Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#1501 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

goran16v wrote: Sta potvrdjuje, da Golf nije kvalitetniji od svih konkurenata koji su jeftiniji????? Opet cu te vratiti na pocetak, ako nije kvalitetniji yasto je skuplji? Ako je skuplji zato sto nije kvalitetniji, nego bez ikakvog pokrica, zar bi se pridavao kao sto se prodaje? Naravno da ne bi, dakle kvalitetniji je. Mozda razlika nije kao nekad ali 5 deka, kako tvrdis, nije dovoljno da objasni 1/2 miliona prodatih u Europi odnosno nekih 200k vise od prvog pratioca.
Ako je Focus blizu Golfa cijenom blizu je i kvalitetom, a ako se bolje prodaje u svijetu to znaci da globalno ima pokrice za svoju cijenu i da je je globalno kao auto u odnosu ulozeno dobiveno bolje pogodjen od Golfa. Ista stvar je u Europi, ako se proda u 300k kom godisnje znaci da je cijena opravdana.
nikako, ama baš nikako, da, ako već pričamo po tvojoj logici više cijene i kvalitete koju ona nosi, prevališ preko usta da je onda Focus bolje auto od Golfa...prodaje se po istim cijenama kao Golf širom svijeta, ili su razlike minimalne, a njegova prodaja bolja od Golfa...i konstatno se držite Evrope, kao da ne postoji ostali svijet i kao da u ostalim dijelovima svijeta ljudi ne cijene svoje pare i ne traže za te pare kvalitet...
Golf je skuplji zato što imaju ljudi koji će to auto uvijek kupiti, pod bilo kojim uslovima, zar je to tako teško za svariti? Hoćemo li se složiti da ima ljudi koji slijepo vjeruju tom autu, iako ih je možda nekad ostavilo na cjedilu, da ih je strah kupiti Astru ili Focusa, ne znajući da ta auta po ničemu ne zaostaju za Golfom?
a što se tiče ostalih konkurenata koji su povoljniji cijenom, oni za tu cijenu imaju pokriće i znaju šta nude, kao recimo jedan Hyundai ili KIA, koji malu cijenu pokriju garancijom o kojoj VW vlasnici mogu samo sanjati...i opet u tih sedam godina neće imati problema sa svojim autima...znači, ako neko misli da Hyundai ili KIA nemaju kvalitet, što je daleko od istine, dobro će razmisliti pri kupovini takvog auta, jer se taj, lafo nekvalitet, može ispraviti za sedam godina...
goran16v

#1502 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Ma da, casa nije do pola puna vec je do pola prazna.
Isto i ja kazem: da li nesto jeftinije mora biti losije od skupog.
Cijenu u danasnje vrijeme uopste ne mozes uzeti kao mjerilo kvalitete.
Jednostavno mora, jer je skuplje a losije jednostavno neodrzivo, a pogotovo ne 20 god koliko se tvrdi.
shlauf

#1503 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by shlauf »

A što možete šupljirati o j***nom golfu. :x :x :x

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Qler

#1504 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Qler »

goran16v wrote:
Qler wrote:
Josko Domorocki wrote:
Za G4 trebao si naglasiti da takva auta imaju bar 300k km + a vozac visine 180 cm sjedi normalno ne dodiruje tablu koljenima a iza moze svako komotno sjesti.,a ako neko sumnja neka pogleda zuti taxi.,Hvala.
Skripalo je na golfu koji je presao 90k km, prva ruka, a visok sam 185cm i kada ja vozim cetvorku dobije se trosjed...
Morelć jedno pitanje dal da mi posteno odgovoris?
Koliko si auta sa 1,9 TDI, 1,9 TDI PD i 2,0 TDI motorima imao pa da si tako siguran u ono sto tvrdis ili si to malo pokupio po okolini?
Mislim, naci da je mana 1,9 TDI motor, koji objektivno nema neke mane, to sto koristi bosch pumpu je pravo smjesno jer se samo sjeti kad je taj motor konstruisan i koliko je tad motora imalo napredne napredniji sistem od birvaktile turbo dizela..
Koji sve PD motori trose ulje pa da tako generaliziras? Ja cu ti iz 1. ruke reci, imao sam aute sa svim pomenutim mtorima, nijedan PD osim 2,0 ne trosi ulje, sluzbeni su gurali do 250-300k km prije prodaje, a 2,0 TDI PD, koji evo vozim vec 7. godinu za 7,5k prednejih potrosi 1/2 litra ulja i tako od 1. dana, tako da u intervalu od 15k km ako pri promjeni nalijes od max nema dosipanja.
Znaci jedan motor koji je los, ne pikamo, ali samo ako je kog vauve-a?

