Smartphone diskusije
Moderator: Benq
-
ice2cube
#151 Re: Smartphone diskusije
Niti sam planirao da ga uzmem, niti cu 
- nermin.padez
#152 Re: Smartphone diskusije
Poenta svega je u jednostavnosti , prilagodljivosti korisniku...feningas wrote:Imao sam i iPhone, a sada evo imam Android na Arc S i meni stvarno vise odgovara ovo. Ne znam stvarno zasto bi jedan telefon sa jabukom vrijedio toliko vise. Bilo je milion stvari koje su me nervirale kod iPhonea, prvenstveno jebni iTunes, sync za svaku glupost, pa hoce, pa nece, pa kad obaras sistem komplikacije da povezes iTunes i iPhone ponovo, trazi da sve brise. Za prosjecnog korisnika ovo je stvarno previse, ogranicenje Bluetootha, ogranicenje iTunesom. Android nema tih problema. Od sad samo Android. Mozda zvuci smijesno ali iPhone prodaje njegova cijena. Mnogi bi isli na spustanje cijena da povecaju prodaju, Apple je imao odlicne strucnjake, prepoznao je potrebu ljudi, potrebu za skupim, napravio je kvalitetan uredjaj (ali ne kvalitetniji od ostalih u ponudi) isao obrnutom logikom, zapaprio sa cijenama i "voila", navukao se narod (onaj koji je u mogucnosti)
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
-
shin
#153 Re: Smartphone diskusije
Rekla kazala, i misljenja bazirana na rekla kazala pricama.
- zemomak
#154 Smartphone diskusije
Jebemu zivot zar android ne pociva na plagiranju iosa...evo ja imam iphone vec god dana, mozda sam ga sam dvaput restarto u tom periodu, dok je android pun nekih bugova, force closa nefunkcionalan, nepregledan itd...
Znaci jednom iphone, uvjek iphone...
Tapatalk via iPhone 4s
Tapatalk via iPhone 4s
- Qler
#155 Re: Smartphone diskusije
i ti ga pretjera zemomak. Androdi je najvise problematican onima koji ga puno cackaju. Onaj ko koristi android kao sto prosjecan korisnik koristi iOS isto tako nema poblema. Moja zena je skoro dvije godine nosala HTC Legend, nikad nije imala ni najmanji problem. Nije blokirao, nije crashao...
-
Chuckie
#156 Smartphone diskusije
Rekla kazala. Pogresno si cuo. Pozadine se najnormalnije mogu mijenjati bez JBa. Klasicne predrasude iPhone hejtera. Nikad ga u ruku uzeli nisu i nevalja im.nermin.padez wrote:Poenta svega je u jednostavnosti , prilagodljivosti korisniku...feningas wrote:Imao sam i iPhone, a sada evo imam Android na Arc S i meni stvarno vise odgovara ovo. Ne znam stvarno zasto bi jedan telefon sa jabukom vrijedio toliko vise. Bilo je milion stvari koje su me nervirale kod iPhonea, prvenstveno jebni iTunes, sync za svaku glupost, pa hoce, pa nece, pa kad obaras sistem komplikacije da povezes iTunes i iPhone ponovo, trazi da sve brise. Za prosjecnog korisnika ovo je stvarno previse, ogranicenje Bluetootha, ogranicenje iTunesom. Android nema tih problema. Od sad samo Android. Mozda zvuci smijesno ali iPhone prodaje njegova cijena. Mnogi bi isli na spustanje cijena da povecaju prodaju, Apple je imao odlicne strucnjake, prepoznao je potrebu ljudi, potrebu za skupim, napravio je kvalitetan uredjaj (ali ne kvalitetniji od ostalih u ponudi) isao obrnutom logikom, zapaprio sa cijenama i "voila", navukao se narod (onaj koji je u mogucnosti)tu je Android keva. Cuo sam da na iOSu u fazonu bez tog JBa ne mozes ni pozadinu promjeniti a kamo li sta drugo...ebo te taj OS i telefon
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
shin
#157 Re: Smartphone diskusije
Eto kod mene sestra je stalno bila nedostupna na stock romu, sto je strasno trivijalna stvar. I onda joj preporucise kuhane romove, veselje krenulo sa njima.Qler wrote:i ti ga pretjera zemomak. Androdi je najvise problematican onima koji ga puno cackaju. Onaj ko koristi android kao sto prosjecan korisnik koristi iOS isto tako nema poblema. Moja zena je skoro dvije godine nosala HTC Legend, nikad nije imala ni najmanji problem. Nije blokirao, nije crashao...
-
LoveHurts
#158 Re: Smartphone diskusije
Ako narucim samsung g s3 iz amerike, da li ga trebam otkljucati u sa? da li ce radili normalno? Mogu li samo staviti sim i to je to? 
-
shin
#159 Re: Smartphone diskusije
Ako je od carriera, onda su velike sanse da bude zakljucan na mrezu, naravno flashanje roma ce ga otkljucati.
