Za predane Životu

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
odr0n

#1501 Re: Za predane Životu

Post by odr0n »

Hajde sretno, možda ti pređe skandinavski virus ateizma od tog Norvežanina, pa nam se vratiš ko nov. :lol:
drug_profi

#1502 Re: Za predane Životu

Post by drug_profi »

Ako i bog bude na tom seminaru, cire mu da malo svrati do nas.
cartman

#1503 Re: Za predane Životu

Post by cartman »

norvezani su historijski gledano jako religiozan narod :D
odr0n

#1504 Re: Za predane Životu

Post by odr0n »

cartman wrote:norvezani su historijski gledano jako religiozan narod :D
Historijski naravno. :lol:
fatamorgana

#1505 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:Narode, ja vas pozdravljam, i iako opet kršim dodatna forumska pravila koja sam sam sebi zadao, a obećao sam sebi da se neću pravdati, ipak vam moram reći da me neće biti neko vrijeme, al' ću se vratiti sigurno, kad se vratim sa nekakvog seminara o nečemu na kojem će predavati nekakav profesor iz nekakve Norveške :? :D , a poslije toga vikend, pa se čujemo :)
Eto malo, "ispeglaj" malo te Norvežane pa kad se vratiš popusti loma raju, :wink:
Great Cornholio

#1506 Re: Za predane Životu

Post by Great Cornholio »

drugi profil wrote:Ako i bog bude na tom seminaru, cire mu da malo svrati do nas.
Rek'o sam mu, rek'o sam mu " Pozvao te drugi profil da navratiš malo kod nas na temu", a On mi je na to odgovorio " ma navratio bih ja, al' me strah onog odrona, strah me da me ne obori Biologijom :cry: :run: :D "

fata, ma šta ću ba peglat' norvežane, ljudi o sebi pri sebi, govore sve onako kako bi trebalo, nije džaba neko pametan rekao da se stepen civilizovanosti nekog društva ogleda u odnosu kakav to društvo ima prema osobama s posebnim potrebama.

Šta ima kod vas, što ste se ušutili ?
bizet

#1507 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

dobro si rekao to za odnos drustva prema osobama sa posebnim potrebama
na hrt-u svako malo reklama za pomoc za izgradnju doma za autisticnu djecu...a jutros gledam nakon odlicnog koncerta pod dirigentskom palicom Simone Rattle-a neku, recimo vjersku, emisiju gdje crkva poziva narod da pomogne bolesnima od neizljecivih bolesti, razgovorom, mozda nekom pomoci u kuci...kaze za krevet vezana gospodj, ne znate koliko nekom znaci kad mu se kaze ja sam tu kad god vam treba nesto, u bilo koje doba dana ili noci
a sad mi muz prepricava clanak sa zenicabloga o mladoj djevojci koja je posla za vehabiju i zavrsila u bolnici u Tuzli, slomljenih nogu, povredama ostrim predmetom na genitalijama, zlostavljana, morali joj uraditi abortus i sad je na nakon budjjenja iz kome na psihijatriji
pomislis u kom svijetu zivis...kad ce vise zakon da se krene sprovoditi...do kad cemo zivjeti u mracnom dobu i zasto zatvaramo oci pred svim ovim sto se desava...a vjerovatno ce se naci i oni "mudri" koji ce krivicu svaliti na tu djevojku...bas kao sto krivimo strajkace kad traze svoja prava...kad ce se kod nas razviti svijest i kad cemo biti sposobni stati na stranu pravde, a ne ruganjem, nekakvim humorom prebacivati krivicu na nevine...jesmo li toliko oboljeli?

neka si se ti veseo, ziv i zdrav vratio...imal' sta pozitivno za te malisane sa kojima radis?...jesul' Norvezani ikakav napredak donijeli, a ne samo palamudili...jeste li sta novo naucili sto vam moze koristiti u radu?
Great Cornholio

#1508 Re: Za predane Životu

nisam ja to rekao, to su pametniji ljudi od mene rekli, ja pročit'o u debeloj knjizi 8-) :D

te vehabije fakat treba držati pod konstantnim nadzorom :x

Ma nisu norvežani ništa značajno donijeli, a vala i ono o čemu su nam govorili, šta bi trebalo, ko bi trebao i kako bi trebalo, sve smo mi to već i znali, nismo oni ništa pametniji, stručniji ni sposobniji od nas, jedina prednost je što žive u uređenoj državi gdje svako radi svoj posao, pošteno.
bizet

