GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

PriNc_ba

#151 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by PriNc_ba »

stalaktit wrote:So, očekuje da će Hrvatska remizirati i s Irskom i s Italijom? Po kojoj logici bi očekivao da Hrvatska, 8. rangirana reprezentacija svijeta, remizira i s najjeftinijom reprezentacijom na EP-u i s 12. rangiranom reprezentacijom na svijetu? :D Takva dva uzastopna scenarija su u fazi SF-a. Uz sve to dodaj treće što zamišlja - da će s 12. rangiranom Irska izgubiti, a s 8. rangiranom igrati neriješeno.

Nisu ovo želje i pozdravi, nego nekakva valjda realna predviđanja.
sta si se uzbudio :D

to je moje predvidjanje. ti imas drugacije i Boze moj ;) mislim da ce biti vrlo lako pogoditi cak i rezultate izmedju trojca Italija-Hrvatska-Irska :)

pa evo i to da ostane zabiljezeno da pogledamo poslije grupne faze :)

Italija Hrvatska 1-1
Italija-Irska 1-0 ili 2-1
Irska-Hrvatska 0-0 ili 1-1

:) uglavnom ocekujem da komsije zabiju ispod 4 gola na prvenstvu ;)
gost iz ZG

#152 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by gost iz ZG »

o prognozama i nekim 100% sigurnim "slučjevima/rezultatima", smiješno je pisati
Nema autsajdera, niti jedna ekipa to nije
no, to nije niš novo (ni na EP ni na SP)

Definitivno, izgubili smo Olića - jednog od najstarijih ali i najbržih napadača, čovjeka za kojeg nema "izgubljene" lopte
Muhamed Đakmić

#153 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Muhamed Đakmić »

stalaktit wrote:So, očekuje da će Hrvatska remizirati i s Irskom i s Italijom? Po kojoj logici bi očekivao da Hrvatska, 8. rangirana reprezentacija svijeta, remizira i s najjeftinijom reprezentacijom na EP-u i s 12. rangiranom reprezentacijom na svijetu? :D Takva dva uzastopna scenarija su u fazi SF-a. Uz sve to dodaj treće što zamišlja - da će s 12. rangiranom Irska izgubiti, a s 8. rangiranom igrati neriješeno.

Nisu ovo želje i pozdravi, nego nekakva valjda realna predviđanja.
Mani se šuplje priče, po kojoj logici ti smatraš da je Hrvatska favorit protiv Italije?
Meho Kodro

#154 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Meho Kodro »

stalaktit wrote:So, očekuje da će Hrvatska remizirati i s Irskom i s Italijom? Po kojoj logici bi očekivao da Hrvatska, 8. rangirana reprezentacija svijeta, remizira i s najjeftinijom reprezentacijom na EP-u i s 12. rangiranom reprezentacijom na svijetu? :D Takva dva uzastopna scenarija su u fazi SF-a....
Ne razumijem, kakav SF

EURO 2004
Hrvatska je remizirala sa najvecim autsajderom u grupi - Švicom, pa onda u sljedecem kolu je remizirala sa najvecim favoritom u grupi - Francuskom
So je tu cudno?
stalaktit

#155 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by stalaktit »

Sarajevo1946 wrote: Mani se šuplje priče, po kojoj logici ti smatraš da je Hrvatska favorit protiv Italije?
Naravno da ne, to bi bilo glupo. Mislim da imaju podjednake šanse. Hrvatska još nije do sada odigrala u najjačem sastavu ove godine, osim protiv Turske, tako da ne znam. Ali ne mislim da će tako loše odigrati protiv Irske, da, nema autsajdera, ali to je jedna od onih utakmica koje se moraju dobiti, kakva je recimo bila protiv domaćina Austrije prošlo EP i sl. EP u Portugalu je bio druga priča, totalna smjena generacija, sad to nije slučaj.

