Varate li?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
radostan dan

#1501 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

Great Cornholio wrote:
cica vještica wrote:Hoću, kasnije. Završeno mi radno vrijeme, pa odoh kući. :)
Ako može nešto iz Socijalne Psihologije, jer činjenica je da čovjek usvaja društvene norme sredine u kojoj živi, i njima se vodi, osuđuje i prosuđuje vlastite i postupke drugih osoba.
e eto, nisi nam ti i leet dovoljni i ova afrodita, nego nam zovnite i nikolu rota...
idite bolan, otvorite sebi temu - moj post na vodi, čitav život ramazan, bar micva nagona...
radostan dan

#1502 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

cica vještica wrote:
Odlično znam psihologiju, i sama sam psiholog. :-D
nego cico, ako može da ja prilegnem na kauč, vi pitajte slobodno...
velikibrnjo

#1503 Re: Varate li?

Post by velikibrnjo »

htcxone wrote:
Afrodita89 wrote:Prevara uključuje neiskrenost, laganje i povredu osjećanja partnera,a niiko ne zaslužuje da bude povrijeđen-reciprocitet u postupcima treba postojati! Zašto nešto raditi nekome ako to ne želiš da se tebi desi??? Ako veza ne funkcioniše,svako na svoju stranu i svima dobro,a ne tako na neki podli nacin! Tako da ja ne varam,ne mogu se osjećati poželjnom,ako imam više frajera i ako varam,osjećam se poželjnom kada imam jednog momka,i ne želim da varam. Nije poenta varati svaki dan sa drugim/drugom već svaki dan tražiti drugi način da volite ono što imate ! :)
:thumbup:
davno sam rekao, sve je do toga koliko čiji obraz može podnijeti :wink:

Varaju iskompleksirani sabani i sabanke
Evo malo drugacije da postavimo stvari
Zamislite (ovi koji varaju) da dodjete u situaciju da saznate da vam majka vara oca, ili otac majku :D
da vam brata vara djevojka, ili sestru momak :D
Sta bi ste onda rekli 8-)
anaksunamun

#1504 Re: Varate li?

Post by anaksunamun »

velikibrnjo wrote:
Zamislite (ovi koji varaju) da dodjete u situaciju da saznate da vam majka vara oca, ili otac majku :D
Ovim je sve rečeno, svaka čast-može pričat ko šta hoće, neke teorije, psihologija- varanje je stvar čistog krkanluka- samo neodgojenoj gamadi to može biti cool ili napaljujuće
Great Cornholio

#1505 Re: Varate li?

Post by Great Cornholio »

radostan dan wrote:
Great Cornholio wrote:
cica vještica wrote:Hoću, kasnije. Završeno mi radno vrijeme, pa odoh kući. :)
Ako može nešto iz Socijalne Psihologije, jer činjenica je da čovjek usvaja društvene norme sredine u kojoj živi, i njima se vodi, osuđuje i prosuđuje vlastite i postupke drugih osoba.
e eto, nisi nam ti i leet dovoljni i ova afrodita, nego nam zovnite i nikolu rota...
idite bolan, otvorite sebi temu - moj post na vodi, čitav život ramazan, bar micva nagona...
:lol: Avatar ti fakat pristaje :D Kad bi ove ruže male, za bol srca moga znale, pustiiioooo bi suzu koju :D Daj sad pet karata :x :lol:

Ajd zdravo, i čuvaj se vatre koju je Allah za tebe namjenio :evil: :D
radostan dan

#1506 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

velikibrnjo wrote: Zamislite (ovi koji varaju) da dodjete u situaciju da saznate da vam majka vara oca, ili otac majku :D
rekli bi smo da nemamo starog i da smo jedinci...
velikibrnjo

#1507 Re: Varate li?

Post by velikibrnjo »

Isao jedan lik sa mnom u srednju, fino celjade bio
Otac mu radio u Turskoj on s majkom u Sarajevu
Tako jednom babuka krene negdje iz kuce i vrati se nakon sahat -dva, zatekne majku ovog mog - citaj svoju zenu
u svaleranciji
Resceraju se oni
Ali sto je ta trauma rascerala tog njihovog sina, baj d vej jedinca
To je bila tragedija :)
radostan dan

#1508 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

samospoznaja sebe i svoje okoline...to potencirate?
Great Cornholio

#1509 Re: Varate li?

radostan dan wrote:samospoznaja sebe i svoje okoline...to potencirate?
Da, jer koliko god nama neko govorio da je nešto što mi radimo loše po nas i po druge, dok mi to sami ne uvidimo nećemo se početi ponašati moralno, moralno na način da ne činimo nešto loše zbog uvjerenja da je to nešto loše, a ne da ne činimo nešto loše zbog straha od kazne, a nismo uvjereni da je to što činimo loše.
Great Cornholio

#1510 Re: Varate li?

