni nada nema rok trajanja. To vrelo ne može presušiti, a zbog najmlađih generacija, i ne smije.
Mani se fraza ...
Komšić je zaista zadnja šansa, prije nego nas popišu i teritorijalno zakucaju, prije nego ''na ekonomskim osnovima preustroje'' Federaciju i usvoje HDZ/SDP Sejdić/Finci, zato ga trebamo bezuslovno podržati, svi ...
Locked