Nisam fala Bogu imao nijedan TDI :) ali sam ih se dovoljno navozao. Znaci ja sa svojim krsem, mondeo 1998 godina, na 15k predjenih kilometara ne dospem ni kap ulja, a ti na duplo manje dospes pola litre, i to je OK? A ako ga sitsnes sigurno potrosi vise! Nije mana bosch pumpa, mana je sto crkne.

Vidis kako izvrces cinjenice, TDI je dobar motor, dok god nije 2.0, TDI ne trosi ulje ako nije 2.0... nema mane, ako nije 2.0... sto ne kazes 2.0 TDI trosi ulje ko' yugo kad mu odu karike, budi realan.

Ja sam bio svjedok da se na 1 rezervoar trebalo dosuti 1l ulja, i to vise puta, sluzbeno auto, deralo se samo tako, i na rezervoar popije litar...
respo

#1505 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

goran16v wrote:
johntra wrote:@goran..sve je to lijepo što si napisao, a to i potvrđuje moje teze da je odavno prestalo vrijeme kada se ovaj automobil kupovao radi kvalitete, jer je danas sve to u pet deka, manje više...jer, kao što vidimo i Focus ima fine cijene, skoro u ravni Golfa, pa ne propada i proda nekih 300 milja u Evropi, a u svijetu i više od Golfa...
Sta potvrdjuje, da Golf nije kvalitetniji od svih konkurenata koji su jeftiniji????? Opet cu te vratiti na pocetak, ako nije kvalitetniji yasto je skuplji? Ako je skuplji zato sto nije kvalitetniji, nego bez ikakvog pokrica, zar bi se pridavao kao sto se prodaje? Naravno da ne bi, dakle kvalitetniji je. Mozda razlika nije kao nekad ali 5 deka, kako tvrdis, nije dovoljno da objasni 1/2 miliona prodatih u Europi odnosno nekih 200k vise od prvog pratioca.
Ako je Focus blizu Golfa cijenom blizu je i kvalitetom, a ako se bolje prodaje u svijetu to znaci da globalno ima pokrice za svoju cijenu i da je je globalno kao auto u odnosu ulozeno dobiveno bolje pogodjen od Golfa. Ista stvar je u Europi, ako se proda u 300k kom godisnje znaci da je cijena opravdana.
gorane jesi ikad cuo za vezanje za neki brand?
ne vazno je li to auto tv ili neki treci proizvod
evo recimo moje prvo auto je pezo bilo i ostalo mi je ono nekako samo kupuj pezo bez obzira sto znam da su im recimo mjenjaci karina generalno sto nemaju benzinca kako treba u odnosu na ostale itd al dzaba ja cu opet vodjen onim dobar mi je bio ovaj prosli pezo opet kupiti isti (dajem primjer al nije daleko od istine)
doduse oko auta to ne bi uradio sa pezoom al recimo tv mora biti sony jer "ne vjerujem" ni jednom drugim roizvodjacu bez obzira sto znam da je mozda neki "bolji"
a to je jednostavno psihologija takva
pa tako isto i sa golfovima
sta mislis sto i danas ljudi u bih kupuju toliko golfova? ne zato sto je toliko kvalitetan nego zbog slave koju nosi sa kecom i dvicom i ovoga gore sto sam i pomenuo
goran16v