Drugim riječima, dok ne fasuješ od čo'eka neke slične tebi mislićeš da je varanje lijepo i da ti se ništa loše ne može desiti ako varaš :D
cica vještica

#1511 Re: Varate li?

Post by cica vještica »

radostan dan wrote:
cica vještica wrote:
Odlično znam psihologiju, i sama sam psiholog. :-D
nego cico, ako može da ja prilegnem na kauč, vi pitajte slobodno...
Ne bavim se psihoterapijom, ali ako prilegneš....ko zna... :-D :-D
radostan dan

#1512 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

Great Cornholio wrote:
Da, jer koliko god nama neko govorio da je nešto što mi radimo loše po nas i po druge, dok mi to sami ne uvidimo nećemo se početi ponašati moralno, moralno na način da ne činimo nešto loše zbog uvjerenja da je to nešto loše, a ne da ne činimo nešto loše zbog straha od kazne, a nismo uvjereni da je to što činimo loše.
odlično.
samospoznaja. da se sami spoznamo.
jedini način da se sami spoznamo je da napustite temu i ostavite nas druželjubive nasamo da se spoznamo i samospoznamo.
Great Cornholio

#1513 Re: Varate li?

radostan dan wrote:
Great Cornholio wrote:
odlično.
samospoznaja. da se sami spoznamo.
jedini način da se sami spoznamo je da napustite temu i ostavite nas druželjubive nasamo da se spoznamo i samospoznamo.
Odoh,postali ste nezanimljivi, samo ću reći sljedeće " Čuvaj se ćosavih ljudi i bradatih žena" :D
radostan dan

#1514 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

Great Cornholio wrote:
Odoh,postali ste nezanimljivi, samo ću reći sljedeće " Čuvaj se ćosavih ljudi i bradatih žena" :D
:shock: :shock:
ti baš riješio da mi ogadiš... :mrgreen:

(i nemoj da ideš, ja namjerno -pumpam- temu, da se zezamo, ne shvataj sve ozbiljo. odličan si sagovornik. :thumbup: )
Great Cornholio

#1515 Re: Varate li?

radostan dan wrote:
Great Cornholio wrote:
:shock: :shock:
ti baš riješio da mi ogadiš... :mrgreen:

(i nemoj da ideš, ja namjerno -pumpam- temu, da se zezamo, ne shvataj sve ozbiljo. odličan si sagovornik. :thumbup: )
Da ti nisi onaj seksualac, pa me zato hvališ :shock: :run: :lol:

Odoh, valja spavat', a vi ako šta pametno napišete možete očekivat moj povratak na temu 8-) :D
radostan dan

#1516 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

jeS,jeS, ja sam ti taj seksualac, samo nije onaj homo i DSZ, nego onaj kako se veli...metnoseksualac :mrgreen:

nema e ovdje šta pročitati, vidiš da su svi visokomoralni und samosvjesni.
Ma ja ba

#1517 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

Fizicki nisam nikada prevarila, mentalno jesam par puta.

Trebam li se stiditi?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1518 Re: Varate li?

Post by Velkoski »

Ma ja ba wrote:Fizicki nisam nikada prevarila, mentalno jesam par puta.

Trebam li se stiditi?
ubij se odmah !
Ma ja ba

#1519 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

leet wrote:

Trebam li se stiditi?
ubij se odmah !
:?
strong69

#1520 Re: Varate li?

Post by strong69 »

Trebam li se stiditi?
Nemoj jos da se stidis. Probaj i fizicki pa ces onda znati :-D

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Ma ja ba

#1521 Re: Varate li?

Post by Ma ja ba »

strong69 wrote:

Trebam li se stiditi?
Nemoj jos da se stidis. Probaj i fizicki pa ces onda znati :-D

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Ma neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, pa da me onda Bog kazni. :roll:
radostan dan

#1522 Re: Varate li?

