Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Ineedamiracle

#151 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

Kraljiica__93 wrote:Pa kada će već objaviti te rang liste ? Pravni fakultet je već objavio svoje..Čini mi se da ovi uvijek kasne sa svime :S

I ja cijeloo jutro cekaam :/
Klavikula

#152 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Klavikula »

jos nema rezultata :x
Esada

#153 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Esada »

Cekam, cekam, cekam! xD
Klavikula

#154 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Klavikula »

kod bodovanja koji predmet je znacajan, osim bosanskog za upis na smjer sigurnost?
EKatarina Velika

#155 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by EKatarina Velika »

Klavikula wrote:kod bodovanja koji predmet je znacajan, osim bosanskog za upis na smjer sigurnost?
ma za svaki smijer je ja mislim isto...bosanski,ako si imao/la demokratiju i gledaju vjerovatno sociologiju,psihologiju i tako te predmete...al ne mora ni znaciti...u svakom slucaju ne moras se brinuti,ako ne upadnes u redovne imaju samofinansirajuci i vandredni...tu sviju primaju,bar jesu do sad...
Klavikula

#156 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Klavikula »

EKatarina Velika wrote:
Klavikula wrote:kod bodovanja koji predmet je znacajan, osim bosanskog za upis na smjer sigurnost?
ma za svaki smijer je ja mislim isto...bosanski,ako si imao/la demokratiju i gledaju vjerovatno sociologiju,psihologiju i tako te predmete...al ne mora ni znaciti...u svakom slucaju ne moras se brinuti,ako ne upadnes u redovne imaju samofinansirajuci i vandredni...tu sviju primaju,bar jesu do sad...
hvala na inf, cuo sam da sve primaju, al nadam se da cu upasti u redovne.
skafiskafsnjak

#157 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

EKatarina Velika wrote:
e pa prosle godine nisu ni svi u vanredno mogli :)

Kad sam ja upisivao, prije 6 godina, na prijemnom su uglavnom ispitivali opcenito . NATO,EU i slicne stvari ...
Ineedamiracle

#158 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

E ako budem ovako dugo čekala i rezultate ispitaa...jadna ja :D
EKatarina Velika

#159 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by EKatarina Velika »

L00d wrote:
EKatarina Velika wrote:
e pa prosle godine nisu ni svi u vanredno mogli :)

Kad sam ja upisivao, prije 6 godina, na prijemnom su uglavnom ispitivali opcenito . NATO,EU i slicne stvari ...
ma jesu i prosle godine :D na drugom roku sve primili :D
skafiskafsnjak

#160 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

Ja za drugi rok i govorim... mnogi pokusali reodvno na prvom, i onda ni vandredno nisu kasnije mogli ...
hodža

#161 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by hodža »

kol'ko se plaća vanredno ?
Klavikula

#162 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Klavikula »

hodža wrote:kol'ko se plaća vanredno ?
800KM
skafiskafsnjak

#163 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

Vandredno je zakon zivota mi ... Ja sam prve tri godine redovno, a zadje dvije vandredno
h1a2s3o

#164 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by h1a2s3o »

Kolko je perspektivan smijer politologija..?
jasmin93

#165 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by jasmin93 »

hodža wrote:
jasmin93 wrote:I ja sam predao na žurnalistiku, ali sumnjam da ću biti primljen. Imam loš prosjek. :D Druga opcija mi je VPŠ na ekonomiji, tj. DL opcija, pa vidjet ćemo. :)

koliki prosjek čovjek mora imati da bi se nadao da će sigurno biti primljen u redovne studente ?
Nadao bih se da sam bio odličan ili vrlodobar sve četiri godine. :)
Ineedamiracle

#166 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

Aaa ljudi pomagajte...ispod sam crte na redovnim, ali imam više bodova od više od pola njih na samofinansirajućim...mogul me kako tamo prebacit...il šta...???? (Nek odg. samo ko ima pojma :D)
Esada

#167 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Esada »

Ineedamiracle wrote:Aaa ljudi pomagajte...ispod sam crte na redovnim, ali imam više bodova od više od pola njih na samofinansirajućim...mogul me kako tamo prebacit...il šta...???? (Nek odg. samo ko ima pojma :D)
Imam isti problem,moze se opet konkurisati ali tek 27 augusta, tada navesti za samofinansirajuce...
mexxx

