manki wrote:JThomas wrote:šta to koga boli kurac?
Ferrari FF 2012 registriran u BiH
-
casanova123
#151 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
-
kojeime
#152 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
"Vas boli njegov auto a ne kapitalizam i radnici, mislite da bi spomenuli gazdu koji voza golf 2, ima istu kolicinu novca, ponasa se gore prema radnicima i koji ne privlaci paznju.
eee moji lazni borci za ljudska prava."
Gazda koji vozi golf 2 ili dobro placa radnike pa mu ne ostane novca za bolji auto od golfa 2, ili mu firma lose posluje pa ni radnici nisu dobro placeni, ali ni on nema vise nego za golf 2.
Ima i treca varijanta (kako ti kazes da ne privlaci paznju), a to je da mu firma dobro posluje, a da on vozi golf 2. Ali, posto je ovo BiH a ne Svedska, to je malo vjerovatno, to jeste nismo mi bosanci tako skromni (ili mudri?) pa da se ne hvalisemo onim sto imamo kada imamo novca. Mi kada imamo moramo se pohvaliti.
eee moji lazni borci za ljudska prava."
Gazda koji vozi golf 2 ili dobro placa radnike pa mu ne ostane novca za bolji auto od golfa 2, ili mu firma lose posluje pa ni radnici nisu dobro placeni, ali ni on nema vise nego za golf 2.
Ima i treca varijanta (kako ti kazes da ne privlaci paznju), a to je da mu firma dobro posluje, a da on vozi golf 2. Ali, posto je ovo BiH a ne Svedska, to je malo vjerovatno, to jeste nismo mi bosanci tako skromni (ili mudri?) pa da se ne hvalisemo onim sto imamo kada imamo novca. Mi kada imamo moramo se pohvaliti.
-
silver testelone
#153 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
ja ne mogu da vjerujem koji kompleksaši žive u ovoj zemlji... jbt boli me briga, snalažljiv čovjek i sretno mu, i ja bi rado da znam kako... a ovako, šta me briga, meni ni u džep, ni iz džepa 
- Edin H.
#154 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Pa je li sad frajer iz Kacuna ili Bilalovca?Sorel wrote:Nisu mu dali garanciju ovi iz osiugranja, niko znači.![]()
A nije iz Kiseljaka nego je iz Kaućuna il' Bilalovca. Selo.
Al' đaba nama sve i kad živiš u Sarajevu i praviš se da si opak i dođe ti lik iz sela sa ovim autom![]()
- Opetja033
#155 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Svaka cast liku, daBogda uzivao u njemu u rahatluku jos 50 godina ako treba. Najjaci su mi ovi nasi kompleksasi sto ocima ne mogu smisliti nikoga ko ima pa pocinju sa nekom glupom pricom o pravima radnika. Eto sad covjek koji je vlasnik/direktor firme treba da nagradi radnike putovanjem oko svijeta a on sebi da kupi neko slabije auto. Gdje na svijetu imas poistovjecene vlasnike i radnike, gdje na svijetu vlasnici i radnici zaradjuju isto? Frajer je auto kupio svojim parama i boli nas sviju kur.ac sto cemu.
Pojedincima je bolje da ne budu toliko jadni, puni cemera. Fasovace cir na zelucu mladi.
Pojedincima je bolje da ne budu toliko jadni, puni cemera. Fasovace cir na zelucu mladi.