-
LoveHurts
#160 Re: Smartphone diskusije
Uglavnom moze se otkljucati kod nas bez ikakvih problema?
-
Saka
#161 Re: Smartphone diskusije
Hahaha, al strogo "čuo sam da ne može to i to, jebo taj telefon".Chuckie wrote:Rekla kazala. Pogresno si cuo. Pozadine se najnormalnije mogu mijenjati bez JBa. Klasicne predrasude iPhone hejtera. Nikad ga u ruku uzeli nisu i nevalja im.
I ono, jebo telefon bez Bluetootha (eto Bluetooth najvažnija stvar na svijetu). Još ima regularno na iPhone-u samo papci su čuli da nema i odmah jebo taj tel.
- plagijator1975
#162 Re: Smartphone diskusije
Sve se buraz moze otključat!LoveHurts wrote:Uglavnom moze se otkljucati kod nas bez ikakvih problema?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Revolucionar ★
#163 Re: Smartphone diskusije
heh sto je prvo, ne mozes poredit ta dva os-a tako grubo . . a drugo, i iOs krade ideje nema odakle ne tako da o nekoj vanzemaljskoj genijalnosti ne mozes pricat . . jedina genijalnost je da podvale kilu muda za 30 maraka, iako je janjetina jos uvijek 25 u Jablanici ( if you know what I mean ) . . A klasican stereotip Apple-fanboysa je da je Android bugovit os . . mislim da je od gigngerbreada bio stabilan 97 % a na ICS-u vjerovatno jos bolji .. za ovo vrijeme sto koristim android nikada nisam imao problema . .zemomak wrote:Jebemu zivot zar android ne pociva na plagiranju iosa...evo ja imam iphone vec god dana, mozda sam ga sam dvaput restarto u tom periodu, dok je android pun nekih bugova, force closa nefunkcionalan, nepregledan itd...
Tapatalk via iPhone 4s
- Revolucionar ★
#164 Re: Smartphone diskusije
za kamaru stvari na iPhoneu treba dodatni napor i zajebancija, posebno ovdje u BiH . . pa ne bih se peglao za milju maraka oko sinhronizacije, konzervativnog sranja od iTunesa, i da i bluetooth je samo jedna frustracija, ne ? . . jos onaj cirkus kad se ugasi iPhone, pa ga pali preko PC-aSaka wrote:Hahaha, al strogo "čuo sam da ne može to i to, jebo taj telefon".Chuckie wrote:Rekla kazala. Pogresno si cuo. Pozadine se najnormalnije mogu mijenjati bez JBa. Klasicne predrasude iPhone hejtera. Nikad ga u ruku uzeli nisu i nevalja im.![]()
I ono, jebo telefon bez Bluetootha (eto Bluetooth najvažnija stvar na svijetu). Još ima regularno na iPhone-u samo papci su čuli da nema i odmah jebo taj tel.
- nermin.padez
#165 Re: Smartphone diskusije
Poenta je imati najskuplji uredjaj, koji nudi sa lakocom pregrst toga...
radi kao singerica samo android baguje 
Ko da covjek nista ruzno ne smije reci na te iUredjaje, kao da su od zlata, nije ni Android perfektan, ali s obzirom na odnos cijena =mogucnosti isplativiji 5x
Ko da covjek nista ruzno ne smije reci na te iUredjaje, kao da su od zlata, nije ni Android perfektan, ali s obzirom na odnos cijena =mogucnosti isplativiji 5x
-
Chuckie
#166 Smartphone diskusije
Kakvo paljenje preko PCa? lolRevolucionar ★ wrote:za kamaru stvari na iPhoneu treba dodatni napor i zajebancija, posebno ovdje u BiH . . pa ne bih se peglao za milju maraka oko sinhronizacije, konzervativnog sranja od iTunesa, i da i bluetooth je samo jedna frustracija, ne ? . . jos onaj cirkus kad se ugasi iPhone, pa ga pali preko PC-aSaka wrote:Hahaha, al strogo "čuo sam da ne može to i to, jebo taj telefon".Chuckie wrote:Rekla kazala. Pogresno si cuo. Pozadine se najnormalnije mogu mijenjati bez JBa. Klasicne predrasude iPhone hejtera. Nikad ga u ruku uzeli nisu i nevalja im.![]()
I ono, jebo telefon bez Bluetootha (eto Bluetooth najvažnija stvar na svijetu). Još ima regularno na iPhone-u samo papci su čuli da nema i odmah jebo taj tel.Lijepo je sve to, ali sta je poenta
- pezzar
#167 Re: Smartphone diskusije
Meni još uvijek niko nije uspio objasniti šta to tačno mogu sa Androidom, što ne mogu sa svojom E7 na Symbian Belle.
Koristim je nekih 10 mjeseci, i maltene ko god je vidi sa S2 ili nečim sličnim gleda je s prezirom nekakvim.
