Mexico-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosanski_kralj

#151 Re: Mexico-BiH

Post by Bosanski_kralj »

Zar to i dijaspori treba neka pomoć?

Kako li ćemo tek mi u BiH naje*ati kad nam glavni izvor prihoda traži pomoć. :-) Sad sam se stvarno zabrinuo.
todd_smith

#152 Re: Mexico-BiH

Post by todd_smith »

Melami wrote:Ovo su samo price da se izvuku iz govana. ONi nisu htjeli, siguran sam u to, to smo mi, kad poletimo onda ne znamo odakle smo i sta smo, kako je nasem narodu, to su nasi preprezentativci, kad su imali obraza onako osigrati sa irskom, pred nasim ocima, onda sam siguran da su imali obraza i odbiti veceru, oni licno. Nisu oni ni na kakvim pripremama strasnim pa da nemaju vremena, da je tako opravdano bi bilo, oni imaju jedan trening od pola sata, ostalo se izlezavaju, hodaju po gradu, i tkao to, u sustinu sjebaju formu.
Da jer jedan Edin Dzeko koji je samo prije 3-4 sedmice kupovao kolica jednoj djevojci, ocigledno rekao odj***te ja sam za ovu godinu odradio svoje :-)
pirmin

#153 Re: Mexico-BiH

Post by pirmin »

Ovakav cirkus nije bio ni za vrijeme Cire.

Vratimo nehljebara da uvede malo reda!

:mrgreen:

:D
It_is_a_Leclerc

#154 Re: Mexico-BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Još jednom kažem - nigdje u svijetu reprezentativci, dva dana pred utakmicu, ne obilaze derneke, partye i teferiče ! Izgleda da konačno i disciplina ulazi u našu reprezentaciju !

Pape i dječaci :thumbup:
noiserr

#155 Re: Mexico-BiH

Post by noiserr »

It_is_a_Leclerc wrote:Još jednom kažem - nigdje u svijetu reprezentativci, dva dana pred utakmicu, ne obilaze derneke, partye i teferiče ! Izgleda da konačno i disciplina ulazi u našu reprezentaciju !

I cim im to nije uspijelo, Drite Haziraj (voditeljica Nase Realnosti) je pocela da pljuje po reprezentaciji putem medija..

Nasa posla, mi se nemozemo ni kvalificirati na ni jedno medjunarodno takmicenje a ovi profiteri organizuju vecere, dva dana prije utakmice.. , momci moraju da se i naviknu na novu vremensku zonu. Ovo samo kod nas ima. Kad Amerikanci igraju koji bas i necijene futbal, sve im je nastimano, niko ih nesmije peglati, ni od medija ni od kakvih stvari pogotovo pred utakmicu. I svi mediji ih podrzavaju. Nasi mediji dva dana pred utakmicu pljuju po reprezentaciji u vezi jedne obicne gluposti.

A navijaci naivni pa i drvlje i kamenje po reprezentaciji.
mikogoago

#156 Re: Mexico-BiH

Post by mikogoago »

noiserr wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Još jednom kažem - nigdje u svijetu reprezentativci, dva dana pred utakmicu, ne obilaze derneke, partye i teferiče ! Izgleda da konačno i disciplina ulazi u našu reprezentaciju !

I cim im to nije uspijelo, Drite Haziraj (voditeljica Nase Realnosti) je pocela da pljuje po reprezentaciji putem medija..

Nasa posla, mi se nemozemo ni kvalificirati na ni jedno medjunarodno takmicenje a ovi profiteri organizuju vecere, dva dana prije utakmice.. , momci moraju da se i naviknu na novu vremensku zonu. Ovo samo kod nas ima. Kad Amerikanci igraju koji bas i necijene futbal, sve im je nastimano, niko ih nesmije peglati, ni od medija ni od kakvih stvari pogotovo pred utakmicu. I svi mediji ih podrzavaju. Nasi mediji dva dana pred utakmicu pljuju po reprezentaciji u vezi jedne obicne gluposti.

A navijaci naivni pa i drvlje i kamenje po reprezentaciji.
Ocito su u pitanju mutne radnje da neko na brzaka klepne lovu od reprezentativaca,ali u konacnici i to je nebitno bitna je disciplina i da odrade to zasto su tu dosli,da s obrazom i cascu brane boje svoje drzave,a ne da okolo guzeljaju, ako imaju vremena iza utakmice slobodni su,na odmoru su i neka rade sta hoce.
agent_zero

#157 Re: Mexico-BiH

Post by agent_zero »

Tužnije od same igre i rezultata je čitati postove tipa "bravo pape" i slične.

Čovjeku prosto da se smuči :run:
Muhamed Đakmić

#158 Re: Mexico-BiH

Post by Muhamed Đakmić »

agent_zero wrote:Tužnije od same igre i rezultata je čitati postove tipa "bravo pape" i slične.