#1509 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:nisam ja to rekao, to su pametniji ljudi od mene rekli, ja pročit'o u debeloj knjizi 8-) :D

te vehabije fakat treba držati pod konstantnim nadzorom :x

Ma nisu norvežani ništa značajno donijeli, a vala i ono o čemu su nam govorili, šta bi trebalo, ko bi trebao i kako bi trebalo, sve smo mi to već i znali, nismo oni ništa pametniji, stručniji ni sposobniji od nas, jedina prednost je što žive u uređenoj državi gdje svako radi svoj posao, pošteno.
ma jasno...toliko seminara a sve na pogresnu adresu...trebali su oni taj seminar odrzati nasim politicarima, a ne ljudimaod struke koji znaju i sami da u boljim uslovima imas bolje rezultate

nisu problem vehabije, problem je drzava koja ih ne umije drzati pod kontrolom i koja je dopustila da imamo ovo stanje kakvo imamo...mene licno boli briga sto je vehabija, moze biti i sam Papa, za mene je on bolestan covjek koji treba provesti ostatak zivota u psihijatrijskoj ustanovi...ali mi takvih vise nemamo...bolnice primaju na kratko jer nemaju kapaciteta...za par mjeseci je isti na ulici i vreba novi mladi zbunjeni zivot da ga upropasti...ljuta sam na nas, na drzavu...ljuta sam na nas
Great Cornholio

#1510 Re: Za predane Životu

Znaš šta mene buni, na tom seminaru bili norvežani a ovi naši postavili švedski sto :? :lol:

Evo rješenja :D

bizet

#1511 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

e jbg Cornholio, to je taj humor koji spomenuh...kukamo yamo kad nas sta zulja, a dok se u komsiluku zlostavlja nas nije briga, nije direktno vezano za nas, nije nase dijete niti rod...zato mi nemamo napretka...svi kurati na forumu a mala sakica istinski zivi kao sto prica
velis batina, pa i ovaj vehabija ce se sloziti sa ovom tvojom
odo peglat, peglanje me smiruje
Great Cornholio

#1512 Re: Za predane Životu

@bizet, probah da budem humorističan, al' izgleda nije mi uspjelo, a ima i ona da nije čovjeku uvijek do humora, pa neću sumnjati da sam "ofalio" u tome 8-) :)
dr.Gonzo

#1513 Re: Za predane Životu

Post by dr.Gonzo »

Bilo bi lijepo da pisemo o onome sto nas inspirise da budemo bolji, da zivimo kvalitetniji zivot. That's the name of the game! A ne o tome sta nam smeta na drugima, i zasto smo mi upravu, a oni nisu. Ne zelim da se raspravljam, vec da dijelim misljenja, i ljudski razgovaram.

O nekim stvarima se ne moze logicki raspravljati, ali na srecu tu je umjetnost :)
raoul duke

#1514 Re: Za predane Životu

Post by raoul duke »

Evo nakon treceg bana, IM BACK! :D

Svima vam porucujem da popusiteee jedan dzoint, more i dva. :dance:
Great Cornholio

#1515 Re: Za predane Životu

@gonza za predsjednika :thumbup: :)

Evo jedna i od mene, prijatno veče svima, prijatnije ovima što daju svoj doprinos temi, a ovima što samo čitaju manje prijatno :P šalim se, of skroz :D :)

Raul duke, nećemo, vidiš, po banovima, da je pušenje štetno :D

ajd zdravo
raoul duke

#1516 Re: Za predane Životu

Post by raoul duke »

Great Cornholio wrote:
Raul duke, nećemo, vidiš, po banovima, da je pušenje štetno :D

ajd zdravo
pusenje je oslobadjajuce, samo sto organi gonjenja vrse represiju tjerajuci nas na apatiju i potvrdu njihovih stavova

Anyone agree ? :skoljka:
fatamorgana

#1517 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

:-D
bizet

#1518 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

@Cornholio, do mene, hvala na pokusaju razveseljavanja, ali ja bih radije odgovore, nadu i vjeru u nas, da imamo ne mnogo ali dovoljno pameti i svijesti da ucinimo nasu zemlju boljim mjestom za zivot

e tad cemo @dr. Gonzo moci pricati sta nas inspirise u nekom kreativnom smislu i pricati o ljepoti i lijepom...treba prvo nauciti generacije da folk nije umjetnost, da rap, techno i sta sve ne se ni nemoze nazvatimuzkiom a kamo li umjetnoscu...treba ih nauciti da ponovo slusaju (pri ovom ne mislim na muziku, nego bilo koji zvuk)...kad budemo imali drzavu koja vodi brigu o pojedincu, onda cemo istinski biti slobodni