#1506 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

johntra wrote: nikako, ama baš nikako, da, ako već pričamo po tvojoj logici više cijene i kvalitete koju ona nosi, prevališ preko usta da je onda Focus bolje auto od Golfa...prodaje se po istim cijenama kao Golf širom svijeta, ili su razlike minimalne, a njegova prodaja bolja od Golfa...i konstatno se držite Evrope, kao da ne postoji ostali svijet i kao da u ostalim dijelovima svijeta ljudi ne cijene svoje pare i ne traže za te pare kvalitet...
Golf je skuplji zato što imaju ljudi koji će to auto uvijek kupiti, pod bilo kojim uslovima, zar je to tako teško za svariti? Hoćemo li se složiti da ima ljudi koji slijepo vjeruju tom autu, iako ih je možda nekad ostavilo na cjedilu, da ih je strah kupiti Astru ili Focusa, ne znajući da ta auta po ničemu ne zaostaju za Golfom?
a što se tiče ostalih konkurenata koji su povoljniji cijenom, oni za tu cijenu imaju pokriće i znaju šta nude, kao recimo jedan Hyundai ili KIA, koji malu cijenu pokriju garancijom o kojoj VW vlasnici mogu samo sanjati...i opet u tih sedam godina neće imati problema sa svojim autima...znači, ako neko misli da Hyundai ili KIA nemaju kvalitet, što je daleko od istine, dobro će razmisliti pri kupovini takvog auta, jer se taj, lafo nekvalitet, može ispraviti za sedam godina...
Naravno i svakako, to je apsolutna i planetarna logika, a ne moja, da visa cijena nosi veci kvalitet. Mislim treba biti stvarno izgubljen slucaj i tvrditi suprotno. Tacno, ako je Focus ili bilo koji drugi auto, skuplji auto od Golfa, a broj prodatih potvrdjuje opravdanost te cijene, onda je bez ikakve dileme bolji i bolji i tu nema nikakve misterije, ALI ako su razlike u cijenama minimalne u korist Golfa onda je i razlika u kvalitetu minimalna ali u korist golfa.
Pazi, pricu o tome da ljudi nesto kupuju po navici, u svim uslovima, iz straha od promjene i bez obzira na kvalitet je moguce svariti za jednu generaciju auta max dvije, ali da je to razlog bez pokrica u kvaliteti za 4 prosle, a evo 5. aktuelnu generaciju u kontinuitetu 20 godine je vec nemoguce svariti. Ti mozda najbolje znas na primjeru talijana iz 80-ih i 90-ih koliko je taj motiv za kupovinu bez pokrica u kvaliteti odrizv. Kredit se vrlo brzo potrosi, puno krace od 20 god.
Naravno da KIA i Hyundai imaju kvalitet i da taj kvalitet pokriva cijenu, ta cijena nije vise mala i govori dovoljno o kvaliteti ali nije pitanje da li su oni kvalitetni nego da li su jednako kvalitetni kao Golf a jeftiniji.
goran16v

#1507 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

Qler wrote: Znaci jedan motor koji je los, ne pikamo, ali samo ako je kog vauve-a?

Nisam fala Bogu imao nijedan TDI :) ali sam ih se dovoljno navozao. Znaci ja sa svojim krsem, mondeo 1998 godina, na 15k predjenih kilometara ne dospem ni kap ulja, a ti na duplo manje dospes pola litre, i to je OK? A ako ga sitsnes sigurno potrosi vise! Nije mana bosch pumpa, mana je sto crkne.

Vidis kako izvrces cinjenice, TDI je dobar motor, dok god nije 2.0, TDI ne trosi ulje ako nije 2.0... nema mane, ako nije 2.0... sto ne kazes 2.0 TDI trosi ulje ko' yugo kad mu odu karike, budi realan.