Čovjeku prosto da se smuči :run:
I ovi tvoji konstruktivni postovi spadaju direkt u tu kategoriju.
katarina bosanska

#159 Re: Mexico-BiH

Post by katarina bosanska »

Selektor Sušić juče je oštro reagovao i optužbe nazvao neistinama. Za večeru je, kaže, čuo dan prije polaska u Irsku, a humane namjere organizatora smatra veoma upitnim.

"Nema veze sa istinom da sam bilo kome rekao da ne želimo ja i igrači biti humani. Rekao sam joj da sam konsultovao igrače, da niko nije upoznat s bilo kakvom večerom. Ja sam taj koji je mogao dati pristanak za tako nešto, ali ne može mene niko dočekati u hotelu i tražiti nešto tako, a da ja pri tom niti znam ko je ta organizacija, ni čime se bave. Niko iz Komiteta mene nije obavijestio o tome, niti je tražio moj pristanak", kazao je Sušić i dodao:

"Mislim da su neki ljudi cijelu tu manifestaciju željeli iskoristiti za lične interese. Imam i jedan mejl koji čuvam ako zatreba. U njemu se jasno vidi koji je glavni razlog organizacije te nekakve humaniterne večeri".
Plan i program rada Sušić je napravio prije 20 dana i prisustvo bilo kakvoj manifestaciji nije bilo predviđeno.
"Nema nikakvih razloga da odstupim od svog plana, pogotovo zbog večere koju je neko zakazao u 19 sati, a mi smo u 18 imali trening. Mjesec dana oni razmjenjuju neke mejlove sa nekim, a da ja o tome ne znam ništa. Nikome i nikad nisam dao bilo kakav pristanak da ću se pojaviti na bilo kakvoj večeri. Igrači kada su čuli takođe su me pitali šta se dešava i reko sam im da nemam pojma o tome. Doveli su nas pred svršen čin", zaključio je Sušić.
SSemir

#160 Re: Mexico-BiH

Post by SSemir »

Melami wrote:Ovo su samo price da se izvuku iz govana. ONi nisu htjeli, siguran sam u to, to smo mi, kad poletimo onda ne znamo odakle smo i sta smo, kako je nasem narodu, to su nasi preprezentativci, kad su imali obraza onako osigrati sa irskom, pred nasim ocima, onda sam siguran da su imali obraza i odbiti veceru, oni licno. Nisu oni ni na kakvim pripremama strasnim pa da nemaju vremena, da je tako opravdano bi bilo, oni imaju jedan trening od pola sata, ostalo se izlezavaju, hodaju po gradu, i tkao to, u sustinu sjebaju formu.
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=15449 (..koja je mahom bila bila sastavljena od bh. reprezentativaca Edina Džeke, Senijada Ibričića, Kenana Hasagića, Emira Spahića..)

http://www.haber.ba/vijesti/humanost/56 ... asica.html

http://www.klix.ba/vijesti/humanitarne- ... /120416015

http://www.vlasenica.info/index.php?opt ... e&Itemid=2

http://www.muskiportal.com/vedad-ibisev ... -u-akciju/

http://www.reprezentacija.ba/fudbal-nog ... emia-.html

http://www.dubrovnikpress.hr/index.php? ... &Itemid=68

jel treba jos linkova?
kako te bolan nije sramota, i tebe a i ostale. ma znam, da bi te bilo sramota trebao bi biti prije svega covjek, imati obraz..al nemate vi to, ne znate vi sta je to. hvala bogu, pa ako nista, na onom svijetu cete biti kaznjeni..
jasko_ba

#161 Re: Mexico-BiH

Post by jasko_ba »

novinarski lesinari i njihovo svrsavanje na ovo, jedva su docekali
fuuuj :x :x :x
Point.

#162 Re: Mexico-BiH

Post by Point. »

Kakva ba humanitarna vecera? Citao sam na drugom forumu od lika sto zivi u US and Ai zna tu Dritu da je to obicna foluska. Trebali su kao doci reprezentativci a doveli su srpski folklor da im igra, iako u Chikagu ima bosanskih folklora. Zatim je toj Driti partner u ovoj veceri naki cetnik sa dna kace. Dakle samo da se mazne lova. Provalili ih ljudi.
Bravo Pape i igraci ne nasjedajte na gluposti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#163 Re: Mexico-BiH

Post by Tomahawk11 »