-
PAZI
#156 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Sve nam je bilo jasno za 1.maj...Kako se i na koji način:gladni,žedni,obespravljeni,poniženi,potlačeni,ugnjetavani....radnici i njihove porodice HRABRO ODLUČNO BESKOMPROMISNO USTRAJNO BORE ZA SVOJA PRAVAkojeime wrote:Kapitalizam ne znaci robovlasnistvo, ali mozda tebi znaci. Ne, najbolje je da radnici nakon sto odrade svoje radno vrijeme jos jedno sat - dva malo rove po kontejnerima kako bi donijeli nesto hrane kuci djeci a da gazde vozaju ovakve automobile. Jebo radnike, ionako je to kvarljiva i lako zamjenjiva roba.GoodTaste wrote:Trebao je direktor izjednacit svoju platu sa radnicimakojeime wrote:Ne, ovakvo razmisljanje nam cini rupu od drzave:
"Drzao on njih na minimalcu sa ovakvom ili onakvom opremom on je ipak dao njima posao i zaradjuju za hljeb"
Da smo na nivou ameba, dakle da je jedini cilj u zivotu otici na posao, vratiti se, pojesti, spavati, otici na posao i tako cijeli zivot, citirano bi bilo ispravno. Mozes gledati to na ovaj nacin. Nije on njima dao da zaradjuju za hljeb vec ih je iskoristio da njemu zarade za auto. A hljeb im je omogucio da jedu jer moraju raditi, bez hljeba su mrtvi, a mrtav covjek ne moze raditi, zar ne? Ali nista drugo osim pojesti hljeba i ne mogu. To jeste, ako je tako. Mozda covjek stvarno dobro placa radnike, postuje radnicka prava i zakon o radu. Tako da ne govorim o konkretnoj osobi jer ne znam, govorim o citiranom stavu.Cisti kapitalizam. A ti otvoris sebi firmu pa zaposli radnike i daji im koliko god hoces.
u drzavi u kojoj ima ovoliko nezaposlenih i u recesiji nadju se pametnjakovici koji kritikuju one koji svojim trudom i radom zaposle toliko radnika. Najbolje da proda auto sto je zaradio i da da pare u humanitarne svrhe a on moze otici u kakvu djunglu i da mu zadovoljstvo bude ako ulovi kakvu ribu iz potoka
![]()
Samo nek komsiji crkne krava
Islo se kapitalizmom kakav ti zelis pa smo danas ovdje gdje jesmo. Cijeli svijet, ne samo mi u BiH.
Uostalom otisao sam daleko od teme, a ionako dzaba pricati. Nekima je svejedno kada drugi gladuju, sve dok se sami ne nadju u slicnoj situaciji. A onda ce biti kasno.
- Opetja033
#157 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
I jos nesto: ovo bi trebala biti sasvim normalna pojava (dobro, mozda ne bas Ferrari) za svakoga onoga ko je privatnik 30 i kusur godina a ima iole mozga - pa makar sa granapom krenuo.
- JThomas
#158 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
možda u americi i njemačkoj, ovdje baš i ne, realno.
al' ovaj konkretni čovjek je regularan koliko je moguće biti kod nas.
- poznanik
#159 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Opetja033 wrote:I jos nesto: ovo bi trebala biti sasvim normalna pojava (dobro, mozda ne bas Ferrari) za svakoga onoga ko je privatnik 30 i kusur godina a ima iole mozga - pa makar sa granapom krenuo.
Njegova je bila prva prijeratna privatna benziska pumpa u BiH, izgrađena 1990. godine kod Kiseljaka. Tada je koštala oko 2 mil. DEM, od SDA novca. Kasnije mu je skoro sva imovina bila oštećena, ali je ponovo uz SDA pomoć obnovio poslovanje, i razvio ga, posebno u oblasti niskogradnje, održavanja javnih puteva u SBK.
Čovjek se nalazi na poziciji koja odgovara svim stranama, od koje koristi imaju svi zainteresovani, sve iz budžetskog novca.
- Opetja033
#160 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Ma dobro drug, jesam ja pretjerao sa Ferrarijem. Naravno da za njega nije dovoljno biti privatnik vec je bitno i u kojoj si bransi. Ali odgovorno tvrdim da kod nas vecina privatnika sa 30-godisnjim iskustvom i mozgom moze imati Audi Q, Touareg, BMW X5.JThomas wrote:možda u americi i njemačkoj, ovdje baš i ne, realno.