Ja sam bio svjedok da se na 1 rezervoar trebalo dosuti 1l ulja, i to vise puta, sluzbeno auto, deralo se samo tako, i na rezervoar popije litar...
Samim time sto nikad nisi imao auto sa tim motorom pricu sto sam ih se navozao ostavi ujutro za kancelariju, a pogotovo te mahalske price o crkavanju bosch pumpi. Posto bakir1 s tim motorima ubija kilometre k'o zeceve on ce ti malo bolje elaborirati potrusnju ulja PD motora, crkavanje bosch pumpi na obicnim itd. Tacno je 2,0 TDI trosi ulje, bilo bi bolje da ne trosi, ali taj motor kontrukcijki trosi ulje i nije jedini takav.
Ne izvrcem cinjenice, navedi koji jos PD motor, a imas ih vagon, osim 2,0 trosi ulje, i koja im je mana?
ucenik1234

#1508 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ucenik1234 »

mayab wrote:Niko ne pominje da u G7 serijski dolazi start-stop sistem, pretpostavljam i da uz to ide i automatsko punjenje akumulatora energijom kocenja, to je prilicno sofisticirana tehnika, ima li to iko od konkurenata, cak i uz doplatu?
Meni se neda gledati sada to po cjenovnicima...

ima pasa, u volvu s40, sigurniji, i GARANTUJEM 100% kvalitetniji :thumbup:
Qler

#1509 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Qler »

Vidis opet, jedan motor ne valja, ali nema veze, vagen je to, moze se....
goran16v

#1510 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

respo wrote: gorane jesi ikad cuo za vezanje za neki brand?
evo recimo moje prvo auto je pezo bilo i ostalo mi je ono nekako samo kupuj pezo bez obzira sto znam da su im recimo mjenjaci karina generalno sto nemaju benzinca kako treba u odnosu na ostale itd al dzaba ja cu opet vodjen onim dobar mi je bio ovaj prosli pezo opet kupiti isti (dajem primjer al nije daleko od istine)
doduse oko auta to ne bi uradio sa pezoom al recimo tv mora biti sony jer "ne vjerujem" ni jednom drugim roizvodjacu bez obzira sto znam da je mozda neki "bolji"
sta mislis sto i danas ljudi u bih kupuju toliko golfova? ne zato sto je toliko kvalitetan nego zbog slave koju nosi sa kecom i dvicom i ovoga gore sto sam i pomenuo
Naravno da sam cuo i naravno da postoji vezanje za jedan brend ali to mora biti pokriveno kvalitetom. Nema vezanja ako nema kvalitete. Pitao bih te ja da li bi opet kupio Peugeota da si na*ebo sa proslim ili prosla dva i to ne samo ti nego vecina koja ih je imala. Jednog bi pripisao da nisi imao srece, drugog bi pripisao da te zapao peh primjerak, ali na trecem vec ne bi rizikovao - ja ti garantujem. Vjernost brendu bez pokrica u kvaliteti moze opravdati jednu, dvije generacije sa velikom prodajom i odrzati se 5-6-10 god, ostatak ce spasti na male prodajne brojke nepokolebanih zaljublenika, ali ne moze opravdati cetiri generacije i 20 god i prosjecno oko 800-900k kom godisnje, a upravo se takve stvari tvrde, odnosno da od golfa trice na ovamo nijedan ne opravdava cijenu kvalitetom i da sve lezi na slavi golfa 1 i golfa 2. Talijani su imali jako puno ljudi vezanih za njihove brendove pa vidi koliko je to trajalo i koliko ih je ostalo vezano poslije pada kvalitete 80-ih. Opel se vozao na staroj slavi 2 generacije auta sa nikakvom limarijom i dizel motorima, pa kad su ispucali kredit trebalo im je 10 god da povrate dio povjerenja sa Astrom G, 10 god garancije na lim itd.
Last edited by goran16v on 23/11/2012 00:32, edited 2 times in total.
goran16v