Ne uzbuđujem se nimalo. Samo mogu reći da jedino na ovom forumu se daje toliki kredit Ircima, bar za utakmicu s Hrvatskom, a to je vjerojatno u kategoriji želja i pozdrava :D Na svim ostalim, stranim portalima, nitko ne daje Ircima tu šansu. S razlogom. S obzirom na povijest nastupa Hrvatske na Eurima i na trenutni igrački kadar i rank na FIFA ljestvici.
star(i)mo

#156 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by star(i)mo »

Pa dobro, valjda dopustas da se iznesu misljenja, zelje pa i pozdravi. Posto po meni susjedi nikad nisu imali losiju ekipu, logicno je da od njih nista veliko i ne ocekujem. Doduse, sve je moguce. Ali opet mislim da jedna Irska ima vece sanse protiv jedne Hrvatske vec Hrvatska protiv Italije. Da je rating tako vazan, Spanija bi se vec sama mogla proglasiti evropskim prvakom. :D
gost iz ZG

#157 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by gost iz ZG »

star(i)mo wrote:Pa dobro, valjda dopustas da se iznesu misljenja, zelje pa i pozdravi.
:thumbup:
to je upravo glavni razlog što ja ponekad navratim ovdje i pročitam komentare

Mislim da su ovdje uglavnom realni i objektivni - što se NE može reći za moje domaće HR forume, isto kao i komentare iz bliskoistočne SR
Naime, kod nas doma, uvijek smo malo pre-euforični, dok kad čitam "komšijske" prekodrinske, još uvijek tu ima malo, mržnje, zavisti itd.

Sve OK. sam nastavite. :D
2407

#158 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 2407 »

Italija izgubila Barzaglia a izgleda da se i Balo danas povrijedio :(
PriNc_ba

#159 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by PriNc_ba »

2407 wrote:Italija izgubila Barzaglia a izgleda da se i Balo danas povrijedio :(
Bergomi iz penzije i Pippo upadaju umjesto njih :lol:
Muhamed Đakmić

#160 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Muhamed Đakmić »

Ja se nadam da Hrvati ovo prolaze, Italija uopšte ne djeluje kompaktno. Nikad goru reprezentaciju nisu imali, vakat je da se osvijeste i pristupe fudbalu malo ozbiljnije.
aveos

#161 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

Jao Iraca veceras...OCAJNA utakmica s prvim sastavom potpuno bezopasni :sad:
Mr. Brightside

#162 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Mr. Brightside »

2407 wrote:Italija izgubila Barzaglia a izgleda da se i Balo danas povrijedio :(
biće to dobro, ne sikiraj se ;-) :roll:
leo karan

#163 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by leo karan »

hrvatska ce puno lakse izaci na kraj s ircima nego recimo talijani
talijani ce se napatit, a nisam siguran ni da ce pobijediti.
a hrvati ce mlatnuti irce ko s poslom jer su jednostavno bolji.
Irci igraju srcano, al bogami je i kod hrvata uvijek prisutan taj naboj kad se igra za repku
sto se tice talijana, ako im ne proradi neki ponos pa se konsoliduju, oni nece proci grupu.
ja tipujem na spaniju i hrvatsku
stalaktit

#164 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by stalaktit »

aveos wrote:Jao Iraca veceras...OCAJNA utakmica s prvim sastavom potpuno bezopasni :sad:
Gledah 15 minuta te utakmice, i Mađari su u tih 15 minuta imali 2 100%tne šanse koje ne znam kako su ti napadači uspjeli promašiti.