Da budem jos jasniji: nije dovoljno samo imati firmu tridesetak godina, vec u nju ulagati od profita, razvijati biznis, itd. Na to sam mislio kada sam napisao "sa mozgom". Imas dosta privatnika koji ne razmisljaju na taj nacin i za to ne mogu voziti bijesna auta.
-
kojeime
#161 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
"Gdje na svijetu imas poistovjecene vlasnike i radnike, gdje na svijetu vlasnici i radnici zaradjuju isto? Frajer je auto kupio svojim parama i boli nas sviju kur.ac sto cemu. "
Ko govori o tome da gazda i radnik trebaju imati isto?
Jedno je kada u zemlji u kojoj za cetvoroclanu clanu porodicu treba 1500 KM i vise mjesecno radnik dobije 300 - 500 KM plate za 12 sati rada bez pravog godisnjeg odmora i ostalih prava a gazda vozi bijesan auto od 1.000.000 KM, dok je sasvim je drugo kada radnik dobije 1000 ili 1500 KM plate za 8 sati rada i sa pravim godisnjim odmorom i ostalim pravima a gazda vozi isto tako bijesan auto od 1.000.000 KM. Ovaj prvi je nemoralan, ovaj drugi je moralan, a oba rade legalno.
Ko to ne shvata taj ima mentelitet robovlasnika.
Ko govori o tome da gazda i radnik trebaju imati isto?
Jedno je kada u zemlji u kojoj za cetvoroclanu clanu porodicu treba 1500 KM i vise mjesecno radnik dobije 300 - 500 KM plate za 12 sati rada bez pravog godisnjeg odmora i ostalih prava a gazda vozi bijesan auto od 1.000.000 KM, dok je sasvim je drugo kada radnik dobije 1000 ili 1500 KM plate za 8 sati rada i sa pravim godisnjim odmorom i ostalim pravima a gazda vozi isto tako bijesan auto od 1.000.000 KM. Ovaj prvi je nemoralan, ovaj drugi je moralan, a oba rade legalno.
Ko to ne shvata taj ima mentelitet robovlasnika.
-
ins
#162 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
@kojeime
Trenutno tvojoj demagogiji nema ravne na ovom forumu...
Cijenu rada u jednoj zemlji odredjuje trziste rada, jer ako imas ovih 28% nezaposlenih u BiH, onda mozes imati i radnika za 500 KM. Da je vise ovakvih k'o Orman, onda bi cijena rada bila 1000-1500-2000 KM. Mozda da si ti osnovao svoj Kojeime d.o.o., mozda bi vec bila 501 ili 502 KM
Ali posto je ovo ipak stvarna zemlja u kojoj dominiraju zutokljunci kao ti, a ne Republika Utopija kojoj se ti nadas da bi mogao prehraniti svoju porodicu, onda nam je cijena rada 500 KM...
Trenutno tvojoj demagogiji nema ravne na ovom forumu...
Ne, vec ne zivi od suplje price po forumima, jer mora prehraniti porodicu.Ko to ne shvata taj ima mentelitet robovlasnika.
Cijenu rada u jednoj zemlji odredjuje trziste rada, jer ako imas ovih 28% nezaposlenih u BiH, onda mozes imati i radnika za 500 KM. Da je vise ovakvih k'o Orman, onda bi cijena rada bila 1000-1500-2000 KM. Mozda da si ti osnovao svoj Kojeime d.o.o., mozda bi vec bila 501 ili 502 KM
Ali posto je ovo ipak stvarna zemlja u kojoj dominiraju zutokljunci kao ti, a ne Republika Utopija kojoj se ti nadas da bi mogao prehraniti svoju porodicu, onda nam je cijena rada 500 KM...