#1511 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

Qler wrote:Vidis opet, jedan motor ne valja, ali nema veze, vagen je to, moze se....
Kupi bilo kakvog Forda benzinca sa Duratec motorom poslije 2005. god pa da vidis rahatluka, TPS od 800 KM po defaultu, samo je pitanje na 10 ili 40k km, bobina 300, aktiviranja safe mode-a, slijevanje vode u svjecice, muhanatost na svijece i kablove, po potrebi benz. pumpa sa sedimentatorom od 1500, prosto da covjek pozeli da mu je potrosnja ulja jedini problem. Jaran neki dan uzeo mustuluk, novi C Max, Ghia, zvizni kako je dobar, presao 22k km - crk'o TPS.
preludezalude

#1513 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
Jednostavno mora, jer je skuplje a losije jednostavno neodrzivo, a pogotovo ne 20 god koliko se tvrdi.
Potpuno si u zabludi.

Evo jedan podatak sta sve nudi Honda Civic 1.4 - najslabija verzija:

SERIJSKA OPREMA
2 x Isofix - priprema za dječje sjedalo
Aktivni prednji nasloni za glavu
Aluminijski naplatci 16" dim. gume 205/55 R16
Antiblokirajući sustav kočenja - ABS
Automatski klima uređaj s filterom peludi
Aux, USB ulaz za prijenosne izvore zvuka
Bočni zračni jastuci
Daljinsko centralno zaključavanje
Električni podizači svih stakala
Električno pokretani i grijana vanjska ogledala
Imobilizator - blokada paljenja
Indikator preporuke promjene brzina ( SIL )
Inteligentni Multi informacijski ekran ( i-MID )
Komande audio uređaja na upravljaču
LED dnevna svjetla
Mikro antena na krovu
Mogućnost isključivanja suvozačevog zračnog jastuka
Pomoć pri kretanju na uzbrdici - HSA
Pomoć pri naglom kočenju - BA
Prednje ručke vrata u boji karoserije
Prednji i stražnji zvučnici
Preklopiva stražnja sjedala u omjeru 60:40
Preklopni ključ
Putno računalo s prikazom vanjske temperature
Radio CD, MP3 s RDS-om
Raspodjela sile kočenja - EBD
Servo upravljač podesiv po visini i dubini
Sjedala presvučena tkaninom
Sjedalo vozača podesivo po visini
Sustav elektronskog nadzora stabilnosti vozila - VSA
Sustav gašenja vozila prilikom stajanja, Idle stop
Tri stražnja naslona za glavu
Zračne zavjese za prednja i stražnja bočna stakla
Zračni jastuk za vozača i suvozača
Bakir1

#1514 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

goran16v wrote: Posto bakir1 s tim motorima ubija kilometre k'o zeceve on ce ti malo bolje elaborirati potrusnju ulja PD motora, crkavanje bosch pumpi na obicnim itd.
Image
Image
u pitanju je PD motor. 96 KW, kilometraza je od pocetka mjeseca, auto sam zaduzio 26.6.2012 sa 239.580 km.
prosjek potrosnje se vidi, zablude su da ti motori u autu kao sto je passat trose malo.
auto je kupljen nov u BiH i kilometraza je od 2 osobe koje su ga vozile prije mene.
jednom je mijenjan set kvacila, plivajuci zamajac i slicno.
za razliku od 66 KW sa kojim sam presao 200.000 km ovaj motor me nije odusevio, na 10.000 km litar ulja, morao sam mijenjati jednu diznu, turbo je jos uvijek orginalni ali ciscen 3 puta.
auto ide oko 200 km/h po kilometar satu to jeste 189 gps.
mit oko francuske elektronike kao nepouzdane u ovom autu koje ja vozim dozivljava negaciju, centralna brava budali, orginalni alarm isto, osvjetljenje bord kompjutera malo radi malo ne radi, automatska klima tj kompjuter iste malo malo pobudali.
2,0 tdi ispravljeni tj najnoviji sa 140 KS, na 10.000 km je potrosio 0,5 l ulja i 0,3 rashladne tekucine, to pripisujem novom autu i razradjivanju istog.
i taj motor u kombinaciji sa dsg-om trosi preko 8 litara u prosjeku.
moje misljenje je opste poznato, posebno sto imam priliku voziti sve i svasta, vagen jeste dobar ali ne u toj mjeri da zasluzuje bombasticne naslove tipa onog na naslovnici portala za prezentaciju novog golfa
htcxone