Nakon toga zaključih da nisam toliki mazohist da gledam tako očajnu igru.
NeZatvaramPastu

#165 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by NeZatvaramPastu »

Spanci favoriti i otvoren im je put u finale.Milim da ce komsije iznenaditi ( mozda nekom i nije iznenadjenje ) i proci grupu.
gost iz ZG

#166 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by gost iz ZG »

tzv. "prijateljske" utakmice, naročito ove neposredno koji dan prije početka prvenstva - vrlo često su i "glumačka akademija". 8-)

Ćiro Blažević je 1998 navodno tražio da zadnju pripremnu sa Slovačkom odigramo ljigavo i (čak) izgubimo - poznato je šta smo napravili
Z. Kranjčar je sve živo pobijeđivao pred SP u Njemačkoj 2006 - i nismo niš postigli

Niko, baš apsolutno niko, ni jedna repka tada ne igra kak zna - SVI se boje ozljeda
mikogoago

#167 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by mikogoago »

Cupava,nezgodna grupa.Mislim Spanci su sigurni,mada i kod njih ne cvjetaju ruze,a volio bih i Hrvatska da prodje,ali kako trenutno stvari stoje bice im cupavo.Ja im zelim srecu,pa da bar imam za koga da navijam kada se vec BiH nije plasirala.
Muhamed Đakmić

#168 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Muhamed Đakmić »

Irska je smiješna ekipa. Kad bih je sa nekim poredio, rekao bih da je to neka mrvicu blaža verzija Grčke. Ali i takvi mogu svima napraviti probleme. Samo mi nije jasno kako iz tih zemalja u kojima se fudbal počeo igrati prije 150-200 godina, ne dolaze ljudi koji znaju igrati fudbala, nego se selektuju nekakvi duduci. Koji su kriteriji, da je ko bandera, da je brz, da zna kosti lomiti, da se od njeg odbijaju... nigdje veznjaka da zna lopte igrati.
burgundy

#169 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by burgundy »

Navijam za talijane,ali realno nikad losiju odbranu nisu imali.Kad se sjetim Kanavara,Neste,Maldinija ovo danas je smijesno.Sredina i napad su vrlo dobri.
Tomahawk11
Globalni moderator

#170 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Tomahawk11 »

Sarajevo1946 wrote:Irska je smiješna ekipa. Kad bih je sa nekim poredio, rekao bih da je to neka mrvicu blaža verzija Grčke. Ali i takvi mogu svima napraviti probleme. Samo mi nije jasno kako iz tih zemalja u kojima se fudbal počeo igrati prije 150-200 godina, ne dolaze ljudi koji znaju igrati fudbala, nego se selektuju nekakvi duduci. Koji su kriteriji, da je ko bandera, da je brz, da zna kosti lomiti, da se od njeg odbijaju... nigdje veznjaka da zna lopte igrati.
Pa nemaju boljih, da imaju, vjerovatno bi igrali u reprezentaciji.
2407

#171 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 2407 »

Irci jesu mozda smjesni ali imaju jednog od najboljih trenera na klupi i to im daje ogroman plus.
frngla

#172 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by frngla »

burgundy wrote:Navijam za talijane,ali realno nikad losiju odbranu nisu imali.Kad se sjetim Kanavara,Neste,Maldinija ovo danas je smijesno.Sredina i napad su vrlo dobri.
e svasta ce covjek cuti, pa chiellini je jedan od najboljih (ako ne i najbolji) odbrambeni igrac na svijetu, abate vrhunski igrac, bonucci i barzagli isto tako...
ultima_palabra

#173 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by ultima_palabra »

frngla wrote:
burgundy wrote:Navijam za talijane,ali realno nikad losiju odbranu nisu imali.Kad se sjetim Kanavara,Neste,Maldinija ovo danas je smijesno.Sredina i napad su vrlo dobri.
e svasta ce covjek cuti, pa chiellini je jedan od najboljih (ako ne i najbolji) odbrambeni igrac na svijetu, abate vrhunski igrac, bonucci i barzagli isto tako...
:-) Odvadi malo, jarane...
burgundy

#174 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by burgundy »

:lol: :lol: :lol: Mozda na PES-u frngla
Logovan

#175 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Logovan »

frngla wrote:
Molim ???? Pa je l' ovo stvarno misliš ? :shock:
Last edited by Logovan on 07/06/2012 12:54, edited 1 time in total.
Locked