Nek' nisu otisli, u cemu je problem?! Je li ovo reprezentacija ili necija privatna prcija da radi kako hoce i sta hoce?!
Ozbiljna reprezentacija ne bi trebala skakati po raznim sijelima pred utakmicu. Mada smo imali nekad Akrapovic & co. koji su navece dernecili, pa ujutro spavali na terenu protiv Izraela i sl.
Pape je i u proslim kvalifikacijama drzao prilicno visok nivo discipline. Uostalom, prema ovoj Papetovoj izjavi, niko normalan ne bi pristao da ide na veceru pod takvim uslovima.
Bitno je da smo ih mi u startu optuzili i prekrizili, da su sljam i otpad :x Ne treba nama reprezentacija ni u cemu, treba sve raspustiti :oops:
hamalalija

#164 Re: Mexico-BiH

Post by hamalalija »

Ma manite se suplje znamo svi da momci daju kada treba i znaju kome da daju. To sto neko hoce da hajruje preko njihovih ledja to je na obraz im "humanitarcima" tipa saja i sefko 92-95, fuj.

Nego kad ce bit ova tekma sad citam bit cu u petak rano ujutro, kad je kod nas prenos. Zna li iko ista.
todd_smith

#165 Re: Mexico-BiH

Post by todd_smith »

katarina bosanska wrote:Selektor Sušić juče je oštro reagovao i optužbe nazvao neistinama. Za večeru je, kaže, čuo dan prije polaska u Irsku, a humane namjere organizatora smatra veoma upitnim.

"Nema veze sa istinom da sam bilo kome rekao da ne želimo ja i igrači biti humani. Rekao sam joj da sam konsultovao igrače, da niko nije upoznat s bilo kakvom večerom. Ja sam taj koji je mogao dati pristanak za tako nešto, ali ne može mene niko dočekati u hotelu i tražiti nešto tako, a da ja pri tom niti znam ko je ta organizacija, ni čime se bave. Niko iz Komiteta mene nije obavijestio o tome, niti je tražio moj pristanak", kazao je Sušić i dodao:

"Mislim da su neki ljudi cijelu tu manifestaciju željeli iskoristiti za lične interese. Imam i jedan mejl koji čuvam ako zatreba. U njemu se jasno vidi koji je glavni razlog organizacije te nekakve humaniterne večeri".
Plan i program rada Sušić je napravio prije 20 dana i prisustvo bilo kakvoj manifestaciji nije bilo predviđeno.
"Nema nikakvih razloga da odstupim od svog plana, pogotovo zbog večere koju je neko zakazao u 19 sati, a mi smo u 18 imali trening. Mjesec dana oni razmjenjuju neke mejlove sa nekim, a da ja o tome ne znam ništa. Nikome i nikad nisam dao bilo kakav pristanak da ću se pojaviti na bilo kakvoj večeri. Igrači kada su čuli takođe su me pitali šta se dešava i reko sam im da nemam pojma o tome. Doveli su nas pred svršen čin", zaključio je Sušić.
i nakon ovoga ce se ta Drita i ostali padobranci vratiti u rupe iz kojih su i izasli ;-)
ne može mene niko dočekati u hotelu i tražiti nešto tako, a da ja pri tom niti znam ko je ta organizacija, ni čime se bave.
Pape :thumbup:
trcicu trceci

#166 Re: Mexico-BiH

Post by trcicu trceci »

Sada slobodno mogu nazvati PAPCIMA, sve one koji su ovdje odmah protiv papeta i repke pisali...PAPCI obicni :run: :run:
ultima_palabra

#167 Re: Mexico-BiH

Post by ultima_palabra »

trcicu trceci wrote:Sada slobodno mogu nazvati PAPCIMA, sve one koji su ovdje odmah protiv papeta i repke pisali...PAPCI obicni :run: :run:
Haj optrči krug oko zgrade, vidi ima li nas tamo :mrgreen:
todd_smith

#168 Re: Mexico-BiH

Post by todd_smith »

ne brini se takvi misevi uvijek imaju nekakav izgovor u rukavu :-)
trcicu trceci

#169 Re: Mexico-BiH

Post by trcicu trceci »

ultima_palabra wrote:
trcicu trceci wrote:Sada slobodno mogu nazvati PAPCIMA, sve one koji su ovdje odmah protiv papeta i repke pisali...PAPCI obicni :run: :run:
Haj optrči krug oko zgrade, vidi ima li nas tamo :mrgreen:
evo vec se jedan pronasao, hajmo dalje
shake69

#170 Re: Mexico-BiH

Post by shake69 »

A da se malo vratimo utakmici Mexico-BiH. S obzirom na nasu nepredvidivost, ne samo u sportu bit ce tesko pogoditi rezultat, ali ipak slobodan sam prognozirati: ili 3:1 za Mexico ili 2:1 za Bosnu! :)
ultima_palabra

#171 Re: Mexico-BiH

Post by ultima_palabra »

Previše ste se opustili djeco, ali hajd eto, prolazi vam takav rječnik za sada...
tcz