#1515 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by htcxone »

goran16v wrote:
Naravno da sam cuo i naravno da postoji vezanje za jedan brend ali to mora biti pokriveno kvalitetom. Nema vezanja ako nema kvalitete. Pitao bih te ja da li bi opet kupio Peugeota da si na*ebo sa proslim ili prosla dva i to ne samo ti nego vecina koja ih je imala. Jednog bi pripisao da nisi imao srece, drugog bi pripisao da te zapao peh primjerak, ali na trecem vec ne bi rizikovao - ja ti garantujem. Vjernost brendu bez pokrica u kvaliteti moze opravdati jednu, dvije generacije sa velikom prodajom i odrzati se 5-6-10 god, ostatak ce spasti na male prodajne brojke nepokolebanih zaljublenika, ali ne moze opravdati cetiri generacije i 20 god i prosjecno oko 800-900k kom godisnje, a upravo se takve stvari tvrde, odnosno da od golfa trice na ovamo nijedan ne opravdava cijenu kvalitetom i da sve lezi na slavi golfa 1 i golfa 2. Talijani su imali jako puno ljudi vezanih za njihove brendove pa vidi koliko je to trajalo i koliko ih je ostalo vezano poslije pada kvalitete 80-ih. Opel se vozao na staroj slavi 2 generacije auta sa nikakvom limarijom i dizel motorima, pa kad su ispucali kredit trebalo im je 10 god da povrate dio povjerenja sa Astrom G, 10 god garancije na lim itd.
pa fazon je sto ljudi koji ne izlaze iz golfa NE ZNAJU sta znaci najebati, oni kontaju da je golf najjeftiniji za odrzavanje, najbolji itd... znam ja njih dosta koji su vozali2,3,4 i onda promjene, uzmu drugo auto i nikad vise ne kupe golfa...
ja dok sam imao golfa visio sam kod mehanicara, lik je od mene zivio... danas mu iz astre samo mašem...daleko da mi je ova astra nesto, iskreno nije, ruzan zvuk motora, ni pootrosnja za 1,7 tdci je ne bas prihvatljiava (ocekivao sam manje al je ok) al barem se ne kvarri (bar ne jos)a cijena za koju sam dobio auto 2008 godina je smijesna... dakle 12 700 uvezao auto od 115 000 km pređenih ... prije nekih 5 mjeseci... dakle, za te pare u to vrijeme nisam mogao uvesti ni golu golcatu golf 5 sa 250 000+ kilometara... 2005 i manje godište...
dakle sve je do toga da probas sve pa da odlucis a ne da sjedis u golfu cijeli zivot i pricas kako je najbolji ...
pa ja kad sam provozao alfu 159 a poslije nje audi A3 .... razlika je bila PREVELIKA...
Qler

#1516 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Qler »

Ja samo vidim da je Bakir ovo slikao sa 808 pureview :)
Bakir1

#1517 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

koji je po mome skromnom misljenju ne bas tako informaticki pismenog korisnika, odlican telefon :D
goran16v

#1518 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

preludezalude wrote:
goran16v wrote:
Potpuno si u zabludi.
1.Ti ocigledno ne znas razliku izmedju kvalitet i dodatna oprema tj da dodatna oprema nije kvalitet. To sto si ti napisao je jednako kao da si uporedio mercedesa W124 golog k'o pistolj i nekog francuza/talijana/nije bitno nadzidzanog opremom i rekao da je francuz/talijan/nije bitno kvalitetniji samo zato sto ima vise opreme.
2. Uporedi cijene jednako opremljene Honde i Golfa pa ce ti se samo reci sta je kvalitetnije. Ako je Honda skuplja - bolja je.
goran16v