- nidokralj
#163 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Mene je licno jako obradovalo da je jedan ovakav auto registrovan u BiH, a jos kad sam cuo da je regularan covjek vlasnik istog
Ove sitne duse mogu biti ljubomorne,a @kojeime Sto ne pitas njegove radnike jesu li zadovoljni sa uslovima rada.Imaju se kome zaliti. :thumbup:U svakom slucaju sve najbolje ovom covjeku i u buducnosti jos mnoga radnika zaposlio i auta promjeno 
- poznanik
#164 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Po čemu je regularan, od koga si to čuo?nidokralj wrote:Mene je licno jako obradovalo da je jedan ovakav auto registrovan u BiH, a jos kad sam cuo da je regularan covjek vlasnik istogOve sitne duse mogu biti ljubomorne,a @kojeime Sto ne pitas njegove radnike jesu li zadovoljni sa uslovima rada.Imaju se kome zaliti. :thumbup:U svakom slucaju sve najbolje ovom covjeku i u buducnosti jos mnoga radnika zaposlio i auta promjeno
- nidokralj
#165 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Pa na osnovu komentara drugih forumasa i cinjenice da covjek vec duzi niz godina ima firmu koja uspjesno posluje i nisam jos cuo da je imala problema sa zakonom i sl.Ali neki ne mogu da se pomire s tim da covjek moze u BIH posteno zaraditi Ferrarija...
-
medoIL
#166 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Evo od mene , ja tvrdim da je regularan ! Poznajem covjeka i moj cale i on su poslovali zajedno... Inace vlasnik firme je veliki vjernik samo sto smo mi zavidan narod i najlijeniji covjek na svijetu bosnjo ne moze da gleda komsijin ferari pa ce mu probusiti gumu... Spominjes gore 1990 godinu , oni su jos za vrijeme tite bili bogata porodica. I da , nema nijednog milionera koji nije imao pomoc od drzave i podmazivao politicare.poznanik wrote:Po čemu je regularan, od koga si to čuo?nidokralj wrote:Mene je licno jako obradovalo da je jedan ovakav auto registrovan u BiH, a jos kad sam cuo da je regularan covjek vlasnik istogOve sitne duse mogu biti ljubomorne,a @kojeime Sto ne pitas njegove radnike jesu li zadovoljni sa uslovima rada.Imaju se kome zaliti. :thumbup:U svakom slucaju sve najbolje ovom covjeku i u buducnosti jos mnoga radnika zaposlio i auta promjeno
- poznanik
#167 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
medoIL wrote:Evo od mene , ja tvrdim da je regularan ! Poznajem covjeka i moj cale i on su poslovali zajedno... Inace vlasnik firme je veliki vjernik samo sto smo mi zavidan narod i najlijeniji covjek na svijetu bosnjo ne moze da gleda komsijin ferari pa ce mu probusiti gumu... Spominjes gore 1990 godinu , oni su jos za vrijeme tite bili bogata porodica. I da , nema nijednog milionera koji nije imao pomoc od drzave i podmazivao politicare.poznanik wrote:Po čemu je regularan, od koga si to čuo?nidokralj wrote:Mene je licno jako obradovalo da je jedan ovakav auto registrovan u BiH, a jos kad sam cuo da je regularan covjek vlasnik istogOve sitne duse mogu biti ljubomorne,a @kojeime Sto ne pitas njegove radnike jesu li zadovoljni sa uslovima rada.Imaju se kome zaliti. :thumbup:U svakom slucaju sve najbolje ovom covjeku i u buducnosti jos mnoga radnika zaposlio i auta promjeno
Kakav li je to vjernik i "poštenjačina" kad podmazuje političare
O njegovom poslovanju, posebno u zadnjih 10-tak godina, mnogo čega bi se moglo napisati, materijala ima. Obzirom da je on kol'ko-tol'ko "javna" osoba, a ja anoniman na forumu, nije nekako korektno javno pisati o onom što i ja znam. A znam da je mogao biti i pošteniji od deklarativnog i od onog kakvim ga smatraju
-
kojeime
#168 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
@ ins.
Ko ljutio?
Ko ljutio?
