Ženski Dr.Med wrote:@Drug profi

Par pitanja za tebe ,ali i par opaski .....
Haj dobro .. nego mi reci oko kako sam razumio ti si ulozio svoje pare u Telekome i jos neke firme
Koliko je bio all time high od oba telekoma znaci od bht i eroneta ??
Sta koristis chart tehniku da bi zakljucio tih nekih 100% + ...
mogucnost ekspanzije oba telekoma ,znaci kupovina drugih firmi u regionu ili slicno
Molim te objasni mi ...hvala unaprijed
All time high na SASE je besmislen jer je produkt neponovljivog bull marketa. BHT je bio 90, telekom srpske ne znam tacno jer ga tad nisam pratio, ne smijem se zakleti, ali mislim da je bio oko 3,5 marke- HT Mostar se tad nije jos izlistao na berzi. To se nece ponoviti, budimo realni. Svojeveremno je Austria telekom nudio 60 KM po dionici za 51% BHT, ali tada jos nije bilo politicke saglasnoti za prodaju, kao sto je nema ni sad. Cuo sam da se sad procjenjuje da bi se u ovoj recesiji mogao naci kupac za po 35 ako se Vlada odluci krpiti budzet na taj nacin. Mislim da bi u slucaju najavljivanja privatizacije ta dionica dosla i do 40-50 maraka. Telekom Srpske je vec prodat tako da ce tu oscilacije ici samo prema poslovanju. HT Mostar ima sve manji profit. Unutrasnja struktura je malo komplikovanija i vecina profita se izvuce preko konsaltinga, obuke, servisa i opreme od strane vecinskih dionicara.
Tih 100% profita je procjena prema onom koliko sam platio, a koliko te dionice vrijede prema poslovanju. Sve ili vecina na SASE je jako podcijenjeno. Veliki su popusti i ako pogledamo poslovne rezultate, jasno je da se isplati. Ako bude pravog bulla, onda ko zna, ali meni je dosta onoliko koliko vrijede. Ja nisam daily trader. Ulozim, pa cekam pola godine ili godinu dok ne dodjem na ono sto sam pretpostavio da vrijedi. Nekad se i zeznem, otud i gubitak. naucio sam i to da grafici u slucaju SASE mogu dati neke indicije, ali nikako se ne treba oslanjati samo na to.
Koristim se "haberima" insajderima, nekim forumima, blogovima, itd. Sam pao sam se ubio. Jednom sam poslusao nekog, a da nisam, da sam uradio po svom nosu, sad bih mozda bio milioner. To je to.
Jos nesto sam na SASE naucio. Poslovni rezultati nisu najvaznija stvar. Vlasnicka struktura je mozda jos vaznija. U firmi u kojoj je direktor u poziciji da formira NO, vjerovtno ne treba ulgati bez obzira na profit. Bosnalijek i FDS su takve firme, mada sad Vlada pokusava da uspostavi pravni poredak tu, nepopravljiva steta je napravljena. Te dionice su i dalje odlicne, ali valja malo rizikovati.
Telekomi se nece siriti, prije da ce biti prodati, nekad u narednih 3-5 godina.
Eto ako je dosta.