#1519 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

Bakir1 wrote: moje misljenje je opste poznato, posebno sto imam priliku voziti sve i svasta, vagen jeste dobar ali ne u toj mjeri da zasluzuje bombasticne naslove tipa onog na naslovnici portala za prezentaciju novog golfa
Tacno i slazem se, naslov je idiotizam, ali ne mozes reci da je PD smece i da je sve sto si nabrojao nesto aman - zaman za 250k km.
Bakir1

#1520 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

goran16v wrote:
Bakir1 wrote: moje misljenje je opste poznato, posebno sto imam priliku voziti sve i svasta, vagen jeste dobar ali ne u toj mjeri da zasluzuje bombasticne naslove tipa onog na naslovnici portala za prezentaciju novog golfa
Tacno i slazem se, naslov je idiotizam, ali ne mozes reci da je PD smece i da je sve sto si nabrojao nesto aman - zaman za 250k km.
ja nisam tvrdio da je smece, samo kazem subjektivno u poredjenju sa 66 KW da nije cvjecka, upoznat sam sa historijom odrzavanja tog vozila detaljno, bilo je tu mali milion problema koji su se manifestovali kao da je rijec u citroenu a ne o uber vagenu ali to je normalno, auto prelazi veliku kilometrazu stalno, ne stedi se ni najmanje.
za mene svaki, novi auto, koji nema bosch pumpu, ili neku vrstu karburatora, nije auto, pa zvao se on haso, huso, meho ili mujo.
Josko Domorocki

#1521 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Josko Domorocki »

Bakire sine, pa sam kazes da si treca ruka., sta si ocekivao ? Ja mislim da svabo nije napravio Golfa koji bi zadovoljio kriterije pojedinih na ovoj temi .. Znaci onaj mentalitet sa Pik-a.
Broj prodajnih salona i broj ovlastenih servisa.. Cinjenica koja puno govori .. :bih:
Bakir1

#1522 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Bakir1 »

medo sine, pobjegose nam ovce sto smo zajedno cuvali, auto nije moj, sluzbeni je, na tu temu se uvijek ogradim da ne bi bilo zabune, taj auto sam i prije vozio dok nisam dobio eksluzivu da mu budem jedini vozac, kao neko ko je od 26.6 do danas presao sa tim autom 22.814 km, a vozio sam ga kad je imao i nula km, i ko zna svaku intervenciju na tom autu koja spada u redovno i/ili vandredno, imam svako pravo da mitove i zablude o uber autu osporavam.
to je drugo sto vi vlasnici oronulih dvicina dozivljavate orgazme na pojavljivanje sedmice i kroz ime golf mislite da ste ufatili Boga za bradu ;-)
esso_sa

#1523 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by esso_sa »

Kao golfoljubac moram priznati da ova "sedmica" nije nista posebno... Cak mi je malo ruzan ovaj zadnji kraj, izgleda ko da je kakav karavan....
Inace, po meni je Golf prestao biti Golf onog momenta kada je nestao (citaj : izumro) pravi GTI a to se, da budem precizniji, desilo izlaskom Golfa 3 :D

Sto se tice PD motora (koji se od 2008 godine vise i ne ugradjuju u VW-Audi), motori kao motori su dobri ali jednostavno nisu za nase podneblje, nase gorivo i nas mentalitet. Njihova relativno komplikovana koncepcija trazi malo vise paznje a to je kod nasih ljudi tesko ostvarivo.... Ljudi (a posebno Bosnjo) gledaju kako da ustede na svemu a to PD motori jednostavno ne tolerisu i onda krenu potrosnje ulja, crkavanja turbina, bregastih....
johntra