#168 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by mexxx »

Pojedini komentari su me iritirali ...pa, svima onima koji upisu FPN ove godine---cestitam, sa savjetom da prate desavanja na faxu i uce ,a bagri koju je FPN ''docekao sa voleja na prvu'' proteklih godina ( njih je oko 100+ po odsjeku) porucio bih da ne sjede kuci za kompjuterom (koji im je neko drugi kupio za rodjendan) i izmisljaju gluposti o ovom faxu nego da uzmu metlu/lopatu/krampu i polako pocnu privredjivati u drustvu .. FPN je stasao proteklih godina u solidan fax tako da cemo morati ,izgleda,kupiti top od 152 mm da izbacujemo kadar koji se zacementirao na prvoj godini uz infuziju zvanu ''kolizija'' .Na osnovu navedenih cinjenica , sve druge teorije (koje se baziraju na ranijem sistemu i ne poznavanju novog) su apsolutno netacne... :evil:
Ineedamiracle

#169 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

Esada wrote:
Ineedamiracle wrote:Aaa ljudi pomagajte...ispod sam crte na redovnim, ali imam više bodova od više od pola njih na samofinansirajućim...mogul me kako tamo prebacit...il šta...???? (Nek odg. samo ko ima pojma :D)
Imam isti problem,moze se opet konkurisati ali tek 27 augusta, tada navesti za samofinansirajuce...

jaoo...ko ce docekat 27.8. a skontaj ni tada me ne primee :S oop
Esada

#170 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Esada »

Ineedamiracle wrote:
Esada wrote:

jaoo...ko ce docekat 27.8. a skontaj ni tada me ne primee :S oop
Uzas, ja sam se toliko nadala prolazu, jos sam se s Pravnog fakulteta prebacivala, i opet me nisu primili, razocarala sam se totalno... :(((((
Kraljiica__93

#171 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Kraljiica__93 »

Ne možeš vjerovat. Koje sranje :S Umjesto da naprave listu redovnih, a oni sipod crte idu među redovne-samofinansirajuće i gotova stvar! Tako je bilo na svim fakultetima xD Sad mi moramo čekat' 8.mjesec, cijelo ljeto se razmišljat o tome.. još ako ni tada nas ne prime,onda stvarno... Nemam riječi.
Esada

#172 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Esada »

:thumbup:
Kraljiica__93 wrote:Ne možeš vjerovat. Koje sranje :S Umjesto da naprave listu redovnih, a oni sipod crte idu među redovne-samofinansirajuće i gotova stvar! Tako je bilo na svim fakultetima xD Sad mi moramo čekat' 8.mjesec, cijelo ljeto se razmišljat o tome.. još ako ni tada nas ne prime,onda stvarno... Nemam riječi.
Ineedamiracle

#173 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

Kraljiica__93 wrote:Ne možeš vjerovat. Koje sranje :S Umjesto da naprave listu redovnih, a oni sipod crte idu među redovne-samofinansirajuće i gotova stvar! Tako je bilo na svim fakultetima xD Sad mi moramo čekat' 8.mjesec, cijelo ljeto se razmišljat o tome.. još ako ni tada nas ne prime,onda stvarno... Nemam riječi.
Vala baš...ja ću bit' na tabletama do augusta :D
Ineedamiracle

#174 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

Imam isti problem,moze se opet konkurisati ali tek 27 augusta, tada navesti za samofinansirajuce...[/quote]

jaoo...ko ce docekat 27.8. a skontaj ni tada me ne primee :S oop[/quote]

Uzas, ja sam se toliko nadala prolazu, jos sam se s Pravnog fakulteta prebacivala, i opet me nisu primili, razocarala sam se totalno... :((((([/quote]

Al' fazon je što su one s 40 bodova primili u samofinansirajuće, i sada neće biti mjesta za nas od 70 i 80 bodova...ccc
AlenKurt

#175 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by AlenKurt »

Šta vam je, sve će vas primiti u augustu u RSF :zzzz:
Post Reply