#172 Re: Mexico-BiH

Post by tcz »

shake69 wrote:A da se malo vratimo utakmici Mexico-BiH. S obzirom na nasu nepredvidivost, ne samo u sportu bit ce tesko pogoditi rezultat, ali ipak slobodan sam prognozirati: ili 3:1 za Mexico ili 2:1 za Bosnu! :)
:lol:

zgazite ih! :bih:
trcicu trceci

#173 Re: Mexico-BiH

Post by trcicu trceci »

Dobro, zelio bi malo opsirnije o nasoj reprenzentaciji. Necu sada govoriti statistike vi vrlo dobro znate sve a i mozete naci na internetu, vise bi zelio da se osvrnema na nas.
Kvalifikacije: Euforija, bolji smo od svih, Kodro, pa onda Ciro i sada Susic...I bili smo dobri, dobri kao dortmund svih godina sto je bio iza bayerna u Njemackoj, kao city svih godina iza manchestera u Engleskoj, kao montpelier iza lyona...Bili su dobri, ali niko od ovih klubova nije govorio da je najbolji, niti se dizala euforija. Znam da je reprenzentacija nesto drugo, ali mislim da bi trebalo prepisati ovaj nacin rada.
Sada Susic radi dobro, zna kako to ide i ja mu skidam kapu.
Sta jos dodati o reprenzentaciji. Nas naravno. Kada kazem Nas mislim na navijace neke pod navodnim znacima a neke bez toga, mada je ovih drugih dosta manje. Posmatrajuci Nas kroz cikluse, uvjek smo mi bili ti koji smo mozda previse naivno mislili da ce konacno obradovati nasa fudbalska reprenzentacija. Ali nije...Zato sto nije imala kvalitet ? Jeste, zbog toga i nicega drugo, ne treba se lagati.
Sto se tice jos Nas navijaca, ova afera koja sada potresa dovoljno govori o nama. Isto tako kada dodju kvalifikacije, ili jos gore, ako Susic veceras pobjedi Mexico, sve ce se to zaboraviti i oni ce svi biti zvijezde. Nikada da mi nesto provjerimo pa onda da pricamo, jok mi smo nacija koja razmislja kako ti mediji kazu.
Sta se treba promjeniti ?
Pa prvo mediji, oni mogu povesti navijace kako su uradili i kada je Ciro bio, ali ne kao tada, nego da sada povedu onako kako to Susic vodi, bez velike euforije uci u kvalifikacije, biti svjestan sta mozemo objektivno i sta subjektivno bi mogli.
Veliki sam navijac reprenzentacije, naivno sam pratio medije i oni su me vodili. Sada znam da smo mi solidna reprenzentacija, da imamo dobre igrace i da u ovakoj grupi sada mozemo obezbjediti drugo mjesto. Prvo znam da ce nam biti daleko, to znam iz svega prije. Ali nadati se, zasto da ne.
Ovo je institucija koja mi je donijela toliko radosti i suza, tako da je reprenzentacija uvjek negdje u mom srcu. Pa kako da mislim lose o nekome koga volim ? Nema bas logike.
Na kraju zelio bi jos poruciti ovim navijacima pod navodnim znacima, a ovdje ih ima najvise, da prate fudbal i reprenzentaciju na terenu i da se ostavi suplje price. Ovo je fudbalska reprenzentacija a ne veliki brat niti ono prezivljavanje ne pise mi se engleska rijec, gadi mi se i to.
limeni

#174 Re: Mexico-BiH

Post by limeni »

ebat cemo im majku :D ima da igraci lete na terenu da dokazu ovim kvazinavijacima (pljuvacima) kako se igra...
4-1 za BiH :bih:
Crvena Tifoza

#175 Re: Mexico-BiH

Post by Crvena Tifoza »

katarina bosanska wrote:Selektor Sušić juče je oštro reagovao i optužbe nazvao neistinama. Za večeru je, kaže, čuo dan prije polaska u Irsku, a humane namjere organizatora smatra veoma upitnim.

Od prvog dana kad sam čuo za ovu večeru i za ostale manifestacije govorio sam kako se to samo pravi da bi se oparili lokalni klošari. Da ne živim ovdje i da nisam upoznat sa namjerama tog sloja društva ne bih lupetao džabe. Ali juče se odjednom na forumu pojaviše nekakve moralne vertikale koji optužiše Sušića i repku da nisu humani. Nije večera jedini događaj gdje ih je Pape otpepao. Bilo je i turnira i sl.

Al idemo dalje.

Malo pred tekmu...

Grad vrvi našom rajom. Na svakom ćošku naletiš na nekog našeg. Atmosfera je za deset. Samo još da ovi sati prođu do utakmice. :bih:
Locked