Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Danss

#1501 Re: Juventus FC

Post by Danss »

-TheChosenOne- wrote:
Danss wrote:Juventus ide stopama Milana.Skupljaju penzionersku ekipu :D
Nista, nek' angazuju jos Maldinija, Costacurtu i to je to :P
pricas o necemu o cemu pojma nemas :D

prvo malo pogledaj godista igraca koji su igrali ovu polusezonu,pa onda procjeni jel to penzionerska ekipa ili nije. Jedino Del Piero odskace godinama,ali on je sad bolji od mnogih mladjih igraca,tako da se i ne racuna :D
Buffon 33, Maninnger34, Storari 34, Legrottaglie 35, Amauri 31, Del Piero 36, Iaquinta 31. Golmani i mogu proci sto se tice godina, ali ovakav napad uz Tonija koji se tu uklapa samo po godinama :roll:
Svaka cast Del Pieru, ali Juventusu treba svjeza krv, pogotovo u napadu. Ovim sistemom ce se zaj.bati za duzi period, ne samo ovu sezonu. Svi napadaci imaju 30 i kusur godina. Nek' kupe jos Drogbu, i on spada u iskusne igrace. Dzabe se ti hrabris da je ok imati ovakav napad.
-TheChosenOne-

#1502 Re: Juventus FC

Post by -TheChosenOne- »

Danss wrote:
-TheChosenOne- wrote:
Danss wrote:Juventus ide stopama Milana.Skupljaju penzionersku ekipu :D
Nista, nek' angazuju jos Maldinija, Costacurtu i to je to :P
pricas o necemu o cemu pojma nemas :D

prvo malo pogledaj godista igraca koji su igrali ovu polusezonu,pa onda procjeni jel to penzionerska ekipa ili nije. Jedino Del Piero odskace godinama,ali on je sad bolji od mnogih mladjih igraca,tako da se i ne racuna :D
Buffon 33, Maninnger34, Storari 34, Legrottaglie 35, Amauri 31, Del Piero 36, Iaquinta 31. Golmani i mogu proci sto se tice godina, ali ovakav napad uz Tonija koji se tu uklapa samo po godinama :roll:
Svaka cast Del Pieru, ali Juventusu treba svjeza krv, pogotovo u napadu. Ovim sistemom ce se zaj.bati za duzi period, ne samo ovu sezonu. Svi napadaci imaju 30 i kusur godina. Nek' kupe jos Drogbu, i on spada u iskusne igrace. Dzabe se ti hrabris da je ok imati ovakav napad.
da trebaju kupiti mladjeg napadaca stoji, ali tvoja izjava da su penzionerska ekipa nikako ne pije vode. Nabrojao si tih 7 igraca, od kojih su 3-4 teska rezerva za situacije u kojima bas nema niko da igra. Mozes provjeriti minutazu i Legrottaglieu i Amauriju ove polusezone i vidjeces da i nije bas velika. Golmane i ne racunam,jer mogu igrati i do 40-te :D

Evo pogledaj koliko su igraci stari,pa procjeni jesu li penzionerska ekipa alla Milan.

Storari 33,Bonucci 23, Chiellini 26, De Ceglie 24, Motta 24, Traore 21,Sorensen 18, Aquilani 26, Marchisio 24, Melo 27,Krasic 26,Martinez 27, Pepe 27, Sissoko 25,Quagliarella 27, Iaquinta 31 i Del Piero 36

Ovi igraci su uglavnom igrali ove polusezone. Prosjek godina 26. Ala penzionera majko mila :o
salle_eh1986

#1503 Re: Juventus FC

Post by salle_eh1986 »

-TheChosenOne- wrote:
2407 wrote:
-TheChosenOne- wrote:ako ce vam biti kakva utjeha,juventus je najefikasnija ekipa serije A ove sezone 8-)
Ma to je zbog i vise nego odlicne sredine. Da nam je napad bio dobar do sada se ne bi prosulo bruku bodova.