@fatamorgana, gdje iskopa ovu pjesmu :D
fatamorgana

#1519 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

bizet wrote:
Pa u podsvijesti, gdje drugo? ;-)
bizet

#1520 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

fatamorgana wrote:
bizet wrote:

se.es :)
fatamorgana

#1521 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

bizet wrote:
fatamorgana wrote:
bizet wrote:

se.es :)
E samo kad pomislim da je Cornholio odavno u Nadsvijesti, on se stopio s Atmanom, :lol:
bizet

#1522 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

fatamorgana wrote: E samo kad pomislim da je Cornholio odavno u Nadsvijesti, on se stopio s Atmanom, :lol:
gledam jutros videa o prvom kupanju bebe, kako poviti bebu, kako je drzati pravilno (hej, nije to jos tako blizu, ali to su stvari koje me trenutno najvise zanimaju), pa onda citam, i ne odgledam do kraja video, na klixu o nasilju nad zenama u Kairu, sjetim se one jadnice sto podje za vehabiju i iskreno pomuti mi se pamet na ovakve vijesti....A onda dodjem ovdje i shvatim kliko sam plitko razmisljala, JER poslije zivota dodje CORNHOLIO :roll:
:smajlikojiizrazavarazocarenjeutebefatamorgana

kad spominjes svijest, zar ne tezis i sam da tvoja individualna svijest bude identicna univerzalnoj?
Great Cornholio

#1523 Re: Za predane Životu

bizet wrote:
fatamorgana wrote: E samo kad pomislim da je Cornholio odavno u Nadsvijesti, on se stopio s Atmanom, :lol:
gledam jutros videa o prvom kupanju bebe, kako poviti bebu, kako je drzati pravilno (hej, nije to jos tako blizu, ali to su stvari koje me trenutno najvise zanimaju), pa onda citam, i ne odgledam do kraja video, na klixu o nasilju nad zenama u Kairu, sjetim se one jadnice sto podje za vehabiju i iskreno pomuti mi se pamet na ovakve vijesti....A onda dodjem ovdje i shvatim kliko sam plitko razmisljala, JER poslije zivota dodje CORNHOLIO :roll:
:smajlikojiizrazavarazocarenjeutebefatamorgana

kad spominjes svijest, zar ne tezis i sam da tvoja individualna svijest bude identicna univerzalnoj?
Cornholio je univerzalna svijest, nemoguće je stopiti se s Cornholiom, čak ni Cornholio se nije stopio s Cornholiom, i jedino mu je jasno, svjesno je to uvidio pročitavši ono što ste pisali, zašto mu se cijeli dan štucalo :x :lol:

bizet, niko normalan ne može ostati ravnodušan na tuđu patnju, ne može a ne poželjeti spriječiti nasilnika da čini nasilje, ali mi trenutno ništa konkretno ne možemo učiniti da bi se takve stvari spriječile, možemo samo izraziti negodovanje i u vlastitoj duši osuditi ponašanje konkretnog vehabije.

ja sam sinoć priču okrenuo na zezanciju baš zbog toga što smatram da tebi sad ne treba loših misli i raspoloženja, a to što se spremaš na vrijeme za ono što te očekuje uskoro je pametno :)
Great Cornholio

#1524 Re: Za predane Životu

Kaže From, ne baš ovako ali ovako slično " Da bi voljeli druge moramo prvo zavoljeti sebe, i još važnije od toga, moramo postati nezavisni, jer samo onaj ko je nezavisan, čije Da znači Da, i čije Ne znači Ne, i čije Da i Ne ne zavisi od nečijeg drugog Da i Ne, taj je sposoban da voli.

Ova pjesma je baš u tom fazonu, i nije za oženjene :D

fatamorgana

#1525 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

bizet wrote:
Nisam jos siguran sta zelim, znam samo da se za sada moja individualna nesvijest utapa u opstoj, drustvenoj nesvijesti, :lol:
Post Reply