#1524 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

goran16v wrote:
Naravno i svakako, to je apsolutna i planetarna logika, a ne moja, da visa cijena nosi veci kvalitet. Mislim treba biti stvarno izgubljen slucaj i tvrditi suprotno. Tacno, ako je Focus ili bilo koji drugi auto, skuplji auto od Golfa, a broj prodatih potvrdjuje opravdanost te cijene, onda je bez ikakve dileme bolji i bolji i tu nema nikakve misterije, ALI ako su razlike u cijenama minimalne u korist Golfa onda je i razlika u kvalitetu minimalna ali u korist golfa.
Pazi, pricu o tome da ljudi nesto kupuju po navici, u svim uslovima, iz straha od promjene i bez obzira na kvalitet je moguce svariti za jednu generaciju auta max dvije, ali da je to razlog bez pokrica u kvaliteti za 4 prosle, a evo 5. aktuelnu generaciju u kontinuitetu 20 godine je vec nemoguce svariti. Ti mozda najbolje znas na primjeru talijana iz 80-ih i 90-ih koliko je taj motiv za kupovinu bez pokrica u kvaliteti odrizv. Kredit se vrlo brzo potrosi, puno krace od 20 god.
Naravno da KIA i Hyundai imaju kvalitet i da taj kvalitet pokriva cijenu, ta cijena nije vise mala i govori dovoljno o kvaliteti ali nije pitanje da li su oni kvalitetni nego da li su jednako kvalitetni kao Golf a jeftiniji.
hajmo skratiti ovu priču tvrdnjom, sa kojom se ne moraš složiti naravno, da Golf nikada nije bio najbolji kompakt na svijetu, hem po pitanju prodaje, hem po pitanju više cijene i ponude nekog kvaliteta za tu višu cijenu...eto, ako je Focus smeće, on se opet prodaje bolje od Golfa, a prodavao bi se bolje i u prve dvije generacije, da ga glupi Ford nije razdvojio na američku i verzije za ostali dio svijeta...čak i da izbacimo iz jednačine Focus, opet nam ostaje Toyota sa svojim kompaktom, koji je kvalitetniji od Golfa i koji se na nekim tržištima prodaje i skuplje od Golfa...
ja stvarno iskreno mislim, da Golf, možda jedini od svih, ima najveću armiju lojalnih kupaca i to najviše u Njemačkoj, koja je njegovo najveće tržište i mislim da skoro svi vlasnici ostanu vjerni ovom autu, da li zbog straha od novog i nepoznatog ili što stvarno vole Golfa, to ne znam...
Hyundai može ponuditi kvalitet kao Golf, u to sam se sam uvjerio, a ponudi ga još po prihvatljivijoj cijeni...što se tiče rasta cijene Hyundai i KIA modela, nečim su i oni morali zaraditi kad su već ponudli takvu garanciju...
respo

#1525 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

goran16v wrote:
pa niko ovdje ne govori da je golf od trice toliko ne kvalitetan da ne vrijedi ni pare naravno da imaju i oni kvalitetu ali u odnosu na cijenu nisu toliko kvalitetni (ovo je bar moje misljenje tako da se ogradjujem sta drugi govore)
ajmo ono uprosteno
ako si dvicu kupovao po cijeni od 25000 recimo a ona te sluzila 25 godina i nije imala nikakvih vecih aman zaman kvarova uz recimo godisnje izdvajanje od 200 maraka onda te to auto sluzilo 25 godina po 800 maraka
a ako od trice na ovamo svakog platis 30000 a traju mnogo manje nego tih 25 godina uzet cemo cifru 15 godina i izdvajao na odrzavanje 500 maraka godisnje znaci da te auto kosta 1500 maraka
dok je recimo za forda ta cifra sada recimo 1000 maraka a bila je 900 ranije o ovome ja pricam a ne o kvaliteti golfa jer su sada manje vise sva auta u istoj klasi skoro pa iste kvalitete svaki sa svojim manama i prednostima
Post Reply