Ima li Android nekih konkretnih prednosti u odnosu na Belle, a koje se odnose na normalne korisnike, koji povremeno provjere mail, imaju potrebu za navigacijom, surfanjem i sl.?
Koristim je nekih 10 mjeseci, i maltene ko god je vidi sa S2 ili nečim sličnim gleda je s prezirom nekakvim.
Ima li Android nekih konkretnih prednosti u odnosu na Belle, a koje se odnose na normalne korisnike, koji povremeno provjere mail, imaju potrebu za navigacijom, surfanjem i sl.?
-
Chuckie
#168 Smartphone diskusije
Nema druze. Androidasi mrze sve sto nije Android, procitaj pljuvanje iPhonea u par postova iznad, a nikad ga u ruku uzeli nisu.
- nermin.padez
#169 Re: Smartphone diskusije
Tacno. Nokia mi se uvijek svidjala. Jedino sto na androidu imas aplikacije za sve zivo. Ne mogu bas da se naviknem na kucanje na tac skrinu, i na to da ne mogu rukovati sa telefonom sa jednom rukom. Sve je nezgrapno i to da ako ga malo cackas, baterija od ujutru do uvece. Mogu zamisliti sa telefonom preko 4". Meni nista bolje od hardverske tastature qwerty, vjerovatno kontam da sledeci tel uzmem bas nokiu.pezzar wrote:Meni još uvijek niko nije uspio objasniti šta to tačno mogu sa Androidom, što ne mogu sa svojom E7 na Symbian Belle.
Koja ima takva nokia da je dobra... mozda E6:???:
- pezzar
#170 Re: Smartphone diskusije
Prvi put vidim ovu E6, dobro izgleda.nermin.padez wrote:Tacno. Nokia mi se uvijek svidjala. Jedino sto na androidu imas aplikacije za sve zivo. Ne mogu bas da se naviknem na kucanje na tac skrinu, i na to da ne mogu rukovati sa telefonom sa jednom rukom. Sve je nezgrapno i to da ako ga malo cackas, baterija od ujutru do uvece. Mogu zamisliti sa telefonom preko 4". Meni nista bolje od hardverske tastature qwerty, vjerovatno kontam da sledeci tel uzmem bas nokiu.pezzar wrote:Meni još uvijek niko nije uspio objasniti šta to tačno mogu sa Androidom, što ne mogu sa svojom E7 na Symbian Belle.
Koja ima takva nokia da je dobra... mozda E6:???:
A za te aplikacije i pitam, možeš li nabrojati neke korisne, koje nemaju za ove antiAndroid telefone?
- Qler
#171 Re: Smartphone diskusije
Ja imam aplikaciju za sve sto mi treba, skydrive, dropbox, navigacija, molome, skype, messenger, file manager, facebook, twitter, i jos milion drugih... sve radi bez problema.. Sve zavisi sta covjek hoce i trazi od mobitela...
- pezzar
#172 Re: Smartphone diskusije
A i ti si na Symbianu?Qler wrote:Ja imam aplikaciju za sve sto mi treba, skydrive, dropbox, navigacija, molome, skype, messenger, file manager, facebook, twitter, i jos milion drugih... sve radi bez problema.. Sve zavisi sta covjek hoce i trazi od mobitela...
Pitam za neke koje mi, retardirani koji necemo da predjemo na Android nemamo za tu platformu, za koje smo zakinuti?
- Qler
#173 Re: Smartphone diskusije
Nokia n8
a uskoro ce biti Nokia 808 PV 
- Saraj`vo
#174 Re: Smartphone diskusije
Ma ima nas još, al` šutimopezzar wrote:A i ti si na Symbianu?Qler wrote:Ja imam aplikaciju za sve sto mi treba, skydrive, dropbox, navigacija, molome, skype, messenger, file manager, facebook, twitter, i jos milion drugih... sve radi bez problema.. Sve zavisi sta covjek hoce i trazi od mobitela...
Pitam za neke koje mi, retardirani koji necemo da predjemo na Android nemamo za tu platformu, za koje smo zakinuti?
Last edited by Saraj`vo on 20/06/2012 10:54, edited 1 time in total.
- nermin.padez
#175 Re: Smartphone diskusije
Pitanje je hoce li neki noviji tel biti bez tac skrina. Ovo mi je prvi android, to tada sve nokie imao. Mogu misliti kakac li je tek onaj od 5". Proseravanje, sto je mnogo mnogo je, nema lakoce u upotrebi. I ovako dosta grijesim u kucanjA jos ga drzim sa dvije ruke, batwrija brzo ode pa si vezan za punhac:mad:
Nisam ja fandroidas , nokia je extra i pravi odlicne i stabilne telefone sa onim tacno sto ti treba. Sve vise od toga je igracka...
Nisam ja fandroidas , nokia je extra i pravi odlicne i stabilne telefone sa onim tacno sto ti treba. Sve vise od toga je igracka...