Ako nista Tonija smo dobili za djaba i bolji je od nasa dva panja, ali je i dalje panj.
šuška se da će Rossi preći ovih dana,čime bi se donekle riješilo pitanje napada :)
nije ni rosi neka igračina ako ćemo ruku na srce,a li sigurno ako ništa onda je bar mlađi dosta od navedenih a i vidim ga kao nekoga ko se može dodatno razviti u juventusu, nešto poput kvaraljele...
malo mi bode oči što je jednom nešto govorio kao da je fan intera, da bi volio tu igrati, tako enkako, ali opet nije loš, bolji sigurno od ovog tria fantastika jakinta-toni-amauri
Danss

#1504 Re: Juventus FC

Post by Danss »

Juventus ide stopama Milana.Skupljaju penzionersku ekipu
-TheChosenOne-, gdje sam ja rekao da su penzionerska ekipa?! Kupovinom Tonija, a sa postojecim kadrom u napadu pocinju podsjecati na Milan koji je svojevremeno imao skupinu antikviteta. Sa ovim prosjekom godina napada ne mogu se nadati bilo kakvoj tituli :wink:
2407

#1505 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

ultima_palabra wrote:Pa u čemu je razlika između Amaurija i Tonija? :-) Dva panja koja su imala po dvije dobre sezone, nekad davno :roll:

Razlika je sto je ovaj za Romu i Genou u 2010-oj zabio 10-ak golova dok je Amauri zabio tek 2-3 i nijedan u Serie A.
Toni je napadac koji je u puno boljoj formi od Amauria, jedno je sigurno a to je da mu nece faliti upotrebljivih lopti. Problem su jedino godine. :roll: ali eto barem je dosao za djabe.

Moglo bi biti jos svasta u ovom januarskom prelaznom roku. Suska se opet neka razmjena igraca s Liverpoolom.
Danss

#1506 Re: Juventus FC

Post by Danss »

2407 wrote:
ultima_palabra wrote:Pa u čemu je razlika između Amaurija i Tonija? :-) Dva panja koja su imala po dvije dobre sezone, nekad davno :roll:

Razlika je sto je ovaj za Romu i Genou u 2010-oj zabio 10-ak golova dok je Amauri zabio tek 2-3 i nijedan u Serie A.
Toni je napadac koji je u puno boljoj formi od Amauria, jedno je sigurno a to je da mu nece faliti upotrebljivih lopti. Problem su jedino godine. :roll: ali eto barem je dosao za djabe.

Moglo bi biti jos svasta u ovom januarskom prelaznom roku. Suska se opet neka razmjena igraca s Liverpoolom.
Sad kad dodje Ngog za Amauria :D
Logovan

#1507 Re: Juventus FC

Post by Logovan »

Danss wrote:
2407 wrote:

Sad kad dodje Ngog za Amauria :D
Bolji će biti Bendtner :D :D :D
salle_eh1986

#1508 Re: Juventus FC

Post by salle_eh1986 »

Amauri za glena Jonsona, bar sam ja tako čuo, što nije loše nikako
oslobodiš se kloca a dovedeš upotrebljivog igrača gdje škripi u ekipi
mrtva kokoš

#1509 Re: Juventus FC

Post by mrtva kokoš »

cavani nas ubio, e moj juve rano ljuta... :roll: :( :( :(
ratata

#1510 Re: Juventus FC

Post by ratata »

Splinter wrote:cavani nas ubio, e moj juve rano ljuta... :roll: :( :( :(
zar ti nisi Sitijevac :oops: :mrgreen:
mrtva kokoš

#1511 Re: Juventus FC

Post by mrtva kokoš »

ratata wrote:
pa dobro moram imati u svakoj ligi po jedan klub :oops:
a city je iznad svih :mrgreen: :thumbup:
ratata

#1512 Re: Juventus FC

Post by ratata »

Splinter wrote:
ratata wrote:
pa dobro moram imati u svakoj ligi po jedan klub :oops:
a city je iznad svih :mrgreen: :thumbup:
:lol: :thumbup:
Comrad

#1513 Re: Juventus FC

Post by Comrad »

Razumijem izgubit, al dvije tekme -6... :roll:

Nista od LP iduce godine...
salle_eh1986

#1514 Re: Juventus FC

Post by salle_eh1986 »

pozdrav dragi moji juventini
nakon sinoćnje utakmice šta reći, osim ovo:
* 27 ligaških titula, više nego 18 koliko ih ima Inter, 17 Milan, 20 Barcelona, 18 Mančester, 22 Bayern, u svojim ligama
* 2 titule Lige šampiona i 5 finala, respektabilno kao što je to 3 titule i 2 finala Intera, 3 titule i 3 finala Barce, 3 titule i 1 finale Mančestera
* 2 titule lige u zadnjih 10 godina, isto kao i toliko hvaljeni Arsenal
* Igrači poput G.Bonipertija (11 strijelac Serie A svih vremena), P.Rossi (europski mogometaš godine 1982), M.Platini (europski nogometaš 83,84 i 85), Delpiero (među 10 strijelaca Serie A), Zidan (najbolji igrač u zadnjih 50 godina, fifa igrač 1998,2000,2003), Kanavaro(jedini defanzivac koji je proglašen najboljim igračem svijeta), Buffon(najbolji golman u zadnjih 25 godina), Dino Zoff(jedan od najboljih golmana svijeta ikad), P.Nedved(zlatba lopta 2003), R.Baggio(1993) itd itd
kad se drugi budu mogli pohvaliti ovakvim podatcima onda nek se jave...
kriza jeste, traje dugo (nama predugo), ali svaki klub ima uspone i padove...doće cica na kolica

FORZA JUVE
ultima_palabra

#1515 Re: Juventus FC

Post by ultima_palabra »

Otkud onaj Traore iz Arsenala u Juveu?
2407

#1516 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

salle_eh1986 wrote:pozdrav dragi moji juventini
* 27 ligaških titula, više nego 18 koliko ih ima Inter, 17 Milan, 20 Barcelona, 18 Mančester, 22 Bayern, u svojim ligama
* 2 titule Lige šampiona i 5 finala, respektabilno kao što je to 3 titule i 2 finala Intera, 3 titule i 3 finala Barce, 3 titule i 1 finale Mančestera
* Igrači poput G.Bonipertija (11 strijelac Serie A svih vremena), P.Rossi (europski mogometaš godine 1982), M.Platini (europski nogometaš 83,84 i 85), Delpiero (među 10 strijelaca Serie A), Zidan (najbolji igrač u zadnjih 50 godina, fifa igrač 1998,2000,2003), Kanavaro(jedini defanzivac koji je proglašen najboljim igračem svijeta), Buffon(najbolji golman u zadnjih 25 godina), Dino Zoff(jedan od najboljih golmana svijeta ikad), P.Nedved(zlatba lopta 2003), R.Baggio(1993) itd itd
kriza jeste, traje dugo (nama predugo), ali svaki klub ima uspone i padove...doće cica na kolica

FORZA JUVE
:thumbup:
Al fakat nemamo ni srece ni s povredama a evo u zadnje dvije utakmice se Juventusu ponistavaju dva jako diskutabilna gola. Sad nas cekaju lakse utakmice(u srijedu Catania u kupu i u nedelju protiv Baria, obje kuci) i to bi se trebalo iskoristiti da se popravi moral.
Forza Juve!!!
ultima_palabra wrote:Otkud onaj Traore iz Arsenala u Juveu?
Uzet na posudbu pred pocetak sezone. Momak prvo nije imao ni srece s povredama, rijetko je i igrao a i ovo sto je odigrao izgleda da je talasika igrac. U odbrani nesiguran a u napadu nekoristan.
Comrad

#1517 Re: Juventus FC

Post by Comrad »

Steta bi bila da ne igramo LP iduce godine na novom stadionu.