-
medoIL
#169 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
@poznanik , u ovoj drzavi ne mozes biti milioner da ne podmazujes politicare , ne mozes , nema sanse , odmah si u velikom zaostatku za konkurencijom... U nasoj drzavi moras podmazivati politicare da te ne diraju , ako vozas ferraria eto ti odmah 10 reketasa na vrata... A covjek je dao ogromne svote humanitarne pomoci , da ne govorim koliko je ucestvovao u gradnji dzamija...I ponavljam , ne mozes biti milioner na legalan nacin nikako , barem ne u nasoj drzavi. Npr. u Njemackoj je to sasvim druga prica. Covjeku svaka cast , bori se i radi , da je Bogdom vise ovakvih kao on puno bi bolje zivjeli
-
ismb
#170 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Ma hajde, i to još Bošnjak, Musliman, praktični vjernik... iiiiih - zamisli nisu ga zaklali/pojeli/spalili - pa kako to, majku mu. A uvijek sam mislio da ha onaj tamo radi, živi i boravi (među anamo onima), da će ga sve loše strefiti. Kreteni te izradiše... Bolesno razmišljanje koje mogu da imaju samo bolesne osobe.kv99 wrote: Jos je impozantnije da je sve to uspio da ostvari u Kiseljaku jer tu ipak politicku a i ekonomsku vlast imaju ADZ i njihovi puleni pa kako je to uspio da ostvari ? Kako se tu uspio da probije jer je poznato da oni obicno svu vrstu bilo kakvog profitabilnog biznisa pokusavaju da stave pod svoju kontrolu ili da u najmanju ruku uniste kao konkurenciju. Kako mu je to poslo za rukom ?
Svaka ti čast, majstore (babino ili ne - Tvoje je). Uživaj u kilometrima i onom neponovljivom zvuku F-a.
Samo, pamet u glavu (otac ti je očigledno pametan), i još uvijek (nadam se za kratko
- Edin H.
#171 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Nisam nista drugo ni ocekivaopoznanik wrote:Opetja033 wrote:I jos nesto: ovo bi trebala biti sasvim normalna pojava (dobro, mozda ne bas Ferrari) za svakoga onoga ko je privatnik 30 i kusur godina a ima iole mozga - pa makar sa granapom krenuo.
Njegova je bila prva prijeratna privatna benziska pumpa u BiH, izgrađena 1990. godine kod Kiseljaka. Tada je koštala oko 2 mil. DEM, od SDA novca. Kasnije mu je skoro sva imovina bila oštećena, ali je ponovo uz SDA pomoć obnovio poslovanje, i razvio ga, posebno u oblasti niskogradnje, održavanja javnih puteva u SBK.
Čovjek se nalazi na poziciji koja odgovara svim stranama, od koje koristi imaju svi zainteresovani, sve iz budžetskog novca.
SDA parlamentarna demokracija
-
Salonski Kriticar
#172 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Ja samo ne kontam zasto neko kupuje tako skup auto i onda ga vozi po BiH?! Znaju li ti ljudi kakve su nase ceste? Oni kao da ne zive ovdje.
- burgundy
#173 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Svaka cast ovom gospodinu na izboru auta.Iskreno nisam cuo za njega i njegovu firmu,ali je napravio veliku reklamu sa kupnjom ovog auta.Svaka cast Porscheima,Lamborghinijma,Buggatijima ali Ferrari je Ferrari.Jos jednom svaka cast na izboru.
Evo kako izgleda na djelu kada ga legenda relija vozi.
Evo kako izgleda na djelu kada ga legenda relija vozi.
- burgundy
#174 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Ima zvuk probudjenog mede iz zimskog sna.
- braca
#175 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Jbga, sve sam ga Falio, no pregledao sam onaj clip na Klix.ba i ako bude vozio onako divljacki kako vozi izmedju onih kuca gdje svaki cas moze neko dijete istrcati.....hmmmmm.......kazem, razocarao me je.......evo, dolazimo na onu staru "ne zuri u procjenjivanju ljudi".