Post by radostan dan »

Trebam li se stiditi?
a kako se to mentalno vara? ono, stalno misliš o drugom ili dok si sa prvim zamišljaš drugog?
:dance: si ježa, sada će se javiti benedikti i irineji, to ti je gore od onog da si se klepila zauprave... :mrgreen:
Afrodita89

#1523 Re: Varate li?

Post by Afrodita89 »

velikibrnjo wrote:
htcxone wrote:
Afrodita89 wrote:Prevara uključuje neiskrenost, laganje i povredu osjećanja partnera,a niiko ne zaslužuje da bude povrijeđen-reciprocitet u postupcima treba postojati! Zašto nešto raditi nekome ako to ne želiš da se tebi desi??? Ako veza ne funkcioniše,svako na svoju stranu i svima dobro,a ne tako na neki podli nacin! Tako da ja ne varam,ne mogu se osjećati poželjnom,ako imam više frajera i ako varam,osjećam se poželjnom kada imam jednog momka,i ne želim da varam. Nije poenta varati svaki dan sa drugim/drugom već svaki dan tražiti drugi način da volite ono što imate ! :)
davno sam rekao, sve je do toga koliko čiji obraz može podnijeti :wink:

Umjesto varanja i traženja izlaza u paralelnim vezama, avanturama ili flertu, konstruktivni način jeste suočavanje sa vlastitim problemima i njihovo rješavanje. Prevara je poricanje problema,a poricanje ne vodi nikada do rješenja. Možemo se zapitati: da li prevarama razriješavamo strahove i ojsećaj manje vrijednosti ili prevazilazimo konflikte u vezi ili braku? Odgovor je jasan: NE. Prevara predstavlja isključivo trenutno olakšanje, privremeno bjekstvo od realnosti, prolazno zadovoljstvo,a ne rješavanje problema. Mislim da se ne isplati pridužavati agoniju i vezu koja je osuđena na propast,već unaprijed,jer čim tu ima i razmišljanja o prevaram to nije niti će kada da bude veza ..
htcxone

#1524 Re: Varate li?

Post by htcxone »

SAD dok sam čitao ... ovo u vezi varanja sto si napisala, to mi izgleda kao usporedba sa alkoholom..:

imaš probleme, sav si nikakav, odeš iz kuće, napiješ se, dok piješ dobro ti je, uzivas, zaboravio si sve... onda dođe jutroo, boli glava, mučnina... u džepu nema para, sjetiš se problema, opet ti nije dobro...
to ponavljaš istu noć jer ti nisu bitne posljedice tog trenutka kada "sve lose zaboravis" ....
Ima samo nekoliko MANA ovom vidu izbjegavanja problema...

ostaneš bez svega sto vrijedi
oni koji su s tobom su tu dok si takav
posljedice su veće od zadovoljstva
povrijediš osobe kojima je stalo do tebe jer upropaštavaš svoj i njihov život...
Afrodita89

#1525 Re: Varate li?

Post by Afrodita89 »

htcxone wrote:SAD dok sam čitao ... ovo u vezi varanja sto si napisala, to mi izgleda kao usporedba sa alkoholom..:

imaš probleme, sav si nikakav, odeš iz kuće, napiješ se, dok piješ dobro ti je, uzivas, zaboravio si sve... onda dođe jutroo, boli glava, mučnina... u džepu nema para, sjetiš se problema, opet ti nije dobro...
to ponavljaš istu noć jer ti nisu bitne posljedice tog trenutka kada "sve lose zaboravis" ....
Ima samo nekoliko MANA ovom vidu izbjegavanja problema...

ostaneš bez svega sto vrijedi
oni koji su s tobom su tu dok si takav
posljedice su veće od zadovoljstva
povrijediš osobe kojima je stalo do tebe jer upropaštavaš svoj i njihov život...

Nae znam da li i se u ovom komnetaru obraćao meni,ali i ako nisi nema veze :) . Nego,u biti sve su to neka zadovoljestva koja su kratkotrajna,prolazna,zbog te neke jedne noći izgubiti ve ne vrijedi...bar ja tako mislim...Već sam gore napisala negdje,da se ne mogu ja osjećati poželjnom ako varam sa nekim drugim radje ću to neko vrijeme da iskoristim da svaki dan nađem novi način da volim svog odabranika...jednostavno,vrijeme trošim na neke perspektivnije načine i ideje ... :)
Post Reply