Image
Image

Radovi:
Image
Image
Image

Jos slika, malo su vece
http://img12.imageshack.us/img12/259/p1040044o.jpg
http://notiziariodelleeolie.myblog.it/m ... 467600.JPG
http://nsa19.casimages.com/img/2010/10/ ... 612933.jpg
http://img35.imageshack.us/img35/6118/image00062e.jpg

Zanimljivo je i ovo poredjenje, nagib tribina ili kako vec:
Image

Bit ce ovo grotlo pravo. :D
:thumbup:
-TheChosenOne-

#1518 Re: Juventus FC

Post by -TheChosenOne- »

salle_eh1986 wrote:pozdrav dragi moji juventini

FORZA JUVE
29 ligaških titula inače ;-)
translater

#1519 Re: Juventus FC

Post by translater »

jeli 27 ili 29??

posto sam nesto nacuo o tom vracanju 2 titule (sto bi po mom misljenju bilo i posteno) ali to je sve forsirano pricom od strane juventina...dakle..ima li konkretan dokaz da ce dvije titule biti vracene Juventusu??

jeli se vodi neki proces na sudu ili nesto slicno???

a i usput...sta je ovo sa Juventusom u zadnje dvije utakmice???

eeeee....kad se sjetim kakva je to ekipa nekad bila koja je primala 17-18 golova po sezoni(ako me sjecanje jos dobro sluzi...daaavno je to bilo :D :D ) a u zadnjih par sezona toliko prime u 4-5 utakmica...
salle_eh1986

#1520 Re: Juventus FC

Post by salle_eh1986 »

zvanični podatak kojeg priznaje cijeli svijet je 27 titula, sad što neki nisu prebolili te 2 otete titule (ja i slični meni)ili neki koji se nadaju povratku istih(opet ja), ali zvanično je 27...
smoki_choko

#1521 Re: Juventus FC

Post by smoki_choko »

raspade nam se juve :(
Atticus Finch

#1522 Re: Juventus FC

Post by Atticus Finch »

Ma daj, sad idu dvije lakše utakmice (bar se nadam da je tako), tu treba vratiti samopouzdanje, možda u narednim danima dođe još neko pojačanje, a onda grčevita borba za ligu prvaka sljedeće godine, i nadam se da će kup igrati dobro i tu pokašati nešto uraditi, bilo kakva titula bi dobro došla. Ja vjerujem u Marottin rad, treba strpljenja, mnogo pehova nas je zadesilo, bit će bolje aBd! Kriza je duboka, ali u izlaz treba vjerovati i nadati se najboljem. :)

FORZA JUVE!
Cyrax

#1523 Re: Juventus FC

Post by Cyrax »

translater wrote:jeli 27 ili 29??

posto sam nesto nacuo o tom vracanju 2 titule (sto bi po mom misljenju bilo i posteno) ali to je sve forsirano pricom od strane juventina...dakle..ima li konkretan dokaz da ce dvije titule biti vracene Juventusu??

jeli se vodi neki proces na sudu ili nesto slicno???

a i usput...sta je ovo sa Juventusom u zadnje dvije utakmice???

eeeee....kad se sjetim kakva je to ekipa nekad bila koja je primala 17-18 golova po sezoni(ako me sjecanje jos dobro sluzi...daaavno je to bilo :D :D ) a u zadnjih par sezona toliko prime u 4-5 utakmica...
Vodi se proces i bit ce gotov negdje mart-april, uglavnom dokaza ima pa sad ostaje nam da vidimo :)
Neelix

#1524 Re: Juventus FC

Post by Neelix »

salle_eh1986 wrote: nije ni rosi neka igračina ako ćemo ruku na srce,a li sigurno ako ništa onda je bar mlađi dosta od navedenih a i vidim ga kao nekoga ko se može dodatno razviti u juventusu, nešto poput kvaraljele...
malo mi bode oči što je jednom nešto govorio kao da je fan intera, da bi volio tu igrati, tako enkako, ali opet nije loš, bolji sigurno od ovog tria fantastika jakinta-toni-amauri
ko bolan za printer jos navija :D

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... orts-milan
juventino77

#1525 Re: Juventus FC

Post by juventino77 »

Moggi voli da lupi, al ga treba poslusat, covjek lijepo kaze "napad nije problem,kupite odbrambene igrace", lik je kralj, al eto steta Marotta ga poslusa, "steta", eto nam Barzaglia, jos jedan sampion svijeta :run: Moggi please come back hehehe :D
Post Reply